Nartun kiimakierto ja emätintulehdus?

Anonyymi

Heippa! Osaakohan täällä joku auttaa hermoheikkoa omistajaa.

Meillä n kolmevee pystykorva. Nyt noin kuukauden ajan nuollut alapäätään todella paljon, etenkin aina lenkillä pissittyään. Ainoa erite mitä emättimestä näen on tippa tai kaksi vaaleaa, melkein kirkasta limaista nestettä. Ei vuoda, ei valu, vaan kastelee karvoja emättimen suulla. Voinee olla myös kuolaa, mutta seassa on joskus rusehtavia kokkareita. Vuoto ei haise, koira leikkii valtavasti, syö kuin sika ja liikkuu mielellään.

Odotan juoksuja astutusta ajatellen, mutta niitä ei kuulu vaikka piti alkaa jo elokuussa, laskujen mukaan. Kaverin urokset ei ole ilmaisseet juoksuja vielä, ne yleensä on tarkalleen oikeassa ja hyvä apuväline.

Liittyykö nämä toisiinsa? Voisiko olla virtsatulehdus? Vai ylireagoinko ja tekeekö juoksuja parhaillaan? Mitä eläinlääkäri on teidän nartuille vastaavassa tilassa tehny?
Niin ja matokuurista on aikaa, viimeksi lumien aikaan saanut, jos vaikuttaa.

4

426

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Meinasitko sinä ihan oikeasti mennä sen mukaan, mitä sinulle mahdollisesti joku keskustelupalstalla etädiagnoosina esittää? Kannattaako koiria pitää ollenkaan, jollet tajua, ettei keskustelupalstalle kysymysten näpyttely ole koiran hoitoa?

      Jos sillä nyt sattuu olemaan tulehdus jossain, niin tiedätkö, mitä kuukausien odottelu saa aikaiseksi? Pahimmillaan se voi johtaa lopulta koiran kuolemaan ja pienimmilläänkin on koiralle todella epämukavaa ja kivuliasta. Sen mukaan saat sitten syytteen eläinrääkkäyksestä, miten paljon koira on kärsinyt, jos eläinlääkärin avun siltä eväät. Se on ihan oikeasti eläinsuojelulain vastaista.

      Olipa kysymys mistä vain, narttua jolla on epänormaalit juoksut, EI SAA ASTUTTAA. Epänormaalit juoksut voivat johtua miljoonasta eri asiasta, ja osa näistä on perinnöllisiä. Niitä ei pidä eteenpäin periyttää. Jollei niin luonnollinen asia kuin juoksut tule normaalisti, niin jokainen täyspäinen tekee siitä päätelmiä koiran jalostusarvosta. Tietenkin eri asia, jos se johtuu vaikka tulehduksesta ja kaikki normalisoituu heti tulehduksen hoidettuasi.

      P.S. Kissoilla on kiima, koirilla juoksut.

      • Anonyymi

        Ootko aina näin vittumainen vai kävitkö koulun sitä varten?
        En todellakaan aio totella sitä mitä joku mulle täällä sanoo. Täällä haen vertaistukea, kommenttia siitä mitä muilla on vastaavassa tilassa ollut. Kommenttia ollut puolin toisin jo tähänasti, mutta nyt haen kokemusperäistä kommenttia.
        Ko. narttu on tehnyt aiemminkin juoksujaan minun mielestä pitkään, ja halusinkin siksi kysyä, onko muilla esim valkovuodon tyyppistä vuotoa ollut nartuillaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ootko aina näin vittumainen vai kävitkö koulun sitä varten?
        En todellakaan aio totella sitä mitä joku mulle täällä sanoo. Täällä haen vertaistukea, kommenttia siitä mitä muilla on vastaavassa tilassa ollut. Kommenttia ollut puolin toisin jo tähänasti, mutta nyt haen kokemusperäistä kommenttia.
        Ko. narttu on tehnyt aiemminkin juoksujaan minun mielestä pitkään, ja halusinkin siksi kysyä, onko muilla esim valkovuodon tyyppistä vuotoa ollut nartuillaan.

        Oletko aina noin tyhmä, vai kävitkö koulun sitä varten (tai pikemminkin jätit käymättä)? Sinä et tee mitään sillä tiedolla, millaisia kokemuksia muilla on koirineen ollut. Se kun ei kerro ensimmäistäkään asiaa siitä, mitä juuri sinun koirallasi on meneillään. Vain eläinlääkäri voi sen kertoa, joten ota puhelin käteen - siis soittaaksesi eläinlääkärille, ei siksi, että käytät sitä tänne kommentointiin.


    • Anonyymi

      Tuossa voi olla kysymys vaikka mistä aina vaarattomasta ja sinänsä normaalista ihan hengenvaaralliseen tilaan asti. Ei sitä kukaan voi täällä arvata, joten kyllä sinun on vähintään soitettava lekurille mielipidettä kysyäksesi.

      Olen ihan samaa mieltä kuin aikaisempi kommentoija. Jos nartulla on selvästi toivomisen varaa juoksuissa, ei sitä pidä jalostukseen käyttää. Taustalla voi olla vaikka kystaa, hormonihäiriötä tai vaikka mitä muutakin, jotka eivät oireile nartullasi muuten, mutta jotka saattavat silti periytyä seuraavalle sukupolvelle. Ei sellainen ole vastuullista jalostusta. Oireileva narttu on parempi sterkata ihan itsensäkin takia, sillä hormonaaliset häiriöt tuppaavat edesauttamaan jatkossa jopa märkäkohdun syntymistä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1575
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1224
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1137
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1056
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      581
      1008
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      1007
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      910
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      902
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      764
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      690
    Aihe