3-vuotias päiväkodissä ja hoitajan huolelisuus

Anonyymi

Moikka, jos joku voisi vastata olisin sydämestä kiitollinen. Eli lapsi on aloittanut päiväkodissä syyskuussa, ja lokakussa täyttä 3 v. Lastentarhanopettaja on sanonut kolme 3 että hänellä ei ole katse kontakti lapseni kanssa, ja eilen sanoi että on soitanut psykologi. Olen todella huolisaan. Itken jo koko viikko. Meillä oli eilen neuvolla, he sanoivat että hän kasva erinomaisesti, hän on tehnyt kaikki tehtävät jotka hän on pyytäänyt, ja hän on katsonut hänet joka kerta kun vastasi hänelle. Hän sanoi että hän ei näe mitään ongelmia. Kotona leikki erilaisten lelujen kanssa. Puhu lelujen kanssa, osaa leikkia palapelin kanssa jossa on 30 palaa. Pirtä jotain paperillä, ei ole ihan selvä, ei osa esimerkiksi pirtä äiti, muttä ihan tavalisia juttuja. Puhu paljon, lausessa on 4 erilaista sana,esim äiti tekee ruoka, ulkona on kylmä, nyt on syksy ja talvi on tulossa, luemme kirjat, joskus otta itse ja sitten toista se mitä mä olen puhunut. Kotona tapahtu joskus että kun hän leikki ei vasta jos mä jotain kysyn, mutta en ole koskan miettinyt että se ei ole nomraali, vaan että hän on keskitynyt siihen leluun.
Onko teillä jotain kokemuksia?
Hän on muutenkin todella viisaas, juokse, puistossa, halua leikkia muiden lasten kanssa, aloitti olla vähän agresiivinen nyt, ja joskus huudelle, siitä ei ole tehnyt aikaisemmin, uskon että on nähnyt sen päiväkodissa.

3

100

  Vastaukset

  • Onko tämä sinun ensimmäinen lapsi? Nyt iso huoli pois... Päiväkoti on lapselle uusi asia. Päiväkodin hoitajat nyt ovat semmoisia, huolissaan milloin mistäkin. Joskus huoleen on aihetta ja joskus ei. Isoon huoleen ei kertomasi perusteella ole aihetta. Joskus käy niinkin että hoitaja ei ymmärrä lasta. Kun poikani oli pieni päiväkodissa eräs hoitaja näki hänen käytöksessään useasti huolenaiheita. Hän ei ymmärtänyt poikani huumoria. Ymmärsin tämän vasta kun pojan päiväkotiryhmä muuttui ja hänelle tuli eri hoitajat, Uusien hoitajien mielestä ongelmia ei ollut ja päivät sujuivat hienosti. Ehkä lapsesi on ujo päiväkodissa? Voit kertoa päiväkotiin neuvolakäynnistä ja mitä siellä sanottiin lapsestasi. Psykologinkaan kanssa jos juttelet lapsesi asioista ei ole paha juttu: psykologi osaisi sanoa onko kyse esim normaalista ujostelusta, joka menee itsellään ohi tms. ja jospa hän niin sanoisi niin se hälventäisi sun huolta ja päiväkodin huolta. Rauhallisesti, ei tässä mistään vakavasta ole varmaankaan kyse. Sellainenkin juttu, että nykyään päiväkodin henkilökunnan kuuluu olla matalalla kynnyksellä huolissaan. Toisin oli ennen. Omat lapseni ovat 16 vuotias, 15v ja 11v. Kun vanhimmat lapseni aloittivat päiväkodissa aikoinaan oli tilanne eri. Silloin ei ollut vielä nykyisen laista huolikäytäntöä. Kymmenisen vuotta sitten päiväkoteihin annettiin ymmärtääkseni uusi ohjeistus jonka mukaan päiväkodin hoitajien pitää herkemmin ilmaista huolensa. Käytäntöä lienee vuosien varrella hiottu ja luulen siinä olevan omat hyvät ja huonot puolensa. Varmasti moni oikea ongelma saadaan nopeammin käsiteltyä mutta paljon on varmasti myös turhia huolestumisia. Ja kuten sanoin, pienetkin huolet tuodaan herkemmin esiin. Joten älä huoli, ongelma ei kuulosta isolta, mutta psykologi käynti voi olla paikallaan hälventämään huolta.

  • Moikka, kiitos vastauksesta, jo olen seuranut hänet joka minutti, lapsi on ihan ok.Ja olen sama mieltä että hän ei ymmärttä lapseni, ja että ei tykkä minusta. 😏 Mutta, pakko olla rauhallinen ja jatkaa etenpäin.

   • Lopeta liika huolehtiminen,niin hyvin menee.


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Häät ja lapset saa odottaa.

   Stefu ei vielä halua perheenlisäystä, eikä naimisiin. Sofia nyt saa odotella milloin Stefu on valmis. Jossain kertoi, että haluaa kolmekymppisenä olla
   110
   2642