saisinpa pyyhittyä virneen

Anonyymi

saisinpa pyyhittyä virneen ihmisten naamalta jotka avoimesti nauraa minulle ja sairaudelleni.

14

93

Vastaukset

 • Et ole sairas, olet vain kokenut kovia.

 • Sinulle naurava ihminen kuten muut kaltaisensa ovat hyvin typeriä ja tietämättömiä.
  Ihmisen jolla on kaikki hyvin ja on sinut itsensä kanssa ei ole tarvetta irvistellä eikä nauraa kenellekään. Tämä ei ehkä paljon lohduta
  , mutta hyvä muistaa kuitenkin. Kun ymmärrät, että hänellä on henkilökohtaisessa elämässään jotain vialla ja purkaa vihaansa ja onnettomuuttaan sinuun, on ehkä helpompi nousta tuollaisen yläpuolelle.
  Tiedätkö muuten, että skitsofreniaa on sanottu älykkäiden ihmisten sairaudeksi? Ehkä kuuluisin skitsofreenikko John Forbes Nash Jr. (13. kesäkuuta 1928 Bluefield, Länsi-Virginia – 23. toukokuuta 2015 Gloucester County, New Jersey) Hän oli yhdysvaltalainen matemaatikko ja taloustieteen nobelisti. Hän kehitti 21-vuotiaana talouden peliteorian strategian monen toimijan peleihin. Nashin strategia on nyttemmin otettu monien taloudellisten analyysimallien perustaksi. Niin että jos sairastat, hyvässä seurassa olet!
  Myös lukuisa määrä näyttelijöitä, kirjailijoita, runoilijoita, rock-muusikoita, säveltäjiä jne on diagnosoitu skitsofreenikoiksi.
  Usko itseesi, nouse ilkkujien yläpuolelle ja anna mennä toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos. Eivät ne ole suuttumuksesi arvoisia!

  • Skitsoissa on kaikenlaisia ihmisiä tarkoitan älykkyyttä. On tyhmiä, keskinkertaisia enemmän älykkäitä. Sairaudethan voivat tulla kelle tahansa, ei katso ammattiin eikä älykkyyteen. Mutta skitsofreenikoilla EI OLE TODETTU mitään enemmän älykkyyttä kuin muillakaan. Yleensä skitsot ovat vähemmän älykkäitä tai keskitasoa. Lääkitys heikentää kongnitiivisia kykyjä, joten dementiaa sitten loppupeleissä.


 • Se on ikävää kun useat ihmiset naureskelevat ja virnuilevat, tuijottavat pitkään jos joku on hiemankin eri näköinen kuin joku muu. Nyky-yhteiskunnassa ei ilmeisesti osata olla millään tavalla suvaitsevaisia esim. sairaita ihmisiä kohtaan. Voi niitä naureskelevia raukkoja jos jossain vaiheessa joku heidän omaisensa tai joku muu ihminen lähipiiristä vaikka onnettomuuden takia saa vaurioita ulkokuoreen tai jos joku sairastuu jollain muulla näkyvällä tavalla. Ei taida siinä vaiheessa heillä olla enää hymy ja virne niin herkässä. Sitten tietävät miltä tuntuu kun toiset väheksyvät. On monia asioita joita monet eivät tajua ennenkuin ns. osuu omalle kohdalle.

  • Totta puhut, tämä on todella ikävää.
   Hyvä kuitenkin tosiaan muistaa, että ne ihmiset jotka näin käyttäytyvät, eivät voi hyvin itsensä kanssa. Tasapainoinen ja itsensä kanssa turvallinen ja itsensä hyväksyvä ihminen ei tunne tarvettä irvistellä ja naureskella. Se osoittaa suurta henkistä kehittymättömyyttä.


 • täytyy myöskin ymmärtää että skitsofrenian hoito on naamioitua pakkokuntoutusta, hoitohenkilökunta tietää mikä on normaali suomalainen ihminen, potilas ei sitä tiedä.

  joko lääkkeillä, pottuilulla, keskustelulla?, yms. muokataan ihminen normaaliksi.

  saa nähdä jos hoidot kehittyvät, esim. 5 vuodessa, mikä mahtaa olla kohtaloni silloin, lisää kuntoutusta aika todennäköisesti, lisää liikuntaa (atleettinen ihminen on aika normaali, sitten?) yms.

  täytyy nyt vain odotella hoitojen kehittymistä,olen aika (laiska) sairaudesta johtuvaa se on ikävä kyllä vieläkin.

  no, saa nähdä mikä on kunto 5 vuoden päästä, esim.

  ihmisethän nauravat kaikkea mitä ne eivät tiedä tai luulevat tietävänsä, esimerkiksi jostain ihmisestä.

  ihmiset on vähän yksinkertaisia, tarve pönkittää omaa egoa sairastuneemmalla, ei siinä ole mitään järkeä.

  • Kommenttina. Skitsofreenikkoa ei pysty kuntouttamaan. On krooninen sairaus eikä se lääkkeillä parane. Ainoastaan sairauden oireita voidaan hivenen verran helpottaa.

   Ei auta edes postilaatikot eivätkä nilkkurit.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Kommenttina. Skitsofreenikkoa ei pysty kuntouttamaan. On krooninen sairaus eikä se lääkkeillä parane. Ainoastaan sairauden oireita voidaan hivenen verran helpottaa.

   Ei auta edes postilaatikot eivätkä nilkkurit.

   Onko otettu huomioon että vasenkätisillä on erilaisesti toivimat aivot kuin valtaväestöllä jotka ovat oikeakätisiä. Vasenkätisiä diagnosoidaan usein skitsofreenikoiksi. Noitavainoa kenties?


 • Totta turisette. Mutta mikä on se normaali? Kuka sen luokittelee ja miten?

 • se on ehkä jokaisen sairaanhoitajan tai yms. hoitohenkilökuntaan liittyvä mielipide,
  hoitohenkilökuntahan vaihtuu usein jolloin mielipiteetkin vaihtuvat erittäin usein,
  joku arvostaa liikuntaa, toinen lukemista, yms.

  tai sitten se on kuvaus minkälainen olisi tyypillinen suomalainen ihminen,
  perhe, koira, työ, yms.

  tai ehkä raadollisin kuva siinä on se että, mielenterveyskuntoutujasta koitetaan tehdä nopeasti mahdollsimman työ/opiskelu kykyinen tai painotteinen, missä ei ole järkeä kun miettii kuinka paljon nytkin annetaan potkuja eri ihmisille teollisuudessa.

  keppi/porkkana systeemi, periaatteessa, minulle on melkein puolet elämästäni annettu melkein keppiä, joten ei ole hurraamista itsellä vaikka onkin jossain määrin kuntoutunut.

 • Kyllä sitä vähän enemmänkin huvittaa, kun vastaan kävelee isomahainen lihava nainen, kessu suupielessä ja hiukset hujan hajan.

  • Mikä tässä sinua huvittaa? Ihmisen huono vointiko? Vai oletko niin paljon parempi ihminen?Minua ei itseäni naurata,jos näen ihmisen,jonka vointi on huono! Miten sinua huvittaa?Taidat olla aika yksinkertainen ihminen?


 • Ihmisellä voi olla pinttynyt tapa tulkita kaikki hymyilevät kasvot ilkeämielisiksi virnuiluksi, vaikka moni virnistelee ihan huomaamattaan omissa ajatuksissaan jotain hassua kertomusta muistellen :)

  Nuoret tietysti saattavat tehdä mitä tahansa, ja se kannattaakin lokeroida siihen ihan omaan lokeroonsa, että voivat tehdä mitä tahansa. Kaikenlaista ikävääkin voi tulla vastaan maailmalla, mutta se on kestettävä ja tehtävä sitä mitä haluaa tai mitä itse pitää tehdä. Ne ovat kuitenkin heidän asioitaan.

 • kaikenlaista...

Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.