Onko perimätoimistolla oikeus periä älyttömiä?

Anonyymi

Sain haasteen perimätoimistolta koskien tuota tuotetta tuossa alhaalla olevassa linkissä, mihin moni muukin on, joko tyhmyyttään tai hyvä-uskoisuuttaan, langennut.
Tuote lähetetään tarjouksena puoleen hintann tai niin sanottuun tutustumishintaan ja sitten joko mainitaan tai ei mainita, että jollet peru tai katkaise tilausta, niin se jatkuu siten, että saat kolmen erän pakkauksen, joka nyt maksaakin puolet enemmän kuin se tutustumispakkaus.

Yritin katkaista lähetyksen ensimmäisen erän jälkeen, mutta se osoittautui liki mahdottomaksi ja ajattelin ettei se (20€) nyt maailmaa kaada, jos otan vielä yhden kuukauden annoksen noita pillereitä, jotka sisältävät ties mitä. Minulla on niitä jäljellä iso pino, niin voisin tutkituttaa ne jossain labrassa, mitä ne oikein sisältävät.
En saanut tilausta poikki joten sain 3 kk satsin hintaan 119,99 €, josta sitten jo riemastuinkin, sillä en ollut nähnyt oikeastaan missään tuollaista tilausvahvistusta, joka sitten olikin lähetetty sähköpostiini.
Mutta haaste koskee perimätoimiston laskua, joka on noussut pilviin kaiken maailman lisineen ja nyt uhkaavat huimilla oikeuskäyntikuluilla ja luottotietojen menettämisillä.
Minä otin aikoinani yhteyttä perintätoimistoon kun velkaa oli noin 79 €, sillä maksioin siitä 119 € velasta yhden erän sillä suuremmalla hinnalla eli n. 40 eurolla.
Sovin pillerifirmankanssa tuosta maksusta kun vihdoin pääsin heidän sivuilleen purkamaan tilauksen lisä toimituksista. Taisin muuten maksaa sen 40 euroakin perintätoimistolle, sillä se taisi olla jo siellä perinnässä.

Mutta sain tilauksen poikki enkä oikein muista lupasinko maksaa jotain vaiko kolmessa erässä, Koin tuollaisen touhun rikolliseksi sillä en mielestäni ollut nähnyt tuollaista kohtaa missään että seuraavaksi tulee 3 kk satsi tupla hinnalla. Otin myös ennen kuin pääsin katkaisemaan tilauksen yhteyttä kuluttajaviranomaiseen ja tuo puhui tilausvahvistuksesta. Sitten kun pääsin firmaan katkaisemaan tilauksen sähköpostitse mainitsin siinä että olin yhteydessä kuluttajansuojaan, niin silloin löysin vasta tilausvahvistuksen joka ilmestyi fitman vastauksen kanssa meiliini, mutta siinä oli päivämäärä ajoittuen sinne ensimmäisen satsin perumisajankohtaan. Miten se nyt vasta ilmestyi meiliini on mysteeri.

En maksanut seuraavia eriä joten perintätoimisto alkoi uhkailemaan käräjäoikeudella ja kehoitti soittamaan heille jos haluaisi maksujärjestelyjä Noh, minä soitin ja sovimme että maksan kuukausi erin loppusumman noin 20 € erissä. He lupasivat lähettää loppusummasta maksumääräykset jokaiselle kuulle eteenpäin. Mitään ei kuulunut paitsi että tuli lasku suorittamatta jääneestä kuukausimaksusta 5 € sakolla lisättynä. Perimiskuluja nääs. He eivät lähettäneet minulle laskua mutta perivät sitten maksamattoman laskun kuluineen, jota en tietenkään enää maksanut kun alkoi jo pänniä sen verran. Sitten tuli taas kehotus maksaa koko loppusumma kokonaan johonkin päivään mennessä. En edes avanut kirjettä /jölkeenpäin kyllä) ja nyt tuli haaste käräjille.

Siskoni luki netistä jostain (en nyt muista miltä sivulta) että tuollaisista asioista jos tuote alkaakin maksamaan maltaita jatkossa ja kuinka saadaan tilaukset katkaistua pitäisi olla huomiota herättävästi esillä tilausta tehtäessä niin ettei siinä vahingossakaan mennä lankaan. Ja sekin ettei hinta pomppaa pilviin seuraavien erien saapuessa.

Minusta tämän tuotteen osalla sitä ei ole. Mitä teen? Kiitos etukäteen neuvoista, Tuo Vitaliv on kai kuitenkin aika iso firma vaikka elääkin postilokerossa henkilökuntineen.

https://keskustelu.suomi24.fi/t/15478106/tilattujen-tuotteiden-palautus

0

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000

      Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

      Luetuimmat keskustelut

      1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

        Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
        Kotimaiset julkkisjuorut
        138
        1955
      2. Taasko se show alkaa

        Koo osottaa taas mieltään
        Ikävä
        27
        1908
      3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

        Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
        Ikävä
        23
        1858
      4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

        Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
        Perussuomalaiset
        85
        1650
      5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

        Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
        Perussuomalaiset
        62
        1448
      6. Sakarjan kirjan 6. luku

        Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
        Profetiat
        20
        1266
      7. Elia tulee vielä

        Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
        Helluntailaisuus
        37
        1163
      8. Avaa sydämesi mulle

        ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
        Ikävä
        38
        1160
      9. Söpö lutunen oot

        Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
        Ikävä
        11
        1158
      10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

        Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
        Isovanhempien jutut
        10
        1137
      Aihe