ALV- koneen hinta?

Anonyymi

Olisko täällä neuvojaa mitä tarkoittaa kun traktorin hinnassa on ALV-osuutta?
Myynti-ilmoitiksissa on joissain että koneen hinta on vaikkapa 10000 ja alv vaikkapa3000, minkä hinnan joudun maksamaan jos en ole arvonlisävelvollinen ja pitäkö tuo alv-maksaa jonnekin. ja kuka sen maksaa myyjä vai ostaja.

7

241

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Nettohinnaltaan10.000 euron koneesta joudut maksamaan alvia 24%:n mukaan 2400 euroa. Eli kokonaishinta on tuolloin 12.400 euroa. Ellei kone ole marginaaliverotuksessa. Vastaavasti jos kone on (alv.24%) vaikka tuon 10.000 euroa alveineen, niin ostos sisältää alv:n osuutta 1935,50 euroa ja koneen nettohinta on tuolloin 8064,50 euroa. Siinäpä tuo yksinkertaisuudessaan.

    • Anonyymi

      MItenkäs se näin yksityisenä(ei ole Y-tunnusta ja kaikenlisäks vain pienen pieni palanen metsää omistuksessa) menee toi metsäkoneiden ostaminen ja myyminen? Siis jos ostan koneen joka maksaa alveineen 12400€ (ilman alvii siis 10000euron vehje) Sit kun mä sitä myyn pois niin kuka maksaa alvit? Siis jos haluan koneesta saada 10000€ rahaa niin pistänkö myynti ilmoitukseen sis. alv 24% VAI alv. 0%???

      • Anonyymi

        Jos tulonhankkimistarkoituksessa saat koneen/laitteen ostosta alv-hyödyn verottajalta, niin poismyynnissä maksat saadusta koneen/laitteen hinnasta alv:n osuuden verottajalle. Siinäpä tuo taas yksinkertaisuudessaan.


      • Anonyymi

        Jos et ole ALV-velvollinen ja ostat sen traktorin, maksat siitä kokonaishinnan, kuten ostaessasi vaikka mitä hyvänsä kaupasta, vaikka saippuaa, missä alv on 24% ja kun myyt sitten sen traktorin, jää se ALV sinun tappioksi, koska et voi myydä sitä enään ALV-verollisena eteenpäin. Eli ostaja ei voi vähentää sitä ALV:a, koska sinä et ole ALV-velvollinen. Joten ostaja ei maksa sinulle siitä traktorista juuri tuon puuttuvan ALV:n vuoksi mahdottomia.

        Ihan käytännön esimerkki: Naapurini mökkiläinen (tavistiitiäinen ei ALV-velvollinen, metsää muutama aari) erehtyi ostamaan uuden tosi kalliin moottorisahan, joka maksoi ALV-verollisena 1240€ (1000€ alv 0%), hän tuli katumapäälle kalliin hankinnan vuoksi muutaman viikon päästä ja lähti kaupittelemaan sitä ammattilaisten suosimaa moottorisahaa, tarjoukset luokkaa 500€, koska ei vähennettävää ALV:a, eikä muutenkaan kunnon kuittia tarjolla, eikä sahan toimivuudestakaan enään kunnon takeita, vaikka vähän käytetty.


      • Anonyymi

        Joudut ilmoittamaan, että traktorisi ei sisällä vähennettävää arvonlisäveroa. Eli sinä maksat sen arvonlisäveron ostaessasi itsellesi traktorin 12400€:lla ja joudut myymään sen verottomana 10000€:lla. Ja traktorin sinulle myynnyt henkilö tai liike puolestaan tilittää sen maksamasi 2400€ arvonlisäveron valtiolle. Näin se kuvio menee!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joudut ilmoittamaan, että traktorisi ei sisällä vähennettävää arvonlisäveroa. Eli sinä maksat sen arvonlisäveron ostaessasi itsellesi traktorin 12400€:lla ja joudut myymään sen verottomana 10000€:lla. Ja traktorin sinulle myynnyt henkilö tai liike puolestaan tilittää sen maksamasi 2400€ arvonlisäveron valtiolle. Näin se kuvio menee!

        Noin se menee, kuten edellä on kerrottu.Sitten vielä yksi malli, marginaali verotuksesta. Jos ostat itselle marginaaliverotuksenalaisen koneen alvilliseen toimintaan. Eli kone on vanhan verotusmallin aikana ostettu ja se myydään seuraavalle. Kone ei sisällä alv:ia ( eli et saa kauppahinnasta alv:n hyötyä ja myyntiliikkeeen läpi tällainen kone menee alvittomana myös), eli koneen, vaikka sen traktorin hinta marginaaliverolla (alviton) on vaikka se 10000e. Ja myyt sen seuraavalle, niin joudut maksamaan tuosta 10000eurosta verottajalle alvia se 1935,50e. jonka seuraava ostaja pystyy hyödyntämään alvillisessa toiminnassa. Ja tappioksesi jää tuo 1935,50. Siis hetken mielijohteesta ei harrastelijan kannata tehdä kovin kalliita kauppoja. Oma lukunsa on sitten vielä, ettei asia olisi liika yksinkertainen, nämä vehkeet joita käytetään myös yksitystaloudessa. Esim. tr.mönkkäristä voi saada puoliksi alv hyötyä vaikka metsätalouden hyväksi (jos omistat metsää), mutta yksityistalouden hyväksi ajettujen ajojen takia et ( esim. teini-ikäisten koulu- ja huviajelut ) sitä toista puolta kauppahinnasta. Ja verottajahan tietää missä asut. Eikä näissä vielä olleet kaikki esimerkit, mutta pääpiirteissään näin.


    • Anonyymi

      Kaikilla sitä äänioikeus onkin... Näin yksinkertainen asia ja kysyä pitää! Onneksi sentään asiallisia ja oikeita ohjeita sait.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1631
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1341
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1289
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1285
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1277
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1253
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1234
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1210
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1170
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1146
    Aihe