Onko kellään kokemusta lääkiksessä opiskelusta ulkomailla? Oman käsitykseni mukaan fysiikkaa olisi jonkin verran enemmän kuin Suomessa lääkiksessä, koska usein ulkomaille hakiessa pääsykokeessa ei ole fysiikkaa ollenkaan (esim. Viro- Tartu), mutta sen taitoa tarvitaan opinnoissa.
Kysymykseni kuuluukin voiko lääkiksessä pärjätä jos ei ole käynyt kaikkia seitsemää Suomen lukion kurssia?
Olen itse sairaanhoitaja ja pyrin lääkikseen ulkomaille juuri tuon fysiikan takia. En halua kuluttaa aikaa useita vuosia hakemiseen, vain fysiikan takia. Lääkärin ammatissa kuitenkin perusasioiden ymmärtäminen on tärkeää, mutta suurimmaksi osaksi fysiikkaa ei tarvita. Tämän tiedän, koska tunnen lääkäreitä jotka ovat asiaa valaisseet. En todellakaan väitä, että fysiikka olisi turhaa, mutta mielestäni sitä painotetaan Suomen lääkishaussa aivan liikaa.
Joka tapauksessa, koska aineesta on hyötyä, niin luen fysiikkaa tällä hetkellä aikuislukiossa, koska 10 vuotta sitten suoritin vain pakollisen kurssin. Tuskaa se tuottaa. Se täytyy myöntää.
Lääkikseen ulkomaille- Fysiikan opiskelu
12
520
Vastaukset
- Anonyymi
Fysiikka lienee Suomen lääkitsee pääsykokeissa siksi, että se on vaikea aine ja lääkikseen halutaan ikäluokan fiksuimmat tyypit. Ehkä ulkomailla se on mukana paletissa samasta syystä? Heikoimmat voidaan karsia, kun eivät siitä selviydy?
- Anonyymi
Lääkikseen hakevat ovat kaikki ikäluokkansa parhaimmistoa. Tästä parhaimmistosta valitaan parhaat ja motivoituneimmat.
Fysiikka on mukana, koska opinnoissa ja työssä tarvitaan jonkinmoista luonnonlakien tuntemusta. - Anonyymi
Kuvitteletko todella, että fysiikan taito tekee näistä ihmisistä ikäluokkansa fiksuimpia? Kyllä ne on ihan muut taidot.
- Anonyymi
Niinpä! Miksi kuluttaisit fysiikan takia vuosia lääkikseen hakemiseen? Minun mielestäni sinun kannattaisi nyt heti tänään aloittaa ponteva fysiikan opiskelu, hakea ensi keväänä ja vuoden kuluttua opiskelet jo lääkiksessä, Suomessa.
Sitä fysiikkaa ei kannata lähteä ulkomaille opiskelemaan, siellä on muutenkin vaikeampaa ja opittavaa on todella paljon jo kielenkin takia.
Jos se lääkikseen pääsy on fysiikasta kiinni eli et sitä sen vertaa opi, vaikka tässä on kuukausia aikaa, niin unohda koko juttu!- Anonyymi
Kyllä koen, että pääsy Suomessa lääkikseen on nimenomaan tuosta fysiikasta kiinni. Ja samassa asemassa on monia muitakin. Muutama kuukausi ei todellakaan riitä pääsemään sisään ensi keväänä eikä välttämättä edes seuraava vuonna. Ei se oppimisesta ole kiinni.
- Anonyymi
Opiskelen Tartossa lääkäriksi ja itellä ei ollut juurikaan fysiikan tai kemian taustaa. Ekana syksynä on kumpaakin ainetta ja kyllähän se töitä vaati ilman pohjaa saada ne kurssit läpi, mutta kyllä niistä kaikki selviää kunhan on motivaatio kunnossa :)
- Anonyymi
Kiitti kommentistasi! Helpottaa tietää, että en ole yksin. Motivaatiota mulla onneksi riittää 😊
- Anonyymi
Hei sinä joka opiskelet Tartossa lääkäriksi. Kertoisitko että miten hait/pääsit Viroon opiskelemaan? Onko sinulla Yo-paperit ja mitä kirjoitit? Olisi hienoa tietää, kun itsekin tässä haaveilen ja pohdin ulkomaille hakemista. Nyt koetan opiskella näitä matemaattisia aineita Aikuislukiossa.
- Anonyymi
Voit itse etsiä netistä tietoa asiasta. Tartoon hakiessa Yo-todistus ei vaikuta. Päättötodistusta katsotaan ja pääsykokeesta täytyy saada kovat pisteet.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Voit itse etsiä netistä tietoa asiasta. Tartoon hakiessa Yo-todistus ei vaikuta. Päättötodistusta katsotaan ja pääsykokeesta täytyy saada kovat pisteet.
Yx tuttu tytsi on välivuodella, töissä mäccärillä. Lukee pääsykokeisiin, ei tietoa onko päässyt.
Toivottavasti hän pääsee ja tekin. Serkku on lääkäri 6 L lukiosta, keskiarvo 10.
Minä valitsin merenkulun, en päässyt...jäin nk.maihin. - Anonyymi
Pahoittelut kun kesti vastata näin kauan.
Tarton lääkikseen on haku kerran vuodessa keväällä. Todistuksia ei katsella ollenkaan vaan sisään haetaan pääsykokeella ja motivaatiokirjeellä.
Pääsykoe on amerikkalainen SAT subject in biology, joka on 80 kysymyksen monivalintakoe biologiasta. SAT-kokeen voi tehdä useamman kerran vuodessa ja paras tulos otetaan huomioon haussa. Tuo SAT-kokeen tulos antaa 70% kokonaispisteistä ja 30% tulee motivaatiokirjeestä.
SAT-kokeen maksimipistemäärä on 800 pistettä ja arvioisin, että keskimäärin 750:llä pisteellä on päässyt sisään viime vuosina. 730-740 ehkä myös jos on hyvä motivaatiokirje ja/tai tulee paljon peruutuspaikkoja. Kannattaa kuitenkin tähdätä sinne 750-800 pisteeseen :)
Tässä vielä pari linkkiä koulun sivuille koulutuksesta
https://www.ut.ee/en/prospective-students/medicine-studies
https://www.ut.ee/en/admissions/admission-medicine-english
- Anonyymi
Pääsin itse aikoinani Suomessa Helsingin lääkikseen. En ole kyllä koskaan sieltä valmistunut vaan menin sitten kuitenkin opiskelemaan DI:ksi.
Minulle lääkiksen pääsykokeissa eniten tuotti vaikeuksia kemian osuus. Noita fysiikan kaavoja pyöriteltiin niin paljon valmennuskursseilla että osasin ne unissanikin kaikki ulkoa miten päin vaan.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 732785
- 632684
- 681792
- 241637
- 201560
Tykkään susta
Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä101505- 151402
- 481257
- 381233
Onko meillä
Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko91219