HELBUS MBA, EBS MA ja työllistyminen

Anonyymi

Opiskelin joskus hetken landekauppiksessa puolitoista vuotta, mutta se tutkinto jäi kesken kun työt veivät mennessään ja muutin Helsinkiin. Yoloilin töiden ohessa itselleni humanistisen kandin tutkinnon kolmosen keskiarvolla ja mukana oli sivuaineina nuo landekauppiksen valmiit opintokokonaisuudet, jotta olisi joku tutkinto.

Edellisessä duunissa tuli YT:t, ja lähdin vähän pidemmälle lomalle työttömäksi irtisanomispaketin turvin. Humanistikandi, jossa on kahdet kauppatieteelliset perusopinnot landelta, on kuitenkin osoittautunut ongelmaksi työllistymisessä tämän työttömyysjakson jälkeen. Pitäisi siis opiskella.

Onko tällä palstalla kokemuksia HELBUSin MBA:n tai EBS:n maisterin työtilanteista? Nämä ovat oikeastaan ne vaihtoehdot, en voi perheellisenä miehenä muuttaa pois Helsingistä, ja Aaltoon ei tällä tutkinnolla pääse. Myöskään kandista aloittaminen ei ole mahdollista, kohta alkaa lähestyä 30v mittariin, ja hinku töihin on kova. Olen kiinnostunut b2b-myynnin ja myynnin johtamisen hommista, niitä on tullut tehtyä aiemminkin.

Ovatko nuo tutkinnot siis hyödyllisiä, kun tarvitsen oikeastaan sen paperin vakuuttamaan työnantajan osaamisestani ja sitoutuneisuudestani. Nykyisellään kun minuun suhtaudutaan humanistisen opiskelijana, yksi rekrytoija sanoi etteivät voi palkata kun mitä jos haluan lähteä takaisin koulun penkille ja työllistyä tälle ajalle, joten ottivat tradenomin.

5

2660

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kiitos kysymyksestä!

      Näppituntumalla voimme HELBUSista sanoa, että MBA tutkinnollamme työllistymistilanne on erittäin hyvää. Kattavaa tutkimusta ei ole vielä valmiina, mutta kun taannoin teimme työllistymiskartoituksen kaikkien aikojen ensimmäisestä kandidaattivuosikurssistamme, työllistymis-/jatko-opintoihin pääsyn prosentti oli täydet sata. Ikuisesti prosentti ei tietysti pysy noin korkeana, mutta yleisesti ottaen työllistyminen on siis erittäin hyvää. Opiskelijamme ovat työllistyneet keskeisin pankkeihin, vakuutusyhtiöihin, kansainvälisiin yrityksiin ja lukuisiin pkt- yrityksiin.

      Tässä esimerkkejä (kandidaatiksi valmistuneiden) työpaikoista:

      • AIG, Express Claims Adjuster
      • Elisa, Junior Network Specialist
      • ETHLend, Growth Manager
      • EY, Business Support
      • ExxonMobil, Team Lead
      • Finnkino Oy, Customer Service Manager
      • Hewlett Packard Enterprise, Inside Sales Representative
      • If P&C Insurance, Customer Advisor
      • Mandatum Life Insurance,Sales Coordinator
      • Nordea, International Wealth Management Graduate
      • OP Financial Group, Financial Assistant
      • S-Pankki, Global securities specialist

      Vielä kannattaa huomata, että HELBUSin MBA tutkinnon hinta/laatusuhde on todennäköisesti Suomen paras, sillä 15.300 € lukukausimaksut ovat edullisimmat kaikista suomalaisista MBA tutkinnoista ja koska tutkinto on englantilainen, sille on mahdollista hakea rinnastusta suomalaisiin korkeakoulututkintoihin.

      Tiedämme myös opetuksemme ja opiskelijoidemme olevan erittäin hyviä, sillä kumppanimme University of Northampton benchmarkkaa tuloksemme heidän kaikkia neljääkymmentä muuta kumppanikoulua vastaan ja ovat useaan otteeseen todenneet HELBUSin opiskelijoiden saavuttavan parhaat tulokset heidän kaikista kumppaneistaan.

      Voit mielellään soittaa tai lähettää kysymyksiä!

      Terkuin

      Kari Jääskeläinen, toimitusjohtaja
      HELBUS
      040 501 7627
      [email protected]

    • Anonyymi

      On kokemusta EBS:sta, Suomen kauppiksesta ja vielä AMK:stakin. En missään nimessä hankkisi maisteria Helbuksesta vai millä nimellä onkaan. Pelkästään Helbuksen sivuja katselemalla huomaa, että kyseessä ei voi olla kovin varteenotettava opinahjo. Sivuilla oli ainakin jokin aika sitten erikseen osio "huoltajille." Siis kuinka monessa suomalaisessa yliopistossa voisi kuvitella tiedotteiden olevan suunnattu huoltajille. Jos välttämättä haluat ylemmän tutkinnon, niin EBS ihan ok vaihtoehto mutta porukka siellä aika homogeenistä. Toki, jos haluat nopeasti vain paperit niin sillä ei varmasti ole väliä.

      Mutta itse sun tilanteessa hakisin yhteishaussa kandi maisteri- opintoihin ja tämän jälkeen hyväksilukisin kandin ja aloittaisin suoraan maisterista, koska maisterihaun erilllishaussa on monesti aika korkeat vaatimukset (paljon hakijoita) ja välttämättä kolmesen keskiarvolla ei moneen paikkaan pääse. Maisterin tutkinnon voi siis ihan hyvin suorittaa muualla, vaikka asuisitkin HKI:ssä. Aallolla on myös käsittääkseni tällä hetkellä jonkinlainen maksullinen MBA- ohjelma tms. Tosin tässä taisi olla hinta todella korkea ja enemmän kai suunnattu jo vankasti työelämässä oleville. Mutta jos itse sijoittaisin vielä koulutukseen rahaan niin ennemmin Aaltoon kuin Helbukseen.

      • Anonyymi

        Onnistuuko tuo kandin skippaus muualla kuin Oulussa? Kurssikuvausten mukaan vaatii aika paljon paikalla oloa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onnistuuko tuo kandin skippaus muualla kuin Oulussa? Kurssikuvausten mukaan vaatii aika paljon paikalla oloa.

        Kannattaa tiedustella etukäteen yliopistosta. Silloin, kun itse otin selvää niin ainakin Tampereella ja Itä- Suomella taisi olla mahdollisuus opinto-oikeuden muutoksesta kandi- maisterista pelkkään maisteriin. Mutta vaikka suoranaisesti tällaista oikopolkua ei jossain yliopistossa ole, että pääsisi suoraan siirtymään maisteriin, niin tietysti silti kursseja saa hyväksiluettua. Ainoastaan Aallosta kuulut ettei kovin helposti hyväksilue muiden yliopistojen kursseja mutta en tiedä onko faktaa. Ai, maisteri vaatii paikallaoloa? Vaatihaan se kieliopinnoissa ym. jonkin verran mutta monet niistäkin voi nykyään suorittaa monimuootona tai pelkästään etänä.


    • Anonyymi

      Helbus tutkinnosta en maksaisi kymmeniä tuhansia euroja. Työnantajana tuskin palkkaisin kandia tai maisteria, joka on valmistunut Helbusista. Jos hakijalla ei ole kandin (BBA/AMK) tutkintoa, Helbus hyväksyy eli kuittaa kanditutkinnon työkokemuksella. Työkokemus ei voi suoraan olla yhtä kuin korkeakoulututkinto!

      Ote Helbusin mainoksesta:
      "Voit hakea MBA -ohjelmaan, jos olet saanut tai pian saamassa kauppatieteiden kandidaatin, tradenomin tai muun minkä tahansa muun alan alemman korkeakoulututkinnon. (Alemman tutkinnon puutteen voi mahdollisesti myös korvata liiketoiminta ja esimieskokemuksella."

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1866
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1628
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1564
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1507
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1128
    Aihe