Hirvikoiran koulutus

Anonyymi

Olisiko vinkkejä vai olenko vaan kärsimätön.
Puolivuotias harmaa(erittäin hyvästä suvusta) syö ruohoa saappaan vieressä. Välillä käy 20-200m päässä, useimmiten vaan juoksee kahjona edes takas, ja mikä ärsyttävintä, juoksee täyttä vauhtia päin. Koira painaa jo sen verran että meinaa oikeasti sattua. Koira on luonteeltaan erittäin hyvä ja tottelevainen, ei ole kutsuttu metsältä pois. On istuttu paikoillaan, on laiskasti kävelty suoria linjoja, paikoillaan kun koira pois. Koira on kyllä todella kiintynyt minuun, joka on tietysti hyvä, mutta tuo metsäkäytös kummastuttaa. Heinä kiinnostaa enemmän kuin hajut ja tutkiminen. Pienihän tuo on, mutta tulee tässä pakosti stressi kun lueskelee ja kuuntelee näistä "sankarikoirista" jotka jo neljäkuisena meni hirven hajuilla toisen seuran maille tai piti hakea kilsan päästä kyytiin kun matka vaan jatkui.

5

<50

Vastaukset

 • Älä hätäile, nulikna se on vielä. Anna aikaa. Pysy paikoilla, kyllä se koira paikallaan oloon tylsistyy aikanaa ja jatkaa matkaa omatoimisesti. Jos on sun perään paljon niin älä häviä näkyvistä jos lähtee jäljelle, saattaa säikäyttää jos on yhtää herkkä. Sitten ei ainakaan lähde. Äläkä ikinä vie väsyneenä, vaan mieluummin "suoraan sängystä" kun on eniten virtaa. Jos tiedät varman kohdan josta hirvi menny niin vie jäljelle, mieluusti tuore. Heti ku vähänkin nuuskii, kehu, mutta älä liikaa ettei riehaannu kehuista. Joskus toinen koira auttaa alkuun. Oma lähti vasta 1. 5v ekan kerran jäljittää tuota matkaa, mutta nyt 8v tarpoo jopa 20km parhaimmillaan.

 • Heti kärkeen että ei milloinkaan hirvikoiraa saa opettaa toisella koiralla ! Sehän on aina muiden haukussa.

  Puolivuotias on tosiaan pentu ja veikkan että uros kyseessä. Hienoa että koira on kiintynyt sinuun sillä välit pitää olla kunnossa jos meinaat että se yhteyttä pitää ja saat sen metsässä kiinni. Ei ole kiire hirvelle. Puolivuotia jää äkkiä hirven jalkoihin.

  Kyllähän sitä toivoisi että koira olisi käyttövalio jo 4kk vanhana. Selaileppa noita koirakokeita niin ei siellä puolivuotiaita ykkösen koiria ole ellei kennelhirvillä ole hassuteltu.

  Anna nyt vaan koiralle metsää kunnolla ja kysy eläinlääkäriltä tuosta ruohon syömisestä. Muista pitää polvet hiukan koukussa ettei mene polvet sijoiltaan ja anna koiralle aikaa ja muista että olet sen paras ja ainoa kaveri tässä maailmassa.

 • Jokaiseen hirven jättämään jälkeen naksu niin nykyisten koiranomistajien koulutus ohje täyttyy ja sulle tulee oikein huippuhyvä hirvikoira.

 • Ei sitä hirven jäljelle tarvitse viedä vaan hirvien oletetulle oleskelualueille ja voihan sitä illalla lamputtaa peltohirviä ja sitten aamulla aikaisin viedä koira kyseisille huudeille.

 • Tuossa oli jo hyviä ohjeita.
  Koirasi on vielä liiannuori hirvelle opetettavaksi.

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

SEISKA.FI

Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.