Velkarahalla kehittämään?

Anonyymi

Tohmajärven kunta esittää valtuutetuille kymppitonnin kehittämisrahaa investointeihin. Ilmeisesti se otetaan velkana? Tänä vuonna lie velkaa otettu kolme miljoonaa, eikä tilanne ensi vuonnakaan parane.

Hupaisaa valtuuston keskustelussa on tuo investointien poiston esille tuonti. Jos ensi vuonna valtuutetut käyttävät 270000 euroa investointeihin, niin vaikutus on kymmenen vuoden poistoajalla 27000 euroa per vuosi. Joo, kirjanpidossa. Jos hankkeet toteutuvat, niin se 270000 on löydyttävä ensi vuonna, niin sanotusti riihikuivana rahana.
Ja velkarahalla pörssiosakkeisiin?

Mutta, tuossapa tuleekin eteen iso kyltti ” Ajattelimme aloittaa tästä”, lukee Niiralaa lähestyttäessä. No, oikeasti en siellä ole.

4

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Valtuuston striimattu kokous jätti sekavan ja epämääräisen kuvan valtuutettujen, erityisesti eturivissä istuneen kepuvaltuutetun (mies) toiminnasta. Valtuustossa äänestettiin kumoon ne esitykset, joita hallitus oli yksimielisesti esittänyt. Hallituksen jäsenet äänestivät hyväksymiään esityksiä vastaan.
      Metka on tuo esitys puukaupoista saatavista tuloista sadantuhannen sijoittaminen johonkin osuuskuntaan. Korkoa kuulemma nyt maksettu seitsemän prosenttia. Yhtä omituinen on tuo osakkeiden ja arvopaperien hankkimisesitys. Velkaa ottamalla, kuten se valtuutetun kymppitonnin investointiraha. Vertailun vuoksi rinnastettakoon se kunnan hankkimaan linja-autopysäkin katokseen, vähän päälle neljä tonnia näkyi maksaneen.

      • Anonyymi

        Hiekkalaatikolle leikkimään sopisivat paremmin.


    • Anonyymi

      Valtuustossa on 21.10.2019 ”Kuntatalouden kehittämisohjelma”. Leikkauksia on mahdollista tehdä, mutta valtionsuusarviot tulevilta vuosilta jäävät arvailuksi.
      Pohjois-Karjala.fi -sivuston tilastojen mukaan alle kouluikäisten oppilaiden määrä oli noin 70 (72) pienempi kuin ikäluokat 7 -14. Oppilaiden määrän vähenemiseenhän viittaa toimenpideohjelmassa oleva opettajien vähentäminen.

      Oppilaiden määrän pienentyminen 70:llä vähentää valtionosuuksia tämän hetken tasossa noin 500000 euroa vuoteen 2025 mennessä. Pelkästään tämä kertoo, ettei uuden koulukeskuksen leasingrahoituksen tarve täyty toimenpideohjelmalla.

      Katse kääntyy Tikkalaan.

      • Anonyymi

        Päättivät sitten seminaarissa olla näyttämättä valtuuston kokousta. ”Aloitteesta päätetään vasta nyt”. Luulenpa, että syy oli tämä: Keskustelua toimenpideohjelmasta ei haluttu näyttää ”kansalle”.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      51
      3527
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      157
      2143
    3. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      206
      1845
    4. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      134
      1756
    5. 80
      1175
    6. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      320
      1136
    7. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      234
      1104
    8. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      132
      1031
    9. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      52
      949
    10. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      73
      919
    Aihe