Kissan ummetus

Anonyymi

Onko kokemusta kissan ummetuksesta? Kakkaa ei tule....

3

<50

Vastaukset

  • Onko kissa vanha, syökö vain kuivamuonaa, saako liian vähän nestettä/vettä, liikkuuko vähän? Koikeile ravinnon vaihtoa. Syötä märkäruokaa ja tarkkaile että juo tarpeeksi vettä. Vesi pehmittää kakan rakenteen ja kissa pystyy suolen sisällön helposti ulostamaan. Jos vain tulee kivikovia papanoita silloin tällöin ja ummetus on jatkuvaa, pitää kissa viedä eläinlääkärin tutkittavaksi. Ummetus pitäää katkaista joko muuttamalla ravintoa taikka ummetuslääkityksellä. Kissa kärsii ummetuksesta. Eläinlääkäri voi suositella ummetukseen kuuluvaa ravintoa mitä yleensä myyvät eläinklinikalla.

  • Risiiniöljystä (saa apteekista) voi olla apua. Oma kissa syö sitä suoraan sellaisenaan (annan ruiskulla) tai voi sekoittaa ruokaan. Sekoitan raksujen sekaan myös usein vettä, kaveri syö ne silti.

  • Lääkeruikulla vettä suuhun, jos ei muuten juo riittävästi. Juomaveteen voi lisätä myös apteekista saatavaa Nutrisal-jauhetta. Apteekista parafiiniöljyä, sitä 1 ml/painokilo. Tai samalla annostuksella Levolacia. Levolac ei vaan tepsi ihan yhtä hyvin.

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.