Pellettien polttaminen takassa

Anonyymi

Olen hankkimassa takkaa lisälämmönlähteeksi, talossa on öljylämmitys. Kaipailen kokemuksia pelletin polttamisesta takassa. Koska en omista metsää ei puita varmaan aina ole varastossa, niin olisi(ko) tällainen hybriditakka järkevä: kun puut loppuu, niin pelleteillä jatketaan lämmittämistä? Haluaisin kuulla kokemuksia tästä aiheesta. Onko pelletin hinta suhteessa lämmöntuottoon järkevä? Tulikiven Karelia -mallistossa on tarjolla näitä "hybriditakkoja" ja ilmeisesti heidän muihin mallehin saisi lisävarusteena pellettijärjestelmän.

8

<50

Vastaukset

 • Polttelin itse pari vuotta pellettejä Tulikiven varaavassa takassa. Oikein hyvä ratkaisu, ja nuohooja kehui että piippu pysyi puhtaana. Pellettejä piti laittaa riittävän paljon jotta puun palavat kaasut saa takassa hyvän vedon aikaan. Lasin läpi katsottuna takassa on tällöin tulimyrsky.

  Ainoa muutos oli että laitoin pesän pohjalle pellin mihin porasin pieniä reikiä. Tämä siksi että pelletit ei valuisi suoraan tuhkalaatikkoon.

  Nyt kun on ilmaisia puita saatavilla niin pelletit on jääneet pois.

 • Osta lämpöpumppu, pelletin poltto takassa on ihan höpöhöpö juttuja.

 • Kannattaa ostaa puita takkaan, pellettien polttaminen ihan höpöjuttuja. Hommasin vanhemmilleni vuolukivitakkaan pellettien polttamiseen rahalla laitteen ja se paloi muutamien käyttökertojen jälkeen puhki. Takuuseen saatiin uusi ja sama juttu. Enään ei ole poltettu pellettejä.

  Pellettien polttoon on tietty olemassa (kalliita) takkoja ja muita uuneja, sillä rahalla ostaa melkoisesti polttopuita.

 • Kotimaiselta Warma Uuneilta löytyy toimiva hybriditakka. Takassa voi polttaa puuklapeja ja helposti pesään vaihdettavalla pelttipolttimella voidaan polttaa tehokkaasti pellettejä, suosittelen.


  • Kaikissa pelkästään toisio ilmalla toimivissa pystyy vaikkei sitä erikseen ilmoiteta. Kiertoilma takat ja yms. Tulikivi on kehityksessä jäljessä pahasti


  • Anonyymi kirjoitti:

   Kaikissa pelkästään toisio ilmalla toimivissa pystyy vaikkei sitä erikseen ilmoiteta. Kiertoilma takat ja yms. Tulikivi on kehityksessä jäljessä pahasti

   Laittaako konkurssikypsän Warma Uunit Oy:n mies lisää rahaa firmaansa vai päästääkö Warma Uunit konkurssiin? Seurataan asiaa..


  • Anonyymi kirjoitti:

   Laittaako konkurssikypsän Warma Uunit Oy:n mies lisää rahaa firmaansa vai päästääkö Warma Uunit konkurssiin? Seurataan asiaa..

   Warma-Uunit Oy:n omavaraisuusaste enää 4 %. Pysyvän maksukyvyttömyyden ennakoinnissa on omavaraisuusaste tehokkain tunnusluku. Pysyvän maksukyvyttömyyden uhka on välitön, kun yrityksen omavaraisuusaste alle 10 %.


suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Työssäkäyvien köyhyys

  oli uutisissa. Jopa 200 000 ihmistä saattaa ajoittain tarvita sosiaaliapua "pärjätäkseen palkallaan". Silppu- ja osa-aikatyöt eivät lyö leiville.
  Maailman menoa
  174
  3479
 2. Eerikäisen postaukset

  Onko oikeesti kivaa Vikkelle kun isukki postaa kokoaika someen siitä kuvii.😑 Ei saa ees kaverinsa kanssa rauhassa leikkii ettei Esko oo laittamas "ma
  18
  1052