Mihin rinnastetaan vanha A-pätevyys alle 1000V nykyään

Anonyymi

Eli jos henkilö vaihtaisi vanhan A-alle 1000V pätevyyden nykymuotoon niin mihin se rinnastuisi?

7

<50

Vastaukset

 • Rinnastuu parhaiten palstan aktivointiin

 • Apuasentaja
  Työharjoittelija

  Vanhempi rane

  Aktiivimallin asentaja

  • A2 eli alle 1000V rinnastuu nykyään 2-pätevyyteen. Jos on paperilla esitettävää työkokemusta 1000V/1500V töistä tarpeeksi niin voi saada rajoitetun 1-pätevyyden.

   Jos taas on sähkö-amis jääny kesken liian vaativana kuten Ranella, niin ei o hajuakaan pätevyyksistä.


 • Oletko tehnyt asennuksia joillakin A-asennusoikeuksilla ja nyt sitten Tukes on kysellyt törppäilyjesi laillisuuden sekä turvallisuuden perään.

  A-oikeudet sai aikoinaan vuoden 1996 loppun asti vaihtaa joko S1 tai S2 pätevyyteen, riippuen työkokemuksesta. Tänä päivänä ei mitään A-oikeuksia ole olemassa eikä täten mitään A-oikeuksia voi "vaihtaa".

  Saithan sinä aikoinasi jo 1980-luvun aikana vanhalta setiltä kirjeitä, joissa Sinulta vaadittiin toimitettavaksi työtodistuksia ja muita todistuksia jossa todistit olevasi työskennelly sähkötöissä. Toimititko noita aikanaan ? Vanha seti sanoi aikoinaan ( 1980-luvulla ) irti Sinunkin A-oikeutesi.

  • Aiemmat, ennen vuoden 1996 lakimuutosta myönnetyt pätevyystodistukset A, B, C, D ovat edelleen voimassa annetussa laajuudessaan. (Tukes)


 • A-oikeudella saa juoda pubissa A-kaljaa.

 • Savolaiselle "sähkömiehelle" voisi olla mukava ja yllättävä tietopläjäys, jotta Eduskunta on sähkölain säätäessään antanut ministeriölle ( KTM ) oikeuden päättä sähköluvista.

  Tuossa päätöksessään KTM vuodelta 1996 on sitten antanut päätöksen sähköluvista: https://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/1996/19960516

  Nyt putosivat silmät päästä vankilajermulta. Tervetuloa tänne Helsinkiin. Täälläkin Uusix-verstailla ovat rähisevät ja vittuilevat vankiläjätkät viella vuonna 2013 ylpeilleet jotta heillä on B-oikeudet sähköasennustöihin asennusten osalta.

  Terveisiä maailman tärkeimmille jätkille sinne Uusix-verstaille.

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.