Asuntoautolla Norjaan

Anonyymi

Ollaan kolmen hengen kaveri porukka Turusta ja suunnitelmissa on vuokrata asuntoauto ensi kesäksi ja lähteä sillä Norjaan. Nyt on herännyt kysymys että kannattaako lähteä Pohjois-Norjaan Altan ja Hammerfestin seudulle vai Länsi-Norjaan eli laivalla yli ja jatkaa siitä eteenpäin?

Vinkkejä kaivataan ja joo kesään on vielä aikaa, mutta kysyä varmasti saa jo nyt.

38

<50

Vastaukset

 • Jos olette maisemien perään Norjaan menossa niin ehdottomasti Länsi-Norjaan.

  • Samaa mieltä että Länsi-Norjaan ennemmin kuin Pohjois-Norjaan jos maisemia sinne aikoo katsomaan mennä. Myös ajomatka on huomattavasti lyhyempi länteen kuin Pohjois-Norjaan.


 • Katohan ny ! Turkusest Naadentaaliin siält sit kapelskääriin, Sto- Oslo -Laderdal_ Aurland(yläkautta) Flåm, Geiranger Åndalnes _ ja kotio mista huvittaa..... peikonpolku on viimmeisellä pätkällä alamäkeen hyvä, Atlannnintie ei ole mitään...... jne..RörusFalun ja kappeli naadendal.

 • Menkää ihmeessä vain Länsi-Norjaan. Pois kannattaa sitten ajaa Haaparannan kautta.
  Tuo peikonpolku ei ole kyllä mikään ihmeellinen vaan ennemmin kannattaa mennä Bergenin ja Lysebotnin alueelle. Lysebotnin tie on sata kertaa hienompi kuin Peikonpolku. Paluumatkalla Suomeen Jotunheimenin kautta josta pääsee maisema tietä pitkin Norjan korkeinmalle paikalle.

  • Kappelskäristä Bergeniin on vain noin 1000 kilometriä eli sama matka kuin Turusta Muonioon joten kyllä se todellakin kannattaa Länsi-Norjaan lähteä. Haaparannan kautta takaisin Suomeen niin säästää paluu laivamatkan.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Kappelskäristä Bergeniin on vain noin 1000 kilometriä eli sama matka kuin Turusta Muonioon joten kyllä se todellakin kannattaa Länsi-Norjaan lähteä. Haaparannan kautta takaisin Suomeen niin säästää paluu laivamatkan.

   Minunkin mielipiteeni on selvä eli Länsi-Norjaan ehdottomasti.


 • Jos Länsi-Norjaan menette niin teillä on olemassa myös mahdollisuus jos ette halua laivaa käyttää niin mennen tullen Haaparannasta yli, mutta tällöin ajokilometrejä kertyy jo todella paljon.

  Myös Vaasasta pääsee yli laivalla, mutta en ole koskaan ymmärtänyt niitä Vaasan laivan hintoja sillä siellä ei koskaan mitään tarjouksia ole vaan se on aina se 250 euroa matkailuautolta ja kahdelta hengeltä. Ateriat maksat itse.

  Naantalista kun menee yli niin aina löytyy tarjouksia ja tällähetkellä on tälläinen tarjous että matkailuauto yli 6 metriä pitkä 24 euroa ja henkilöt 25 euroa. Henkilöhinnat sisältävät kaksi seisovanpöydän ateriaa joten teidän tapauksessa se sisältää yhteensä kuusi ateriaa. Yhteishinnaksi tulisi teiltä siis 99 euroa mikä on todellakin erittäin edullinen kun se kattaa auton,henkilöt ja kuusi seisovapöytä ruokailua.

 • Ei kannata mistään Haaparannasta lähtee kiertelemään kun käytännössä Trondheim_ Are yläpuolella ei ole kuin metsäistä korpea.... kiertoa tulee yli 1200 km näkemättä mitään, Laivoilla vaan eestaas... nih ! Hyvin syöden ja kuppia kumoten..... nääs !

 • Länsi-Norjan voi jakaa kahteen osaan eli Pohjoinen Länsi-Norja ja Eteläinen Länsi-Norja. Pohjoinen Länsi-Norja kattaa Trondheimin alueen ja peikonpolut sekä Geirangerin kun taas selvästi suositumpi Eteläinen Länsi-Norja kattaa Bergenin seudun, Lysebotnin ja Jotunhaimenin alueet jossa on myös koko Norjan suosituimmat nähtävyydet ja kauniimmat maantie osuudet.

  • Muistaakseni Jotunhaimenin alueella kulkee serpentiinitie tunnelissa.


 • Jotenkin hullulta tuntuu ajaa Pohjois-Norjaan 1200 km mitään sanomattoman Suomen läpi sillä maisemat alkavat muuttua siedettäväksi vasta Norjan rajan ylitettyä eli noin 1200 km päästä. Lännestä kun menet niin matkaa Norjan rajalle on vain 500 km ja tästä eteenpäin sitä maisemaa tosiaankin riittää. Ruotsin läpi pääse nopeasti sillä moottoritietä on lähes Norjan rajalle asti.

  • Olet asiantuntija.


 • Siis ihan naurettavia noi Finnlinesin hinnat. Me mentiin Elokuussa asuntoautolla Turusta Vikinglinellä yli ja maksoi kahdelta hengeltä ja asuntoautolta 210 euroa. Eikä tuohon hintaan sisältynyt yhtään ruokailua.

 • Nykyään aamulähdöillä Naantalista kulkee Finnlinesin uusi ja näyttävin laiva eli Finnswan. Täällä myös taxfree myymälällä on enemmin kokoa kuin muilla Finnlinesin laivoilla.

 • Nyt menneenä kesänä käytiin juuri Länsi-Norjassa Lysebotnin ja Jotunhaimenin alueella. Kyllä siinä ihan kalpeni ja hiljaiseksi veti kun ne maisemat näki.

 • Länsi-Norjan maisemia parhaillaan.

  http://www.arijanina.net/Haamatka/28_6_2007/Haamatka_1688.JPG

 • Kiitos kaikille vastanneille. Vastauksienne perusteella alkaa olla nyt selvää että Länsi-Norjaan ollaan sitten lähdössä. Kertokaahan vielä jotain reittejä ja nähtävyyksiä joissa kannattaa käydä?

 • Norjaan ei kannata mennä ollenkaan! Kun lähdette aamulla kiertämään vuonoa pohjoisesta, huomaatte päivän ajon jälkeen, että olette sen eteläpuolella kilometrin päässä lähtöpaikasta. Majoituspaikat ovat huonoja ja kalliita, ihmiset tylyjä, hinnat taivaissa, maisemat pelkkää autiota vuoristoa. Matka ei edisty oikein mitenkään. Minne tahansa muualle kannattaa mennä ennemmin kuin Norjaan.

  Kun olin ajanut viikon Tromssastä Osloon päätin, että Norjaan en mene enää ikinä.

  • Niih ! Siinä juuri sopiva pässi joka lähtee vaan ajamaan eikä ota mitään etukäteis-selvää.
   On totta että ei kannata ajaa useita päiviä Tromsasta > Osloon, ei siinä näe mitään !!


 • Kannattaa aloittaa siitä että Kappelskäristä ajaa Norjaan suorinta ja nopeinta reittiä eli E18 valtatietä. Kyseinen tie on Pohjoismaiden parhaassa kunnossa oleva maantie ja lähes kokonaan moottoritietä tai keskikaiteista väylää. Matka Norjaan sujuu näin leppoisasti ja joutuisasti.

 • Norjan yksi suosituimmista ja kuuluisimmista nähtävyyksistä on legendaarinen Holmenkollen. Näköala tasanteelta avautuu upeat maisemat kaupunkiin ja merelle.

 • Kuten täälläkin jo mainittiin niin Lysebotnin tie on itsessään jo nähtävyys. Tie lävistää Norjan suurimman Rocko alueen ja huipentuu näyttäviin serpentiini mutkiin. Serpentiini mutkien yläpäässä on jopa Norjan mittapuulla huikea näköalapaikka Lysebotnin vuonolle.

 • Katsoin tuossa juuri Viking line Amorellan hintoja niin näyttäisi olevan 29 euroa. Sisältäen hytin, kolme henkilöä ja ajoneuvo, maksimipituus 7 m, maksimikorkeus 2,40 m.

  • Katsoin itsekkin tuota hintaa ja totta se on eli 29 euroa, mutta tässä on kompa eli tuo korkeus 2.40. Sen yli jos menee niin puhutaankin sitten jo useista satasista. Eli kyllä se Finnlines on halvin matkailuautolla.


 • Lähes jokaiseen Länsi-Norjan nähtävyyteen pääsee ilman että joutuu käyttämään lauttoja. Moni caravaanari haluaa juurikin välttää Norjassa lauttoja.

 • Ei Pohjois-Norjankaan maisemissa mitää vikaa ole, mutta eivät ne silti todellakaan vedä vertoja Länsi-Norjalle. mm. Senja,Lofootit ja Andoya ovat yli mainostettuja paikkoja.

 • Me ollaan oltu nyt asuntoautolla Norjassa kolmena viime kesänä. Kolme vuotta sitten kävimme Lofooteilla ja Andoyalla. Toissa vuonna Länsi-Norjassa ja nyt menneenä kesänä Pohjois-Norjassa Altassa ja Hammerfestissä.

  Näistä kolmesta ylivoimaisesti paras reissu oli Länsi-Norjan kierros niin maisemineen kuin muutenkin. Vähän se myös ihmetytti että ajokilometrejä kertyi vähemmän kuin noilta kahdelta muulta reissulta, mutta joo totta se oli. Pohjois-Norjassa välimatkat ovat pitkät, mutta lännessä kaikki nähtävyydet ovat suhteellisen lähellä toisiaan. Helsingistä jos ajat pohjoiseen Kilpisjärvelle niin saman matkan jos ajat länteen niin on aikoja sitten loppunut jo manner ja olisit pitkällä meren päällä jo eli Länsi-Norjaan on lyhyempi matka kuin Pohjois-Norjaan.

  • Jotkut hullut lähteävät Lysebotnin tielle asuntovaunulla vaikka se on kiellettelyä. Asuntoautolla tuo ei ole mikään ongelma. Me käytiin viime kesänä Länsi-Norjan kierroksella mm Lysebotnissa ja joku tunari siellä taiteili serpentiini mutkissa asuntovaunulla ja arvata saattaa että siitä ei tullut yhtään mitään.


 • Gaustatoppen on eräs Länsi-Norjan suosituimmista nähtävyyksistä. Huipulle kiipeäminen on todellakin kokemus. Mapsiiin kun kirjoittaa Gaustatoppen niin saa huimia kuvia.

  • Gaustatoppenille kiipeäminen on eräs hienoimmista paikoista Norjassa jonka iminen voi kävelemällä kokea. Parkkipaikalta on neljän kilometrin matka huipulle aivan uskomattomien maisemien säestyksellä. Toissa vuonna kävin siellä itse ja kyllä siinä oikeasti tippa tuli linssiin kun sinne kiipesi ja huipulla vaiva palkittiin. Niitä maisemia en unohda koskaan. Kiitokset Norjalle tästä ikimuistoisesta kohteesta.


 • Bergen on Länsi-Norjan ja koko Norjan kaunein kaupunki. Ehdoton tutustumisen kohde.

 • Sen verran minäkin kirjottelen Norjan reissuista että löysin taannoin netistä sattumalta sotahistoriasta kertovan kattavan sivun jossa oli noita Natsien rannikkolinnoituksia kuvattu ja karttakoordinaattien mukaan on niitä kierretty monena vuonna ja vaikka telkusta tuleekin noita sarjoja natsilinnoituksista niin itse paikalla nähtynä ja maan alle mennessä se vaikuttuvuus ihmisen hulluudesta saa uuden ulottuvuuden!

 • Nordheimsundissa oleva Steinsdalsfossen vesiputous on suosittu nähtävyys ja myös monille Länsi-Norjan käviöille käyntikohteena.

 • Ei Norjaan kannata lähteä kuin töihin ! Jos turistina niin samalla rahalla 2 viikoksi Thaimaan aurinkoon :)

 • Ollaan vaimon kanssa suunniteltu ensi kesänä menevämme Kiirunan kautta Lofooteille sekä Andoyaan ja sieltä takaisin Suomeen Kilpisjärven kautta. Suositteletteko tätä reittiä?

  • Maisemat Lofooteilla ja Andoyalla eivät ole mitenkään erikoisia joten ei sinne asti kannata lähteä ajamaa tyhjän perässä. Varsinkin jos asutte Etelä tai Lounais-Suomessa niin ajomatkaa kertyy ihan järjettömästi. Kannattaa ennemmin mennä laivalla Naantalista yli ja jatkaa Norjaan. Esimerkiksi Ouluun on jo huomattavasti pidempi matka kuin Norjan rajalle ja saati sitten Lofooteille asti niin sillä kilometri määrällä olisitte kiertäneet jo suurimman osan Länsi-Norjasta. Ihmisillä vaan on se kumma halu lähteä sinne Pohjois-Norjaan järkyttävien ajokilometrejen perässä ja kun siellä oikeasti maisemat ovat suhteellisen mitään sanomattomia.


  • Sarastaa , nouse lähde kulkemaan, suuri seikkailu ei pääty milloinkaan ! :)


Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.