onko kukaan teistä yrittänyt lopettaa skitsofrenia-

Anonyymi

lääkkeitä.? Kuinka nopealla aikataululla olette lopettaneet ja millaisella aikavälillä?

Sitten vielä kysymys. Tuliko skitsofreniaoireet takaisin?

Kysymyshän on siitä, uskaltaako lopettaa tai puolittaa lääkityksensä. Onhan se todella rohkea teko päättää itse, mitä suuhunsa laittaa tai millaisia piikkejä pistellään.

Kertokaa kokemuksianne lääkkeiden vähentämisestä.

12

56

  Vastaukset

  • Sehän riippuu ihan siitä mitä sanot skitsofreniaoireiden olevan. Henkilökohtaisesti en usko skitsofreniaan, enkä muuhunkaan psykiatriseen dogmaan, joten sellaisia ei ole. Toisaalta, jos viittaa siihen, että ihminen epäilee asioita (mikä on tietenkin normaalia) ja ilmaisee epäilystään niin neurolepteilla saa kyllä kaiken ajattelun pysähtymään ennen pitkään. Mitä yritän sanoa on, että kysymyksesi on käytännössä, tuleeko ihmisen ajattelukyky takaisin, kun neuroleptit lopettaa. Vastaus on kyllä ja ei. Neuroleptit aiheuttavat aivovaurion pidemmässä käytössä, joten lähtötilanteeseen ei suurilla todennäköisyyksillä pääse. Mutta osan ajattelukyvystä saa ihan yhtä varmasti takaisin kuin vaikutus heikkenee ja lopulta lakkaa.

   Vinkkejä neuroleptien kuin SSRI-aineiden ja muidenkin psykiatristen aineiden lopettamiseen saa muun muassa osoitteesta survivingantidepressants org. Muitakin sivuja on. Mikä on hyvä tiedostaa on, että viralliset tahot ovat käsiä auttamaan lopettamisen kanssa. Heillä ei ole intressiä saada ihminen lopettamaan eikä toisaalta tietoutta tai muuta osaamista auttaa vaikka haluaisivat. Heiltä puuttuu tarkoituksella kaikki asiallinen koulutus aiheeseen. Parhaat neuvot saat em. kaltaisilta nettisivuilta.

  • minä olin koulukiusattu ja rakastamaton (naisten mielestä), sitten sekosin yksinäisyyteen.

   jos diilaat yksinäisyyden kanssa ilman lääkkeitä niin mites vain.

   mulla voi auttaa rukoile ja juttelu jeesuksen kanssa.

   toisaalta saatan olla saatankin.

   • Kirjoitit Jeesus- nimen pienellä, joten millaista Jeesusta sinä rukoilet avuksesi?

    Se nyt vaan on niin ettei oikeasti Jeesuksen kanssa voi keskustella. On oman pääsi tuotteita nuo ajatukset. Kuuloharjoja yleensä.

    Muuten käytkö kirkossa tai terveiden uskovaisten tilaisuuksissa vaiko yksin höpöttelet ja kuvittelet kaikenlaista. Ota terveitä ihmisiä kavereiksesi ja mene heidän kanssaan liikenteeseen saattaapa maailmasi muuttua. Mutta vaikeasti sairaana et pysty olemaan terveiden ihmisten seurassa.

    Kysymys. Oletko saanut terveytesi takaisin, kun olet keskustellut Jeesuksen kanssa?


   • Skitsofreenikkojen ajatusmaailma on niin sairas ettei heitä voi ottaa oikeastaan missään asioissa tosissaan. Milloin kiroilevat, milloin taasen rukoilevat. Toiset kertovat omaavansa profetioita, toiset väittävät heitä vakoillaan, jotkut piiloutuvat verhojen taakse, toiset huutavat harhoissaan, jotkut väittävät pystyvänsä parantamaan sairauksia, monet polttavat ketjuna tupakkaa, juovat alkoholia samalla väittävät omaavansa profetioita ja kokevansa ihmeitä. Todellisuudessa he ovat vielä vahvasti lääkittyjä. Joten myöskin siis ovat sekakäyttäjiä.

    Terveen ihmisen on todella vaikea olla tekemisissä skitsofreenikon kanssa. Ja mikä ikävintä, he eivät erota reaalimaailmaa harhamaailmastaan.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Skitsofreenikkojen ajatusmaailma on niin sairas ettei heitä voi ottaa oikeastaan missään asioissa tosissaan. Milloin kiroilevat, milloin taasen rukoilevat. Toiset kertovat omaavansa profetioita, toiset väittävät heitä vakoillaan, jotkut piiloutuvat verhojen taakse, toiset huutavat harhoissaan, jotkut väittävät pystyvänsä parantamaan sairauksia, monet polttavat ketjuna tupakkaa, juovat alkoholia samalla väittävät omaavansa profetioita ja kokevansa ihmeitä. Todellisuudessa he ovat vielä vahvasti lääkittyjä. Joten myöskin siis ovat sekakäyttäjiä.

    Terveen ihmisen on todella vaikea olla tekemisissä skitsofreenikon kanssa. Ja mikä ikävintä, he eivät erota reaalimaailmaa harhamaailmastaan.

    Skitsofreenikon ei pitäisi milloinkaa lopettaa lääkkeitään.


   • Oiva idea juuri tällaiseen symposiumiin, jaella suklaakarkkeja. Skitsofreenikot syövät paljon makeaa, karkkia, suklaata, pullaa, jäätelöä ja muuta sangen lihottavaa. No kyllä he ovatkin pyöreitä useat.


  • Onhan sitä tullut tehtyä 10,5 vuoden ajan. Ei meinaa millään päästä irti. Minulle aloitettiin 10,5 vuotta sitten Risperidon lääkitys. Söin tunnollisesti sitä kahden vuoden ajan, ja jäin koukkuun. Lääkäri sanoi, että se on loppuelämän. Minähän en sitä hyväksynyt missään nimessä. Yrityksiä päästä irti on useita 10, 5 vuoden aikana. Ei ole kertaakaan onnistunut. Mutta periksi en anna. Olkoon vaikka loppuelämän projekti. Olen saanut vskavia sairauksia lääkityksen seurauksena, diabetes yksi niistä. Aivohalvaus vielä puuttuu. Odottelen, milloin se tulee.

   • Olet rohkea.

    Tiedäthän, että vähennys pitää tehdä hyvin hitaasti. 10 prosenttia kerrallaan, muutaman kuukauden välein. Professori Peter Götzschen kirjat ja youtube-videot kannattaa tsekata.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Olet rohkea.

    Tiedäthän, että vähennys pitää tehdä hyvin hitaasti. 10 prosenttia kerrallaan, muutaman kuukauden välein. Professori Peter Götzschen kirjat ja youtube-videot kannattaa tsekata.

    Luettu on ja lääkitys kun loppui niin jopa kaappikelloni, joka oli rikki alkoi käydä.


  • Itse olen päässyt melkein kaikista lääkkeistäni jo eroon. Jos aikoo päästä oikeasti lääkkeistä eroon, päästäkseen tavoitteeseensa joutuu näkemään paljon vaivaa:

   1. Tiedostaa että se syy mihin lääkkeet aloitti on siellä alla ja voi tulla pintaan kun lääkkeet alasajaa ja lisäksi päälle voi tulla viekkareita. Tämän takia suosittelen erittäin hidasta purkamista koska tänä aikana ehtii oppia uusia keinoja pärjätä ongelmiensa kanssa. Jotta voi pärjätä pitää olla kykyä analysoida käytöstään - olenko minä ok. Läheisten tuki on hyödyksi koska he voivat ulkopuolelta tehdä analyysiä miten voi. Aina vaan parempi jos lääkityksen alasajo tehdään yhteisymmärryksessä lääkärin kanssa, mutta aina se ei onnistu, koska mielipiteet on eriäviä.

   2. Tehdä hidas erittäin pienin astein tapahtuva lopetus. 10 prosenttia kuukaudessa edellisestä annoksesta tahti on hyvä ja sitä suositellaan mm. lääkkeiden alasajoon erikoistuneella palstalla, jossa on neuvoja myös muiden lääkkeiden alasajoon, tekniikoita miten vähentää pilleriä (se voi olla hankalaa kun pienin pillerikokokin on jo voimakas lääke ja pienempiä annoskokoja ei saatavilla) ja vertaistukea. Mitä pitempään on käyttänyt ja mitä isompia lääkemääriä ja useampia lääkkeitä päällekkäin, sitä hankalampi vähennys voi olla. Vertaistuki on tärkeää. Itse purkaisin aina vain yhden lääkkeen kerrallaan. Jos esim uni on suuri ongelma, unta tukeva lääkitys kannattaa purkaa viimeisenä. Aina purut kannattaa tehdä olo eikä aikataulu edellä. Jos olo horjuu, ja vaikkapa uni alkaa mennä, aina voi tehdä pidon, eli pitää annosta niin pitkään samassa kun olo tasapainottuu. Kannattaa seurata oireita. Ne voivat tulla aaltoillen ollen välillä vaikeampia ja välillä helpompia. Päiväkirjaa kannattaa pitää vieroituksessa. Hitaus on valttia vieroituksessa, näin tulee vähemmän viekkareita.

   3. Kun mainitsee lääkityksen purun voi hoitojärjestelmässä kohdata vastustusta ja voi joutua uudelleen houkuteltavaksi lääkityksiin, heti kun olo vähänkään horjuu. Tämä on hankalaa ja se kannattaa tiedostaa. Olo voi olla joskus kurjakin vieroittautuessa, mutta sen ei pitäisi olla tosi kurja jos vieroituksen tekee hitaasti.

   4. Tärkeää vieroitusaikana on itsehoito!
   Itsehoidoksi tarkoitan päivärytmiä, ulkoilua, terveellisesti syömistä, päihteiden välttämistä (ne voi pahimmassa tapauksessa pilata koko vähennyksen), unihygienian noudattamista jne..Nämä ovat ensisijaisen tärkeitä onnistumiselle. Vieroitus voi saada aikaan väsymistä jne joten kannattaa olla itselleen armollisempi kuin normaalisti ja kuunnella kehoaan erityisen tarkkaan. Olla erityisen hellä ja armollinen itselleen. Kaikessa mitä tekee kannattaa muistaa että vieroittautuu voimakkaista keskushermostoon vaikuttavista lääkkeistä, joten ei kannata kuormittaa kehoansa liikaa ja voi olla ettei jaksa asioita mitä normaalisti. On tärkeää tietää milloin levätä. On tärkeää tietää mikä on triggeri oireille. On tärkeää opetella elämään ilman lääkkeitä myös koko vähenevän lääkityksen ajan vähennyksen aikana.

   5. Linkkejä mitä suosittelen :
   Poet Doxin eri lääkkeisiin liittyvät vieroitusvideot Youtubessa, löytyy kun etsii Youtubesta lääkeaineen eng.kielisen nimen esim *antidepressant withdrawal poet dox* tai *mood stabilizer withdrawal poet dox* ja tämä antipsykootteihin liittyvä video:
   https://www.youtube.com/watch?v=MWgIVjYGO9M&t=5s

   Monella lääkkeistä vieroittautuneella voi olla paljon tietoa mitä lääkärillä ei ole!

   Youtubesta löytyy myös ihmisten kokemuksia vieroituksesta mitä voi hakea sanalla *lääkkeesi englanninkielinen nimi withdrawal* Youtubesta

   Googlaa "Inner Compass" ja "Inner Compass Withdrawal Project"

   Vertaissivustot vieroitukseen : Surviving Antidepressants , Benzo Buddies (bentsot) jne

   CEP uk:n sivusto (googlaa)

  • Lopetin kerrasta. Tosin en ole koskaan psyykelääkkeistä saanut mitään vastetta eikä aloittaminen tai lopettaminen ole aiheuttanut mitään oireita. Jokainen voi tehdä niinkuin parhaaksi tuntee.
   2 vuotta myöhemmin lääkäri poisti koko skitsofreniadiagnoosin, koska totesi sen aiheettomaksi. Ennen lopetusta minulle jankattiin psykooseista ja ettei skitsofreenikko voi elää ilman lääkkeitä. Kammottavaa ajatella, että olisin edelleen hoidettavana skitsofreenikkona, jos en olisi tajunnut jättää lääkkeitä pois.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Coronasta jo parantuneet sairastuneet uudestaan

   https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/665a88cc-27e7-4aa9-8ce1-5e7a4f027914 Sairaus voi hetkellisesti mennä lepotilaan ja aktoivoitua uudestaan. Taitaa
   Maailman menoa
   292
   6480
  2. Marin: "Uuden virustaudin leviäminen on asetettava myös oikeaan mittakaavaan."

   Pääministeri puhuu eduskunnalle koronaviruksesta ja rauhoittelee tilanteesta. "Tavalliseen kausi-influenssaan sairastuu Suomessa vuosittain noin 5 pr
   Maailman menoa
   89
   4279
  3. Miksi vihreät ja myös pääministeri vähättelee korona virusta..

   ..verrataan flunssaan ja "kuoleehan siihen se turha sakki muutenkin "-tyyliin. Koronavirus voi olla kohtalokas epidemia myös tuhansille suomalaisille.
   Maailman menoa
   142
   1586
  4. Skotlanti lupaa ilmaiset tamppoonit naisille

   "Skotlannin parlamentti on hyväksynyt lakiesityksen, joka takaa ilmaiset kuukautissuojat kaikille maassa asuville naisille. Lain mukaan tamponeja ja s
   Maailman menoa
   70
   1332
  5. "Kuule kundi, jos kondis on noin huono, tilaisit taksin"

   Vanhempien ihmisten kunnioittaminen on sivistynyt piirre. Hiljattain Kaarina Suonperä kertoo seuranneensa raitiovaunussa tilannetta, jossa sotaveteraa
   Maailman menoa
   87
   791