Kani risteilyn aikana yksin

Anonyymi

Ollaan pari kertaa oltu risteilyllä noin 2 päivää ja kanimme on sen aikaa ollut yksin. Viime kerralla sillä oli palatessamme ollut vatsa löysänä ja jotenkin hermostunut. No nyt sitten laitoin enemmän ruokaa, koska se on nirso ja syö alkuun vain tietyt palat sekoituksesta. Maha kunnossa tällä kertaa.

Mutta tälläkin kertaa kotiin tullessamme oli kani kuin halvaantunut: makasi vain paikallaan ja tärisi. Annoimme nuuhkia kättä, jotta tajuaa, että me tässä, mutta ei rauhoittunut. Eikä ottanut namiakaan.

No pikku hiljaa alkoi touhuamaan ja tuli myöhemmin juoksentelemaan olohuoneeseen.

Mutta mistää johtuu tuo hermostuminen? Vierastaako kani meitä vai onko ollut peloissaan, kun omistajat ovat poissa ja on yksinään? Voiko kanitkin tuntea kiintymystä tai seurallisuutta ihmisiin ja kärsiä yksinolosta?

Toinen kysymys: kanilta lähtee paljon karvaa nyt, onko kyseessä karvanlähtöaika vai onko ravinnossa jotain vikaa? Syötämme ruokasekoitusta ja heinää kani syö vähemmän. Lisäksi kaikenmaailman nameja.

Alunpitäen tämä oli hoitokani, mutta omistaja vain jätti sen meille, joten se on nyt pysyvä lemmikki. Emme ole siksi perehtyneet paljoa kaninhoitoon.

6

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Antakaa kani parempaan kotiin mitä pikimmiten.

      Kani siinä missä mikä hyvänsä muukin lemmikki on eläinsuojelulain vastaista jättää pariksi päiväksi ilman valvontaa. Tämä on siis LAITONTA, ymmärrätkö? Siitä kun kärähdätte, niin saatte ansionne mukaan. Kyse on yhdyskuntaeläimestä, joka ei ole kehittynyt yksineläjäksi. Eikö siitä voisi vähän tyhmempikin päätellä, miten hyvin kani voi teidän jätettyä se viikonlopuiksi täysin yksin?

      Ruokintakin on niin retuperällään kuin vain voi olla. Kanit ovat ruoansulatuselimistöltään heinänsyöjiä, eivätkä kestä suurta määrää viljoja, joita se sontasekoitus, jota syötätte, sisältää. Sellainen EI ole kanille sopivaa ravintoa, varsinkaan suurissa määrin. Kanin oikeaoppista ruokaa on heinä, jota pitää olla koko ajan tarjolla, ja tämän lisäksi on hyväksi antaa hyvin pieni määrä korkealaatuista pellettiä ravintoaineiden saannin varmistamiseksi. Pellettiä annetaan noin ruokalusikallinen per elopainokilo ja heinää täytyy upota vähintään kanin itsensä kokoinen kasa päivässä. Muutoin kanin ruoansulatuselimistö ei voi hyvin, mikä johtaa ennen pitkää kanin sairastumiseen. Kani on nyt jo sairas, mistä se antaa teille jo erittäin hyviä vinkkejä ripulin, ihmeellisen käytöksen ja huonon turkin muodossa. Oletteko tuhonneet aivonne pämppäysristeilyillä vai mikä ihme teitä oikein vaivaa?

      Voit yrittää keksiä tekosyytä tekosyyn perään, mutta tosiasia on se, että kun kani nyt on teillä, niin te olette siitä lain mukaan vastuussa - oikeaoppista ruokavaliota myöten. Sillä vaivalla, mitä käytit aloituksesi tänne näpyttelyyn, olisit jo googlettanut kanin oikeasta ravinnosta. Mutta kun ei kerran kiinnosta yhtään, niin antakaa se raukka nyt jo penteleen nopeasti parempaan kotiin teiltä kitumasta!

    • Anonyymi

      Siis.. Kani oli ensin hoitokani mutta omistaja sitten jättikin sen teille ettekä siksi ole perehtyneet kanin hoitoon? Ihan ensiksikin, kun se kani teille pysyvästi jäi niin siihen hoitoon olisi pitänyt perehtyä.
      Kanit todellakin tuntevat kiintymystä, ja kärsivät yksinolosta ja mielellään kaneja täytyisikin olla kaksi.
      Toisekseen, mitä nameja? Ja mitä ruokaa se syö? Jos siitä saisi enemmän tietoa niin ehkä saataisiin paremmin selville missä vika mahtaa piillä. Mutta joka tapauksessa, kanin pääravinto on hyvälaatuinen heinä.
      Karvanlähtö kielii siitä että kaikki sillä ei ole kunnossa ravinnossa.
      Sitten vielä viimeiseksi, eläimiä ei saa jättää valvomatta yli 24h, ja tuonakin aikana olisi suotavaa että joku käy edes kerran sitä katsomassa.

    • Anonyymi

      Heinästä se ei niin paljon tykkää, syö vain vähäsen. Ruokasekoituksesta syö aluksi vain valikoituja paloja. On siinäkin tosin pellettejä mukana. Kerran ostin pelkkää pellettiä, eikä syönyt sitä. Kani on nirso ruokamerkkiensä suhteen.
      Lisäksi välillä proteiiniheinäpuristetta nameina tai eläinkaupan hedelmä- yms. nappeja. Ruisleivästä pitää ihan hulluna. Välillä omenaa, porkkanaa jotain salaatteja. Se on suuri ruuan ystävä ja kerjää nameja takajaloillaan.

      Häkistään karkasi aika alussa, ei pysy siellä, joten on vapaana aina yhdessä huoneessa. Pääsee myös olohuoneeseen vahdittuna. Ja tykkää olla ihmisten seurassa.

      On niin hellyyttävä ja tekee temppuja namia saadakseen, joten emme voi olla antamatta. Ynisee ympyrää juostessaan tai hyppelehtii.

      Nyt luin netistä, että kaneilla on syksyn tultua karvanvaihtoaika...

      • Anonyymi

        Jos kakara on saanut syödä vain karkkeja, munkkeja ja mäkkärisapuskaa, niin mitä luulet käyvän, kun tarjolle ilmestyy terveellinen salaatti? Ei kai tämä voi olla liian hankalaa edes kaltaisellesi käsitettäväksi?

        Lemmikkiä ei pidä ottaa kontolleen tapettavaksi surkealla, epäkelvolla ravinnolla. Syö itse mitä lystäät ja kuole ennen aikojasi, mutta eläimelle sinulla ei ole oikeutta niin tehdä. Lemmikeille syötetään sitä, mitä niiden kuuluu syödä, vaikka sinä patalaiska ja selkärangaton otus helpommalla pääsisitkin syöttämällä sitä, mitä elukka päättää teiltä kelpuuttaa.


      • Anonyymi

        Sille nirsoilulle ei tulisi antaa periksi. Turha moska vaan pois ja tilalle paljon hyvälaatuista heinää sekä hieman hyvälaatuista pellettiä. Kanin itsensäkin kannalta on parempi että saa sille oikeasti sopivaa ruokaa, ja te vältytte mahdollisesti hyvinkin kalliilta lääkärimaksuilta jos ja kun se ennenpitkään sairastuu ja pahasti vääränlaisesta ravinnosta. Kanin elinikäkin pitenee. Kaikkia herkkujen antamista ei välttämättä lopettaa tarvitse, voitte antaa niitä hedelmänapuja silloin tällöin.


    • Anonyymi

      Nirsoilu johtuu vain siitä että kani saa paljon herkullisempaa ruokaa kuin heinä. Oliko kanilla edes ruokaa kun jäi yksin?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      370
      4599
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      85
      1865
    3. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      65
      1610
    4. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      44
      1556
    5. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      214
      1403
    6. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      29
      1400
    7. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      59
      1371
    8. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      54
      1357
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1235
    10. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      8
      1218
    Aihe