Säästöjä ja pikkulämpimäisiä

Anonyymi

Eilen iso joukko politrukkeja ja isopalkkaisia viranhaltijoita marssi Ölviniin. Epäilemättä siellä pidettiin säästökinkereitä ja nautittiin
veronmaksajien piikkiin kokouspalkkioita ja puffetin antimia. Miksi tilaisuutta ei järjestetty kaupungin omissa tiloissa, josta olisi koitunut säästöjä? Lieneekö syynä se, että tuettiin kaupungin tilauksella ravintelin yrittäjää, joka some-julkisuudessa olevista jutuista päätellen on erään poliitikon ystävä? Viranhaltijat kirjoittivat ylityölaskun ja pitivät huolen siitä, että ainoat mahdolliset säästökohteet ovat kaupunkilaisten peruspalvelut ja hallintokoneiston johto tulee rajata säästö- ja saneeraustoimien ulkopuolelle?
Kahvia juotiin ja pikkulämpimäisiä syötiin. Näin edistetään luottamushenkilöiden ja viranhaltijoiden keskinäisiä ystävyyssuhteita ja pyritään luomaan asetelma, jossa politiikot tuntevat (luulevat) viranhaltijoiden arvostavan heitä. Luottamushenkilöiden tulisi pitää etäisyyttä valvottaviinsa johtaviin viranhaltijoihin, jotta poliitikot pystyisivät suhtautumaan kriittisesti heille esitettyihin tietoihin ja tarvittaessa käynnistämään kurinpitomenettelyn.

10

50

Vastaukset

 • MOT ohjelmassakin juuri sanottiin "eihän kukaan näitä päätöksiä ja suunnitelmia itsekseen pääse tekemään".

  Joten täytyy pedata lämpimiä suhteita sisäpiiriin.

  Mikä muuten on Ölvin?

  • Ravintola.


 • Valtuustolle ei ole annettu oikeellista tietoa kaupungin todellisesta taloudellisesta tilanteesta, joka on ollut selvillä jo vuonna 2018. Siitä huolimatta täysin hampaattoman tuntuinen valtuusto ei reagoi mitenkään ja käynnistä valiokuntakäsittelyä vastuullisten toiminnasta. Kuntalain mukaan valtuusto vastaa kunnan taloudesta ja kaupunginhallitus taloudenhoidosta. Ensimmäisenä toimenpiteenä kunnanhallitus pitäisi erottaa.

  • Nimenomaan erota! Asukkaat ovat valinneet valtuustoon jäsenet että päättävät järkevästi kaupungin asioista. Yksikään asukas ei hyväksy asuntomessuja, sanoohan se järkikin, mutta yksimielisesti nuijittiin päätös läpi. Kunnanhallitus pitää erottaa kaupunginvaltuuston ja johtajan, senjälkeen pyytää eroa luottamustehtävästä. Perustetaan tilapäinen toimikunta kunnan talouden turvaamiseksi, puheenjohtajana Hagfors ja asiantuntijana Sjödahl. Wireniltä ja Lepolalta osallistuminen kielletty.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Nimenomaan erota! Asukkaat ovat valinneet valtuustoon jäsenet että päättävät järkevästi kaupungin asioista. Yksikään asukas ei hyväksy asuntomessuja, sanoohan se järkikin, mutta yksimielisesti nuijittiin päätös läpi. Kunnanhallitus pitää erottaa kaupunginvaltuuston ja johtajan, senjälkeen pyytää eroa luottamustehtävästä. Perustetaan tilapäinen toimikunta kunnan talouden turvaamiseksi, puheenjohtajana Hagfors ja asiantuntijana Sjödahl. Wireniltä ja Lepolalta osallistuminen kielletty.

   Niin, mitä ajattelee entisen naapurikunnan asukkaat? Liljendal ja Pernaja antoivat äänensä että saatiin RKP enemmistö. Mitä ne sanoo nyt kun koulut, kirjastot ja terveysasemat lopetetaan että saadaan asuntomessut kustannettua? Jossain on vi...tusti mätää!


 • Kaikilla hallituksessa huseeraavilla ei ole asukkaiden valtakirjaa ja siten mandaattia kuten aitoon demokratiaan kuuluisi. Välillä siellä huseerataan äänimäärillä millä ei edes valtuustoon päästy.

 • Oivalsin tässä mistä johtuu valtuutettujen flegmaattisuus päätöksen teossa.

  He eivät koe omaa vastuutaan eivätkä ota yksityisajalla mistään mitään selvää.
  Toiseksi he todennäköisesti asennoituvat kuhunkin käsiteltävään asiaan kuten YO-kokeen tehtäviin.
  "jaahas mikäs tämän jutun kompa on , mites tähän juttuun ois mukava äänestää".
  Kun asiasta on tunteiden perusteella äänestetty niin asia unohtuu samantien. Ei ole mitään käsitystä asioiden eli tehtävien liittymisestä toisiinsa. Ei muisteta seuraavan asian käsittelyssä (sehän on ihan eri yo-tehtävä) että se kaupungin budjetti oli miinuksella.

 • Rakennuslautakunta on viime vuosina tehnyt esittelijän ehdotuksista useita lainvastaisia päätöksiä koskien rakennuskaavan vastaista laitonta asumista.
  Nyt syyskuussa tuli hallinto-oikeuden päätös, jossa valittaja sai oikeutta 10-0.
  Hyvä näin.

  Edelleen ihmetellään, mitkä syyt ajaa esittelijän ohjaamaan lautakuntaa laittomuuksiin? Oma lehmä ojassa, hyvävelivelka, tietämättömyys lainsäädännöstä vai suoranainen tyhmyys?

  Esittelijän vastuu on merkittävä.
  Jokaisella, joka on kärsinyt oikeudenloukkauksen tai vahinkoa esittelevän virkamiehen tai muun julkista tehtävää hoitavan henkilön lainvastaisen toimenpiteen tai laiminlyönnin vuoksi, on oikeus vaatia tämän tuomitsemista rangaistukseen sekä vahingonkorvausta julkisyhteisöltä taikka virkamieheltä tai muulta julkista tehtävää hoitavalta sen mukaan kuin lailla säädetään.
  Ei taida jäädä tähän asia, varmaan käräjillä selvitellään vielä asiaa.

  Loviisan rakennuslautakunnan kaksi jäsentä, Ajomaa ja Penninkangas, ovat ansioituneesti lausuneet lainvastaisista päätöksistä pöytäkirjoihin eriävän mielipiteen. Ottaisivat mokomat muut lautakunnan jäsenet mallia tästä. Järkeä saa käyttää.....

 • Ohoo mielenkintoist ,

 • Mittä tässä sästetään kysyn va ,,

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Työssäkäyvien köyhyys

  oli uutisissa. Jopa 200 000 ihmistä saattaa ajoittain tarvita sosiaaliapua "pärjätäkseen palkallaan". Silppu- ja osa-aikatyöt eivät lyö leiville.
  Maailman menoa
  178
  3531
 2. Eerikäisen postaukset

  Onko oikeesti kivaa Vikkelle kun isukki postaa kokoaika someen siitä kuvii.😑 Ei saa ees kaverinsa kanssa rauhassa leikkii ettei Esko oo laittamas "ma
  18
  1074