Miksi ruotsalaiset vihaa suomalais-ugrilaisia?

Anonyymi

Niin, miksi?

Sillä täytyy olla useampia vastauksia. Yksi todennäköinen syy on alunperin se että William Castrén, kuka oli kielitutkia Suomessa, totesi kansallisromantiikan aialla, että suomen kieli oli sukua mongoolikieliin. Hän totesi sitten myös että suomalaiset on mongooleja. Koko länsimaailma pelkäsi mongolooja 1200-luvulla koska he olivat valloittamassa koko maailman. Djingis Khanin armeejat oli vallaoittanut Venäjän, kiinan, Intian ja suuret osat Lähi-idästä. He koittivat myös valloittaa Japanin, mutta tämä epäonnistui. Germaanit Euroopassa oli kauhussa että he tulevat valloittamaan Euroopan myös. Mongooliarmeejat tuli Eurooppaan, ja kun he olivat valloittamassa sen, he saivat käskyn heitten komentajalta että keskeyttää valloituksen. Heitten Khaani oli kuollut, ja heidän oli pakko kääntyä takaisin kotimaahan.

Mongooliimperiumi oli se suurin mitä historiassa koskaan on ollut, ja Djingis Khan sen loi. Hän loi valtavia armeijoita ja hän oli sotateknillinen nero. Hänestä tuli historian mahtavin henkilö, ja myös historian rikkain.

Hänen jälkeläinen Intiassa, kuka oli sen valtijana 1600-luvulla, antoi rakentaa Taj Mahalin hänen puolisonsa kunniaksi. Tämä on luonut paljon katkeruutta länsimaailmassa, koska mongooleja ei saa koskaan kunnioittaa millään tavalla, heitä saa vain haukkua ja alistaa kaiken tavoin, niin Ruotsissakin. Germaanit ja toiset länsimaalaiset on luonut mongoolivihan heidän kulttuurissa, koska pelko mongoleja vastaan on ollut kamala rasistus mitä he ei koskaan unohda. Tämän takia kaikki ketkä on mongolienkanssa sukua on tullut syrjimisen kohdaksi, rasismin kohdaksi ja pois suljettu yhteiskunnasta ja yhteenkuuluvaisuudesta Euroopassa.

Pelko luo vihaa, ja vihaa luo rasismia ja kukistusyrityksiä sitä vasten ketä vihataan. Sitä mitä vihataan halutaan sukupuuttoon. Suomalais-ugrilainen vanha kansa nimeltä Liivit, keitä asu runsaasti kaikissa Balttian maaissa, joutui sukupuuttoon rotuvihan takia koska he olivat sukua mongoolien kanssa. Saksalaiset, ruotsalaiset ja muita hyökkäs useaan otteesen heitä vastaan ja tuhosi heidät. Heitten jälkiä näkee geneettisesti slaaveissa ketkä asuu Latviassa ja Liettuassa tänään. suomalais-ugrilaiset miehet kuuluu useimmiten haploryhmään N, ja tämä haploryhmä on hyvin suuri balttimiehillä myös, mikä on tullut liiveiltä joskus.

Mongooliviha on luonut kamala viha suomalais-ugrilaisia kohti, sen jälkeen kun William Castrén julisti suomalaiset mongolikansaksi. Tämä mies on syypää suomalaisiin liittyvä rasismi Ruotsissa, minun arvioinnin mukaan. Suomalaisia alettiin sterilisoimaan Ruotsissa suurina määrinä sen jälkeen kun Ruotsi sääti sterilisointilain 1934. Mongooliviha oli pahimmillaan siihen aikaa, niinkun kaikki muu rotuviha, ja tiedämme mitä saksalaiset sai aikaanssa rotuvihan takia.

Djingis Khan loi hyvän postisysteemin hänen imperiumissa, mitä venäläiset otti haltuunsa itsellekin. Khaani myös oli ensimmäinen kuka loi setelin maksumenetelmäksi hänen valta-alueella.

Ruotsalaiset ja muut germaanit, vihaa suomalaisia heitten mongoolileimasta, minkä William Castrén anto meille.

70

1691

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Olen huomanut aika selvästi kuinka suomalaiset lapset voi turmaantua Ruotsissa kun he kasvaa ylös jossain pahassa asuinalueessa. On usein niin että he joutuu aina pahaan seuraan, missä opetellaan käyttämään alkoholia nuorena, ja kun on alkakanut sitä, niin on vähällä että alkaa käyttämään huumeitakin. Jos he alkaa käyttämään huumeita, heistä todennäköisesti myös tulee rikollisia.

      Kun suomalaiset lapset kasvaa pahassa paikassa heitten elämästä todennäköisesti tulee kamalan tuhoisa ja vaikea. Jos suomalaisille annettaisi oman paikkakunnan jostain, missä suomalaiset saavat elää, ja kehittyä aivan itsestään, missä käydään omia suomenkielisiä kouluja, missä luodaan omia yrityksiä, kauppoja, liikkeitä, kahviloita, kinoja, ja kaikkia mitä tarvitaan elämässä, samatavoin kuin suomenruotsalaisilla on Suomessa, niin suomalaisista lapsista kehittyis kunnon reiluja ja edistyneitä kansalaisia ilman suurempia ongelmia, tai sitä enemmän mitä suomenruotsalaisilla. Sitten jos suomalaiset perustaisivat omia fondeja mihkä kaikki halukkaat pistää rahaa talteen siihen vuoksi että näitä käytetään suomalaisuuden sosialisiin, kielellisiin, kulttuurisiin, ja kaikkiin muihin tarveisiin mitä sattuu olemassa että suomalaisten yhteiskunta ja yhteenkuuluvuus kehittyy positiivisesti. Jos fondeista tulee rikkaita niin sillä voi tehdä paljon hyvää kaikenlaisissa yhteyksissä. Ottakaa mallia suomenruotsalaisita fondeista, ja heitten "stiftelsistä". Heillä on tuhanssia tälläisiä kaikenlaisiin tarveisiin. Jos ruotsinsuomalaiset pystyy tämän tekemään, he voisi myös perustaa oman poliittisen puoulueen Ruotsissa, mikä valvoo ruotsinsuomalaisten asioita ja oikeuksia. Mutta se on sitten myös niin että täytyy ensin perustaa oman organiisaation mikä haali niin monet suomalaiset mukaan kun mahdollista, ja sitten järjestää fondeja, puoluetta, oman kansankäräjän, ja kaikkia muuta mitä suomenruotsalaisessa yhteiskunnassa on perustettu. Sitten kehittää tätä yhteiskuntaa paremmaksi aian mittaan.

      Suomalaisuus Ruotsissa voi hajota koska suomalaisuutta vihataan yleisesti kaikkiassa Ruotsissa. Ainoa keino turvata tulevaisuuden suomalaisuudelle Ruotsissa on sama mitä suomenruotsalaisilla, siis luodaoman organisation, omat asuinalueet, omat koulut, omat yritykset, omat palvelut, omat rahastot, fondit, säätiöt, oman puolueen, omam kansankäräjän, omat pankit, omat mediat, sosiaaliset mediat, kirjastot, jne.

      Jos organisaation jäsenet säästää omille fondeihin, rahastoihin varoja, niin aian mittaan siitä voi tulla hyvin rikas, niin kun suomenruotsalaisten fondeista.

      Jos haluaa välttää että suomalaisista lapsista tulee suomalaisuusvastustajia, niin kannattaa perustaa omat mediat, omat kirjastot, omat kustantamot, mitkä kunnioittaa suomalaisuutta eikä solvaa sitä niinkun on tapa ruotsalaisissa medioissa. Vältäkää ruotsalaisia medioita ja kulttuuria niin suomalaisista lapsista kasvaa vahvoja, ylpeitä ja hyviä kansalaisia. Jos suomalaiset tytöt kasvatetaan kunniottamaan omaa kansaa, he tulee luomaan perheen oman kansan miehen kanssa. Jos suomalaisuutta jatuasti solvataan mediassa heistä tulee vihamielisiä suomalaisuutta kohti aivan kun hyvin monet aikaisemmin. Suomalaiset naiset täytyy saada kunnioittamaan suomalaisuutta, muuten suomalaisuus hajoo täysin. He ovat tähän asti eniten mennyt ruotsalaisen kanssa naimisiin, siis heitten lapsista tulee puoliruotsalaisia, ja sitten heitten lapset menee naimisiin ruotsalaisten kanssa ja niin edellen. Suomalais-ugrilaisuus häipyy totaalisesti samoin kun metsäsuomalaiset häipy. Ainoa seikka säilyä on että saa oman asuinalueen ilman ruotsalaisuutta.

      • Anonyymi

        Suomalaiset lapset jotka kasvavat perheessä missä ei alkoholia viljellä eivät hakeudu mitenkään huonoon seuraan. Vaan vieroksuvat huonon seuran tapoja. Joten meitä on moneen junaan, ja jos lapset hakeutuu väärän seuraan niin se ei ole suomalaisuuden syytä,
        Sillä toiset ihmiset vaan hakeutuvat vääriin joukkoihin olivatpa he minkä maalaisia tahansa.
        Monella suomenkielisellä alueella on oma hallintoalue Ruotsissa joten kyllä nämä vähemmistö ryhmät osaavat hoidella asiansa vieraalla maalla.
        Mitä minä olen katsellut auomalaisi nettisivuja niin en kyllä toivoisi että minun lapseni tulisivat sellaisiksi , kun ei edes kunnioiteta ihmisiä ihmisinä, vaan haukutaan häpeilemättä toisia palstalaisia asiasta kun asiasta , sellaista keskustelua ei Ruotsissa ole, ja sillälailla en haluaisi omien lasteni koskaan käyttäytyvän , sillä mitä vahvuutta sellainen on ihmisissä, minun lapsillani on ruotsalaiset puolisot ja heissä ei ole mitään valittamista .
        Ja miksi niin moni suomalainen muutti Ruotsiin. 60-70 luvulla niin kotimaassa ei ollut kaikille työtä, siis moni tunsi pakkoa muuttaa vaikka ei olisi halunnut sitä niin että , monelle ruotsi on todella uusi kotimaa ja viihtyvät mainiosti, mutta sydän on aina kotimaassa , ja haave takaisin paluuseen joka ei näytä aina onnistuvan kaikilla


    • Anonyymi

      Ruotsalaisten viha suomalaisia kohtaan kumpuaa historiasta. Se että Suomen kuningas hallitsi aikoinaan Ruotsia, Norjaa ja Tanskaa on ruotsalaisille pala katkeraa kalkkia. Se että viikingit olivatkin suomalaisia ja heidän jälkeläisiään, eivätkä norjalaisia tai ruotsalaisia, se on asia joka halutaan vaieta kuoliaaksi.

      Ja se että Hauholla talopojat iksivät takaisin ruotsaiset ryöstöretkeilijät talikoilla ja kirveillä, vaikka vastassa oli sotajoukko jousineen, miekkoineen ja keihäineen. Sekin on ruotsalaisille häpeän paikka.

      Ruotsalaiset ovat aina koittaneet nostaa itseään suomalaisten yläpuolelle. Mutta eihän paperikoneita kehitetty Ruotsissa, nekin tehtiin Suomessa. Ja Outokumpu oli maailman johtava kaivosyhtiö ja värillisten metallien jalostaja. Sekin oli todella paha paikka ruotsalaisille.

      Me olemme siis monella tapaa ylivertaisia Nokian ja monen muun asian kautta ruotsalaisiin nähden. Ja sekös kismittää.

      Mutta ei hätää, kaikki suomalaiset ja suomalaisten perilliset: tervetuloa Suomeen paluumuuttajina. Kaikille ei välttämättä heti löydy töitä. Mutta asuminen ja elämä on paljon turvallisempaa kuin Ruotsissa. Ei tarvitse pelätä ryösteyksi tulemista tai raiskauksia. Ei autojen polttoja tai talojen räjähtelyä. Yölläkin uskaltaa liikkua ilman pelkoa.

      Kerran vielä: Tervetuloa kehityneeseen Suomeen!!

    • Anonyymi

      Miksi Suomalaiset vihaavat Ruotsalaisia ?????

    • Anonyymi

      Olitko pahastikin humalassa/aineissa ja kuka sut on hakannut Ruotsissa, kun noin paljon heitä vihaat?

      • Anonyymi

        Tuota minäkin oon ajatellut, että ruottalaiset on kateellisia suomalaisille.

        Se viha on nykyisin sellaista "piilovihaa"/kyräilyä.
        Niitä esimerkkejä on tuhansittain.

        Ainut tapa selviytyä on vähät välittää ruottalaisista ja elää omaa elämäänsä, kiertää kaukaa.

        Aion muuttaa Suomeen, sillä näistä ruottalaisista tyypeistä pääsee ikuisesti eroon.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuota minäkin oon ajatellut, että ruottalaiset on kateellisia suomalaisille.

        Se viha on nykyisin sellaista "piilovihaa"/kyräilyä.
        Niitä esimerkkejä on tuhansittain.

        Ainut tapa selviytyä on vähät välittää ruottalaisista ja elää omaa elämäänsä, kiertää kaukaa.

        Aion muuttaa Suomeen, sillä näistä ruottalaisista tyypeistä pääsee ikuisesti eroon.

        Olet väärässä. Yksikään ruotsalainen ei ole pätkääkään kateellinen suomalaiselle. Jos niin ajattelet, on se vaan jotain sun ihan omaa pikkuista lohduttelua.
        Kyllä ruotsalainen elää kuule edelleen siinä vakaassa uskossa, että hän on miljoonasti laadukkaampi tyyppi kuin yksikään suomalainen. Joten revippä kuule siitä.
        Suomalaisella ei tule ikiä olemaan mitään mahdollisuuksia ruotsalaista vastaan, ei ainakaan niin kauan kunnes sharialaki on valloittanut naapurimaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olet väärässä. Yksikään ruotsalainen ei ole pätkääkään kateellinen suomalaiselle. Jos niin ajattelet, on se vaan jotain sun ihan omaa pikkuista lohduttelua.
        Kyllä ruotsalainen elää kuule edelleen siinä vakaassa uskossa, että hän on miljoonasti laadukkaampi tyyppi kuin yksikään suomalainen. Joten revippä kuule siitä.
        Suomalaisella ei tule ikiä olemaan mitään mahdollisuuksia ruotsalaista vastaan, ei ainakaan niin kauan kunnes sharialaki on valloittanut naapurimaan.

        Kyllä osa ruotsalaisista on osoittanut kateutta suomalaisia kohtaan monissakin asioissa. Aikoinaan asia tuppasi tietenkin olemaan erilainen, kun Suomi oli köyhä ja monella tavalla kehityksessä jäljessä paitsi Ruotsia myös koko läntistä Eurooppaa. Nyttemmin moni asia on toisin. Semminkin kun olen (kanta)ruotsalaisten kanssa puhunut, niin heitä on kadehdittaneet mm. nämä asiat:

        1) Suomalaiset koulut

        2) Suomalaisten ahkeruus sekä työelämässä mutta myös kouluissa & oppilaitoksissa

        3) Suomalaiset perinteet kuten esimerkiksi yo-juhla yhtenä ja samana päivänä keväällä & syksyllä sekä siihen liittyvä Gaudeamus Igitur -laulu yms. Myös vanhojen tanssit, penkkarit ja muut vastaavat perinteet harmittavat heitä.

        4) Alakoululaisten itsenäisyyspäivän juhlat ovat myös ihmetyttäneet heitä. Mielestäni äänensävyissä on ollut kateutta, kun he ovat videolta nähneet suomalaisten 10-vuotiaiden tanssivan paritansseja Finlandia-talon parketilla ja nauttivan silmin nähden juhlapäivästään parhaimmat vetimet yllään.

        5) Suomalaisten kielitaito (nykyisin) ja halu opiskella harvinaisiakin kieliä. Sekin ällistyttää ruotsalaisia, miten paljon Suomessa opiskellaan kieliä koulussa, miten varhain kieliopinnot nykyään aloitetaan ja että isoimmista kaupungeista löytyy mm. Kiinan kielen opintomahdollisuuksia peruskouluista. Ruotsalaisista todella harva myöskään on edes kuullut kielikylpyopetuksesta.

        6) Digi- ja koodaustaitojen opetus jo pienille lapsille päiväkodeista alkaen. Tuttavani on Ruotsissa matematiikan & kemian opettaja, eikä ollut kuullutkaan Suomen koulujen koodausopetuksesta. Ja kun hän siitä kuuli, hän kysyi opetetaanko koodausta kaikille lukiolaisille, eikä vain tietoteknisen linjan valinneille. Toistin sitten, että nykyään kaikki oppilaat opiskelevat koodausta nykyään jo peruskoulussa tai peräti päiväkodissa...!

        7) Aikuisten opinnot ja erityisesti harrastusmuotoiset opinnot kuten työväenopistot. Se ällistyttää heitä, miten paljon meillä on kursseja tarjolla, miten hyvällä hinta-laatusuhteeltaan ja miten suosittuja ne on (eli ihmiset myös haluavat opiskella).

        8) Suomen perinneruoat. Tämä kohta voi kuulostaa hassulta, mutta ei Ruotsissa ole esimerkiksi yhtä paljon perinneleivoksia kuten meillä: Runebergin torttu, laskiaispulla, tippaleipä yms. Myöskään heillä ei ole samalla tavalla virallisia leivoksia kuten meillä on Ellen Svinhufvudin kakku, käpykakku, Agricolan leivos, Aleksanterin leivos yms. Toki ruotsalaisilla on prinsessatortansa.

        9) Suomessa koulujen ruokailut ovat säilyneet terveellisempinä ja kotimaista ruokaperinnettä kunnioittavina. Vaikka Suomen kouluissa syödään nykyään niin tortilloja kuin joskus pizzaakin, koululaisten lempiruokiin lukeutuu myös kotimaisia klassikkoruokia ohrapuurosta hernekeiton kautta makaronilaatikkoon. Ruotsalaiset eivät enää edes syötä lapsilleen ärtsoppaa, joka on (oli?) heidänkin perinneruoka tai blodpuddingia. Vissiin islamin ruokasäännökset on tehneet niistä haram-haram-haram. Ruotsissa koululaiset eivät muuten ainakaan minun tietämäni mukaan saa retkipäivinä eväitä koululta, vaan eväät täytyy ottaa kotoa. Suomessa koulu tarjoaa eväät retkipäivinäkin.

        10) Suomen järvet

        11) Suomen saaristo

        12) Suomen kirjastot (esimerkkinä mainittakoon 3D-tulostuksen mahdollisuus tietyissä kirjastoissa, mutta myös kirjojen suuri valikoima ja kirjastojen hyvä toimivuus sekä suomalaisten ahkeruus kirjastojen käyttäjinä). Ruotsissa kirjastoista on säästetty kerta toisensa jälkeen viime vuosina. Toisaalta kirjastojen käyttö on myös vähentynyt, joten Ruotsissa on hankala perustella, miksi kirjastoihin pitäisi satsata enemmän.

        13) Lyhyt etäisyys erityisesti Pietariin kuten myös raideyhteys Moskovan kautta Venäjän halki ja Kazakstanin kautta Kiinaan asti.

        14) Viimeisenä mainittakoon Suomenlinna, jota tuntemani ruotsalaiset kutsuvat sitkeästi Sveaborgiksi - eivätkä edes Viaporiksi. Tuo linnoitussaari ehkä aiheuttaa enemmän katkeruutta kuin kateutta...

        Monia ruotsalaisia ahdistaa ajatus siitä, että jonain päivänä he eivät ehkä enää voi katsoa meitä suomalaisia alaspäin. Tosin ei se ruotsalaisten suurin murhe todellakaan ole.

        Huom! Tätä ei pidä ymmärtää niin, ettei suomalaisilla olisi kateutta Ruotsissa kohtaan tai niin, että kateus olisi ruotsalaisten ainoa suomalaisia kohtaan tuntema tunne.


    • Anonyymi

      Sinne vaa Kelan kortistoon , peräkammariin :D

    • Anonyymi

      Ehkäpä ruotsailainen menestys johtuu nimenomaan rodullisesta paremmuudentunteesta. Hehän ovat aina kokeneet olevansa maailman paras kansa ja maailman paras koti. Hehän sen rotuerottelukin oikeastaan keksivät!
      Ruotsalainen eugeniikka on ihan oma historianlukunsa, siitä ei vain kauheasti saa puhua.
      Mättivät meidät suomalaiset, saamelaiset ja romanit ihan roskaväkeen, ja vaikutukset on hyvin nähtävissä nykyäänkin.
      Nykyruotsalaiset yrittävät jotenkin kompensoida paskoja fiiliksiään ottamalla maahan miljoonia muslimeja ja sitten ihmettelevät kun ovat kusessa.
      Mutta edelleenkään kukaan ei puhu eikä pukahda siitä mikä on syynä, että ruotsalaiset on kusessa nyt. MIKSI heidän tarvitsee olla mielinkielin omaatuntoaan puhdistaakseen.
      Omasta mielestään ovat vain niin vitun hyviä ja ihania ihmisiä.
      Ruotsalaiset.
      Säälittävin yhteiskunta maailmassa.

      • Anonyymi

        Sinun kannattaa perehtyä natsien ja muslimien yhteistyöhön jo toisen maailmansodan aikana ja sen jälkeen.

        Muslimeita taisteli Natsi-Saksan joukoissa, eikä natsit kohdistuneet vainojaan eivätkä väkivaltaisuuksia tietääkseni lainkaan muslimeihin. Balkanin maistakin Saksan natsit ryöstivät Saksaan sellaisia lapsia, jotka läpäisevät rotutestit eli olivat riittävän vaaleita, mielellään sinisilmäisiä sekä muutenkin ulkonäöltään sopivia. Tietääkseni Balkaniltakaan natsit eivät varastaneet muslimeihin lapsia. Jos etsitte Googlella, löydätte esimerkiksi nykyisen Slovenian alueelta Saksaan varastetun Ingrid von Oelhafen (ent. Erika Matko) tapauksen, josta on tehty tv-dokumenttikin. YLE on julkaissut Ingridistä pari artikkelia ja muistaakseni Seura-lehtikin. Lasten varastaminen miehitetyiltä alueilta oli osa natsien Lebensborn-toimintaa.

        Hävittyään sodan natsit pyrkivät pakenemaan Saksasta ulkomaille ja vaikka aina puhutaan lähinnä Etelä-Amerikan maista, osa natseista asettui myös Arabimaihin. Arabimaat ottivat innoissaan natseja maihinsa, koska he toivoivat eurooppalaisten natsien auttavan heitä sotimaan Israelia vastaan. Juutalaisviha taisikin olla kaikkein suurin natseja ja muslimeita yhdistävä tekijä.

        Jos osaatte englantia, löydätte pelkästään Internetistä paljon asiaa natsien ja muslimien yhteistyöstä.

        Ja mitä tulee nykyisen Etelä-Ruotsin ongelmiin, kannattaa muistaa että alueella perustettiin pian toisen maailman sodan jälkeen Malmörörelsen, jonka porukoilla oli tiiviit yhteyden mm. Saksan natseihin. Saksassa natsit eivät voineet toimia avoimesti kuten Ruotsissa oli mahdollista.

        Ja asuihan Hermann Göring Ruotsissa, kun Saksa oli hävinnyt ensimmäisen maailmansodan. Göring työskenteli Ruotsissa lentäjänä ja hän avioitui ruotsalaisen naisen kanssa. Göringillä ja aatelisella Carin-vaimollaan oli hyvät suhteet myös Ruotsin kuningasperheeseen. Eräs ruotsalainen naisnäyttelijä puolestaan asui sodan aikana Saksassa ja esiintyi Joseph Göbbelsin propagandavideoissa. Ruotsin natsihistoriasta löytyy paljon tietoa, mutta suurin osa tiedosta on valitettavasti englanninkielistä. Malmörörelsen-toiminnasta löytyy ruotsiksi kun tietoa ja Uppsalan rotubiologisesta tutkimuslaitoksesta.


    • Anonyymi

      Ruotsalaisia kiukuttaa se tosiasia että ne olivat aikoinaan Suomen kuninkaan alamaisia. Suomen kuningas hallitsi Ruotsia, Norjaa ja Tanskaa.

      Tämä tosiasia ollaan koitettu peittää koko ajan ja siksi vanhat sagat on koitettu hävittää tehokkaasti. Ja suomalaisia on halveerattu tieten tahtoen, jotta historia jotenkin unohdettaisiin. Ja juuri siksi ruotsalaisten kuvaus suomalaisista "hitaina, lyhytjalkaisina ja kömpelöinä" oli osa tuota agendaa.

      No, maailma muuttuu. Ruotsi on nyt oman tuhonsa edessä ja koska he tietävät että Suomi ja suomalaiset palastuvat islamisaatiolta, se kiukuttaa heitä. Jälleen kerran Suomi on heitä parempi. Ruotsin yhteikunta ja hyvinvointivaltio romahtaa muutamassa vuodessa. Kuntien ja valtion leikkausket tulevat julkisiksi vuodenvaihteen jälkeen ja se tarkoittaa että siitä alkaa maan kattava konkurssiaalto koska ihmiset ovat eläneet yli varojensa.

      No, Suomi pelastuu ja kuten ennenkin historiassa, Suomi pelastaa myös ne kaikki ruotsalaiset jotka haluavat pelastua. Niin että tervetuloa tänne vaan.

      "Meillä on tilaa".

      • Anonyymi

        Kuuleppa, mistä olet saannut tälläisen historiallisen käsityksen? En koskaan ole kuullut ennen että suomalaiset ovat ollet näin mahtavaia!

        Tiedän kyllä että suomalais-ugrilaiset kielet ovat sukua sumerin kieleen. Niitä on satoja aivan selviä kytkentöjä sumerin kieleen. Luin joskus suomalaisen kielitutkijan artikkelin missä hän listasi monta sanaa missä on hyvin suuri sukulaisuus tähän kieleen.

        Sumerin sivilisaatio oli se ensimmäinen korkeatasoinen kulttuuri ihmiskunnassa. Heitten kulttuuri luotiin josku ennen egyptiläisen kulttuurin nousu. He luovivat "pilskriften" (ruotsalainen sana) mikä oli historian ensimmäinen kirjoitus ja lukumenetelmä.

        Jos googlaa sumerisanaa niin tule paljon esille tästä kulttuurista.


    • Anonyymi

      Höpön höpö Ruotsalaiset eivät vihaa Suomalaisia.

      • Anonyymi

        Olisko 'halveksua' sitten parempi termi?

        Ainakin nuo kovasti haluavat hyötyä suomalaisten kustannuksella. Joku saattaisi puhua myös hyväksikäytöstä ainakin joidenkin asioiden osalta.


      • Anonyymi

        En minäkään ole nähnyt mitään suomalais vihaa ruotsalaisten taholta yleisesti , voi olla jotain yksityisiä ihmisiä joilla on vastenmielisyyttä suomalaisia kohtaan, kun saattaa olla myös päinvastoin.
        Vaikka maat ovat lähellä toisiaan niin siltikin on hienoisia kulttuurieroja , mutta ne eivät haittaa ketään.
        Eiköhän se ole ihan omaa alemmuudentunnetta ihmisiltä jotka luulevat että heitä muka vihataan. Ihan omia tunteita ainoastaan .


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olisko 'halveksua' sitten parempi termi?

        Ainakin nuo kovasti haluavat hyötyä suomalaisten kustannuksella. Joku saattaisi puhua myös hyväksikäytöstä ainakin joidenkin asioiden osalta.

        Esim ??????


    • Anonyymi

      Me olemme niitä vahvempia kansoja mitä paholaiset ei ole tuhonnet sukupuuttoon vielä. Nyrkit pystyyn vain!

    • Anonyymi

      Perimmäinen syy tälle vihalle lienee se että ruotsalaisia kismittää se tieto, jonka koittavat kovasti historiasta hävittää, että aikoinaan Suomen Kuningas hallitsi sekä Ruotsia että Norjaa ja jopa Tanskaakin. Ja että Ruotsalaiset asein varustautuneet sotajoukot saivat kuonoonsa Hauhon talonpojilta ryöstäretkellään Suomessa. Talonpoljilla ei ollut kuin heinäseipäitä ja piikeistä tehtyjä haravia.

      Se että Ruotsalaiset polveutuvat osin suomalaisista, se on ollut heille aina paha paikka. Ja se vielä pahempi, että Suomen kuningas on aikoinaan alistanut koko Ruotsin omakseen.

      • Anonyymi

        Eiköhän tämä outo tarina ole kerrottu tässä ketjussa jo riittävän moneen kertaan? Seuraavaksi voitte kertoa, mistä lähteistä ja linkeistä löytyy tietoja tästä "Suomen kuninkaasta".


      • Anonyymi

        En puhuisi mistään vihasta, vaan syrjinnästä yleensä. Itse arvelen että syrjintä johtuu erilaisesta tapakulttuurista. Ruotsalaiset olivat pitkään elintasossa edellä ja heillä oli ollut aikaa keskittyä etikettisääntöihin ja käytöstapoihin ynnä muihin kulttuurillisiin seikkoihin. Suomesta Ruotsiin muuttaneet tietenkään eivät heti osanneet käyttäytyä kuten kantaruotsalaiset ja siitä syrjintä. Syrjinnälle otolliset puitteet loi suomalaisten köyhyys. Suomalaisia saapui Ruotsiin joko vanhalla pikkuautolla, tai ilman autoa. Syntyperäisillä ruotsalaisilla oli iso volvo. Kasarilla 240-sarjan volvo Ruotsissa maksoi saman verran kuin Nissan Cherry Suomessa. Kummatkin maidensa eniten myytyjä autoja. Ruotsissa Nissan Cherry oli lähinnä vähävaraisten eläkeläisten ajopeli. Kännätessä suomalaiset joivat kotona ja läksivät kylille kännissä. Ruotsalaiset menivät ravintolaan syömään ja juomaan ja hankivat humalansa hitaammin ja sivistyneemmin. Loppuillasta lopputulos baarissa oli sama. Kaikki olivat kännissä.

        Vastaavaa syrjintää esiintyy suomessa suomalaisten asenteissa suhteessa virolaisiin. Suomessa asuvat virolaiset rikkovat suomalaisia käyttäytymisnormeja monin tavoin. Tietoisesti ja tiedostamattaan. Eräs tyypillisin tapa on ajaa autonsa kerrostalossa rappukäytävän eteen ja makuuttaa autoa rappukäytävän edessä yön yli. Pelastustie-kyltit eivät saa virolaisia muuttamaan toimintaansa. Virolaiset jättävät autonsa tyhjäkäynnille tuntikausien ajaksi, sekä kaupassa käydessä, että tankatessa. Rappukäytävän edes tupakoidaan miehissä, vaikka ilmanoton vuoksi sellainen on kielletty. Virolaiset jättävät yhteistallissa autotallin ovensa selälleen päiväkausien ajaksi. Kukaan suomalainen ei tee vastaavaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En puhuisi mistään vihasta, vaan syrjinnästä yleensä. Itse arvelen että syrjintä johtuu erilaisesta tapakulttuurista. Ruotsalaiset olivat pitkään elintasossa edellä ja heillä oli ollut aikaa keskittyä etikettisääntöihin ja käytöstapoihin ynnä muihin kulttuurillisiin seikkoihin. Suomesta Ruotsiin muuttaneet tietenkään eivät heti osanneet käyttäytyä kuten kantaruotsalaiset ja siitä syrjintä. Syrjinnälle otolliset puitteet loi suomalaisten köyhyys. Suomalaisia saapui Ruotsiin joko vanhalla pikkuautolla, tai ilman autoa. Syntyperäisillä ruotsalaisilla oli iso volvo. Kasarilla 240-sarjan volvo Ruotsissa maksoi saman verran kuin Nissan Cherry Suomessa. Kummatkin maidensa eniten myytyjä autoja. Ruotsissa Nissan Cherry oli lähinnä vähävaraisten eläkeläisten ajopeli. Kännätessä suomalaiset joivat kotona ja läksivät kylille kännissä. Ruotsalaiset menivät ravintolaan syömään ja juomaan ja hankivat humalansa hitaammin ja sivistyneemmin. Loppuillasta lopputulos baarissa oli sama. Kaikki olivat kännissä.

        Vastaavaa syrjintää esiintyy suomessa suomalaisten asenteissa suhteessa virolaisiin. Suomessa asuvat virolaiset rikkovat suomalaisia käyttäytymisnormeja monin tavoin. Tietoisesti ja tiedostamattaan. Eräs tyypillisin tapa on ajaa autonsa kerrostalossa rappukäytävän eteen ja makuuttaa autoa rappukäytävän edessä yön yli. Pelastustie-kyltit eivät saa virolaisia muuttamaan toimintaansa. Virolaiset jättävät autonsa tyhjäkäynnille tuntikausien ajaksi, sekä kaupassa käydessä, että tankatessa. Rappukäytävän edes tupakoidaan miehissä, vaikka ilmanoton vuoksi sellainen on kielletty. Virolaiset jättävät yhteistallissa autotallin ovensa selälleen päiväkausien ajaksi. Kukaan suomalainen ei tee vastaavaa.

        Muutama kommentti numeroin, koska yritän kirjoittaa lyhyesti.

        1. Onko toisen ihmisen köyhyys koskaan hyvä syy kiusaamiseen tai syrjimiseen?

        2. Hirveän usein puhutaan "sivistyneisyydestä", kun puhutaan ruotsalaisten ja suomalaisten kulttuurieroista. Harvemmin muistetaan mainita, että Ruotsi on ja on ollut luokkayhteiskunta - toisin kuin Suomi. Luokkayhteiskunnissa aina osoitetaan mm. pienillä käyttäytymisen eleillä, kuka kuuluu mihinkin yhteiskuntaluokkaan. Luokkayhteiskunnissa ylempiluokkaiset aina halveksivat itseään alempiluokkaisina pitämiään ihmisiä. Esimerkiksi pelkkä murteen puhuminen nähdään merkkinä sivistymättömyydestä mm. Britanniassa ja Ruotsissa, vaikka murteellisesti puhuva henkilö puhuisi englantia/ruotsia äidinkielenään. Tällainen käytös on yksi vallankäytön ja alistamisen muoto. Valitettavasti kuvattu alistaminen usein tappaa mm. murteet ja kansankulttuurit. Suomi ei ole luokkayhteiskunta, joskin meillekin on valitettavasti pesiytynyt joitain luokkayhteiskuntien negatiivisia piirteitä. Suomessa esimerkiksi murteen puhumista ei pidetä merkkinä sivistymättömyydestä. Moni muukin ruotsalaisten sivistymättömänä pitämä asia on Suomessa normaali, ehkä arvostettukin asia.

        3. Aika hiljattain puhuin ruotsalaisten kanssa yhteiskunnallisista asioista. Jotenkin tuli puheeksi suomalainen terveydenhuolto ja koululaitos. Ruotsalaiset ihmettelivät, miksi opettajan ammatti on Suomessa niin suosittu. Hetkeä myöhemmin he ihmettelivät, miksi ihmeessä niin moni suomalainen nuori haluaa sairaanhoitajan ammattiin. Yritin pitää pokkaa ja totesin, että eivätkös ne kumpikin ole yhteiskunnan toiminnan kannalta varsin tärkeitä ammatteja. Ruotsissa todella suuri osa nuorista haluaa olla liikemiehiä, ammattiurheilijoita, some-vaikuttajia, laulajia, näyttelijöitä, taiteilijoita, julkkiksia... Kaikki kunnia noiden alojen oikeasti ammattitaitoisille ja ahkerille työntekijöille. Varsinkin nyt pandemian aikana on kuitenkin helppo huomata, että esimerkiksi ammattiurheilijoita ei oikeastaan välttämättä tarvita yhtään mihinkään, mutta sairaanhoitajat ja opettajat ovat kullan kalliita. Osa liikemiehistä on tärkeitä, mutta itseään liikemieheksi kutsuu myös mm. Suomessa vakavista huumerikoksista parhaillaan syytteessä oleva Niko Ranta-aho. Moni liikemies on todellisuudessa huumeparoni tai kovan luokan talousrikollinen. Ovatko heidän ammatit korvaamattomia? Tarvitseeko yhteiskunta ammattirikollisia? Ruotsissa on pitkään jatkunut sellainen surullinen kehitys, että ikävän suuri osa kantaruotsalaista nuorista lukee itsensä yläluokkaan ja haluaa elättää itsensä some-julkisuudella sekä muulla vastaavalla yhteiskunnan pyörimisen kannalta varsin tarpeettomalla toiminnalla. Osa heistä on suoraan sanottuna patalaiskoja. Täytyy toivoa, ettei Ruotsin talous romahda, sillä muuten moni heistä saattaa ikävällä tavalla herätä sellaiseen todellisuuteen, että siivoojille, ruoanlaittajille, bussikuskeille, undersköterskoille, roskakuskeille, ruokakaupan myyjille, puutarhan työntekijöille ja leipureille on enemmän työtä kuin julkkiksille. Edellä mainituissa töissä osaaminen ja ahkeruus on tärkeämpää kuin se, osaako käyttää juuri oikeanlaisia (= sivistyneitä pidettyjä) sanoja tai poseerata kännykameralle juuri oikeanlaisella duckface-ilmeellä.

        4. Kuvauksesi virolaisten käytöstavoista eivät millään tavalla mene yksiin minun tuntemien virolaisten käytöksen kanssa. Keksitkö nuo jutut omasta päästäsi vai tunnetko vain 1-2 virolaista?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eiköhän tämä outo tarina ole kerrottu tässä ketjussa jo riittävän moneen kertaan? Seuraavaksi voitte kertoa, mistä lähteistä ja linkeistä löytyy tietoja tästä "Suomen kuninkaasta".

        Saunassa Ruotsalaiset katsoo kadettien minun kullia kun se on niin suuri. Kehun niille kuinka olen nussinu Ruotsalaisia ämmiä.


      • Anonyymi

        Tavallinen ruotsalainen ei ole edes selvillä historiallisista jutuista, vielä vähemmän siitä että se nyt muka olisi vanhaa perintöä se oletettu viha.
        Itselläni ystäviä molemmista maista eikä niissä suhteissa katsella toisia mitenkään pahalla silmällä


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En puhuisi mistään vihasta, vaan syrjinnästä yleensä. Itse arvelen että syrjintä johtuu erilaisesta tapakulttuurista. Ruotsalaiset olivat pitkään elintasossa edellä ja heillä oli ollut aikaa keskittyä etikettisääntöihin ja käytöstapoihin ynnä muihin kulttuurillisiin seikkoihin. Suomesta Ruotsiin muuttaneet tietenkään eivät heti osanneet käyttäytyä kuten kantaruotsalaiset ja siitä syrjintä. Syrjinnälle otolliset puitteet loi suomalaisten köyhyys. Suomalaisia saapui Ruotsiin joko vanhalla pikkuautolla, tai ilman autoa. Syntyperäisillä ruotsalaisilla oli iso volvo. Kasarilla 240-sarjan volvo Ruotsissa maksoi saman verran kuin Nissan Cherry Suomessa. Kummatkin maidensa eniten myytyjä autoja. Ruotsissa Nissan Cherry oli lähinnä vähävaraisten eläkeläisten ajopeli. Kännätessä suomalaiset joivat kotona ja läksivät kylille kännissä. Ruotsalaiset menivät ravintolaan syömään ja juomaan ja hankivat humalansa hitaammin ja sivistyneemmin. Loppuillasta lopputulos baarissa oli sama. Kaikki olivat kännissä.

        Vastaavaa syrjintää esiintyy suomessa suomalaisten asenteissa suhteessa virolaisiin. Suomessa asuvat virolaiset rikkovat suomalaisia käyttäytymisnormeja monin tavoin. Tietoisesti ja tiedostamattaan. Eräs tyypillisin tapa on ajaa autonsa kerrostalossa rappukäytävän eteen ja makuuttaa autoa rappukäytävän edessä yön yli. Pelastustie-kyltit eivät saa virolaisia muuttamaan toimintaansa. Virolaiset jättävät autonsa tyhjäkäynnille tuntikausien ajaksi, sekä kaupassa käydessä, että tankatessa. Rappukäytävän edes tupakoidaan miehissä, vaikka ilmanoton vuoksi sellainen on kielletty. Virolaiset jättävät yhteistallissa autotallin ovensa selälleen päiväkausien ajaksi. Kukaan suomalainen ei tee vastaavaa.

        Kyllähän ne etikettisäännöt oli päässä monilla suomalaisillakin kun. Ruotsiin muuttivat, toisilla jopa vielä enemmän kun ruotsalaisilla.
        Kun muuttaa vieraaseen maahan niin maassa maan tavalla ja opettelee kielen ensimmäisenä, niin ei ole mitään hämminkiä siinä että on suomalainen .

        Ainoa missä olen huomannut eron on juuri se alkoholin käyttö, siis ei kaikilla suomalaisilla mutta aika monella. Pää täyteen ja pöydän alle, harvoin sellaista näkee ruotsalaisten käytöksessä, mutta näkee sen verran että tietää että ruotsalainenkin voi juoda itsensä räkäkänniin. Mutta niitä on hyvin harvassa.
        Normaali suomalainen ei elättele mitenkään mielessään alemmuuden tunnetta siitä että on suomalainen, vaan elää elämäänsä yhteiskunnassa samojen lakien ja määräysten mukaisesti kun ruotsalaisetkin


    • Anonyymi

      YLE:n nettiuutisissa oli tänään kiinnostava kirjoitus Suomesta Förån saarelle (Gotlannin pohjoinen saari) vaimoiksi muuttaneista suomalaisnaisista. Pääosin juttu kertoi Ahvenanmaalta Förålle muuttaneesta Selmasta os. Vartiainen, jonka elämä Ruotsissa oli niin rankkaa, että hän päätyi itsemurhaan. Selman kohtaloksi koitui ilmeisesti eläminen samassa talossa sietämättömän kiusaaja-anopin kanssa. Uutisjutussa kuitenkin kerrottiin, että vaikka ruotsalaismiehet itse houkuttelivat saarelle suomalaisnaisia vaimoiksi, suomalaisiin suhtauduttiin saarelaisten keskuudessa ikävästi. Ohessa on sitaatti YLE:n kirjoituksesta, mutta kannattaa lukea koko juttu.

      *** sitaatti alkaa ***
      Yle haastatteli tätä juttua varten myös muita Fårön saarelle muuttaneiden suomalaisnaisten lapsia. Kaikki lapset kertoivat, että monet fåröläiset sukulaiset suhtautuivat naisiin syrjien.

      Heitä pidettiin vähän huonompina, köyhempinä, monella tapaa epäilyttävinä ja erilaisina. Heitä haukuttiin mustalaisiksi tai ryssiksi. He joutuivat jopa fyysisen väkivallan uhreiksi. Heidän annettiin ymmärtää, että he saivat olla kiitollisia siitä, että pääsivät Ruotsiin.
      *** sitaatti päättyy ***

      Linkki juttuun: https://yle.fi/uutiset/3-11270656

      • Anonyymi

        Olipa kamala juttu. Kannattaa lukea. En ollut aiemmin kuullutkaan tällaisista miespulan vuosista, vaikka loogiseltahan se kuulostaa sotavuosien jälkeen.


    • Anonyymi

      Minuakin ruotsalaiset tutut on kovasti kyselleet, että milloin muutan Suomesta Ruotsiin. Puhun ruotsia ja ammattini puolesta Ruotsissa olisi paljon töitä tarjolla.

      Sen verran olen kuitenkin jutellut kollegoideni kanssa Ruotsin työelämästä, että en olisi valmis tekemään sitä hommaa edes tuplapalkalla. Olen tehnyt Suomessa työtä mm. ongelmanuorten kanssa eikä kyllä yhtään tippaa kiinnosta Ruotsi ja ruotsalaisen yhteiskunnan nuoriso-ongelmat. Miten siellä muka tekisi töitä, kun koulut ovat mitä ovat, henkilökunta vaihtuu joko ajan ja on usein epäpätevää, poliisi ei saa mitään aikaiseksi, lapsia/nuoria ei saa mitenkään rankaista eikä kieltää - aina vaan pitäisi keskustella ja ymmärtää yms. Nuoriso kulkee pyssyt ja puukot mukanaan sekä osaa rakentaa pommit ja polttaa autot. Kukaan teinipentu ei koskaan suurinpiirtein jää mistään kiinni tai ainakaan saa rangaistusta. Osa toki menettää henkensä tai vammautunut iäksi. Haluatko työskennellä tuollaisessa systeemissä? No, en minäkään. Kuitenkin kun olen kieltäytynyt kohteliaasti Ruotsin työtarjouksista, on Ruotsin tutut alkaneet pilkata Suomea. He ovat sanoneet, että Suomi on köyhä ja takapajuinen. Kuulemma kaikki Suomeen jäävät tuhlaavat/pilaavat elämänsä jne.

      Minusta tällaiset puheet on Suomen ja suomalaisten vihaamista. Meidän pitäisi vissiin kaikkien kuola valuen odottaa elämässämme vain sitä hetkeä, kun pääsemme muuttamaan Ruotsiin. Ruotsiin päästyämme meidän pitäisi kuitenkin ymmärtää paikkamme ja arvomme siellä. Suomea ei saisi kehua eikä arvostaa.

      • Anonyymi

        Elän sellaisessa samfällighetsföreningissä ja luulisi että kaikki on hyvin.
        Mutta tää "piilosyrjintä".
        On kuin olisi henkisessä vankilassa.
        Kanssakäymistä ruotsalaisten naapureitten kanssa ei ole.
        Joo tietysti sellaista että sanotaan päivää, mutta ei mitään syvällisempää.
        Kohteliasta mutta niin pinnallista.

        Tiedän että tänne tulee joku nyt puolustamaan "että miten hyvät naapurit ja yhteishenki on hyvä". - Ette kuule mitä ne selän takana haastaavat teistä.

        No, en mahda mitään, pysyttelen kotonani, moikkaan ja se siinä.

        Harkitsen Suomeen muuttoa. Ei oo helppoa sekään vanhoilla päivillä.
        Että saisi olla oma itsensä muitten seurassa, ei tarvitsisi koko ajan puhua ruotsia ja olla "kuin kaikki muut" että tulisi hyväksytyksi. Kun Suomessa meen kauppaan, niin minut hyväksytään sellaisena kuin oon. Täällä oon joku "finne" vaan.

        Ei moni ruotsalainen oo oikeesti kiinnostunut minun historiasta ja mitä minä tuumin. Ja missään nimessä ei saa olla toista mieltä.
        Koko ajan hölöttävät itsestään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Elän sellaisessa samfällighetsföreningissä ja luulisi että kaikki on hyvin.
        Mutta tää "piilosyrjintä".
        On kuin olisi henkisessä vankilassa.
        Kanssakäymistä ruotsalaisten naapureitten kanssa ei ole.
        Joo tietysti sellaista että sanotaan päivää, mutta ei mitään syvällisempää.
        Kohteliasta mutta niin pinnallista.

        Tiedän että tänne tulee joku nyt puolustamaan "että miten hyvät naapurit ja yhteishenki on hyvä". - Ette kuule mitä ne selän takana haastaavat teistä.

        No, en mahda mitään, pysyttelen kotonani, moikkaan ja se siinä.

        Harkitsen Suomeen muuttoa. Ei oo helppoa sekään vanhoilla päivillä.
        Että saisi olla oma itsensä muitten seurassa, ei tarvitsisi koko ajan puhua ruotsia ja olla "kuin kaikki muut" että tulisi hyväksytyksi. Kun Suomessa meen kauppaan, niin minut hyväksytään sellaisena kuin oon. Täällä oon joku "finne" vaan.

        Ei moni ruotsalainen oo oikeesti kiinnostunut minun historiasta ja mitä minä tuumin. Ja missään nimessä ei saa olla toista mieltä.
        Koko ajan hölöttävät itsestään.

        Kun osallistuu Suomen nettikeskusteluihin, niin ei oikein uskalla kertoa että on ruotsinsuomalainen. Silloin tulee vastauksia että mitäs menit sinne, mee kirjoittamaan ruotsalaisille palstoille.

        Suo siellä, vetelä täällä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kun osallistuu Suomen nettikeskusteluihin, niin ei oikein uskalla kertoa että on ruotsinsuomalainen. Silloin tulee vastauksia että mitäs menit sinne, mee kirjoittamaan ruotsalaisille palstoille.

        Suo siellä, vetelä täällä.

        Kannattaa katsoa niitä nettikeskusteluita laajemminkin. Aika paljon siellä on sellaista "päänaukomista" vähän kaikille ja joka suuntaan. Moni purkaa omia turhautumisiaan tai harmejaan muihin. Joskus tulee väärinymmärryksiä ja niistä sitten vauhkoonnutaan.

        Ja kyllä tuota "mitäs menit sinne" ja "mitäs läksit" kuulee muuallakin. Vaikka joku kirjoittaisi muuttaneensa Turusta Jyväskylään ja siihen perään ihmettelisi, miksei Jyväskylässä ole maauimalaa, niin siihenkin helposti vastattaisiin, että "mitäs läksit Turusta" tai "miksei teillä siellä Turussa ole talvella lunta" jne. Osittain se on sellaista höpönlöpöäkin. Ihmiset suoltaa tekstiä nettipalstoille silloinkin, kun heillä ei ole mitään sanottavaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kannattaa katsoa niitä nettikeskusteluita laajemminkin. Aika paljon siellä on sellaista "päänaukomista" vähän kaikille ja joka suuntaan. Moni purkaa omia turhautumisiaan tai harmejaan muihin. Joskus tulee väärinymmärryksiä ja niistä sitten vauhkoonnutaan.

        Ja kyllä tuota "mitäs menit sinne" ja "mitäs läksit" kuulee muuallakin. Vaikka joku kirjoittaisi muuttaneensa Turusta Jyväskylään ja siihen perään ihmettelisi, miksei Jyväskylässä ole maauimalaa, niin siihenkin helposti vastattaisiin, että "mitäs läksit Turusta" tai "miksei teillä siellä Turussa ole talvella lunta" jne. Osittain se on sellaista höpönlöpöäkin. Ihmiset suoltaa tekstiä nettipalstoille silloinkin, kun heillä ei ole mitään sanottavaa.

        Miten moni ruotsinsuomalaisista osallistuessaan nettikeskusteluihin kertoo että on ruotsinsuomalainen? Joku harva saattaa kertoa, mutta eivät useimmat.
        Tätä asiaa tässä kysyttiin!

        Sitä niinkuin häpee kirjoittaa että oon ruotsinsuomalainen, koska haluaa jutella asiasta "asiana", eikä "ruotsinsuomalaisena". Siksi kun tietää että helsinkiläinen tai pieksämäkeläinen hyväksytään sentään suomalaisena, mutta ruotsinsuomalainen katsotaan olevan "ruotsalainen".

        Jos oon Suomessa, niin minut määritellään ruotsalaiseksi ja sitä mukaa katsotaan että edustan ruotsalaista käsitystä asioista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miten moni ruotsinsuomalaisista osallistuessaan nettikeskusteluihin kertoo että on ruotsinsuomalainen? Joku harva saattaa kertoa, mutta eivät useimmat.
        Tätä asiaa tässä kysyttiin!

        Sitä niinkuin häpee kirjoittaa että oon ruotsinsuomalainen, koska haluaa jutella asiasta "asiana", eikä "ruotsinsuomalaisena". Siksi kun tietää että helsinkiläinen tai pieksämäkeläinen hyväksytään sentään suomalaisena, mutta ruotsinsuomalainen katsotaan olevan "ruotsalainen".

        Jos oon Suomessa, niin minut määritellään ruotsalaiseksi ja sitä mukaa katsotaan että edustan ruotsalaista käsitystä asioista.

        Voi ei, ei missään nimessä kannata hävetä kertoa että olet ruotsinsuomalainen - jos kertoisit olevasi suomenruotsalainen ja asuneesi vuosikausia Ruotsissa, se olisi toinen asia. Ruotsinsuomalaisista pidetään, suomenruotsalaisista ei. Te olette aitoja suomalaisia!

        Kannattaa heti tehdä selväksi että olet ruotsinsuomalainen - aito suomalainen - koska sen jälkeen suomalaiset muuttavat heti asennettaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Voi ei, ei missään nimessä kannata hävetä kertoa että olet ruotsinsuomalainen - jos kertoisit olevasi suomenruotsalainen ja asuneesi vuosikausia Ruotsissa, se olisi toinen asia. Ruotsinsuomalaisista pidetään, suomenruotsalaisista ei. Te olette aitoja suomalaisia!

        Kannattaa heti tehdä selväksi että olet ruotsinsuomalainen - aito suomalainen - koska sen jälkeen suomalaiset muuttavat heti asennettaan.

        On suomenruotsalaisten joukossakin todella mukavia ja sydämellisiä ihmisiä. Ei pidä leimata kokonaista ryhmää, vaikka joukossa olisikin natseja, talousrikollisia, huumeparoneita, epäisänmaallisia Suomen syöjiä yms.

        Se tuppaa olemaan niin, että kun jonkin etnisen, kielellisen tai vaikka uskonnollisen vähemmistön joukkoon ujuttautuu tai "syntyy" riittävän monia rikollisia, niin se syövyttää ja hajottaa sitä porukkaa ensin sisältä päin. Tarkoitan että vähemmistön sisälläkin syntyy monenlaisia ongelmia, vainoamista, kiusaamista ja rikollisuutta omia kohtaan. Ne ongelmat eivät automaattisesti näy ulkopuolelle. Lisäksi tuollaisia ongelmia usein yritetään pitää viimeiseen asti yhteisön sisällä varsinkin jos on kyse vähemmistöstä. Kun sitten vähemmistön jäsenten rikollisuus alkaa paljastua ulkopuolisille, käy helposti niin, että koko vähemmistö leimataan rikollisten ja muulla moraalittomien (esim. natsien) vuoksi. Tämä vuoksi vähemmistöihin kuuluvat niin sanotut hyvät ihmiset joutuvat kärsimään sekä oman vähemmistön sisältä tulevasta kiusasta ja vainosta että vähemmistön ulkopuolisten ihmisten leimaamisesta sekä epäluulosta. Jos otetaan esimerkiksi Suomen mustalaiset, niin jos joku heidän joukostaan haluaa elää rehellistä elämää, niin ei se kyllä kovin helppoa ole. Rehellistä mustalaista muut mustalaiset kiusaa ja ei-mustalaiset kohtelee epäluuloisesti.


      • Anonyymi

        Miksi tutut kyselevät sellaisia , ei kai kukaan muuta Ruotsiin vaan siksi että osaa ruotsinkieleen .
        Työpaikka on aina tärkeä tekijä se missä viihtyy, joten ainoastaan plussaa siitä että hallitsee niin suomen kun Ruotsikin kielen


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kun osallistuu Suomen nettikeskusteluihin, niin ei oikein uskalla kertoa että on ruotsinsuomalainen. Silloin tulee vastauksia että mitäs menit sinne, mee kirjoittamaan ruotsalaisille palstoille.

        Suo siellä, vetelä täällä.

        Sitäkin olen ihmetellyt että mikä saa ihmiset sanomaan sillai, jostainhan sellaiset puheet saavat alkunsa . Siis miksi jollekkin on ongelma se että joku on muuttanut Ruotsiin .
        Kyllä aitä silti on suomalainen vaikka asuukin Ruotsissa ja omaa heidän tapansa elää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miten moni ruotsinsuomalaisista osallistuessaan nettikeskusteluihin kertoo että on ruotsinsuomalainen? Joku harva saattaa kertoa, mutta eivät useimmat.
        Tätä asiaa tässä kysyttiin!

        Sitä niinkuin häpee kirjoittaa että oon ruotsinsuomalainen, koska haluaa jutella asiasta "asiana", eikä "ruotsinsuomalaisena". Siksi kun tietää että helsinkiläinen tai pieksämäkeläinen hyväksytään sentään suomalaisena, mutta ruotsinsuomalainen katsotaan olevan "ruotsalainen".

        Jos oon Suomessa, niin minut määritellään ruotsalaiseksi ja sitä mukaa katsotaan että edustan ruotsalaista käsitystä asioista.

        Onneksimkaikki ihmiset eivät ole sellaisia että takertuvat siihen ruotsalaisuuteen vaan keskustelua käydään ainoastaan kahden ihmisen välillä ja silloinhan kun jutellaan on se sama missä asuu, pää asia että saa keskusteluun sisällön


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Elän sellaisessa samfällighetsföreningissä ja luulisi että kaikki on hyvin.
        Mutta tää "piilosyrjintä".
        On kuin olisi henkisessä vankilassa.
        Kanssakäymistä ruotsalaisten naapureitten kanssa ei ole.
        Joo tietysti sellaista että sanotaan päivää, mutta ei mitään syvällisempää.
        Kohteliasta mutta niin pinnallista.

        Tiedän että tänne tulee joku nyt puolustamaan "että miten hyvät naapurit ja yhteishenki on hyvä". - Ette kuule mitä ne selän takana haastaavat teistä.

        No, en mahda mitään, pysyttelen kotonani, moikkaan ja se siinä.

        Harkitsen Suomeen muuttoa. Ei oo helppoa sekään vanhoilla päivillä.
        Että saisi olla oma itsensä muitten seurassa, ei tarvitsisi koko ajan puhua ruotsia ja olla "kuin kaikki muut" että tulisi hyväksytyksi. Kun Suomessa meen kauppaan, niin minut hyväksytään sellaisena kuin oon. Täällä oon joku "finne" vaan.

        Ei moni ruotsalainen oo oikeesti kiinnostunut minun historiasta ja mitä minä tuumin. Ja missään nimessä ei saa olla toista mieltä.
        Koko ajan hölöttävät itsestään.

        Suomessa ei saa olla oma itsensä. Varsinkaan jos muuttaa Ruotsista, minau onSuoemss kiusattu paljon enemmän kuin koskaan Ruotsissa. Ruotsista on hyviä muistoja ruotsalaisten ystävien kanssa. Suomesta ei yhtään. kaikki vaan pilkkaavat ja henksesti pahoinpitelevät.SUomessa pitää vihata ruotsia jotta edes jotenkin hyväksyisbät ja. sanoa että Suomi maailman paras kaikessa. ÄLä tule SUoemen, itse olen lähdössä takaisin Ruotsiin koska ne jaksa muiden ilkeyttä täällä. Jos vedät rajat muiden rajattomalle käytökselle niin sitten sinua haukutaan ilkeäksi. Kotini on haukuttu vaikka on kaunis mutta kun ei oel niitä räsymattoja eikä muuta mitä on suomalaisilla , on omani näköiset osa Ruotsista


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miten moni ruotsinsuomalaisista osallistuessaan nettikeskusteluihin kertoo että on ruotsinsuomalainen? Joku harva saattaa kertoa, mutta eivät useimmat.
        Tätä asiaa tässä kysyttiin!

        Sitä niinkuin häpee kirjoittaa että oon ruotsinsuomalainen, koska haluaa jutella asiasta "asiana", eikä "ruotsinsuomalaisena". Siksi kun tietää että helsinkiläinen tai pieksämäkeläinen hyväksytään sentään suomalaisena, mutta ruotsinsuomalainen katsotaan olevan "ruotsalainen".

        Jos oon Suomessa, niin minut määritellään ruotsalaiseksi ja sitä mukaa katsotaan että edustan ruotsalaista käsitystä asioista.

        Jos muutat Suomeen sinut katsotaan suomalaiseksi joka on aina asunut Suomessa ja odotetaan olevan kaikesta samaa mieltä suomalaisten kanssa ja varmaan et ajattele kuten suomalaiset. Muuten alkaa kiusaaminen. Minulle on käynyt niin, ei koskaan hyväksytty koska tulin Ruotsista ja puhun ruotsin aksentilla ruotsia. Aluksi puhuin ruotsiksi murtaen suomea .Ruotsissa ei koskaan ollut mitään tällaisia ongelmia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Suomessa ei saa olla oma itsensä. Varsinkaan jos muuttaa Ruotsista, minau onSuoemss kiusattu paljon enemmän kuin koskaan Ruotsissa. Ruotsista on hyviä muistoja ruotsalaisten ystävien kanssa. Suomesta ei yhtään. kaikki vaan pilkkaavat ja henksesti pahoinpitelevät.SUomessa pitää vihata ruotsia jotta edes jotenkin hyväksyisbät ja. sanoa että Suomi maailman paras kaikessa. ÄLä tule SUoemen, itse olen lähdössä takaisin Ruotsiin koska ne jaksa muiden ilkeyttä täällä. Jos vedät rajat muiden rajattomalle käytökselle niin sitten sinua haukutaan ilkeäksi. Kotini on haukuttu vaikka on kaunis mutta kun ei oel niitä räsymattoja eikä muuta mitä on suomalaisilla , on omani näköiset osa Ruotsista

        Suomessa minut hyväksytään paremmin jos vain käyn aj sanon että osoite on Ruotsissa mutta se hyväksyntä lakkaa heti jos osoite muuttuu Suomeen.


    • Anonyymi

      Kait se niin on että ruosuja pidetään ruotsalaisena Suomessa niinkun moni pitää suomenruotsalaisiakin!

      • Anonyymi

        Tavallaan näin on. Mutta kannattaa ottaa huomioon yksi keskeinen juttu.

        Tunnen nimittäin useamman ruotsinsuomalaisen, jotka käyvät ehkä kerran vuodessa tai kahdessa Suomessa. Kun he ovat Suomessa, he puhuvat joka toisessa lauseessa kuinka Ruotsi on parempi ja kuinka ruotsalaiset ovat parempia ja kuinka Suomen täytyisi tehdä sitä-ja-tätä tullakseen paremmaksi. Ei ihme, että näitä suomalaistaustaisia ihmisiä pidetään ruotsalaisina eikä ole ihme, ettei heitä oteta avosylin täällä Suomessa vastaan.

        Tunnen esimerkiksi yhden pariskunnan, jossa mies on suomalainen ja vaimo kantaruotsalainen. Jokaisella kerralla kun he käyvät Suomessa, he moneen kertaan toistavat, kuinka Suomi on "rasistinen ja köyhä". Suomen pitäisi ottaa kuulemma paljon enemmän pakolaisia ja turvapaikanhakijoita. Suomalaiset ovat sivistymättömiä ja kehittymättömiä jne. Suomessa ollessaan he ostavat kaupoista innoissaan RUOTSALAISIA tuotteita ja kehuvat niitä suomalaisille esitellen. Koko ajan he myös haukkuvat suomalaisia ruokia. Ja eräänä vuonna, olikohan 2013, he menivät Suomen sukulaisille kylään niin, että heillä oli mukanaan Ruotsista tuotu vessapaperirulla. Eivät kuulemma olleet varmoja, onko Suomessa paperia tai ainakaan riittävän hyvää paperia. Ihan selvää kiusaamista!!! Heidän omat sukulaisetkaan eivät enää jaksa heitä kuunnella eikä tavata. Eikä tämä ole edes ainoa kokemus ruotsinsuomalaisten yhteydenpidosta Suomeen, vaan näitä tapauksia on enemmänkin. Valtaosa ruotsinsuomalaisista on tietenkin ihan tavallisia fiksuja ihmisiä, jotka käyttäytyvät tavallisten ihmisten tavoin.

        Osa näistä hulluista ruotsinsuomalaisista ihan avoimesti ehdottelee, että Suomen kannattaisi liittyä Ruotsiin, jotta elämä Suomessa kohenisi ja elintaso nousisi. Näitä pan-scandinavia aatteen kannattajia vaikuttaa olevan juuri Ruotsissa. Norjalaisia ja tanskalaisiakaan ei tunnu kiinnostavan Ruotsiin liittyminen.

        Uskallan väittää, että jos ruotsinsuomalaiset suhtautuvat Suomeen ja suomalaisiin ystävällisesti, heihinkin suhtaudutaan ystävällisesti. Osa suomalaisista saattaa suhtautua varauksella, jos he tai joku heidän läheisensä on aiemmin joutuneet edellä kuvaamana kaltaisten kiusaaja-ruosujen kiusaamisen kohteiksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tavallaan näin on. Mutta kannattaa ottaa huomioon yksi keskeinen juttu.

        Tunnen nimittäin useamman ruotsinsuomalaisen, jotka käyvät ehkä kerran vuodessa tai kahdessa Suomessa. Kun he ovat Suomessa, he puhuvat joka toisessa lauseessa kuinka Ruotsi on parempi ja kuinka ruotsalaiset ovat parempia ja kuinka Suomen täytyisi tehdä sitä-ja-tätä tullakseen paremmaksi. Ei ihme, että näitä suomalaistaustaisia ihmisiä pidetään ruotsalaisina eikä ole ihme, ettei heitä oteta avosylin täällä Suomessa vastaan.

        Tunnen esimerkiksi yhden pariskunnan, jossa mies on suomalainen ja vaimo kantaruotsalainen. Jokaisella kerralla kun he käyvät Suomessa, he moneen kertaan toistavat, kuinka Suomi on "rasistinen ja köyhä". Suomen pitäisi ottaa kuulemma paljon enemmän pakolaisia ja turvapaikanhakijoita. Suomalaiset ovat sivistymättömiä ja kehittymättömiä jne. Suomessa ollessaan he ostavat kaupoista innoissaan RUOTSALAISIA tuotteita ja kehuvat niitä suomalaisille esitellen. Koko ajan he myös haukkuvat suomalaisia ruokia. Ja eräänä vuonna, olikohan 2013, he menivät Suomen sukulaisille kylään niin, että heillä oli mukanaan Ruotsista tuotu vessapaperirulla. Eivät kuulemma olleet varmoja, onko Suomessa paperia tai ainakaan riittävän hyvää paperia. Ihan selvää kiusaamista!!! Heidän omat sukulaisetkaan eivät enää jaksa heitä kuunnella eikä tavata. Eikä tämä ole edes ainoa kokemus ruotsinsuomalaisten yhteydenpidosta Suomeen, vaan näitä tapauksia on enemmänkin. Valtaosa ruotsinsuomalaisista on tietenkin ihan tavallisia fiksuja ihmisiä, jotka käyttäytyvät tavallisten ihmisten tavoin.

        Osa näistä hulluista ruotsinsuomalaisista ihan avoimesti ehdottelee, että Suomen kannattaisi liittyä Ruotsiin, jotta elämä Suomessa kohenisi ja elintaso nousisi. Näitä pan-scandinavia aatteen kannattajia vaikuttaa olevan juuri Ruotsissa. Norjalaisia ja tanskalaisiakaan ei tunnu kiinnostavan Ruotsiin liittyminen.

        Uskallan väittää, että jos ruotsinsuomalaiset suhtautuvat Suomeen ja suomalaisiin ystävällisesti, heihinkin suhtaudutaan ystävällisesti. Osa suomalaisista saattaa suhtautua varauksella, jos he tai joku heidän läheisensä on aiemmin joutuneet edellä kuvaamana kaltaisten kiusaaja-ruosujen kiusaamisen kohteiksi.

        No eikö se ole vaan keskustelua jossa he huomioivat suomen ja ruotsin väliset erot , ei kai siinä mitään vikaa ole jos huomioivat. Aillä totuus on että erinlaisuuksia on joissakin asioissa maiden välillä ja usein vertaillaan milloin kummankin maan eduksi. Ja jos on neutraali itse niinei ota vertailua pahasta.


    • Anonyymi

      Aloittjan kirjoitukset Djingis Khanista oli kiinnostavaa! Löysin youtubista yhen mukavan dokumenttikanavan minkä nimi on Magellan TV. Tämä kanava näyttää kaikenlaisia historiallisia dokumenttiohjelmia muun muassa Djingis Khanista ja hänen imperiumin luomisesta. On hyvin mukavaa katsella ja ihmetellä kuinka mies pysty tähän! Magellan kanava näyttää kaikenlaisia hyviä dokumenttiohjelmia historiasta.

      Toinen mukava elokuva mikä kertoo Djingis Khanista ja hänen lapsuudesta kun hän kasvoi aikuiseksi ja tuli sotaherraksi on nimeltä "Mongol". Elokuvan on ohjanut venäläinen ohjaaja ja kaikki näytteliät ovat etnisiä mongooleja ja he puhuvat mongoolin kieltä. Sana "mongol" on länsieurooppalainen sana mikä koostuu osista mon=ihminen ja gol=keltainen, siis keltainen ihminen. En tiedä mitä mongolit itse kutsuu omaa kansaa.

      On hyvin kiinnostavaa katsella näitä molempia , dokumenttia ja elokuvaa!

      • Anonyymi

        Mongolit tuli BAltiaan ast muttei Suomeen, Venäjä oli melkein kokonaan heidän vallassaan. Suomalasiet eivät ole mongoleja vaan venäläisissä näkee niitä piirteitä. Katsokaa kartaa mongolien valtakun ta djungis khan ja kartta.


    • Anonyymi

      Kun asuin Ruotsissa ja seurasin Ruotsin medioita, niin olin tosi hämmästynyt mikä suuri ero Suomen ja Ruotsin medioissa on. Mua alko ällöttää se että nämä mediat joka päivä julkaisi rikosjuttuja ukomalaistaustaisista ihmisistä, siis noin 20 vuoden aikana joka päivä!

      Mä aloin miettimään miksi he näin ahkerasti haluu pilata toisten etnisien kansojen maine Ruotsissa? Parin vuoden päästä se vilahti mulle että jos haluaa että maahanmuuttajat integroidaan tai assimiloidaan Ruotsin kulttuuriin, kieleen, ajatustyyppiin, ja etnisyyteen geneettisesti, niin sitä täytyy luoda häpeä ja syyllisyystunteita omasta etnisyydestä mahaanmuuttajien tytöihin. Jos tytöt alkaa häpeä omaa etnisyyttä kun joka päivä lukee pahoja palstoja omasta kansasta, niin tytöt alkavat inhoamaan oman kansan miespuolisia, koska nämähän aina rikoksia tekee. Heitä sosialisoidaan viholliseksi omaa kansaa vastaan medioitten myötä.

      Nämä tytöt ei halua mennä oman kansan miehen naimisiin, vaan hakeevat toisen kansan miehen ittelle kenen lapset he synnyttää. Ja luultavasti he haluavat kasvattaa lapsensa ruotsalaiseksi kaiken tavoin. Nämä lapset tekeevät saman asian koska heitten äitinsä on varaoittanut oman kansan porukasta, että menkää naimisiin ruotsalaisen kanssa ja hankkikaa ruotsalaisia pentuja.

      Näin kaikki ulkomaalaiset pystytään assimiloimaan ruotsaliseksi, ja tämän Ruotsi tekee suomalaisille tytöille sukupolvesta toiseen. Tuskin Ruotsissa tulee olemaan monta puhtaita suomalaisia kansalaisia parin sukupolven jälkeen. Ruotsissa sanotaan että olet täysin ruotsalainen neljän sukupolven jälkeen. Tämä prosessi on käymässä jatkuvasti joka päivä, siis stigmatisoidaan maahanmuuttajan etnisyyden ja lietsoa häpeä ja syyllisyyttä nuorille tytöille, koska tytöt ovat helppoja uhria systeemille.

      Tämä on myös käynnissä Suomessa, sillä Suomessa luodaan häpeä ja vähemmyysarvontunteita tytöille heitten suomalaisuuden takia. Kuulin Ylen uutisista muutama vuosi sitten että suomalaiset nuoret naiset hakee miehiä Saksasta, Hollannista, Ruotsista, Englannista jne. Suomen kansa tulee vaihtamaan etnisyyden ugrilaisuudesta germanisuuteen. Tämä prosessi kutsutaan "germanisering"" tai "transnationalisering" ja myös "oksidentalisering".

      Jos ei mitään muuta niin suomen kansasta voi tulla toisenlainen.

      • Anonyymi

        Minusta sinä olet enemmän tai vähemmän oikeassa, että Ruotsissa törmää aivan liian usein vihamielisyyteen ulkomaalaisia (lähinnä maahanmuuttajia) kohtaan.

        Se on kaiken lisäksi sellaista salakavalaa vihamielisyyttä. Ruotsalaiset kieltävät vihamielisyytensä ja käyttäytyvät kasvokkain hymyillen ja näennäisen kohteliaasti. Selän takana puheet ovat kuitenkin ihan erilaisia. Olen ollut niitä tarpeeksi monta kertaa kuuntelemassa. Kaiken kukkuraksi ruotsalaiset kutsuvat muita (esim. suomalaisia) rasisteiksi ja pitävät itseään suvaitsevaisina korkean moraalin ihmisinä.

        Siitäkin olen samaa mieltä, että kyllähän osa ruotsalaisista miehistä mielellään haluaa saada lapsia ulkomaalaisten naisten kanssa. Naisten kannattaisi harkita sellaista perheen perustamista monta kertaa, koska jos ero tulee ja sen jälkeen huoltajuusriidat, niin on paljon vaikeampaa enää muuttaa maasta pois - ainakaan lapsi mukanaan. Tämä koskee yhtä lailla suomalaisia, tanskalaisia, norjalaisia, virolaisia, latvialaisia, puolalaisia, venäläisiä, italialaisia jne.

        Toisaalta osa ihmisistä on aiemminkin perustanut ulkomaalaisten kanssa ja samaa tapahtuu vähän kaikissa maissa. Ei pidä maalata piruja seinälle ihan pienestä eikä syyttää jokaista kahden kulttuurin parisuhdetta hyväksikäyttösuhteeksi. Jos Suomessa katselee ympärilleen ja lukee vaikka lehdistä ihmisten haastatteluita, niin huomaa suurimman osan suomalaisista perustavan perheen suomalaisen puolison kanssa.

        Ei Suomessa harrasteta samanlaista ulkomaalaisten ihmisten haalimista maailmalta omaan maahan kuten Ruotsissa. Ja koska ihmisiä ei samalla vimmalla haalita, heitä ei myöskään samalla vimmalla "pakoteta suomalaistumaan" kuten Ruotsissa yritetään tehdä. Suuressa osassa Suomea ilmasto on sen verran Etelä-Ruotsia raaempi, kieli hankalampi ja kulttuuri kummallisempi, että ne jo onneksi karsivat pahimpia onnenonkijoita.

        Oma Ruotsissa kymmeniä vuosia asunut lähisukulaiseni on selittänyt minulle, että väkiluvun kasvun myötä Ruotsin vaikutusvalta mm. kansainvälisessä politiikassa kasvaa. Naureskelin hänelle, että aika paljon sen väkiluvun täytyykin vielä kasvaa, sillä pelkästään Euroopasta löytyy monta Ruotsia väkiluvun osalta merkittävästi suurempaa maata kuten Puola (37 milj.), Hollanti (17 milj.), Romania (19 milj.), Italia (60 milj.) Espanja (47 milj.) ja Ukraina (42 milj.). Kuinka suuri kansainvälinen vaikutusvalta on esimerkiksi Romanialla, Puolalla tai Espanjalla?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minusta sinä olet enemmän tai vähemmän oikeassa, että Ruotsissa törmää aivan liian usein vihamielisyyteen ulkomaalaisia (lähinnä maahanmuuttajia) kohtaan.

        Se on kaiken lisäksi sellaista salakavalaa vihamielisyyttä. Ruotsalaiset kieltävät vihamielisyytensä ja käyttäytyvät kasvokkain hymyillen ja näennäisen kohteliaasti. Selän takana puheet ovat kuitenkin ihan erilaisia. Olen ollut niitä tarpeeksi monta kertaa kuuntelemassa. Kaiken kukkuraksi ruotsalaiset kutsuvat muita (esim. suomalaisia) rasisteiksi ja pitävät itseään suvaitsevaisina korkean moraalin ihmisinä.

        Siitäkin olen samaa mieltä, että kyllähän osa ruotsalaisista miehistä mielellään haluaa saada lapsia ulkomaalaisten naisten kanssa. Naisten kannattaisi harkita sellaista perheen perustamista monta kertaa, koska jos ero tulee ja sen jälkeen huoltajuusriidat, niin on paljon vaikeampaa enää muuttaa maasta pois - ainakaan lapsi mukanaan. Tämä koskee yhtä lailla suomalaisia, tanskalaisia, norjalaisia, virolaisia, latvialaisia, puolalaisia, venäläisiä, italialaisia jne.

        Toisaalta osa ihmisistä on aiemminkin perustanut ulkomaalaisten kanssa ja samaa tapahtuu vähän kaikissa maissa. Ei pidä maalata piruja seinälle ihan pienestä eikä syyttää jokaista kahden kulttuurin parisuhdetta hyväksikäyttösuhteeksi. Jos Suomessa katselee ympärilleen ja lukee vaikka lehdistä ihmisten haastatteluita, niin huomaa suurimman osan suomalaisista perustavan perheen suomalaisen puolison kanssa.

        Ei Suomessa harrasteta samanlaista ulkomaalaisten ihmisten haalimista maailmalta omaan maahan kuten Ruotsissa. Ja koska ihmisiä ei samalla vimmalla haalita, heitä ei myöskään samalla vimmalla "pakoteta suomalaistumaan" kuten Ruotsissa yritetään tehdä. Suuressa osassa Suomea ilmasto on sen verran Etelä-Ruotsia raaempi, kieli hankalampi ja kulttuuri kummallisempi, että ne jo onneksi karsivat pahimpia onnenonkijoita.

        Oma Ruotsissa kymmeniä vuosia asunut lähisukulaiseni on selittänyt minulle, että väkiluvun kasvun myötä Ruotsin vaikutusvalta mm. kansainvälisessä politiikassa kasvaa. Naureskelin hänelle, että aika paljon sen väkiluvun täytyykin vielä kasvaa, sillä pelkästään Euroopasta löytyy monta Ruotsia väkiluvun osalta merkittävästi suurempaa maata kuten Puola (37 milj.), Hollanti (17 milj.), Romania (19 milj.), Italia (60 milj.) Espanja (47 milj.) ja Ukraina (42 milj.). Kuinka suuri kansainvälinen vaikutusvalta on esimerkiksi Romanialla, Puolalla tai Espanjalla?

        Tutkin tässä yks päivä meidän suomalaissukujen kansojen kohtaloja idässä ja tulin siihen tulokseen että meidänsukuset kansat ovat häipymässä maailmasta pikkuhiljaa. Eilen luin ja katselin dokumentteja netistä suomalaissukuisen marin-kansasta, mordvin kansasta ja vepsän kansasta. Nämä kansat ovat pieniä jäännöksiä eri puolella Venäjää, ja nämä ovat kaikki sekoittunut venäjän kansan kanssa. Heillä ei taida olla paljon omaa kulttuuria tai omaa kielitaitoa koska venäläiset ei taida sallia itsenäisiä suomalais ugrilaisia kansoja venäjän alueella. Selostaja videossa kerto että noin 20 miljoonalla venäläisellä on mordviinin sukujuuria, mutta puhtaita mordviinejä on tänään vain alle 300 000 henkilöä elossa. Vepsiä ja marin kansalaisia on huomattavasti vähemmän elossa. Kaikki sulaa venäläisiin hiljattain.

        Katselin myös videon netistä missä oli muutama liivin kansan ihmisä elossa vielä ketkä puhu liivin kieltä. Heitä on tänään, jos ymmersin oikeen, noin 200 jäljellä Balttiassa. He olivat huomattavasti suurempi kansa pari sataa vuotta sitten. Heitä sorrettiin sukupuutttoon samalla tavalla kun tehtiin metsäsuomalaisille Ruotsissa. Ruotsin kansasta sanotaan olla noin 20 prosenttia jälkeläisiä metsäsuomalaisille. Metsäsuomalaiset tuli Savosta Ruotsiin kasiviljeilyyn joskus 1500-1600 luvun aikana. He olivat jatkuvasti ruotsalaisten kanssa riidoissa mitä olen lukenut. Viimeinen metsäsuomalainen Ruotsissa kuka osas puhua suomea kuoli pari kymentä vuotta sitten. Tästä kirjoitti useat lehdet.

        Metsäsuomalaislle taphtu sama mitä on tapahtumassa ruotsinsuomalaisille tänään. Ruotsissa oli silloin kamalan suuri ongelma olla suomalainen koska meitä pidettiin silloinkin täysin erinlaisena ihmislajina, ja kun kaikki tietää niin suuret erot tuottaa vihamielisyyttä ruotsalaisilla, tämä on ruotsalainen luonnonlaki. Tämän takia he aina haluaa assimiloida tai suulauttaa kaikki erot omaan kansaan. Tämä prosessi on sama venäjällä ja kaikissa länsimaissa.

        Se olisi valtava suoritus jos me suomalaiset voisimme haalia kaikki meidän pienet hajoituneet heimot Venäjältä ja Ruotsista yhteiseen kansankotiin. Tiedän kun olen lukenut ruotsalaisia vanhoja kirjoituksia joskus 1700-luvulta missä ollaan kertonut suomalaisista eri puolilla Suomea, niin sieltä saa tietää että suomalais-ugrilainen kansa oli hyvin suuri Venäjällä joskus ennenvanhaa aikaa. Mutta venäläiset ja ruotsalaiset supisti kansan tekemällä sille kamalaa tappoja historian varrella. Suomalais ugrilaiset kansat ovat passivisoituja ja he eivät välitä mitä identtiteettiä he ovat, venäläisiä tai ruotsalaisia, koska heillä ei ole mitään vahvaa kuuluvaisuutta, koska ollaan hajoituneita etnisesti, kielellisesti ja kulttuurisesti. Samoin kuin ruotsinsuomalaiset, heillä ei ole vahvaa identitettiä. Se kuka antaa heillä ruokaa pöytään, sen kansan ihmisä he haluaa olla.

        Joskus tulee sellainen aika mikä haalii meidät yhteenkuuluvaisuuteen, koska meidän "loaflords" ei enää halu elätä meidän heimoja. Mutta se on toinen asia.


      • Anonyymi

        Hakee miehiä ???????
        Ei kuule pohjoismaisessa kulttuurissa naiset lähde muualla ” hakemaan ” miehiä mitenkään
        Jos naiset matkustelevat niin eivät sitä tee siinä mielessä että olisi miehen halussa vieraassa maassa..
        Niin että mihin kulttuuriin sinä oikein kuulut kun kuvittelet että pohjoismaisen naisen pitäisi jotenkin hakea miehiä. Näin ei ole meidän kulttuurissa vaan satutaan tapaamaan se oikea tavallisissa ympyröissä , kauppareissulla Ravintolassa tyttöjenkqnssa, matkoilla, töissä ja vaikka missä siis ilman mitää hakemista mitenkään.
        Sitten että suomalainen tyttö joka on kasvanut kokomlapsuutensa ajan Ruotsissa tietysti ihan luonnostaan löytää ruotsalaisen miehenkin, ei siinä mitään ihmeellistä. Hyvähän se on että niin on, ajattele hieman vapaammin näitä asioita, siis elämä on vaan tavallista elämää asui missä tahansa


    • Anonyymi

      Varmaan vituttaa ku Suomessa vähemmän kuolleita Coronaan ?

      • Anonyymi

        Demareita ei vituta. Jos entiset merkit paikkansa pitävät, Ruotsi tulee käytännössä ostamaan miljoonia nuoria kehitysmaalaisia lisää koronassa menehtyneiden tilalle. Sosiaalidemokraattisen hallitusten unelma on ottaa Nooan arkkiin sellainen ylikuorma, joka upottaa koko veneen. Rikollisuuden tason, laadun ja määrän vuoksi Ruotsia ei voi luonnehtia kaikkien kaupunkien osalta järjestäytyneeksi yhteiskunnaksi. Yhteiskunnalla ei ole enää kykyä, eikä oikein haluakaan suitsia maahanmuuttajataustaisten harjoittamaa rikollisuutta, joka johtuu suurelta osin lähtö- ja saapumismaiden kulttuurillisista eroavaisuuksista, erilaisista arvoista ja asenteista, sekä sopeutumisvaikeuksista. Auton polttamisilla ja rakennusten räjäyttelyllä ei varsinaisesti pyritä mihinkään muuhun päämäärään, kuin pelon luomiseen ja ylläpitämiseen. Rikoksia tekevät eivät kuitenkaan käytä haalimaansa valtaa mitenkään. Näin ollen rikollisten kannalta katsoen motiivi on ontto, lapsellinen.


    • Anonyymi

      Toivoa voi että näin loppusuoralla vielä eläkkeeni saan ennenkuin yhteiskunta kupsahtaa !
      Gubbe 71

    • Anonyymi

      Aloittaja on pikkusen virheessä tästä Castrén tahosta, hänen etunimi oli Matthias, eikä William! Hän oli etnologia ja kielitutkia Suomessa.

    • Anonyymi

      Olihan Euroopassa Hunnien imperiumi kun länsiroomalainen imperiumi romahti. Hunnikuningas Attila tappeli muun muassa goottien kanssa roomavaltaa vastaan

    • Anonyymi

      Miksi suomalaiset vihaavat ruotsalaisia? Onko se joku alemmuuden tunne ? Siihen aikaan kun oltiin samaa maata tuli kunkun sotilaat Itä-Ruotsiin piikoja panemaan :D

      • Anonyymi

        Olen usein kuullut tämössen nimen kun Carl Axel Nestius, kuka oli Ruotsin Kuninkaan neuovonantaja Suomessa joskus 1790-luvulla. Tietääkö joku kuka tämä hahmo oli ja miksi hänet tunnetaan historiassa?


    • Anonyymi

      Kannattaa muistaa, että vaikka Ruotsi on omasta mielestään edelleen Pohjolan suurvalta, niin maailman mittakaavassa Ruotsi on pikkupeluri ellei vallan kärpäsen kakka.

      Sananlaskunkin mukaan "mitä isot edellä, sitä pienet perässä". Eli kun kaikenlaista rasismia ja ns. alempiarvoisten kansojen syrjintää harjoitetaan Britanniassa kuten myös Saksassa, Hollannissa, Belgiassa ja Ranskassa, niin totta kai Pohjolan piskuinen kuningaskunta Ruotsi tahtoo olla isompiensa kaltainen.

      Ei Ruotsi tietenkään katso mallia valtionsa ja kulttuurinsa kehittämiseen mistään Suomesta eikä edes Tanskasta tai Norjasta. Ruotsi kuolaa vaikutusvaltaisempien maiden perään ja tahtoo olla enemmän ja enemmän niiden kaltainen.

      Ainakin osa rasistisista, antisemitistisista ja vähemmistöjä syrjivistä ajatuksista sekä teoista on siis peräisin ulkomailta.

      • Anonyymi

        Näkisin juurisyyn toisin. Suomea ja suomalaisia pidettiin köyhänä pitkään sotien jälkeen ja totta on, että esim autojen määrä, joka heijastelee varakkuutta, alkoi kasvaa ripeämmin vasta 1970-luvulla, jolloin myös liikennevalojen määrää alettiin kasvattaa. Ruotsi, joka välttyi sotatoimilta oli huomattavasti paljon elintasossa Suomea edellä aina 80-luvulle saakka.

        Yleisellä tasolla ihmisten kesken jos joku tiedetään köyhäksi, häneen liitetään köyhyyden perusteella paljon negatiivisia mielleyhtyämiä, kuten tyhmä, laiska, saamaton, yksinkertainen. Toisaalta taas vauraiksi tulleista lähes kaikki uskovat vaurauden olevan seurausta heidän omasta toiminnastaan silloinkin, kun henkilöllä itsellään ei ole osaa eikä arpaa vaurauden syntymekanismiin. Esimerkiki siten että on sattunut syntymään Ruotsiin.

        Mielikuvat istuvat tiukassa jopa autoista puhuttaessa. Folksvääkkeni ratsasti alkuperäisen kuplan laatu-maineella aina 2000-luvun alkuun asti, vaikka autojen laatu oli romahtanut jo 90-luvun puolivälissä. Alkuperäisen kupna myynti loppui jo 1974. Yleiset mielikuvat VW-autojen laadusta rupesivat muuttumaan vasta 2000-luvun ensi vuosikymmenenä. Suomalaiset suhtautuvat virolaisiin samalla tavalla alentavasti kuin ruotsalaiset suomalaisiin ja syy on sama. Itsenäistymisen jälkeenkin virolaiset olivat pitkään NL:n ikeen alla ja köyhiä ja pitkällä takamatkalla länsimaihin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Näkisin juurisyyn toisin. Suomea ja suomalaisia pidettiin köyhänä pitkään sotien jälkeen ja totta on, että esim autojen määrä, joka heijastelee varakkuutta, alkoi kasvaa ripeämmin vasta 1970-luvulla, jolloin myös liikennevalojen määrää alettiin kasvattaa. Ruotsi, joka välttyi sotatoimilta oli huomattavasti paljon elintasossa Suomea edellä aina 80-luvulle saakka.

        Yleisellä tasolla ihmisten kesken jos joku tiedetään köyhäksi, häneen liitetään köyhyyden perusteella paljon negatiivisia mielleyhtyämiä, kuten tyhmä, laiska, saamaton, yksinkertainen. Toisaalta taas vauraiksi tulleista lähes kaikki uskovat vaurauden olevan seurausta heidän omasta toiminnastaan silloinkin, kun henkilöllä itsellään ei ole osaa eikä arpaa vaurauden syntymekanismiin. Esimerkiki siten että on sattunut syntymään Ruotsiin.

        Mielikuvat istuvat tiukassa jopa autoista puhuttaessa. Folksvääkkeni ratsasti alkuperäisen kuplan laatu-maineella aina 2000-luvun alkuun asti, vaikka autojen laatu oli romahtanut jo 90-luvun puolivälissä. Alkuperäisen kupna myynti loppui jo 1974. Yleiset mielikuvat VW-autojen laadusta rupesivat muuttumaan vasta 2000-luvun ensi vuosikymmenenä. Suomalaiset suhtautuvat virolaisiin samalla tavalla alentavasti kuin ruotsalaiset suomalaisiin ja syy on sama. Itsenäistymisen jälkeenkin virolaiset olivat pitkään NL:n ikeen alla ja köyhiä ja pitkällä takamatkalla länsimaihin.

        Aloitit toteamalla, että näet "juurisyyn" toisin. Juurisyyn mihin? Kirjoita vain rohkeasti se sana, mikä sinulla on mielessäsi.

        Onko mielestäsi ruotsalaisten suomalaisia kohtaan tuntemasta ylemmyyden/paremmuuden tunteesta? Ruotsalaisten suomalaisia kohtaan tuntemasta inhosta? Rasismista? Normaaleista naapurikansojen tuntemuksista toisiaan kohtaan? Natsismista? Vai mistä?

        Riippumatta siitä, millaisen vastauksen annat yllä oleviin kysymyksiin, haluaisin sinun myös kommentoivan ruotsalaisten rotututkimuksia, joita tehtiin mm. 1900-luvun alussa. Niissä ruotsalaiset tutkivat mm. suomalaisia ja saamelaisia todeten heidät (eli siis meidät, minäkin olen suomalainen) alempiarvoisiksi roduiksi ruotsalaisiin nähden. Etkö näe, että kyseisillä tutkimuksilla ja ruotsalaisille opetetuilla rotuhygienian "tiedoilla" voisi olla jotain tekemistä ruotsalaisten suomalaisia kohtaan tuntemilla negatiivisilla asenteilla?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aloitit toteamalla, että näet "juurisyyn" toisin. Juurisyyn mihin? Kirjoita vain rohkeasti se sana, mikä sinulla on mielessäsi.

        Onko mielestäsi ruotsalaisten suomalaisia kohtaan tuntemasta ylemmyyden/paremmuuden tunteesta? Ruotsalaisten suomalaisia kohtaan tuntemasta inhosta? Rasismista? Normaaleista naapurikansojen tuntemuksista toisiaan kohtaan? Natsismista? Vai mistä?

        Riippumatta siitä, millaisen vastauksen annat yllä oleviin kysymyksiin, haluaisin sinun myös kommentoivan ruotsalaisten rotututkimuksia, joita tehtiin mm. 1900-luvun alussa. Niissä ruotsalaiset tutkivat mm. suomalaisia ja saamelaisia todeten heidät (eli siis meidät, minäkin olen suomalainen) alempiarvoisiksi roduiksi ruotsalaisiin nähden. Etkö näe, että kyseisillä tutkimuksilla ja ruotsalaisille opetetuilla rotuhygienian "tiedoilla" voisi olla jotain tekemistä ruotsalaisten suomalaisia kohtaan tuntemilla negatiivisilla asenteilla?

        Juurisyy sille miksi ruotsalaiset vihaavat suomalais-ugrilaisia. Köyhää on tapana panetella. Itse en käyttäisi sanaa vihata, mutta kyllä valkoisilla kantaruotsalaisilla selvästi on joku ylemmyydentunto suomalaisia kohtaan. Noin yleisellä tasolla, vaikkakaan ei jokaisella yksilöllä. Irakilaiset puolestaan kokevat olevansa kaikkien muiden maalaisia ylempänä omalla arvoasteikollaan. Vaikka olisi työtön, kouluttamaton ja kielitaidoton.

        En ole lukenut rotututkimuksista. Päättelen asioita vain sen tiedon perusteella jonkan olen hankkinut. Ruotsissa asuessani en muista kuulleeni että olisin kuullut kouluissa opetettavan että suomalaiset olisivat alempi rotu. Pidän mahdollisena että rotuhygieniaa on hyvinkin voitu opettaa, mutta näinköhän enää 80-90-luvuilla, jolloin itse asuin Ruotsissa ja alempiarvoiseksi leimaaminen oli täyttä totta. Tietysti vanhempi sukupolvi voi ylläpitää asenteita, vaikka syytä ei enää olisikaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Juurisyy sille miksi ruotsalaiset vihaavat suomalais-ugrilaisia. Köyhää on tapana panetella. Itse en käyttäisi sanaa vihata, mutta kyllä valkoisilla kantaruotsalaisilla selvästi on joku ylemmyydentunto suomalaisia kohtaan. Noin yleisellä tasolla, vaikkakaan ei jokaisella yksilöllä. Irakilaiset puolestaan kokevat olevansa kaikkien muiden maalaisia ylempänä omalla arvoasteikollaan. Vaikka olisi työtön, kouluttamaton ja kielitaidoton.

        En ole lukenut rotututkimuksista. Päättelen asioita vain sen tiedon perusteella jonkan olen hankkinut. Ruotsissa asuessani en muista kuulleeni että olisin kuullut kouluissa opetettavan että suomalaiset olisivat alempi rotu. Pidän mahdollisena että rotuhygieniaa on hyvinkin voitu opettaa, mutta näinköhän enää 80-90-luvuilla, jolloin itse asuin Ruotsissa ja alempiarvoiseksi leimaaminen oli täyttä totta. Tietysti vanhempi sukupolvi voi ylläpitää asenteita, vaikka syytä ei enää olisikaan.

        Olet elännyt sokkona koko elämän.

        Muistan mun menehtyneen sukulaisen ajatustapaa. Hänet kasvatettiin Suomessa katsomaan Ruotsia ja ruotsalaisia aivan erin tapaan kun hänen omaa kansaa, sillä koulussa annettiin hänelle vain kunnioittavaa tietoa Ruotsista ja ruotsalalsista aivan kun he olisivat olleet jotain jumalanarvoisia ihmisiä keitä palvoa ja palvella kun jumalaa itte. Hänestä tuli aikuisena naisena hyvin ruotsalaisrakas ja rakasti Ruotsin kuninkaallisia ja luki kaikkia heistä innollaan.

        Kun hän muutti Ruotsiin miehensä kanssa joskus 70-luvulla hän luuli olevansa paratiisissä. Hän ei enää pitänyt itteäni suomalaisena, hän oli nytten täysin ruotsalainen nainen vaikka ei osanut ainoatakaan ruotsalaista sanaa. Hän oppi puhumaan ruotsia noin 10 vuoden ajassa jonkin verran, mutta se kiva asia oli että hän koitti puhua ruotsia epäsuomalaisella aksentilla, monet luuli hänet olevansa Puolalainen tai jotain toista. Hän teki kaiken että peittää hänen suomalaiset juuret että häntä tulisi olla kunnioitettua ruotsalaisten seurassa.

        Sukulaiseni häpesi omaa suomalaista taustaa hyvin paljon koska hänet oli sosialisoitu pitämään suomalaisa huonona ja ruotsalaisia parempana ja halusi itte tulla paremmaksi ihmiseksi niinkun ruotsalaiset. Hän kopioi ruotsalaisia kaikissa ja kun ruotsalaisilla oli joku mielipide niin tämä mielipide tuli hänellekkin. Hän kopioi kaikkia mielipiteitä ruotsalaisilla että hänestä tulisi hyväksytty ruotsalaisten seurassa.

        Joskus 80-luvulla kun alko tulla pakolaisia Ruotsiin joka puolelta maailmaa missä oli sotia ja sortoa, niin monet ruotsalaiset ei halunut että Ruotsi ottaa vastaan pakolaisia. Mun sukulainen kopioi tämän mielipiteen ja hänestä tuli kamala muukalaisvihaaja, hän haukku heitä kaikenlaisilla nimeillä ja halusi olla ruotsalaisuuden puolustaja, koska hän pelkäsi että ruotsalalisuus tulee häipymään kun Ruotsiin tulee tummatukkaisia ihmisiä keitä hän piti niin rumana ja uhkaavina.

        Mun sukulainen ei koskaan elämässä ollut kuullut mitään huonoa tai pahaa Ruotsista eikä ruotsalaisista, koska Suomen mediat ei koskaan kertonut ruotsalaisten pahoista puolista vain sen hyvistä puolista ja sen takai hän piti ruotsalaisia täysin enkelikansana mikä ei koskaan ole tehnyt rikoksia eikä koskaan ole valehtellut mistään. He olivat sinisilmäisiä enkelinvaaleita pyhimyksiä minkä arvot täytyy säilyä ja puolustaa kaiken tavoin.

        Mun sukulaiselle oli ruotsalainen sanonnut että sitä tummempi ihminen sitä enemmän epäluotettava ja rikollinen henkilö on, ja sitä vaaleempi sitä rehellisempi ja reilu ihminen.
        Mun sukulainen kopioi tämän sananlaskun ittelle ja alko käyttämään sitä ohjeena.

        Hänellä ei ollut monta ruotsalaisa ystäviä koskaan elämässä mutta oli muutamat. Hänen kaikki ystävät olivat suomalaisia. Ruotsalaiset eivät hyväksyneet häntä seurapiiriinsä tietty syystä, mutta mun sukulainen ei siittä tietänyt.

        Sukulaiseni teki rankkaa työtä Ruotsissa ja siittä työstä hän sairastui. Hän oli käyttänyt kaikenlaisia kemikaaleja työssä ja nämä kemikaalit olivat aiheuttanut syöpää häneen.

        Hän oli kuolemansairas ja kun hän sai sairaalahoitoa hänelle annettiin liian suuren annoksen sädehoitoa mikä tuhosi hänen kurkun missä syöpä sijaitsi. Hän ei enään pystynyt nielemään, siis ei juoda eikä syödä. Hänelle annettiin teline kotiin mistä roikku vällipussi mistä meni letku hänen mahalaukkuun että sai ravintoa. Hänen elämästä tuli se karmein mitä kenellä voisi olla. Hänellä ei ollut elämähalua ollenkaan sen jälkeen.

        Antoko lääkäri hänelle tahallaan suuremman annoksen sädehoitoa? Olen huomanut medioista että Ruotsissa käytetään usein muita etnisyyksiä tieteellisiin kokeisiin jollakin tavalla. Tiedän että kun hänestä otettin koepalan syövästä lääkäri kysy jos he saavat käyttää koepalaa tieteellisissä tutkimuksissa. Hän anto luvansa tähän. Siis antoko hän myös luvan antaa hänelle liian ison annoksen säteeitä, mistä hän ei tietänyt yhtään mitään? Hänen luottamus ruotsalaisiin oli niin korkea että hän ei koskaan epäillyt että enkelikansa pystyis tekemään hänelle mitään pahaa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Juurisyy sille miksi ruotsalaiset vihaavat suomalais-ugrilaisia. Köyhää on tapana panetella. Itse en käyttäisi sanaa vihata, mutta kyllä valkoisilla kantaruotsalaisilla selvästi on joku ylemmyydentunto suomalaisia kohtaan. Noin yleisellä tasolla, vaikkakaan ei jokaisella yksilöllä. Irakilaiset puolestaan kokevat olevansa kaikkien muiden maalaisia ylempänä omalla arvoasteikollaan. Vaikka olisi työtön, kouluttamaton ja kielitaidoton.

        En ole lukenut rotututkimuksista. Päättelen asioita vain sen tiedon perusteella jonkan olen hankkinut. Ruotsissa asuessani en muista kuulleeni että olisin kuullut kouluissa opetettavan että suomalaiset olisivat alempi rotu. Pidän mahdollisena että rotuhygieniaa on hyvinkin voitu opettaa, mutta näinköhän enää 80-90-luvuilla, jolloin itse asuin Ruotsissa ja alempiarvoiseksi leimaaminen oli täyttä totta. Tietysti vanhempi sukupolvi voi ylläpitää asenteita, vaikka syytä ei enää olisikaan.

        Ei tietenkään 80-90-luvuilla ole opetettu Ruotsin kouluissa jo siihen aikaan melkein 100 vuotta vanhoja rotuhygienian oppeja. Valitettavasti Ruotsissa ei ole opetettu nykyisille työikäisille, nuorille ja lapsille myöskään ruotsalaisen rotuhygienian ja rotututkimusten historiaa, vaikka Ruotsissa tehtiin niin laajoja rotututkimuksia, että Saksan natsitkin ihailivat niitä ja ottivat niistä oppia.

        1900-luvun alun rotuhygieeniset "opit" ovat aivan varmasti aikoinaan painuneet sen aikaisten ihmisten mieliin. Ja kun nämä ihmiset ovat myöhemmin saaneet lapsia ja lapsenlapsia, niin aivan varmasti he ovat siirtäneet asenteitaan ja aikoinaan omaksumaansa "rotutietoa" jälkipolville. Ei siis ole kyse vain siitä, mitä kouluissa opetetaan, vaan on kyse myös niistä asenteista, joita lapset ja nuoret omaksuvat kotoaan.

        Jos Ruotsi olisi aktiivisemmin opettanut kansalaisilleen maan pimeää historiaa rotuhygienian liittyen, olisi samalla voitu jakaa asiallista tietoa erilaisiin ihmisryhmien ja kansoihin liittyen.


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Mene ja tiedä olenko ugri? Suvussa savolaista ,pohjalaista, virolaista , ruottalaista ,lappalaista ja sakemannia .- Enpä ole opetellut lapsilleni suomenkieltä, vaimo kyllä osaa kirosanat suomeksi :) Minua ei koskaan ole häirinnyt että olen suomalainen ruotsissa .- Saman palkan ja vuokran mitä ruotsalaisetkin , en minä Suomeen halaja , lapset ja lastenlapset täällä , pari kertaa vuodessa Suomeen vanhempien haudoille ja kuolinpesää kahtomaan.- Eläkeläisenä Skoonessa hyvä olla , kunhan vältytään coronaa .- Ex Oriente Lux :D

      • Anonyymi

        Sepä tässä onkin kummaa 😁

        Jotkut ruotsinsuomalaiset tahtovat muuttaa Ruotsista Suomeen. Samaan aikaan jotkut suomalaiset tahtovat muuttaa Suomesta Ruotsiin.

        Sillä tavalla se kai on ennenkin mennyt...?

        Suurin osa taitaa kuitenkin elää tyytyväisenä siellä missä nyt elääkään.


    • Anonyymi

      Mulla on kaiken ugrilaisia sukulaisia, ja muita itäkansojen juuria ja olen tosi ylpee mun genoista! Luulen että kaikki ruotsalaiset pitää itseä aivan toisenlaisena kun me suomikansat, eikö niin? Tämän takia korostetaan ruotsalaista kulttuuria, kieltä ja tapoja suomalaisille Ruotsissa ja Suomessa. Me ollaan essiä tai vessiä, siis from the east or the west, that has always been the divider of all! That is the poles we must belong to...

    • Anonyymi

      Itse olen luultavasti Mongoolia äiti on kyllä mustalainen mutta muuten sellaiset piirteet.

    • Anonyymi

      Minulla on vinot silmät luulen että olen Mongooli

    • On se Ruotsin Suomeen kohdistuva vaino siitä syystä totta ja suomalaiset tietävät sen. Mutta se teoria on täyttä huuhaata. Eikä ole ainoa kerta, kun Ruotsin tiede on mennyt täysin pieleen.

      https://youtu.be/WqNCoF8MIuo

    • Anonyymi

      En kokenut mitään vihaa Tukholmassa lomalla viikon aikana puhuessani hitaasti ruotsia suomalaisittain englannin sijasta. Ei kukaan sanonut, jävlä finne igen.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      49
      4995
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3277
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1412
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1255
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      957
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      878
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      857
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      215
      731
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      728
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe