Kytkin vai ei Vectrassa

Anonyymi

Nyt ollaan jännän äärellä. Minulla on keväällä katsastettu vanha auto, jota pidän tunnesyistä ns elossa. Keväällä siihen tehtiin 400 euron remppa, jossa takapään jarruputket uusittiin. Ei siinä mitään. Pistin talliin ja talviautoksi ajattelin ottaa sen lämpimyyden takia. Peruutin tallista sitä pois ja auto huusi, mutta kaasulla ei ollut vaikutusta. Haritti vastaan. Tämän saman teki ennen jarruremppaa. Menin katsomaan ja sama puoli veti tönkkönä kynnöstä pihaan. Lekalla vihoissani sain viimein irtoamaan sen että pyörä liikkui. No ei juma, auto ei liikkunut sen kummemmin. Ensin tuli moottorin vikavalo. Sammutin ja pakki silmään ja talliin. Arvatkaa menikö pakki? ei ykkönen tai muutkaan. Kytkinpoljin tuntuu vastuksettomammalta, tosin palautuu ihan normisti ylös. Painelin sitäkin apinan raivolla. Käsijarru ei ole päällä. Kun sammutan auton, ja laitan ennen käynnistystä ykkösen tai muun päälle, vaihteet menee paikallee nätisti. Ja kun noin käynnistän, auto vähän nytkähtää eteenpäin. Mistä vika kertoo.
Ps en ole mies, joten en tiedä mitään kytkimestä, kytkinvaijereista jne. Kytkin ei ole ennen temppuillut, vaihteet menneet kesään (talliin menoon asti) hyvin päälle. Jarrunestettä on.
Voiko olla a) vaijeri b)itse kytkin c ) joku jumittaa d) joku painejuttu paskana. Jos on, näytän autolle lekaa. Ps olen pitänyt sitä kuin kukkaa kämmenellä kun oli pari vuotta sitten kuolleen enoni auto, vanhan miehen silmäterä. Ajettu rapiat 180 tuhatta ja muuten käytiääni on tasainen eikä vie öljyä. Ja kyseessähän on uudenkarhea Vectra 23 v.

3

74

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      kun ei kukaan vastaa tai ole kiinnostunut ongelmastani, kerron kuitenkin lisää. Latasin akun, moottorin vikavalo sammui. Auto käynnistyi ja vaihteet kaikki menee päälle. Kytkinpoljin tuntuu normaalille. Mutta kun on vaikka ykkönen silmässä ja annan kaasua, auto e i liiku eteenpäin. Eikä pakilla. Siinä istun pihalla päristelemässä. ONKO JOKU VAIJERI MAHDOLLISESTI IRRONNUT SEISONNAN AIKANA? jarruremppa tehtiin taakse jossa uudet putket jne. sen takia kun oikee takarengas oli jumissa. Se siis korjattiin ja nyt samat oireet. Hmm 4 kk aikana taas samassa tilanteessa. Sen verran siinä oli potkua että sain raahautua tallista pihalle,. tykkäsikö tää kytkin sydeemi siitä huonoa kun väkisellä yksi rengas tönkkönä pakitin sitä n 2 metriä

      • Anonyymi

        Jos koko tuon seisoma-ajan oli käsijarru päällä, niin sitten tuo jumiutuminen on aika normaalia. Ei pitäisi kytkimen ottaa itseensä tuosta rengas lukosaa lyhyen aikaa ajamisesta, jos et sitä turhaan luistata. Pitäisi katsoa mitä kytkimen työsylinteri tekee, kun poljinta painellaan, ja mitä tapahtuu kun auto ei liikuu. Ilmeisesti nyt käy siis vaikka tyhjäkäyntiä vaihde päällä kytkinpoljin ylhäällä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos koko tuon seisoma-ajan oli käsijarru päällä, niin sitten tuo jumiutuminen on aika normaalia. Ei pitäisi kytkimen ottaa itseensä tuosta rengas lukosaa lyhyen aikaa ajamisesta, jos et sitä turhaan luistata. Pitäisi katsoa mitä kytkimen työsylinteri tekee, kun poljinta painellaan, ja mitä tapahtuu kun auto ei liikuu. Ilmeisesti nyt käy siis vaikka tyhjäkäyntiä vaihde päällä kytkinpoljin ylhäällä?

        Minun oli tallista tullessa pakko antaa kierroksia ja käyttää kytkintä n3 m matkalla kun auto oli jumissa. Se sama oikea takarengas joka korjattiin liikkeessä keväällä. Ja en voinut kuvitella että taas. Eilen latasin akun täyteen. Käynnistin auton normaalisti. Vaihteet menee päälle auton seistessä ja käynnissä. Paanen kytkimen pohjaan ja 1 sen. Nostan kytkintä ja annan kaasua normaalisti. Auto ei liiku. Ikäänkuin vaihdetta ei olisikaan..


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      0
      7937
    2. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      177
      1755
    3. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      77
      1114
    4. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1113
    5. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      62
      1031
    6. Persut petti duunarit

      Kyllä persujen kuuluu nyt mennä häpeämään kun äänestivät lakkolakien puolesta. Vielä muka kehutaan olevan työväenpuolue,
      Perussuomalaiset
      193
      945
    7. Persuille kovaa kyytiä YLEn kannatusmittaus

      https://yle.fi/a/74-20085866 Näin se menee persueliitti. Pettäjän tie on karu, persujen äänestäjät ovat nyt reagoineet
      Maailman menoa
      182
      920
    8. Lindtman runnonut demarit huimaan nousukiitoon!

      Palkansaajat – siis Suomen käynnissä pitävä kansanosa – ei näemmä arvosta EK/SY-sätkyakka Purran saksipelleilyä. Niin
      Maailman menoa
      271
      886
    9. Mitä ajattelen sinusta

      Että olit erilainen kuin muut ja jollakin kummalla tavalla samanlainen kanssani, vaikka ei tunnetukaan. Sinun kanssa tu
      Ikävä
      35
      823
    10. Itkisikö onnesta

      Jos panisin sua kunnolla?
      Ikävä
      86
      707
    Aihe