yöpakkaset kypsyttivät puolukat

Anonyymi

Eilen aamulla, kun poimin puolukoita, ne olivat umpijäässä ja kalisivat pudotessaan ämpäriin. Nyt, kun niitä rupesin putsaamaan , puolet on pehminnyt jo vesirakkuloiksi, jotka hajoavat helpolla käsittelyssä, mutta maku on mainio.

3

<50

  Vastaukset

  • Onko puolukkasato mennyttä yöpakkasten myötä? Eli voiko ja kannattaako enää poimia niiltä alueilta, joilla on halla käynyt?

  • Kyllä niitä vielä poimia voi. Putsaaminen vaan on työläämpää. Monet ovat odottaneetkin, milloin ne olisivat kypsemmillään, mutta nyt se on tapahtunut. Huurteisia marjoja ei kylläkään kannattaisi poimia, kun mukaan tulee niin paljon roskaa ja marjojen sulattua on ämpärin pohjalla sentinverran vettä. Tällöin marjat on pakko huuhdella ainakin kahdessa vedessä lävikön läpi, että niihin jäätyneenä tarttunut poro ja moska irtoaa. Suurin osa porosta jää altaan pohjalle. Kypsät puolukat ovat usein tiilenpunaisia nesterakkuloita ja maisteltaessa ne tuntuvat makeilta kuin olisivat käyneet. Tällaisia löytää vielä keväälläkin hangen alta pälvipaikoista.

  • puolukoista oli jo toinen huono sato peräkkäin vaikka niitä on kyllä täällä Kälviälläkin ostoauto ottanut vastaan, viimeksikin näin kun eräät thainaiset, taisi mieskin olla mukana, olivat juuri tuonneet sinne saalistaan. Ovat ihanan valveutuneita ja työteliäitä immeisiä tälläkin saralla! Samoin kuin karpalon kanssa, on puolojakin jossain maaston kohdissa paremmin, jopa isokokoistakin kuten siskonikin vakuutti, kun hän pistäytyi tänne niitä haalimaan sieltä Keski-Suomesta käsin. Oman havaintojeni mukaan puolukat ovat olleet varsin harvassa ja pienenlaisia erikoisen pitkän kuivan kauden jälkeen. Kauden alussa kun jobbarit alkavat kerjäämään poimijoilta niitä hyytelömarjoiksi tarvittavia puoli -(tai lähes täysin) raakoja marjoja niin kyllähän se jotenkin hirvittää... noh, toisaalta itsekin tapaan kerätä puoliraakoja linttejä/hilloja/mämmejä/valokkeja/lakkoja(...jne,erityisen rakkaalla lapsella on erityisen paljon nimiä.) , koska nehän kypsyvät nopeasti sitten kyllä myöskin sisätiloissa ikkunan ääressä.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  SEISKA.FI

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kauanko Maisan avioliitto kestää?

   Vuosi vaiko kaksi, mitä veikkaat? Ensi vuonna ero, tämä on veikkaukseni.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   382
   9441
  2. Ohisalo: paperittomille työlupa jonon ohi

   https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/1883695a-f66c-488e-a622-ac181f96a0ff Miten on mahdollista, kaikki uutisointi mikä liittyy Ohisaloon on negatiiv
   Maailman menoa
   117
   895
  3. Helsingissä Oodissa puukotus tekijä poistunut paikalta ei vaaraa !

   No nyt noita kulttuuritekoja tehdään jo oikessa ympäristössään kirjastossa. Että silleen. ILtalehti.
   Maailman menoa
   109
   882