Aihe

Beatles tiesi mitä teki!

Anonyymi

Palstalla on paljon vihamielisiä klassisen musiikin fanaatikkoja; kukaan ei kiistä että klasarimusa on kovaa valuuttaa ja toimii täydellisestii.

Mutta muullakin musalla on arvoa. Esimerkiksi Beatlesilla.

Jos kuuntelee bEATLESIN kehitystä hard Days Night -levyltä alkaen, huomaa miten huiman nopeasti bändi sävelsi upeita kappaleita, kuten I Should Have Known Better, Eight Days A Weak, Yesterday, Ticket To Ride, In My Life, You Wont See Mee, Michelle, Here There and everywhere, Eleanor Rigby, Lucy in the Sky with the Diamonds, Penny Lane, Strawberry Fields Forever. Lista jatkuu...

Beatles rummutti uusia piisejä loivat aivan upeaa popmusiikkia, jota tämänkin päivän ihmiset kuuntelevat mieluusti. On turha väittää että Beatlesilla ei ollut arvoa. Ja 60-luku oli muutenkin hyvää aikaa. Esimerkiksi Leonard Bernstein klassisen musiikin asiantuntijoista yksi suurimmista, arvosteli Beatlesin, Beach Boysin ja kumppanit erittäin maireaan sävyyn ja kiitteli heidän osaamistaan

14

106

  Vastaukset

  • No, ei kukaan järkevä väitäkään et 'Beatlesilla ei ole arvoa', ainoastaan joku provoilua harrastava voi sellaista väittää.

  • Jos bändi olisi pysynyt kasassa , saisimme nauttia Let it be -tasoisista levyistä.

   • Let it be oli albumina vähän niinku... Lennonilla taisi olla kirjoittajan blokki päällä tai sitten hän halusi julkaisi biisejään Plastic Ono bändin singleinä ja sen myötä Biiklesille oli tarjolla vain 1 kunnollinen biisi,

    Macca antoi parhaita biisejään muitten levytettäväksi, esim Goodbye ja Come and get it tai säästeli niitä tuloillaan olevalle 1. SooloAlbumilleen kuten Teddy boy ja Junk ja mahdollisesti myös Maybe I'm amazed.

    Toisaalla Harrisonilla olis ollut biisejä vaikka kuin hemmetisti ja osa niistä oli ollut ihan kunneltaviakin, mutta Nurkin twinsien (= Lennon&McCartney) toimesta niistä enimmäkseen viis veisattiin.

    "Jos bändi olisi pysynyt kasassa , saisimme nauttia Let it be -tasoisista levyistä."

    Niinpä, Lennon tiettävästi on joskus jossain sanonut että jos The B olisi jatkanut levyjen tekoa Abbey roadin jälkeen niin kaikki albumit olisi pitänyt julkaista tuplina koska George ei enää olisi suostunut 1 tai 2 biisiin /albumi vaan vaati että hän vastaisuudessa saa mukaan aina saman määrään biisejä kuin Lennon ja/tai McCartney niitä kulloinkin tekeillä olevalle levylle saavat. Eli jos albumilla Lennonilta 6 biisiä, Maccalta 6 biisiä, niin silloin Harrisonilta myös 6 biisiä. Ja kuten ehkä muistamme The B:n hajottua myös Ringo innostui biisien tekoon, jolloin häneltäkin ehkä olisi ollut odotettavissa biisi tai pari/albumi.


  • Beatlesin paras ansio on loistava ajoitus. Nilkkasukkatytöt olivat juuri pääsemässä Paul Ankasta irti.

   • "Beatlesin paras ansio on loistava ajoitus. Nilkkasukkatytöt olivat juuri pääsemässä Paul Ankasta irti."

    Niin, tuohan fanien osoittama suosio on asia joka joitain klasaristejä riipii. Mutta heitä samoja klasaristeja ei riivi esim se että W.A.Mozart iloitsi kuin pienilapsi kun hänen Taikahuilu oopperansa oli ensi-illassaan niin suuri menestys että se esittäminen piti oopperan aikana moneenkertaan keskeyttää ja soittaa ja laulaa joku juuri ensiesitetty hittiosuus kuten oopperan loppupuolella oleva Papagenon ja Papagenan duetto Pa-pa-pa-pa kerran tai pari uudestaan. Sillä kuten tiedämme klassismusikillinentaide on vakava asia eikä kukaan klasaristi säveltäjä koskaan ole ollut sitä mieltä että onpa kiva kun yleisö tuosta teoksestani pitää.


  • Minä arvostan kaikenlaista musiikkia, myös sellaista mitä ei itse tule kuunneltua tai mitä kuuntelen vain vähän kuten tuota Beatlesia ja nykyään myös klassista (ennen tuli kuunneltua klassista niin paljon, etten jaksa sitä nykyyän kuunnella kuin harvoin ja etenkin Mozartia). Mulle musiikki on musiikkia oli se sitten klassista, rockia, heavya, countrya, räppiä, poppia, iskelmää, tangoa, jazzia. Kielelläkään ei ole väliä tai sillä lauletaanko kappaleessa ollenkaan eikä esittäjän sukupuolikaan vaikuta. Enemmän mainaa se pidänkö laulajan äänestä ja iskeekö musiikki. Voin yhtä hyvin kuunnella vaikka Frank Sinatraa tai Iron maidenia, Led Zeppeliniä tai Vivaldia tai vaikka jonkun elokuvasäveltäjän musiikkia tai vaikka lauluja Disneyn animaatioista. Ei ole väliä.

   • Asiakommentti, siinäpä kaikille tiukkapipoille sanomaa. Varsinkin Beatlesin mollaajille.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Asiakommentti, siinäpä kaikille tiukkapipoille sanomaa. Varsinkin Beatlesin mollaajille.

    Ei tässä mitään ole mollattu, todettu vain että klassinen ylevämpää ja hienompaa musiikkia kuin Beatles.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ei tässä mitään ole mollattu, todettu vain että klassinen ylevämpää ja hienompaa musiikkia kuin Beatles.

    Suhun osui arvostelu, hyvä kun huomasit. Se koira älähtää.....


   • Anonyymi kirjoitti:

    Suhun osui arvostelu, hyvä kun huomasit. Se koira älähtää.....

    Ääh, skeidaa se Beatles on vaan.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ei tässä mitään ole mollattu, todettu vain että klassinen ylevämpää ja hienompaa musiikkia kuin Beatles.

    Ensin pitää määrittää musiikin ylevyys. Siis miten sen mitataan ja miten yleisö sen kuulee.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ensin pitää määrittää musiikin ylevyys. Siis miten sen mitataan ja miten yleisö sen kuulee.

    Elämysperäinen kokeminen ei ole sen enempää mitattavissa kuin havaittavissakaan ulkoa päin paitsi ehkä kaikkein voimakkaimmissa emotionaalisissa kokemuksissa joissa ilmenee myös fyysisiä oireita kuten nivustaipeiden valtimoiden kiivasta jyskytystä ja hikikarpaloiden valumista pitkin kylmän kehon rintamusta kuten korkeimmanasteisessa transendentaalisessa transsinomaisessa psykofyysisessä tilassa tajunnassa väikkyvine sokaistavan kirkkaine pallomaisine valoilmiöineen.


  • Joskus teini-ikäisenä olin sitä mieltä, että on hienon ihmisen merkki, jos kuuntelee vain klassista musiikkia. Pidin kyllä niihin aikoihin joskus muunkinlaisesta musiikista kuten esim. AC/DC ja Spice girls ja tangomusiikki, mutta enimmäkseen kuuntelin vain klassista ja eritoten Mozartia. Muutuinko sitten hienoksi ihmiseksi? No, sitä en tiedä, mutta ajan saatossa olen alkanut kuuntelemaan myös muunkinlaista musiikkia kuin vain klassista (nykyään en oikein enää kauheasti jaksa tai pysty kuuntelemaan klassista, kun aikoinaan tuli kuunneltua sitä niin paljon) ja voin sanoa, että muunkin tyylisestä musiikista löytyy hienoja kappaleita, joita voi aivan hyvin verrata klassiseen. Esim. Judas Priestin ja Led Zeppelinin musiikki on parhaimmillaan tosi hienoa ja elokuvamusiikistakin löytyy todella hienoa ja hyvin tehtyä musiikkia kuten esim. Ennio Morricconen sävellyksistä. Esim. tuota Morricconea voi verrata minä päivänä tahansa johonkin klassisen musiikin säveltäjään. Ei klassinen musiikki ole automaattisesti aina sitä hienoa musiikkia ja muunlainen huonompaa.

  • Heh, en muistanut että olin jo aiemmin kommentoinut tähän ketjuun. No, nyt mun kommentteja on täällä enemmänkin =) Beatles on ihan yhtä ikivihreää musiikkia kuin klassinen. Jos kuuntelee aina vain klassista ja väittää, että esim. tuon Beatlesin tai jonkun muun bändin tai sooloartistin musiikki ei voi olla hienoa, kun ei ole klassista, niin kannattaa silloin ensinnäkin laajentaa musiikin kuunteluaan, että voi perustella näkemyksensä. Ihan sama kuin jotkut väittävät esim. kaikenlaisen heavymusiikin olevan saatanallista tai pahaa musiikkia tai vain yksinkertaisesti kauheaa huutamista tai örinää (eivät ole kuulleet sitten esim. Maidenista tai Priestistä). No, musiikkimakunsa kullakin ja jos pitää aidosti klassisen kuuntelemisesta ja haluaa sitä kuunnelle, mikäs siinä, mutta ei olisi hyvä kuitenkaan hakuua/aliarvostaa muita musiikin lajeja, varsinkaan jos ei ole pahemmin kuunnellut muunlaista musiikkia kuin vain klassista.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Korona räjähtämässä käsiin 618 uutta tartuntaa 5 uutta kuolemaa

   Marin ja Kiuru karjaisivat kunnille mm. HUS-alueelle viime hetkellä, eivät ne pysty hoitamaan asioitansa vaan tarvitaan Marinin hallituksen tiukkaa oh
   Maailman menoa
   727
   13751
  2. Seiska: Sedu Koskinen vaihtaa nimensä eksoottiseksi Zedu Di Lucaksi!

   No nyt! Ja nimen takana vanha ystävä Andy McCoy... https://www.suomi24.fi/viihde/seiska-sedu-koskinen-vaihtaa-nimensa-eksoottiseksi-zedu-di-lucaksi-ni
   Kotimaiset julkkisjuorut
   101
   9682