Avohakatun metsämaan hinta Uusimaalla?

Anonyymi

Mikä on suureksi osaksi avohakatin metsän neliöhinta Eteläsuomessa Uudellamaalla?

8

8290

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Metsäpohjan arvo kaukana nykyisistä ja tulevista kaava-alueista on luokkaa 5 senttiä (0,05 €) per neliö.

    • Anonyymi

      Metsäpohja ei Uudellamaalla ole kovin kallista 350€ - 500€/ha, siihen vähäinen puusto, niin ei suurissa hinnoissa liikuta. Ostin hiljan 7ha metsätilan Päijät-Hämeestä, jossa vähäistä puustoa ja juuri kylvettyä taimikkoa, metsäarvio oli 3500€ koko palstalle. En maksanut edes tuota arviohintaa! On potentiaalista tonttimaata vaikka teollisuusalueeksi, kangasmaastoa ja valtatie liittymineen lähellä.

    • Tuokos se onkin syy avohakkuisiin?
      Kaverille edullista maata hyvällä sijainnilla. Ei muuten täysijärkinen metsäyhtiö suosittele avohakkuita. Raha.raha ja raha.

      • Anonyymi

        Ihan pihalla olet tästä keskustelusta! Avohakkuu on todella järkevää metsänhoitoa, lisää luonnon monipuolisuutta. Ja jos olet kateellinen edullisesta tonttimaasta, niin kyllä tätä on tarjolla. Tuotakin 7ha metsätilaa kaupiteltiin melkoisesti ja pitkään, minkä nyt ostin suurelta yhtiöltä. Olisi siihen ehtinyt mukaan kuka hyvänsä ostamaan, ei sitä minulle erikseen pedattu sieltä yhtiöstä millään kaverin kaupalla. Ja kyllä näitä on jatkuvasti kaupan, jos mieli tekee.
        Tietty rahaa minä tällä teen, mutta niin tällä olisi joku toinenkin voinnut tehdä, jos olisi vain ostanut. Raha ei minulle nyt ole kuitenkaan se pääasia näissä metsätiloissa mitä olen ostanut, tykkään puuhastella metsissä ja kokeilla kaikenlaista. Kasvatan erikoispuita ja kokeilen monenlaista. Perinnöksi jätän lapsilleni hoidettua eri kasvuvaiheissa olevaa metsää melkoisen määrän.


    • Hyvä! Sinä oletkin näkyy järkevän metsänhoidon kannalla.
      Nykyiset avohakkuut vaan kun ovat sitä, että hakataan metsä tyhjäksi ja istutetaan ainoastaan kuusia. Siinä ei monimuotoisuutta ole.
      Niin olisi tehty meidänkin perikunnan metsälle vaan ei suostuttu. Metsässä kasvaa monta puulajia jossa on ihanaa liikkua ja katsella luonnon monimuotoisuutta.
      Kateellinen en toki ole. Teit minut kovin iloiseksi. Kiitos siitä!

      • Anonyymi

        Mukava että aina vaan löytyy niitä, jotka yhden perintöpalstan hakkuupäätöksestä saadun kokemuksen perusteella ovat valmiita asiantuntijoita jakamaan neuvoja kaikille muillekin.


    • Ei mukavaa, että aina vaan löytyy avohakkuiden puolustajia.
      Eikä sekään, että pitää keskustelu höystää veemäisillä sivuhuomautuksilla.
      Onneksi tuttava piirissä on isoja metsätilojen omistajia jotka eivät anna avohakata metsiään vaan suosivat järkevää monimuotoista metsänhoitoa.
      Minun arvoissani on monimuotoinen metsä eläimineen arvokkaampi kuin raha

      • Anonyymi

        Oikein! Olen itse noin 100 ha:n mo ( yhteismetsäosuudet päälle) ja aina on menty luonto edellä. Omakohtaisesti suurin vaikeus on, kun perin noin 15 hehtaaria 70-luvulla kynnettyä alaa, joka tunkee sitä kuuluisaa räkämänniköä; puuta on siis enemmän siellä oksistossa kuin väärässä rungossa. Selluttava teollisuus tätä kauheutta katsoo onnellisena, mutta minulle se on surun paikka. Mainittu teollisuus tätä asiaa on innokkaasti ajanut ja hallitukset toisensa perään edesauttaneet; kunnon tukkipuu on sellufirmoillemme kirosana. Mainittujen firmojen luontoviha on pelittänyt oikein hyvin ja ovat lobanneet vihansa hienosti myös hallitusohjelmiin. 1970-luvulla hakkuukertymästä oli tukkipuuta yli 60 % … nyt enää noin 45 %... ja suunta laskeva. Samaan aikaan hoetaan valtavasta hakkuuvarannosta. Metsähallituskin on puupulassaan täällä Kainuussa päätynyt siihen, että päätehakkuulle laitetaan yhden tukin leimikoita. Onko hulluudella enää äärtä tai laitaa?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      375
      4779
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      86
      1924
    3. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      68
      1652
    4. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      44
      1566
    5. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      256
      1509
    6. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      29
      1420
    7. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      60
      1396
    8. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      54
      1377
    9. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      11
      1264
    10. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1245
    Aihe