Sopiiko kiinteä netti 4g-talouteen?

Anonyymi

Toimiiko kiinteä netti taloudessa, jossa on käytössä 4g-yhteys? Huomenna ois kavereita tulossa "lanittamaan", mutta meidän netti ei riitä välttämättä kaikille (50-65 mb/s ). Kaverilla on käytössään kiinteä langallinen netti, jonka hän pystyisi ottamaan mukaan. Ainoa ongelma on vaan se, että en usko kiinteän netin sopivan 4g-nettiin. En tiedä näistä asioista kauheesti mitään, mutta yritin ainakin selittää tarpeeksi hyvin asian :D

6

<50

Vastaukset

 • Sopii jos käyttäjiä ei ole paljoa ja ei pelaa.

  4G nopeus vähän heiitee ja viive on lankaa isompi. monikäytössä tulee simplex ominaisuus hidastavana, että data likkuu vaaiin yhtäaikaa yhteen suuntaan joka ei yhdellä käytäjällä tunnu haittana mutta monella jo tuntuu.
  Saun... 200M tuupaa ihan kivasti 190 päätelaiteeseen lähes aina.

 • "Kaverilla on käytössään kiinteä langallinen netti, jonka hän pystyisi ottamaan mukaan."

  Miten hän ottaa sen mukaan? Käyttääkö kovinkin pitkää kaapelia?

 • Ei 4G mitenkään estä kiinteää nettiä toimimasta, mutta kuten jo mainittu, se kiinteys voi olla ongelma. Muutama kymmenen metriä varmaan menee ethernet-kaapelilla, jos kaveri on ihan lähinaapuri, mutta ei sitä muuten ihan tuosta vaan mukaan oteta.

 • Operaattorit myy mobile netiä lankanetin kylkiäisenä, tarkoitanee varmaan tätä.
  surfituntumalla piuhalla 24Mb/s tunttuu samalta kuin 50Mb/s mobilella.

 • Kun luultavasti kaikilla niillä sinun kavereillasi on puhelimessaan 4G, niin nehän voisi tarpeen mukaan olla oman puhelimensa kautta tietokoneillaan netissä, niin ei se sinun 4G kovin rasittuisi.

 • Jos netti on kiinteä ei sitä saa mukaan, mutta ehkä hänellä on langaton modeemi/router, jolla voi jakaa usealle koneelle.
  Jos palataan paikallisesti kaveripiirissä samassa asunnossa ei siinä nettiä tarvita. Se on vain haitta ja hidaste, kun pelataan vain paikallisesti.

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.