lintujen ulkoruokinta

Anonyymi

Olen monia vuosia niitä ruokkinut, mutta nyt menee melkein sormi suuhun, koska kauroja ja kuoretonta auringonkukan siementä menee tolkuttomasti.
Aamulla laitoin kauroja sellaiseen muovipötlöön arviolta 5 litraa. Litran suunnilleen on mennyt myös rikottuja a.siemeniä, siis yhdessä päivässä!
Ei oikein kannata. 10 litran a.kukkapussi on alle puolillaan ja sitä ennen meni 1.5 litraa. Tulee jo kalliiksi. Lisäksi meni yksi talipötkö vajaassa kahdessa viikossa.
Joka ilta saan lakaista maahan pudonneet siemenet pois. Koiratkin pyrkivät niitä syömään..
Aloin ensimmäisten hallaöiden jälkeen ruokkia, kun tintit kolistelivat ikkunalla.
Harkitsen ruokinnan lopettamista vielä kun on lämmintäkin. Mitä mieltä?

3

174

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Joko ruokit tai sitten et ruoki olleenkaan. Lintujen ruokkiminen ei ole halpaa huvia, joten jollei sitä viitsi / kannata tehdä kevääseen saakka, on parempi olla aloittamatta lintujen oman parhaan kannalta. Mulla menee ämpärillinen siemensekoitusta päivässä, pähkinöitä ihan liian kanssa kuten myös talipalloja ja rasvapötköjä. Ei ole halpaa lystiä, joten syksyllä on mietittävä ryhtyykö siihen rumbaan vai ei. Päätin taas jälleen kerran ryhtyä. Näiden lisäksi laitan ruuantähteitä ym. linnuille sopivaa ravintoa "lintulaudalle" eli aika monipuolista ravintoa on tarjolla. On oma valinta mihin rahansa pistää. Minä ruokin lintuja. Mutta jälleen kerran, jos sen kerran aloitat, niin sitä on jatkettava aina siihen asti kun luonto heille ruokaa tarjoaa. Minulle lintujen ruokinta on myös ilo. Kiva katsella siipiveikkoja ikkunasta. Kiva heitä auttaa ja heistä lisää oppia.

    • Anonyymi

      Minä ruokin kans tinttiä talvisin mutta pesintä epäonnistui usein keväällä. Tintit rakensi pesän liian aikaisin keväällä ja yöpakkaset estivät poikueen ruokinnan, kun hyönteisiä ei ollut.

      Ne veivät lintulaudalta poikasille ruokaa mutta sillä sapuskalla ei poikaset kasvaneet.

      Parempi lopettaa koko ruokinnan ja antaa luonnon hoitaa asia. On ne osanneet löytää oman safkansa kautta historian mutta ihmisen alistaminen ilmenee lintujen ruokinnassakin.

      Ei se ikkunoitten kopistelu tarkoita sitä, että tintti haluaa lintulaudalle sapuskaa.

      Linnut kartoittavat luonnollisia ruokamahdollisuuksia talveksi. Jokainen kolo ja rako käydään reviirillä tarkastamassa ja koputtamassa.

      • Niin minäkin ruokin. Siemeniä ja talipalloja. Itsekin olen ihmetellyt niiden runsasta menekkiä. En muista aikaisemmilta vuosilta tällaista ja aina olen ruokkinut.

        Asun pienkerrostalossa Helsingissä mutta suurin osa taloista on omakotitaloja. He kyllä kait ruokkivat mutta eivät kaikki niin kuin ennen. Silloinhan se lintujen määrä kasaantuu pienemmälle alueelle.

        Ekan kerran näin ihan täällä etelä-rannikolla kuusitiaisen syömässä. En ole ennen täälllä nähnyt mutta mökillä maalla kyllä.
        Samoin Nokkavarpunen on eksynyt näköpiiriini kahteen kertaan. Ekan kerran kun sen näin piti mennä lintukirjaa selaamaan. Lienevät suht vähälukuisia lintulaudoillamme.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      360
      4175
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1779
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      44
      1536
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      63
      1520
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      29
      1360
    6. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      59
      1321
    7. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      52
      1319
    8. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      201
      1306
    9. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      8
      1208
    10. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1205
    Aihe