Kuluneet A6- vai uudet A5-potkurit?

Anonyymi

Veneessä oli alun perin ehkä noin 300 tuntia ajetut A6-potkurit (moottori 170hp td, vene 7m/~2500kg). Nopeamman liukuun nousun vuoksi vaihdoin menneelle kesälle rikkinäisistä korjatut A5:t. Siirsin myös akkuja n. 3 metriä eteenpäin korjatakseni peräpainoisuutta ja puhallutin sekä maalautin pohjan uusiksi. Veneellä oli vasta yksi kesä meillä takana ja muutosten lisäksi talvi vielä välissä, joten vertailukohtaa ei enää keväällä ollut. Liukuun nousu parani huomattavasti. Polttoainetalous ei juurikaan, mikä oli pieni pettymys.

Karautin sitten A5:t kiveen ja vaihdoin vanhat A6:t takaisin. Odotus oli, että mennään lujempaa, kunhan ensin päästään liukuun. Hämmästys oli suuri, kun vene toimi ja kulki aivan samalla tavalla - ei mitään havaittavaa eroa. On tietty mahdollista, että korjattujen A5-potkurien lapojen kulmat on osuneet lähemmäksi A6:tta, mutta A6:t on myös varmasti kuluneet.

Ja siitä raadille kysymys: onko polttoainetalouden (en ehtinyt mitata takaisin vaihdon jälkeen) tai jonkun muun syyn vuoksi parempi ajaa uusilla A5-potkureilla kuin vanhoilla kuluneilla A6-potkureilla?

2

65

  Vastaukset

  • Moi. Itse olen havainnut seuraavaa. Käyttäessäni A6 potkureita max nopeus oli 34 solmua / 4100 rpm. Volvoliike sanoi, että potkurot ptää vaihtaa A7 malleihin. Vene kulki saman 34 solmua, mutta max kierrokset oli 3900 rpm.
   Olen huomannut, että tarvike BS Pro potkurit eivät yllä samaan, kuin alkuperäiset.
   Myös korjatuista on kokemusta 90-luvulta. Ostin Meprasta A5 potkurit, jotka oli korjattu. Vene ei kulkenut samoin, kuin alkuperäisillä. Tutkinnan jälkeen taaemmasta potkurista löytyi Volvon A4 potkurin varaosanumero. Siihen oli lyöty A5 leima korjauksen yhteydessä. Korjautin orggis A5 osan osaavassa liikkessä Kaarinassa. Vaihdon jälkeen vene kulki miten pitikin. Korjatut potkurit siis pitää tarkastaa hyvin. Jos alkup. A6 potkurit on vain 300h ajetut, ne on vielä uutta vastaavat.

  • Onko tämä totta eikä tarua että potkurit kuluu normaalikäytössä ?
   Minulla potkurit taas kuluu kun ne osuu kiviin.

  SEISKA.FI

  • Kymmeniätuhansia strippibaariin! Stefan Thermanin holtiton rahankäyttö paljastui: lainasi hurjan summan Jens Kyllöseltä!
  • Kohukaunotar Suvi Pitkänen väleistään Tiina Jylhään: Lopetin yhteistyön vuosi sitten!
  • Uhkeat bikinikuvat! Sara Sieppi romanttisella hotellilomalla - sänkyseurana yllättävä julkkis!

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Vastaamon omistajat miljonäärejä

   https://www.iltalehti.fi/talous/a/3c760edc-f921-4bd9-8d2c-622719ab8e2e Yksityinen firma, josta myytiin iso siivu pääomasijoittajille. Ahneusko ajoi
   Maailman menoa
   174
   6161
  2. Vastaamoon tehty ehkä kaksi tietomurtoa - kertoo Yle.

   https://yle.fi/uutiset/3-11612331 Tietoa tihkutetaan tipoittain. Uutta katastrofia pukkaa Vastaamon osalta. Eiliseen asti kyse oli vain yhdestä hakker
   Maailman menoa
   350
   5075
  3. Autoilun päästöt

   Hallituksen tavoitteena on puolittaa liikenteen päästöt vuoteen 2030 mennessä https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006698934.html Liikenteen päästöt ei
   Maailman menoa
   378
   1591