Fiksu ehdotus

Anonyymi

8

66

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Olisihan aikuisten sekajoukkue yksi keino kannustaa seuroja panostamaan naisten ja tyttöjen hankintaan ja heidän pysymiseensä lajin parissa. Nuorissa on jo sekajoukkueet ja tyttöjä kisaamassa suhteellisen hyvin. He kun saadaan pidettyä mukana aikuisikään asti ja sit vielä vähemmän aktiiviset naiset sm-kisoihin niin kyllä sekajoukkueet olisivat Suomessakin muutaman vuoden päästä ihan mahdolliset.

    • Anonyymi

      Älytöntä valita naisia valmennus--tai johtopaikoille vain tasa-arvon takia. Jos ei päteviä löydy, niin antaa olla!

    • Anonyymi

      Aivan idioottimaista tämä nais vouhotus, nyt jo naisvaltainen päätöksenteko saanut aikaan judon alamäen suomessa mukana myös naismaiset miehet jotka ovat hallituksessa nykyään jotka eivät osaa kuin myötäillä näitä naisia. Lähtökohtahan pitäisi olla paras valitaan aina kyseiseen tehtävään, ja näinhän ei ole viime vuosina tapahtunut ja tuloksessahan se näkyy.

    • Anonyymi

      Pienen judoa aktiivisesti harrastavan tytön isänä panostus tyttöjen judoon lämmittää. Kaipaan kuitenkin jotain konkreettisempaa kuin huipulla tapahtuva toiminta. Seuratasolla kun tavalliset ihmiset kuitenkin toimii ja sieltä se kaikki lähtee.

      Mielestäni suurin haaste tyttöjen judossa on, että miten saada lisää tyttöjä judon pariin. Liian usein oma tyttöni on ainut tyttö treeneissä eikä samanhenkisiä kavereita oikein judon parista tahdo löytyä. Lapset kaipaavat toistensa seuraa ja kavereita. Jotta naisjudo saadaan Suomessa nousuun, pitää saada lisää tyttöjä peruskursseille ja sitä kautta mukaan leireille ja kisaamaan. Näin myös tytöt saisivat kavereita judosta ja sitoutuisivat judoon paremmin. Meillä on mietitty jo ihan seuran vaihtoakin siitä syystä, että jos toisesta seurasta löytyisi enemmän tyttöjä ja ehkä sieltä löytyisi jo samanhenkinen kaveriksikin.m Kavereita lapset tarvitsee ja sen mukaan harrastukset pitkälti valitaan.

      • Anonyymi

        tyttöjen saamiselle judoon ei ole oikein konstia. Vain pientä osaa tytöistä tuntuu kiinnostavan kamppailu ylipäätänsä ja tästä pikkuosasta judo ja taekwondo vievät jo nyt varmaan isoimman osan.

        Oma kokemus on että jos syntyy pieni tyttöporukka jaksaa se paremmin käydä harjoituksissa, mutta sittne kun ensimmäinen lopettaa niin muut katoavat pian.


    • Anonyymi

      Kuinkahan moni tyttö tulisi lisää judon peruskurssilla ja alkaisi harrastamaan judoa, jos kaikki judoliiton hallituksen jäsenet olisivat naisia, kaikki liiton toimihenkilöt naisia, kaikki judotuomarit naisia, kansaivälisen judoliiton puheenjohtajana nainen... Tuskin yhtään enempää kuin nytkään. Ei 6-12 vuotias lapsi ole patkääkään kiinnostunut ketä jossain hallinnossa on, vaan ovat treenit mukavia ja saako sieltä kavereita.

      Judolehteen jutun kirjoittanut voisi koettaa keksiä, miten ratkaista nämä pienten judonalkujen lajiin sitoutumisen haasteet ratkaistua, sillä muuten meno tulee jatkumaan ennallaan eikä tyttöjä vaan montaajaan tatamilla näy.

      • Anonyymi

        Pari ratkaisun poikasta tyttöjen mukana pitämiseksi jutusta löysin. Ensinnäkin sekajoukkuekilpailut. Ne saavat kunnianhimoiset mieskoutsit kiinnittämään huomiota myös tyttöihin ja heidän valmentamiseen. Vekaraankin enemmän kuin yksi tyttö joukkueeseen! Toiseksi tyttöjä ja naisia vähättelevästä kielenkäytöstä pitää kertakaikkiaan luopua. Monelta tulee sellaista suusta ihan huomaamatta. Kolmanneksi olisi tytöille hyödyksi, jos ohjaajina olisi myös naisia. Heitä on ohjaajina ja valmentajina suhteessa paljon vähemmän kuin harrastajina ja kilpailijoina. Varmasti taitavia ja persoonaltaan sopivia löytyisi, jos rohkaistaisiin ja koulutettaisiin ohjaajiksi. Vielä on jäljellä kulttuuria, jossa äijät pitävät naiset ja tytöt takarivissä. Ei pahantahtoisesti vaan ihan tottumuksesta. Ja sananen teille naiset ja tytöt: ei tarvitse odottaa että joku antaa luvan. Menkää ja tehkää vaikka joku yrittäisi estää. Kerääntykää niihin seuroihin ja harjoituksiin joissa on muitakin tyttöjä.


    • Anonyymi

      Suomessa kamppailulaji on tytölle fiksu valinta. Mediahuomio ja sponsorit tulevat helpommin, koska ilmapiiri on syystäkin myönteinen naisten kamppailulle. Suuri etu suomalaiselle on se, että Suomen kaltaisia edistyneitä kulttuureja, joissa naiset kamppailevat, on maailmalla vielä vähän. Esim. entisten Neuvostotasavaltojen alue on enimmäkseen islaminuskoista, ja siellä naisen paikka on hunnutettuna nyrkin ja hellan välissä. Alueen maiden Pojat ja miehet puolestaan täyttävät kamppailulajien kansainväliset palkintopallit. Tästä johtuen kilpailu on miehissä kovempaa ja menestyneistä suomalaisista kamppailijoista valtaosa onkin ollut viime aikoina naisia (Eva Wahlström, Mira Potkonen, Jaana Sundberg, Petra Olli jne.). Hyvä niin ja kumarrus kaikille naiskamppailijoille.

      IJF:n viesti naisten inkluusiosta on varmasti suunnattu muslimimaiden konservatiivisille naisten oikeuksia polkeville kulttuureille, vaikka sitä ei tietenkään voi nykyisessä "korrektissa" ilmapiirissä sanoa ääneen. Suomessa asiat ovat hyvin eikä mitään kiintiöajattelua tarvita. Eikä myöskään erillisiä naisryhmiä, kuten jutussa todettiin. Riittää että jatketaan hyvää lähtökohtaisesti tasa-arvoista työtä kuten ennenkin.

      Fiksu judotytön vanhempi kyselee silti useammasta seurasta, missä olisi tytölle kavereita, eikä epäröi vaihtaa seuraa tilaisuuden tullen. Kaverit ovat tärkeitä.

      Tärkeää on myös pitää kaikki uskonnot ja niihin liittyvät kulttuurit erossa judosta, jotta naisilla olisi jatkossakin mahdollisuus kamppailla tasavertaisina miesten kanssa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      179
      1418
    2. Mietin sinua nainen

      Ikävöin sinua enemmän kuin voin myntää. Ajattelin et laitan sinulle viestriä (kirjoitin jo puhelimeen viestin) Sitten
      Ikävä
      55
      942
    3. Härsilällä jännät paikat, saako hän 30 päiväsakkoa Rasmuksen tapauksesta

      Syyttäjä vaatii peräti kolmekymmentä päiväsakkoa Härsilälle, vaikka todistajan mukaan Rasmus aloitti nuhjaamisen, jossa
      Lapua
      63
      731
    4. Nainen, viime aikoina olen itkenyt sinua yhä useammin

      Niin kuin juuri äsken. Aamulla näin myös unta sinusta. Koskin unessa hiuksia päälaellasi, ja pyytelin sitä heti anteeksi
      Ikävä
      51
      667
    5. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      32
      645
    6. Ne alkaa aina yhdeltä

      jos mies et ole sattunut huomaamaan!
      Ikävä
      81
      641
    7. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      110
      624
    8. Haluan sinua mies

      Saat minut kuumaksi.
      Ikävä
      36
      614
    9. Voitaisiinko harjoitella rakas

      Näiden tekoa? 👶👶👶👶👶👶
      Ikävä
      64
      588
    10. Täällä iImenee vihamielisyys kristinuskoa kohtaan

      Ei taida sielunvaellus-/jälleensyntymisväellä olla omasta asiastaan mielekästä sanottavaa, kun pitää kiivaasti hyökätä e
      Hindulaisuus
      303
      587
    Aihe