Suomalainen ruisleipä ja Valion koskenlaskija juusto

Anonyymi

Suomalainen ruisleipä ja koskenlaskija, siinä vasta eväsleipä!

Valion koskenlaskija vuodesta 1933.....

10

<50

Äänestä

Vastaukset

  • Koskenlaskija on Valion menestystuote! Tehdään vapaan lehmän maidosta!

    • sulatejuusto valmistetaan,
      juuston valmistuksessa jäävistä perkeistä,

      ja ruis leivässäkin,
      on kotiosin puolata...


  • Valion koskenlaskija vuodesta 1933.....kyllä maistuu suomalaisille!

  • Leivän päälle kannattaisi ehkä laittaa kotimaista edam- tai emmentaalijuustoa. Edamit ovat maultaan miedompia, toisaalta emmentaaleissa on joitain terveysominaisuuksia:

    https://suomenterveysravinto.fi/blogi/liika-fosfori-lisaa-suomalaisten-kuolleisuutta/

    "Tärkein keino fosforin liiallisen saannin välttämiseksi on lopettaa kokonaan sellaisten elintarvikkeiden käyttö, joihin on lisätty fosforia lisäaineina. Pahimpia ovat sulatejuustot, mutta fosforia lisätään myös lihajalosteisiin ja kolajuomiin. Nämä eivät ole tarpeellisia elintarvikkeita ruokavaliossa, vaan sulatejuustojen sijaan on terveellisempää suosia perinteisiä kypsytettyjä juustoja."

  • Menestysyhdistelmä Helsingin yliopiston ravintolassa.

    • Kyllä yliopiston johto tietää.


    • Anonyymi kirjoitti:

      Kyllä yliopiston johto tietää.

      sulatejuusto valmistetaan,
      juuston valmistuksessa jäävistä perkeistä,

      ja ruis leivässäkin,
      on kotiosin puolasta,

      kyllä kaikki tietää...


    • Anonyymi kirjoitti:

      sulatejuusto valmistetaan,
      juuston valmistuksessa jäävistä perkeistä,

      ja ruis leivässäkin,
      on kotiosin puolasta,

      kyllä kaikki tietää...

      Eiks Ruista tullu kotoSuomessakin ihan hyvin. Ykskin Isäntä sai ns. hybridi lajikkeesta 11tn/ ha. Ja mitäs noi juuston perkeet on? Luulenpa, että kun juusto tahkoo ruvetaan siivuttamaan ja pilkkoman pienempiin paloihin, syntyy hukkapaloja, jotka on omialtaasia sultejuuston tekoon.


    • Anonyymi kirjoitti:

      sulatejuusto valmistetaan,
      juuston valmistuksessa jäävistä perkeistä,

      ja ruis leivässäkin,
      on kotiosin puolasta,

      kyllä kaikki tietää...

      Aikoinaan kaupoilla oli mahdollisuus palauttaa Valiolle pilaantuneet, homeiset juustot. Näitä sitten käytettiin sulatejuustojen valmistukseen.


  • Mulla Koskenlaskijaa ulkojääkaapissa ollut jo useamman vuoden, mahtaakohan olla syömäkelpoista? Tai joutuuko talitinteille ? :)

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.