Mihin rinnastetaan vanha A-pätevyys alle 1000V nykyään

Anonyymi

Eli jos henkilö vaihtaisi vanhan A-alle 1000V pätevyyden nykymuotoon niin mihin se rinnastuisi?

8

56

  Vastaukset

  • Rinnastuu parhaiten palstan aktivointiin

  • Apuasentaja
   Työharjoittelija

   Vanhempi rane

   Aktiivimallin asentaja

   • A2 eli alle 1000V rinnastuu nykyään 2-pätevyyteen. Jos on paperilla esitettävää työkokemusta 1000V/1500V töistä tarpeeksi niin voi saada rajoitetun 1-pätevyyden.

    Jos taas on sähkö-amis jääny kesken liian vaativana kuten Ranella, niin ei o hajuakaan pätevyyksistä.


  • Oletko tehnyt asennuksia joillakin A-asennusoikeuksilla ja nyt sitten Tukes on kysellyt törppäilyjesi laillisuuden sekä turvallisuuden perään.

   A-oikeudet sai aikoinaan vuoden 1996 loppun asti vaihtaa joko S1 tai S2 pätevyyteen, riippuen työkokemuksesta. Tänä päivänä ei mitään A-oikeuksia ole olemassa eikä täten mitään A-oikeuksia voi "vaihtaa".

   Saithan sinä aikoinasi jo 1980-luvun aikana vanhalta setiltä kirjeitä, joissa Sinulta vaadittiin toimitettavaksi työtodistuksia ja muita todistuksia jossa todistit olevasi työskennelly sähkötöissä. Toimititko noita aikanaan ? Vanha seti sanoi aikoinaan ( 1980-luvulla ) irti Sinunkin A-oikeutesi.

   • Aiemmat, ennen vuoden 1996 lakimuutosta myönnetyt pätevyystodistukset A, B, C, D ovat edelleen voimassa annetussa laajuudessaan. (Tukes)


   • Anonyymi kirjoitti:

    Aiemmat, ennen vuoden 1996 lakimuutosta myönnetyt pätevyystodistukset A, B, C, D ovat edelleen voimassa annetussa laajuudessaan. (Tukes)

    Niinhän nuo ikuistenlupien miehet väittävät. (Tukes)


  • A-oikeudella saa juoda pubissa A-kaljaa.

  • Savolaiselle "sähkömiehelle" voisi olla mukava ja yllättävä tietopläjäys, jotta Eduskunta on sähkölain säätäessään antanut ministeriölle ( KTM ) oikeuden päättä sähköluvista.

   Tuossa päätöksessään KTM vuodelta 1996 on sitten antanut päätöksen sähköluvista: https://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/1996/19960516

   Nyt putosivat silmät päästä vankilajermulta. Tervetuloa tänne Helsinkiin. Täälläkin Uusix-verstailla ovat rähisevät ja vittuilevat vankiläjätkät viella vuonna 2013 ylpeilleet jotta heillä on B-oikeudet sähköasennustöihin asennusten osalta.

   Terveisiä maailman tärkeimmille jätkille sinne Uusix-verstaille.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Jyväskylän senioritalon palo sai alkunsa parvekekynttilästä

   Syyte tulossa huolimattomasta tulenkäsittelystä. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006569983.html
   Maailman menoa
   90
   3623