Patterit kylmät öisin

Anonyymi

Asun vuokralla vanhassa kerrostalossa, ja on taas aika aloittaa se jokasyksyinen vinkuna että palelee. Mistä johtuu sellainen, että olkkarin patteri on päivisin lämmin, ja yöksi menee kylmäksi? Makuuhuoneessa termostaattia ei olekaan, joten patteri hohkaa ihanan lämpimänä 24/7. Mutta siis toi olohuone. Onko sellainen mahdollista, että lämmönjakohuoneessa olisi joku ajastin, joka säästösyistä katkaisisi lämmöt yöksi talosta? Sehän olisi ihan pimeää!

13

<50

Vastaukset

 • Eli ongelma on se perinteinen - ei tarkene pitää ikkunaa auku 24/7?

 • No jos se yöksi pannuhuoneesta katkaistaan, mikäs se sitten makuuhuoneen partteria lämmittäisi :)

  • Jos verenkierto aivoista katkaikaistaan, ei järki juokse.

   Sitten jää mm. ymmärtämättä, miten se vailla termostaattia oleva patteri kykenisi itsensä yölläkin lämmittämään.

   Ei hymiötä, koska uutiset ihmiskunnan tyhmistymisestä ovat totisinta totta.


 • Viher peippo laittanut lämmöt poikki ettei ilimasto lämpene?

 • Aloittajan kannattaisi olla yöllä peiton alla eikä tehtailemassa aloituksia

 • No jos se makuuhuoneen patteri hohkaa täysillä, niin muiden pattereiden termostaatit haistavat sen lämmön ja pitävät patterit kylmänä.

 • Kysymyksen esittäjä tässä moi! Lämmin kiitos teille jotka vastasitte ystävällisesti. Kommentit tyhmyydestä jne .jätän omaan arvoonsa. Olen asunut omillani vasta kolme vuotta, eikä minulla ole isää joka neuvoisi näissä asioissa. Kaikilla ei voi olla vielä samanlaista elämänkokemusta, ja joutuvat vaivaamaan kysymyksillään teitä kunnon kansalaisia täällä netissä. Hyvää jatkoa.

  • Täällä palstoilla on kaikenlaista vastaajaa ja hyvinkin outoja ihmisiä ja myöskin sellaisia, jotka haluavat vain nälviä ja tehdä kiusaa.
   Älä välitä noista kiusaajista, sillä osa saattaa olla ihan sairasmielisiä.

   Kysymys, jonka palstalle teit on hyvin asiallinen ja hyvä.

   Joukossa on asiallisia vastauksia. Osa siis kiusantekoa.

   Kiitos aloittajalle hyvästä kysymyksestä.


 • Ihan säälittää ettei aloittajalla ole isää jolle vinkua kylmistä pattereista

 • Ainakin joissain Asuntosäätiön taloissa on keskitetty lämmön seuranta ja säätely. Muistelen lukeneeni myös muista, oliko VVO tai SATO?
  Jos lämpömittari on asunnon keskitienoilla, se ei mittaa kaikkia huoneita erikseen. Joku huone voi jäädä mittaustuloksen ulkopuolelle kokonaan. Jos mittari on lähellä hellaa, jääkaappi-pakastinta tai kylpyhuoneen seinän toisella puolella, anturi voi antaa harhaanjohtavan mittaustuloksen. Sama tilanne, jos mittauslaite on verrattain korkealla, koska lämpö nousee ylöspäin.
  Pattereissa voi myös olla ilmaa, ruostetta tai muuta sakkaa, joka haittaa veden kiertoa. Ylimmässä kerroksessa paineet eivät ehkä riitä.
  Pyydä huoltoyhtiötä käymään.

  • Noniin, nyt tuli jo kaikenmaailman ufomiehetkin kommentoimaan. Jalat on tukevasti irti maasta ja vastataan huti, vaikka tähän on jo oikeakin vastaus annettu. Mutta kun on jalat tukevasti irti maasta ja pää täynnä villejä teorioita, ei moisiin pikkuseikkoihin tule kiinnitettyä huomiota.


  • Kiitos vastauksestasi! Asun tosiaan keskellä taloa. Täällä on 19 astetta lämmintä, joka on minulle hieman liian vähän. t. Ketjun aloittaja.


 • Jos sattumoisin vedät olohuoneen verhot termostaatin eteen eli peität termostaatin niin ettei se pysty mittaamaan huonelämpötilaa, niin patteri silloin tietenkin kylmenee. Tai siirrät jonkun huonekalun termarin eteen, niin viilenee kyllä patteri.
  Seuraa tästä sitten, että muut patterit hehkuttavat kuumina yrittäen lämmittää olohuonetta. Mutta kuitenkin vaan silloin kuin muissakin pattereissa on termostaatti, joka reagoi lämmön alenemaan huoneistossa.

SEISKA.FI

 • Kuva! Pettämisskandaalia ulkomaille paennut Maisa Torppa näyttäytyi it-rakkaansa kanssa – kohublondin rohkea asu paljasti uhkean poven!
 • Huh, alaston säätyttö Laine Bruce poseerasi ilman rihman kiertämää: Olen ylpeä vartalostani – kuva!
 • TIS-Vilma raskaana? Liittyi Facebookin vauvaryhmään - kertoo Seiskalle uudesta elämänvaiheesta: "Olen lopettanut alkoholilla läträämisen"

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.