Sanomatta jääneet sanat ja tekemättä jääneet teot

Anonyymi

Tiedän että samassa tilanteessa on moni muukin. Tapaan kyllä paljon ihmisiä työn vuoksi ja olen naimisissa (vasta vanhemmalla iällä menin naimisiin samanikäisen naisen kanssa ja lapsia ei olla edes harkittu). Juttu on kuitenkin niin etten pysty ystävystymään. Taitaa olla kyse luottamuspulasta tai jostain sen tapaisesta. Tarpeeksi monta ketaa on tullut selkäänpuukotusta ja otan heti etäisyyttä, jos joku tulee liian läheiseksi.

Tässä tuore esimerkki. Viime perjantaina haudattiin henkilö, jota halusin pitää ystävänäni. Paljon sanomatta ja kokematta yhdessä jäi, vaikka vuosikausia tunnettiin. Asia vain on niin että yhteydenpito jäi kaverini osaksi.

Mikähän minua vaivaa? Pidin hänestä ja epäilemättä hänkin piti minusta kun jaksoi soitella ja käväistä välillä katsomassa. Käsittääkseni hänellä oli paljonkin kavereita, vaikka moni toisaalta inhosikin häntä hänen hyvinkin hankalan luonteensa vuoksi. Mutta minä pidin hänestä kaikesta huolimatta.

Heinäkuussa hän joutui sairaalaan ja yhteydenpito jäi edelleen vähäiseksi. Kuvittelin mielessäni halaavani häntä kun hän pääsee sairaalasta. Tilaisuutta ei koskaan tullut ja ehkä se muutenkin olisi jäänyt ajatuksen tasolle ja olisin vain tervehtinyt tekopirteästi "kiva kun pääsit jaloillesi" tmv. Elokuun lopulla sain kuulla suru-uutisen ja olen tässä surun keskellä rypenyt itsesäälissä ja manaillut saamattomuuttani. Taas menetin harvinaisen tilaisuuden saada ystävän, johon voisi luottaa ja toisaalta annoin vanhan miehen kuolla tietämättä kuinka paljon häntä jäin kaipaamaan.

4

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ikävää, että menetit tärkeän ihmisen. Liikaa älä kuitenkaan ala ruoskimaan itseäsi siitä, että yhteydenpitonne oli vähäistä, vaikka hän oli joutunut sairaalaan. Elämässä vaan joskus opitaan virheiden kautta. Tulevaisuudessa osaat ihmissuhteissasi ehkäpä hiukan paremmin tuoda ilmi, että välität. Tämä vain oma kokemus, kaksi läheistä ihmistä kuolemalle menettäneenä. Paljon jäi sanomatta.

      Mitä tulee luottamuspulaan, niin sekin on kinkkinen juttu. Ei kaikkia tarvitsekaan päästää liian lähelle. Jos sä olet hyvä tyyppi, miksi kukaan muu ei olisi myös? En minäkään avaudu kavereilleni yhtä paljon kuin miehelleni. En luota tarpeeksi, että kertoisin kaikkein henkilökohtaisimpia juttuja, mutta ajan kanssa olen saanut kavereita jopa sellaisista ihmisistä, joihin en olisi uskonut ystävystyväni. Kyllähän sitä haaveilee sellaisesta sydänystävästä, jonka kanssa voisi puhua avoimemmin. Ei kaikkiin kannata luottaa, mutta hyviäkin tyyppejä on olemassa.

    • Anonyymi

      Kun joku kuolee, sitä tulee miettineeksi, että ehtiköhän nyt tehdä tarpeeksi hänen hyväkseen. Sen henkilön suhteen asiaa ei enää voi muuttaa, mutta siitä voi oppia, miten haluaisi kaikkia vielä eläviä ihmisiä kohdella. Olisi hyvä aina silloin tällöin miettiä, että mikään ei ole ikuista, ja yrittää toimia, kun se on vielä mahdollista. Koskaan ei tiedä, milloin kuolema tulee ja erottaa ikuisuudeksi. Olisiko hyvä elämän neuvo: "Kohtele ihmisiä, kuin he kuolisivat seuraavana päivänä", eli tee kaikkesi heidän eteensä jo tänään. Niitä ovat kaikki pienet asiat, lämmin ystävällisyys.

      • Anonyymi

        Niitä kun on sellaisiakin henkilöitä ihan lähipiirissä, joihin ei halua pitää minkäänlaista yhteyttä. Mielipahalta säästyy, kun ei ole yhteydessä heihin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niitä kun on sellaisiakin henkilöitä ihan lähipiirissä, joihin ei halua pitää minkäänlaista yhteyttä. Mielipahalta säästyy, kun ei ole yhteydessä heihin.

        Joo no se on tietenkin eri asia.. Ehkä silloin et kauhean lämpimästi kohtelisi heitä noinkaan ajatellessa, jos he kerran aiheuttavat sinulle mielipahaa. Lähinnä tarkoitin sellaiseen tilanteeseen, jossa ei saa aikaiseksi tehtyä mukavia asioita toiselle, vaikka haluaisi


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      55
      1816
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      43
      1593
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      51
      1542
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1485
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      5
      1478
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      5
      1384
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      7
      1298
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      11
      1263
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      3
      1142
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      3
      1123
    Aihe