Tunnen kokoajan sydämenlyönnit

Anonyymi

Löytyisikö täältä ketään eksperttiä joka voisi kertoa vastauksen ongelmaani..

Olen 15-vuotias, perusterve tyttö. Sydän on kaikinpuolin terve, tai ainakaan siitä ei olla mitään sanottu ikinä kun ollaan sydäntä kuunneltu lääkärissä/terveystarkastuksissa, mutta ongelmana on että kuulen sydämensykkeen kokoajan todella kovana rinnassa. Kärsin vaikeasta stressistä mutta vaikka olen ihan rentona sängyssä stressittömänä niin syke tuntuu todella kovana, ei niinkään tiheänä mutta kuulen sen vain niin intensiivisesti ja on läsnä kokoajan. Tämä ei ole silloin henkistä.

Mutta tosiaan häiritsee kyllä arkea, onko siis normaalia että sykkeen tuntee kokoajan, kun mielestäni sitä ei pitäisi kuulla tai ainakin sitten on jotain vikaa jos sen kuulee kokoajan, näin sanoi ainakin äitini..

2

<50

Vastaukset

 • Stressi kun jatkuu se on semmoinen juttu,
  että sitä on melkein aina,
  sitä voi olla "päällä" vaikket tiedostaisikaan sitä.
  Sydämen äänet tiedostaa silloin,
  sydän on ainoa elin, joka reagoi heti tunteisiin.
  Alkaa tykyttää vähän kovemmin, jos on huolestunut, vihainen, ahdistunut jne.
  Ehkä se on vaan sitä.
  Täällä ei ole experttejä, vastauksiin pitää suhtautua varauksella.

  Olisiko koulussasi terveydenhoitajaa, jolta voisit kysyä asiaa
  tai koska asia sinua huolestuttaa, mitä jos tilaisit terveyskeskuslääkärille ajan ?
  Ihan mielenrauhasikin takia olisi hyvä, että lääkäri kuuntelisi sydäntäsi
  ja laittaisi lähetteen EKG:hen. Se on alle minuutin tutkimus,
  joka voidaan terveysasemalla ehkä saman tien.
  Se kertoo perusasioita sydämesi toiminnasta.

  Koita ottaa rennosti ! Mielenrauhaa sinulle !

 • Kun on vaikea stressi päällä voi monet asiat tuntua vaikealta. Silloin ihminen myös ehkä kuuntelee kehoaan tarkemmin ja monet yleensä huomaamattomat jutut voivat tuntua isommilta. Itse olen jo iäkkäämpi ja kärsin useammasta vaivasta mutta olen huomannut kun olen yksin kotona ja väsynyt ja kipeä niin koko olotila tuntuu kurjemmalta. Onko aloittaja huomannut että johonkin muuhun keskittyessä, tehdessä jotakin joka on itselle mieluisaa, tuntuuko silloin tuo syke? Minulla auttaa kun touhuan jotakin pientä johon voin keskittyä, ei tule niin ajatelleeksi omaa kehoa ja tuntemuksiaan. Jos asia kovasti häiritsee niin kannattaa puhua esim. koulun terveydenhoitajan kanssa. On parempi että puhuu kuin että patoaa tunteet sisälleen sillä siellä ne saattavat saada vain suuremman mittakaavan. Puhuminen on aina hyväksi, koskien joka ikistä asiaa elämän varrella.

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.