Kani risteilyn aikana yksin

Anonyymi

Ollaan pari kertaa oltu risteilyllä noin 2 päivää ja kanimme on sen aikaa ollut yksin. Viime kerralla sillä oli palatessamme ollut vatsa löysänä ja jotenkin hermostunut. No nyt sitten laitoin enemmän ruokaa, koska se on nirso ja syö alkuun vain tietyt palat sekoituksesta. Maha kunnossa tällä kertaa.

Mutta tälläkin kertaa kotiin tullessamme oli kani kuin halvaantunut: makasi vain paikallaan ja tärisi. Annoimme nuuhkia kättä, jotta tajuaa, että me tässä, mutta ei rauhoittunut. Eikä ottanut namiakaan.

No pikku hiljaa alkoi touhuamaan ja tuli myöhemmin juoksentelemaan olohuoneeseen.

Mutta mistää johtuu tuo hermostuminen? Vierastaako kani meitä vai onko ollut peloissaan, kun omistajat ovat poissa ja on yksinään? Voiko kanitkin tuntea kiintymystä tai seurallisuutta ihmisiin ja kärsiä yksinolosta?

Toinen kysymys: kanilta lähtee paljon karvaa nyt, onko kyseessä karvanlähtöaika vai onko ravinnossa jotain vikaa? Syötämme ruokasekoitusta ja heinää kani syö vähemmän. Lisäksi kaikenmaailman nameja.

Alunpitäen tämä oli hoitokani, mutta omistaja vain jätti sen meille, joten se on nyt pysyvä lemmikki. Emme ole siksi perehtyneet paljoa kaninhoitoon.

6

75

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Antakaa kani parempaan kotiin mitä pikimmiten.

   Kani siinä missä mikä hyvänsä muukin lemmikki on eläinsuojelulain vastaista jättää pariksi päiväksi ilman valvontaa. Tämä on siis LAITONTA, ymmärrätkö? Siitä kun kärähdätte, niin saatte ansionne mukaan. Kyse on yhdyskuntaeläimestä, joka ei ole kehittynyt yksineläjäksi. Eikö siitä voisi vähän tyhmempikin päätellä, miten hyvin kani voi teidän jätettyä se viikonlopuiksi täysin yksin?

   Ruokintakin on niin retuperällään kuin vain voi olla. Kanit ovat ruoansulatuselimistöltään heinänsyöjiä, eivätkä kestä suurta määrää viljoja, joita se sontasekoitus, jota syötätte, sisältää. Sellainen EI ole kanille sopivaa ravintoa, varsinkaan suurissa määrin. Kanin oikeaoppista ruokaa on heinä, jota pitää olla koko ajan tarjolla, ja tämän lisäksi on hyväksi antaa hyvin pieni määrä korkealaatuista pellettiä ravintoaineiden saannin varmistamiseksi. Pellettiä annetaan noin ruokalusikallinen per elopainokilo ja heinää täytyy upota vähintään kanin itsensä kokoinen kasa päivässä. Muutoin kanin ruoansulatuselimistö ei voi hyvin, mikä johtaa ennen pitkää kanin sairastumiseen. Kani on nyt jo sairas, mistä se antaa teille jo erittäin hyviä vinkkejä ripulin, ihmeellisen käytöksen ja huonon turkin muodossa. Oletteko tuhonneet aivonne pämppäysristeilyillä vai mikä ihme teitä oikein vaivaa?

   Voit yrittää keksiä tekosyytä tekosyyn perään, mutta tosiasia on se, että kun kani nyt on teillä, niin te olette siitä lain mukaan vastuussa - oikeaoppista ruokavaliota myöten. Sillä vaivalla, mitä käytit aloituksesi tänne näpyttelyyn, olisit jo googlettanut kanin oikeasta ravinnosta. Mutta kun ei kerran kiinnosta yhtään, niin antakaa se raukka nyt jo penteleen nopeasti parempaan kotiin teiltä kitumasta!

  • Anonyymi

   Siis.. Kani oli ensin hoitokani mutta omistaja sitten jättikin sen teille ettekä siksi ole perehtyneet kanin hoitoon? Ihan ensiksikin, kun se kani teille pysyvästi jäi niin siihen hoitoon olisi pitänyt perehtyä.
   Kanit todellakin tuntevat kiintymystä, ja kärsivät yksinolosta ja mielellään kaneja täytyisikin olla kaksi.
   Toisekseen, mitä nameja? Ja mitä ruokaa se syö? Jos siitä saisi enemmän tietoa niin ehkä saataisiin paremmin selville missä vika mahtaa piillä. Mutta joka tapauksessa, kanin pääravinto on hyvälaatuinen heinä.
   Karvanlähtö kielii siitä että kaikki sillä ei ole kunnossa ravinnossa.
   Sitten vielä viimeiseksi, eläimiä ei saa jättää valvomatta yli 24h, ja tuonakin aikana olisi suotavaa että joku käy edes kerran sitä katsomassa.

  • Anonyymi

   Heinästä se ei niin paljon tykkää, syö vain vähäsen. Ruokasekoituksesta syö aluksi vain valikoituja paloja. On siinäkin tosin pellettejä mukana. Kerran ostin pelkkää pellettiä, eikä syönyt sitä. Kani on nirso ruokamerkkiensä suhteen.
   Lisäksi välillä proteiiniheinäpuristetta nameina tai eläinkaupan hedelmä- yms. nappeja. Ruisleivästä pitää ihan hulluna. Välillä omenaa, porkkanaa jotain salaatteja. Se on suuri ruuan ystävä ja kerjää nameja takajaloillaan.

   Häkistään karkasi aika alussa, ei pysy siellä, joten on vapaana aina yhdessä huoneessa. Pääsee myös olohuoneeseen vahdittuna. Ja tykkää olla ihmisten seurassa.

   On niin hellyyttävä ja tekee temppuja namia saadakseen, joten emme voi olla antamatta. Ynisee ympyrää juostessaan tai hyppelehtii.

   Nyt luin netistä, että kaneilla on syksyn tultua karvanvaihtoaika...

   • Anonyymi

    Jos kakara on saanut syödä vain karkkeja, munkkeja ja mäkkärisapuskaa, niin mitä luulet käyvän, kun tarjolle ilmestyy terveellinen salaatti? Ei kai tämä voi olla liian hankalaa edes kaltaisellesi käsitettäväksi?

    Lemmikkiä ei pidä ottaa kontolleen tapettavaksi surkealla, epäkelvolla ravinnolla. Syö itse mitä lystäät ja kuole ennen aikojasi, mutta eläimelle sinulla ei ole oikeutta niin tehdä. Lemmikeille syötetään sitä, mitä niiden kuuluu syödä, vaikka sinä patalaiska ja selkärangaton otus helpommalla pääsisitkin syöttämällä sitä, mitä elukka päättää teiltä kelpuuttaa.


   • Anonyymi

    Sille nirsoilulle ei tulisi antaa periksi. Turha moska vaan pois ja tilalle paljon hyvälaatuista heinää sekä hieman hyvälaatuista pellettiä. Kanin itsensäkin kannalta on parempi että saa sille oikeasti sopivaa ruokaa, ja te vältytte mahdollisesti hyvinkin kalliilta lääkärimaksuilta jos ja kun se ennenpitkään sairastuu ja pahasti vääränlaisesta ravinnosta. Kanin elinikäkin pitenee. Kaikkia herkkujen antamista ei välttämättä lopettaa tarvitse, voitte antaa niitä hedelmänapuja silloin tällöin.


  • Anonyymi

   Nirsoilu johtuu vain siitä että kani saa paljon herkullisempaa ruokaa kuin heinä. Oliko kanilla edes ruokaa kun jäi yksin?

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Jorma Uotisen ex, julkkis-povipommi, Suomen tunnetuin kauppias... Farmi Suomi -kisaajat julki!

   No nyt on aikamoista jengiä! Mitä mieltä olet kisaajista, ovatko mieleesi? Katso tästä, ketkä kaikki julkkikset ovat mukana Farmi Suomi -realityssä:
   Suomalaiset julkkikset
   63
   5536
  2. Suutuitko mulle mies

   Nyt lopullisesti?
   Ikävä
   140
   2352
  3. Sofian vastenmielinen menneisyys ja nykyisyys

   Sofia oli jo teininä vastenmielinen jopa omien vanhempiensa mielestä ja lensi kotoa pihalle kuin leppäkeihäs. Sen jälkeen vastenmielisyys miesten hyvä
   Kotimaiset julkkisjuorut
   131
   1605
  4. Ikuinen hiljaisuus

   On aina parempi kuin kaikki turha draama. Joten kuuntele nainen nyt enää sitä, sillä hiljaisuus vastaa jokaiseen kysymykseesi minusta.
   Tunteet
   176
   1210
  5. Martinan kirja myyntilistan ykkönen!!

   Kyllä ostajia löytyy ja taas rahaa kilisee Martinalle.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   231
   1177
  6. Mulla on niin ikävä sua mies

   taas senki hunajakipon mies. Tai aina :)
   Ikävä
   194
   1125
  7. Slava Ukraine-mölisijöiden vuoksi Suomi syöksyy nyt synkkään lamaan

   Eivät tainneet mölisijät tajuta millaisia kustannusseurauksia tästä maalle ja sen kansalaisille seuraa.
   Maailman menoa
   371
   1005
  8. Mä niin tarvin sua mies..

   Kumpa laittaisit viestiä
   Ikävä
   44
   982
  9. Mies, kun kohtaaminen vihdoinkin tapahtuu

   - Mitä odotat/toivot näkeväsi?
   Ikävä
   39
   862
  10. Saanks mä kultanalle

   juoda vähän viiniä tänään? Valkkaria? Ei mulla nyt muuta ookaan vaikka yleensä tykkään punasesta enempi. Rakastan.
   Ikävä
   164
   793
  Aihe