Masennuslääke ja laksatiivit

Anonyymi

Aloitin viikko sitten Sertralin-nimisen masennuslääkkeen. Voinko siitä huolimatta syödä ulostuslääkettä vai voiko niiden yhteisvaikutuksesta tulla jotain vakavia seuraamuksia?

2

<50

  Vastaukset

  • Laksatiiveja voi käyttää psyykelääkkeiden kanssa ja monet jopa joutuvat käyttämään koska usein nuo lääkkeet kovettavat vatsaa, hidastavat suolen toimintaa. Muistat vaan juoda paljon ihan vettä, ainakin 1,5-2 litraa päivässä. Vesi lisää nesteen määrää suolessa ja se jo auttaa ummetukseen ettei suolisto ole liian kuiva. Ainoa että älä ota laksatiivia samaan aikaan lääkkeiden kanssa, on hyvä pitää väliä ainakin n. tunnin verran. Koska jos ottaa samaan aikaan se voi vaikuttaa lääkkeen imeytymiseen.

  • Minä olen käyttänyt Sertralinia nyt reilun kuukauden, ja ensimmäisestä päivästä suoli on toiminut mallikkaasti, alkuun ehkä hieman liiankin mallikkaasti! Ei tulisi mieleenkään ottaa mitään ulostuslääkettä! Mutta jos sinulla on ummetusta ja tunnet tarvitsevasi ulostuslääkettä, kysy toki lääkäriltäsi tai apteekista!
   Sertralinista vielä sen verran, että minulla toimii todella hyvin ja olen tyytyväinen. Kärsin voimakkaasta yleistyneestä ahdistuneisuushäiriöstä sekä dissosiaatiosta, invalidisoitumiseen asti. Tämä lääke antoi elämäni takaisin vaikka aloitusoireet olivat rajut pahoinvointeineen muineen. Olen varsin tyytyväinen. :)

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kuolleisuus onkin kääntynyt päinvastoin laskuun korona kriisissä

   Kokonaiskuolleisuus kääntyikin koronan vuoksi kovaan laskuun USA:ssa USA:n kokonaiskuolleisuuteen koronaviruksella on sen sijaan ollut päinvastainen
   Pandemiat
   181
   15849
  2. Pitääkö yhteiskunnan elättää 5 lapsinen perhe?

   Kouluttamaton pariskunta, jossa mies käy töissä ja tienaa 2000 euroa kuussa, tekee putkeen 5 lasta ja perheen äiti sitten on kotiäitinä 20 vuotta. O
   Köyhyys
   312
   12329
  3. Stockmann konkurssiin ?

   Korona vei asiakkaat. Ensin kuitenkin hakeudutaan yrityssaneeraukseen. Viimeinen sammuttaa valot.
   Maailman menoa
   216
   6679
  4. Järkyttävä koronakylä

   21 jo. Enemmän kuin esim porissa !. Eikö hygieniasta ole kukaan kuullut vai onko lehmänhaju ainoa hygieniahaju. Semmoista kun käsidesiä saa kaupoista.
   Kiuruvesi
   73
   1589
  5. Kiuruvesi 12 koronatartuntaa!

   Määrä kasvaa. Kuinka tehokkaasti testaavat?
   Kiuruvesi
   45
   1260