Koiranpennun kääntyneet nilkat

Anonyymi

Meillä venäjäntoy/chihu sekotus 6 kk vanha 3.1 kg ja syönyt royal canin mini puppy urban life raksuja nyt pussillisen. Ennen tuota pussia vähän sitä ja tätä eri merkkejä.. Välillä syö kyllä todella huonosti. Huomasin että etutassujen nilkat kääntyvät ulospäin varsinkin istuessa sekä nilkan kohta painuu alaspäin. Luin jostain että liika proteiini aiheuttaisi tätä, pitääkö paikkansa? Tuossa raksussa on vähemmän proteiinia kuin monissa muissa puppy ruuissa ja kun tuo on ollut välillä todella huono syömänen 🤔 on tosi nirso. Auttaako tähän ruuan vaihto ja mikä olisi paras mahdollinen?

12

<50

Vastaukset

 • Miten ihmeessä ruoan vaihto voisi auttaa mihinkään ongelmaan, jos olet vasta pussillisen syöttänyt? Rakenteelliset ongelmat eivät synny yhden ruokapussin aikana, vaan koko pennun tähänastisen ravinnon ja liikunnan tuloksena. Ruoan vaihtelu joka pussillisen jälkeen ei auta nirsoiluun eikä mihinkään muuhunkaan, jollei ruoka ihan oikeasti aiheuta vaikkapa allergiaa tai muuta akuuttia.

  Jos olet totaalisen ulapalla, niin hakeudu eläinlääkärin vastaanotolle. Kun omat tietotaidot ovat vähäiset, niin keskustelupalsta on viimeinen paikka neuvojen pyytämiseen.

  • Pussi kesti pari kk kun ei tuon kokoinen paljoa syö. Ja sen aikana tassut kääntyi.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Pussi kesti pari kk kun ei tuon kokoinen paljoa syö. Ja sen aikana tassut kääntyi.

   Kääntyköön vain sinä aikana, mutta kahden kuukauden ravinto ei riitä tuollaista aiheuttamaan. Piste.


 • Eläinlääkäriin mars ja ota myös yhteys koiran kasvattajaan.

 • Koirasi kasvattaja osaa varmasti neuvoa, ja on luvannut olla tukena 24/7.
  Onhan pentu hyvästä kennelistä ja rekattu?
  On tärkeää että pentu on hyvältä kasvattajalta, jolla kokemusta rodusta.Hän osaa neuvoa, ja tietää mitä pennulle syötetään jotta se kasvaa normaalisti.Osaavat myös neuvoa, kun ongelmia tulee.Joten soitto kasvattajalle, ja kerrot sanoin ja kuvin ongelmasta.

  Jos ei ole hyvältä kasvattajalta, niin ainut keino on kiikuttaa pentu eläinlääkärille.
  Toivottavasti saat sen kuntoon.

 • koirasta omistaja tekee nirson, kun tuijottelee kuppia,lisäilee sekaan herkkua, tai vaihtelee ruokia kun ei koira heti syö.
  silloin koira oppii, että kannattaa odottaa, parempaa on tulossa.ja silloin koira näkee mirlummin jopa nälkää, ja kehittyy huonosti,odotellen omistajaa lisäämään uutta superherkkua kuppiin.joka kelpaa vain hetken, ja kierre pahenee.
  koira ei ole nirso syntyjään,omistaja tekee siitä nirson.

 • Kysyt tietysti pentusi kasvattajalta, hällä tietotaito ja vuosien kokemus.Eikö muka neuvonut mitä sille annetaan?
  Kyllä minä sain tarkat ohjeet, et mitä merkkiä syötetään, että hyvänä pysyy.Pentukansiossa on tarkkaan kerrottu ruokinnasta jne.Ja aina voin soittaa ja kysyä.
  Kai valitsit kasvattajan tarkkaan?

 • Kasvattajasta lienee turha puhua ap:n koira kun on sekarotuinen joten tuskinpa saa mitään neuvoja mikäli pennun myyjälle soittaa ja kysyy, pahimmassa tapauksessa numerokaan ei ole enää voimassa jos onkin tehtailupentu.

  Mutta kuten kaikki ovatkin sanoneet, niin lääkärille sen pennun kanssa

 • Sekarotuinen pikkupiski ja mahdollisesti joltain random "kasvattajalta", pahimmillaan pentutehtaasta ja vieläpä ulkomailta.
  Sekarotuisten pikkukoirien pennuttajilla harvemmin terveet ja tutkitut "jalostuskoirat".

  Jos välttämättä haluaa hankkia sekarotuisen koiran, on siltikin muistettava vaatia kauppakirja jossa tarkat ehdot ja vastuut lueteltu. Pennulla on oltava myös tarpeelliset rokotukset, madotukset, siru ja lääkärintodistus. Pennun emo, mielellään myös isä, täytyy saada tavata kuin myös nähdä molempien terveystutkimusten tulokset. Sekarotuisuus ei tarkoita rotukoiria terveempää koiraa jolla hyvä luonne, vaikka monet niin luulevat.

 • Pentu on ihan suomesta eikä tehtaista tai ulkomailta tuotu. Söi pussillisen tuota royal caninia reilun 2 kk aikana jonka aikana tassut kääntyi. Eläinlääkäristä kysytty samalla kun maitohampaita poistettiin eikä siellä sanottu juuta tai jaata 🙄 monesta paikkaa lukenut että liika proteiini aiheuttaisi tuota ja monella tassut suoristuneet ruuan vaihdolla mutta tiedä sitten 🤔

  • Mitä koirasi kasvattaja on asiasta mieltä? Oliko ko. ruoka hänen suosituksensa?
   Käytitkö koiraasi pieneläimiin erikoistuneella eläinkääkärillä vai konitohtorilla?
   Olisiko huono idea käyttää pentua toisella eläinkääkärillä eikä arpoa asiaa keskustelupalstalla?
   Kannattaisiko toimia eikä odottaa jottei pysyviä vahinkoja tapahtuisi.


  • Kysy siltä kasvattajalta.Ja jos et saa apua, vie eläinlääkärille näytille.
   Suositteleeko ne muuten tuollaista ruokaa koiranpennuille?
   Luulis, että parempaa merkkiä.

   Ei täällä kukaan osaa antaa neuvoja, joilla säästyisit kysymästä kasvattajalta tai käyttämästä lääkärillä, ja koira tulis kuntoon.


suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

 • Koronavirus saapunut Suomeen

  Se on Lapissa tuli kiinalaisten turistien mukana. Miten käy joulupukki turismin? Onko lappi eristettävä?

  221
 • Toni Nieminen rakastui 7 lapsen yksinhuoltajaan

  ja muutti tämän taloon. https://www.seiska.fi/Uutiset/Jatti-tylysti-ex-vaimonsa-Toni-Nieminen-iski-seitseman-lapsen-yh-aidin-paparazzikuvat

  135
 • Maisa menee naimisiin!

  Seiska julkaisi että Maisa menee sittenkin naimisiin. Maisalla olisi nyt vauva ja olisi Jm kanssa naimisissa jos ei keskenmenoa olisi tullut . Olisikohan Maisa mennyt naimisiin jos ei Jm olisi perunut häitä?..

  201

Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Koronavirus saapunut Suomeen

  Se on Lapissa tuli kiinalaisten turistien mukana. Miten käy joulupukki turismin? Onko lappi eristettävä?
  Maailman menoa
  218
  3048