Nartun kiimakierto ja emätintulehdus?

Anonyymi

Heippa! Osaakohan täällä joku auttaa hermoheikkoa omistajaa.

Meillä n kolmevee pystykorva. Nyt noin kuukauden ajan nuollut alapäätään todella paljon, etenkin aina lenkillä pissittyään. Ainoa erite mitä emättimestä näen on tippa tai kaksi vaaleaa, melkein kirkasta limaista nestettä. Ei vuoda, ei valu, vaan kastelee karvoja emättimen suulla. Voinee olla myös kuolaa, mutta seassa on joskus rusehtavia kokkareita. Vuoto ei haise, koira leikkii valtavasti, syö kuin sika ja liikkuu mielellään.

Odotan juoksuja astutusta ajatellen, mutta niitä ei kuulu vaikka piti alkaa jo elokuussa, laskujen mukaan. Kaverin urokset ei ole ilmaisseet juoksuja vielä, ne yleensä on tarkalleen oikeassa ja hyvä apuväline.

Liittyykö nämä toisiinsa? Voisiko olla virtsatulehdus? Vai ylireagoinko ja tekeekö juoksuja parhaillaan? Mitä eläinlääkäri on teidän nartuille vastaavassa tilassa tehny?
Niin ja matokuurista on aikaa, viimeksi lumien aikaan saanut, jos vaikuttaa.

4

<50

  Vastaukset

  • Meinasitko sinä ihan oikeasti mennä sen mukaan, mitä sinulle mahdollisesti joku keskustelupalstalla etädiagnoosina esittää? Kannattaako koiria pitää ollenkaan, jollet tajua, ettei keskustelupalstalle kysymysten näpyttely ole koiran hoitoa?

   Jos sillä nyt sattuu olemaan tulehdus jossain, niin tiedätkö, mitä kuukausien odottelu saa aikaiseksi? Pahimmillaan se voi johtaa lopulta koiran kuolemaan ja pienimmilläänkin on koiralle todella epämukavaa ja kivuliasta. Sen mukaan saat sitten syytteen eläinrääkkäyksestä, miten paljon koira on kärsinyt, jos eläinlääkärin avun siltä eväät. Se on ihan oikeasti eläinsuojelulain vastaista.

   Olipa kysymys mistä vain, narttua jolla on epänormaalit juoksut, EI SAA ASTUTTAA. Epänormaalit juoksut voivat johtua miljoonasta eri asiasta, ja osa näistä on perinnöllisiä. Niitä ei pidä eteenpäin periyttää. Jollei niin luonnollinen asia kuin juoksut tule normaalisti, niin jokainen täyspäinen tekee siitä päätelmiä koiran jalostusarvosta. Tietenkin eri asia, jos se johtuu vaikka tulehduksesta ja kaikki normalisoituu heti tulehduksen hoidettuasi.

   P.S. Kissoilla on kiima, koirilla juoksut.

   • Ootko aina näin vittumainen vai kävitkö koulun sitä varten?
    En todellakaan aio totella sitä mitä joku mulle täällä sanoo. Täällä haen vertaistukea, kommenttia siitä mitä muilla on vastaavassa tilassa ollut. Kommenttia ollut puolin toisin jo tähänasti, mutta nyt haen kokemusperäistä kommenttia.
    Ko. narttu on tehnyt aiemminkin juoksujaan minun mielestä pitkään, ja halusinkin siksi kysyä, onko muilla esim valkovuodon tyyppistä vuotoa ollut nartuillaan.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ootko aina näin vittumainen vai kävitkö koulun sitä varten?
    En todellakaan aio totella sitä mitä joku mulle täällä sanoo. Täällä haen vertaistukea, kommenttia siitä mitä muilla on vastaavassa tilassa ollut. Kommenttia ollut puolin toisin jo tähänasti, mutta nyt haen kokemusperäistä kommenttia.
    Ko. narttu on tehnyt aiemminkin juoksujaan minun mielestä pitkään, ja halusinkin siksi kysyä, onko muilla esim valkovuodon tyyppistä vuotoa ollut nartuillaan.

    Oletko aina noin tyhmä, vai kävitkö koulun sitä varten (tai pikemminkin jätit käymättä)? Sinä et tee mitään sillä tiedolla, millaisia kokemuksia muilla on koirineen ollut. Se kun ei kerro ensimmäistäkään asiaa siitä, mitä juuri sinun koirallasi on meneillään. Vain eläinlääkäri voi sen kertoa, joten ota puhelin käteen - siis soittaaksesi eläinlääkärille, ei siksi, että käytät sitä tänne kommentointiin.


  • Tuossa voi olla kysymys vaikka mistä aina vaarattomasta ja sinänsä normaalista ihan hengenvaaralliseen tilaan asti. Ei sitä kukaan voi täällä arvata, joten kyllä sinun on vähintään soitettava lekurille mielipidettä kysyäksesi.

   Olen ihan samaa mieltä kuin aikaisempi kommentoija. Jos nartulla on selvästi toivomisen varaa juoksuissa, ei sitä pidä jalostukseen käyttää. Taustalla voi olla vaikka kystaa, hormonihäiriötä tai vaikka mitä muutakin, jotka eivät oireile nartullasi muuten, mutta jotka saattavat silti periytyä seuraavalle sukupolvelle. Ei sellainen ole vastuullista jalostusta. Oireileva narttu on parempi sterkata ihan itsensäkin takia, sillä hormonaaliset häiriöt tuppaavat edesauttamaan jatkossa jopa märkäkohdun syntymistä.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Vihdoinkin Stefan avautuu Martinan röyhkeydestä

   Tätä ollaan odotettu. Stefan kertoo että Martina yrittää kiristää 200000 e Stefanilta . Näin me tää nähtiinkin. Muija sai harrastaa mitä halusi Stefan
   677
   13684
  2. Pelkkää rahastusta kunnallinen hammaslääkärikäynti

   Luulisi, että EU:n kireimpiä, jo tapissaan olevia veroja maksavat suomalaiset saisivat kohtuuhintaisen kunnan hammaslääkäripalvelun, kaikkea kanssa!
   Maailman menoa
   113
   2254
  3. Upea kämppä!

   Ilmeisesti ekat pätkät uudesta asunnosta, tai talosta siis. Remppa kesken mutta näytti kyllä hienolta. Korkea viistokatto ikkunoineen. Vähän oli kolkk
   100
   1151
  4. Martina bailaamassa. Taas.

   Kattokaa sen ig storya. Se tylsä joka paikkaan tunkeva wannabe joku jekku b. nuolee martinan naamaa.... ovat ilmeisen humalassa...?
   107
   1135