Aihealueet

Listaukset

  Vuokranantajan irtisanominen

  Anonyymi

  Hei, jospa saisi apua. Muutettiin n. 1v sitten helsingin Suvilahteen ja nyt selvisi, että kaikki asukkaat irtisanotaan ” remontin takia” ja remontin kestosta ei tietoa, voi olla 6kuukaudesta vuoteen. Kun remontti valmis on mahdollisuus solmia UUSI vuokrasopimus tod. Näk kalliimpi vuokra jne. Kun muutimme asuntoon vuokralle noin 1v sitten toistaiseksi voimassaolevalla sopimuksella, niin silloin ei ilmoitettu mitään mahdollisesta remontista.. luulisi kuin noin laaja remontti kyseessä (kylppäri, asunnon pinnat, leikkipiha, parkkihalli) niin ollut tiedossa kyllä pidempään, oliko vuokranantaja vastuussa ilmoittaa tästä meille ennen vuokrasopimuksen solmimista? Ollaan täällä aivan paniikissa mitä tehdään, onko meillä oikeutta hyvitykseen? Mahdollisesti vuokranmaksussa jne.? Aikaa meillä on 6kk muuttaa pois.

  5

  70

   Vastaukset

   • Tee rikosilmoitus, tödella törkeää toimintaa.

   • Ihan oikeinhan tuo on mennyt. Etsitte nyt vain uuden asunnon tuon kuuden kuukauden aikana. Mihinkään korvauksiin ette ole oiketettuja.

   • Noin on ainakin Sato toiminut. Otti vielä vuokralaisen asuntoon 2 kk ennen kuin ilmoitti talon peruskorjauksista asukkaille. Häätö tuli ja 6 kk aikaa etsiä asunto. Mitään väistöasuntoa ei tarjottu, mutta kylläkin mahdollisuus muuttaa takaisin uudella sopimuksella, joka tarkoitti usean sadan euron vuokrankorotusta. Häädössä se hyvä puoli, että nyt voit hakea kaupungin vuokra-asuntoa, koska kiireellinen asunnontarve. 30.10.2019 tulee hakuun Hekan Kalasataman asunnot. Lisätietoja löydät Stadin asuntojen sivuilta > Hae asuntoa > ARA-uudiskohteet.

   • "Vuokranantajan irtisanominen"

    Kiinnostuin ketjusta, kun en ole aikaisemmin kuullut, että vuokranantaja irtisanotaan....

   • Markkinavuokra on tietenkin markkinavuokra. Sen taso määräytyy sopimuksen tekohetkellä ja voi olla nykyistä alhaisempikin, jos kysyntä on vähäisempää.
    Remontti tietenkin parantaa asunnon laatua, joten suurempi vuokra on siinä mielessä todennäköinen.

    Jos kyse ei ole tuetusta asumisesta, niin ei pitäisi olla ongelmaa löytää kutakuinkin saman hintaista asuntoa. Vuokrat eivät ole juuri nouseet vuodessa tai puolessatoista.

    Vuokratalojen omistajien tehtävä ei ole käyttää omistajien rahaa vuokraamalla asuntoja halvemmalla kuin mikä on käypä hinta. Jos niin tapahtuu, niin johto joutuu äkkiä vastuuseen.

   suomi24-logo

   Osallistu keskusteluun

   Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

   Luetuimmat keskustelut

   1. Käsienpesu yhtä lähes tyhjän kanssa - Koronavirus leviää ilman välityksellä

    Kymmenet kirkossa käyneet saivat koronatartunnan Saksassa https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006517138.html "Yli 40 ihmistä on saanut koronavirustartu
    Maailman menoa
    130
    4368
   2. Trump häviää Presidentin vaalit ? Ennuste

    https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006516345.html Tuon mukaan Biden saa murskavoiton. Vaaleihin on aikaa, joten tilanne saattaa muuttua
    Maailman menoa
    100
    3180
   3. Sofia Belof on nyt Eiranrannan Stefun kotirouva

    Taas Seiska oli oikeassa, vaikka Sohvi jälleen oli kieltänyt muuttavansa Stefun omistamiin asuntoihin. Muuttopuuhissa neitonen oli heti kun ex:n isä h
    Kotimaiset julkkisjuorut
    139
    2443
   4. Martina Nannalle viinille

    Martina menee Nannalle viinille. Naapurin Roope on Martinan kuskina. Siis mitäh... Minkä ikäinen tuo Roope on? Tosi nuoria ystäviä Martinalla on. Pape
    Kotimaiset julkkisjuorut
    67
    1573