Vuokranantajan irtisanominen

Anonyymi

Hei, jospa saisi apua. Muutettiin n. 1v sitten helsingin Suvilahteen ja nyt selvisi, että kaikki asukkaat irtisanotaan ” remontin takia” ja remontin kestosta ei tietoa, voi olla 6kuukaudesta vuoteen. Kun remontti valmis on mahdollisuus solmia UUSI vuokrasopimus tod. Näk kalliimpi vuokra jne. Kun muutimme asuntoon vuokralle noin 1v sitten toistaiseksi voimassaolevalla sopimuksella, niin silloin ei ilmoitettu mitään mahdollisesta remontista.. luulisi kuin noin laaja remontti kyseessä (kylppäri, asunnon pinnat, leikkipiha, parkkihalli) niin ollut tiedossa kyllä pidempään, oliko vuokranantaja vastuussa ilmoittaa tästä meille ennen vuokrasopimuksen solmimista? Ollaan täällä aivan paniikissa mitä tehdään, onko meillä oikeutta hyvitykseen? Mahdollisesti vuokranmaksussa jne.? Aikaa meillä on 6kk muuttaa pois.

5

<50

Vastaukset

 • Tee rikosilmoitus, tödella törkeää toimintaa.

 • Ihan oikeinhan tuo on mennyt. Etsitte nyt vain uuden asunnon tuon kuuden kuukauden aikana. Mihinkään korvauksiin ette ole oiketettuja.

 • Noin on ainakin Sato toiminut. Otti vielä vuokralaisen asuntoon 2 kk ennen kuin ilmoitti talon peruskorjauksista asukkaille. Häätö tuli ja 6 kk aikaa etsiä asunto. Mitään väistöasuntoa ei tarjottu, mutta kylläkin mahdollisuus muuttaa takaisin uudella sopimuksella, joka tarkoitti usean sadan euron vuokrankorotusta. Häädössä se hyvä puoli, että nyt voit hakea kaupungin vuokra-asuntoa, koska kiireellinen asunnontarve. 30.10.2019 tulee hakuun Hekan Kalasataman asunnot. Lisätietoja löydät Stadin asuntojen sivuilta > Hae asuntoa > ARA-uudiskohteet.

 • "Vuokranantajan irtisanominen"

  Kiinnostuin ketjusta, kun en ole aikaisemmin kuullut, että vuokranantaja irtisanotaan....

 • Markkinavuokra on tietenkin markkinavuokra. Sen taso määräytyy sopimuksen tekohetkellä ja voi olla nykyistä alhaisempikin, jos kysyntä on vähäisempää.
  Remontti tietenkin parantaa asunnon laatua, joten suurempi vuokra on siinä mielessä todennäköinen.

  Jos kyse ei ole tuetusta asumisesta, niin ei pitäisi olla ongelmaa löytää kutakuinkin saman hintaista asuntoa. Vuokrat eivät ole juuri nouseet vuodessa tai puolessatoista.

  Vuokratalojen omistajien tehtävä ei ole käyttää omistajien rahaa vuokraamalla asuntoja halvemmalla kuin mikä on käypä hinta. Jos niin tapahtuu, niin johto joutuu äkkiä vastuuseen.

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.