Ketäs täällä nykyisin häärää.?
Millainen paikka ja maine.?
https://www.youtube.com/watch?v=dNMvOx5Rbug&feature=youtu.be&fbclid=IwAR0buNYcXCkPgqDhSotPYj6faWvenqP3ofaN9Sn3blbBCiYH9RMegl_hnpw
Spartak oy
22
1604
Vastaukset
- Anonyymi
Hyvin pyyhkii ja UP
- Anonyymi
Euroopan sosiaalirahaston (ESR) rahoittaman hankkeen kuvaus
1 Hanke
Hankekoodi: S21096
Hankkeen nimi: Työelämän ulkopuolella olevien päihde-, laitos- ja rikostaustaisten nuorten työ- ja toimintakyvyn vahvistaminen työpajavalmennuksen avulla
Toimintalinja: 5. Sosiaalinen osallisuus ja köyhyyden torjunta
Erityistavoite: 10.1. Työelämän ulkopuolella olevien työ- ja toimintakyvyn parantaminen
Suunnitelman mukainen toteutusaika: Alkaa 1.9.2017 ja päättyy 31.8.2019
Toiminnan tila: Toiminta päättynyt
Vastuuviranomainen: Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus
2 Hakijan perustiedot
Hakijan virallinen nimi: Spartak Kajaani ry
Organisaatiotyyppi: Kansalaisjärjestö
Y-tunnus: 1886736-6
Jakeluosoite: Kontiomäentie 60b
Puhelinnumero: 0456485150
Postinumero: 88530
Postitoimipaikka: Paakki
WWW-osoite: http://spartakkajaani.esy.es/
Hankkeen yhteyshenkilön nimi: Matti Karppinen
Yhteyshenkilön asema hakijaorganisaatiossa: Taloushallinto/sihteeri
Yhteyshenkilön sähköpostisoite: matti.spartak(at)gmail.com
Yhteyshenkilön puhelinnumero: 045-8707023
Hakijoiden lukumäärä tai tuen siirto -menettely: Vain yksi hakija
3 Suunnitelman mukainen tiivistelmä toteutuksesta
Tavoitteena on tuottaa toimiva työpaja joka pohjautuu päihteettömyyteen, sosiaalisen valmennukseen,sekä työhönvalmennukseen. Toiminnassa kiteytyy päihteettömyys, yhteisöllisyys sekä toimimalla toipuminen. Hankkeessa keskitytään työelämän ulkopuolella olevien päihde, laitos- ja rikostaustaisten nuorten työ- ja toimintakyvyn parantamiseen. Työpajavalmennuksen kohderyhmään kuuluvat alle 29- vuotiaat päihde-ja laitostaustaiset nuoret heikossa työmarkkina-asemassa olevat henkilöt. Työpajatoiminnan asiakaskunta koostuu moniongelmaisuudesta, terveydellisistä tai sosiaalisista syistä heikkoon työasemaan joutuneista henkilöistä. Heikkoon työasemaan johtavia syitä voivat olla niin vamma , sairaus kuin päihdeongelmat, asenne- ja velkaongelmat, heikko kielitaito, vähäinen tai vanhentunut koulutus, pitkäaikaistyöttömyys, laitostuminen sekä työkokemuksen puutekin.
Hankkeessa huomioidaan asiakkaiden näkökulma sosiaalisen kuntoutuksen kehittämisessä ja asiakaskehittäjyys on vahvasti osana hankkeen toimintaa.
Sosiaalinen vahvistaminen hankkeen ehkäisevässä päihdetyössä tarkoittaa kohderyhmän sosiaalisten taitojen, itsetunnon sekä nuoren oman arvomaailman tukemista niin, että nuorella olisi taidot, joiden avulla rakentuu terveyttä edistävä tapa elää ja suhtautua asioihin. Lähtökohtana on se, että vahvistamalla nuoren elämässä olevia suojaavia ja hyvinvointia edistäviä tekijöitä, suojataan nuorta myös päihteidenkäytön haitoilta. Hanke kohdentuu sosiaalisen kuntoutuksen toimintamallin kehittämiseen Kainuuseen ja siihen liittyen myös asiakastyön kehittämiseen.
Hankkeessa tehdään yhteistyötä sosiaalisen kuntoutuksen osalta Kainuun soten SOS Kainuu –hankkeen, aikuissosiaalipalvelujen, kuntouttavan työtoiminnan, TE-toimiston, TYP:n, hankkeiden, kuntien, 3. sektorin ym. tahojen kanssa toimintamallien kehittämisessä ja käytännön asiakastyössä. Hankeyhteistyöstä on sovittu Kainuun soten kehittämis- ja suunnitteluyksikön hallinnoiman SOS Kainuu-hankkeen kanssa ja nyt haussa oleva hanke linkittyy sosiaalisen kuntoutuksen kehittämisen kokonaisuuteen Kainuussa.
Hankkeella on tavoitteena saada kohderyhmään kuuluvia asiakkaita kahden vuoden aikana n.60 jotka ohjautuvat mm. TYPan,TE-toimiston, Vankiloiden, Risen, hankkeiden ja yhdistyksien kautta. Työpajavalmennuksen tavoitteena on ensisijaisesti asiakkaan hyvinvoinnin ja työkyvyn parantaminen. Tuloksena aktivointisuunnitelman luominen, seuranta sekä suunnitelman toteutumisen myötä asiakkaan koulutukseen tai avoimille työmarkkinoille työllistyminen (20 asiakasta hankkeen aikana...- Anonyymi
Tekeekö mikään firma tutkimusta moniko näihin toimintoihin osallinen löytää elämässä paremman tavan elää vai jatkuuko samat tavat työtoiminnan tai kuntouttavan jälkeenkin. Eli onko kyse pilipali kursseista missä ei todellisiin ongelma kohtiin käydä käsiksi?!
- Anonyymi
... Asiakas osallistuu työpajatoimintaan 1-5 päivänä viikossa, 4-8 tuntia päivässä. Työpajavalmennuksen tukitoimet kohdennetaan tehokkaasti ja viranomaisten yhteistyötä eri sektoreiden välillä vahvistetaan jatkuvasti.Käytämme kykyviisaria hankkeen suunnitteluun, toteutukseen ja kehittämistoimenpiteisiin.
Välittömänä tavoitteena on tuottaa ja kehittää toimiva päihdeluentopaketti. Päihdeluentopaketti pitää sisällään tietoa ja kokemuksia päihderiippuvuudesta, sen oireista sekä miten se vaikuttaa läheisiin sekä tietoa eri viranomaisille asiakkaiden työ ja tomintakyvystä sekä tuottaa kokoajan muuttuvasta päihdekulttuurista ajankohtaista informaatiota.
Teemme ehkäisevää työtä (päihde,rikos ja väkivalta) niin työpajalla kuin sosiaalisessa mediassakin. Tuotetaan toimintaa ja herätetään keskustelua
nuorten hyvinvointiin liittyvistä teemoista eri sosiaalisen median alustoilla ( esim. watsapp, sos.media,skype).
Yhteistyö yrityksiin
Kunnan yrityksiin jaetaan myös tietoa vankilasta vapautuvien valvonnasta ja tukitoimista. Näin yritämme muuttaa ennakkoasenteita ja olla tukena asiakkaan ja yrityksen nivelvaiheessa. Olemme tukena myös työkokeilun ja palkkatuen järjestämisissä yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa.
Informatiivista työtä ammatillisten koulujen kanssa kehitetään jotta tulokset paranisivat nykyisestä.
Uutuusarvona hankkeessa on myös se että Kajaanin lähikuntien koulujen henkilöstöä ja oppilaita tiedotetaan päihdekoulutuspaketilla ja Kajaaniin siirtyville opiskelijoille tiedotetaan paikallisista harrasteista ja yhdistyksistä, näin tuemme asiakasta haastavassa nivelvaiheessa yhteistyössä koulujen ja muiden toimijoiden kanssa. ( Paltamo, Sotkamo, Kuhmo, Ristijärvi, Hyrynsalmi, Suomussalmi, Puolanka). Kokemusasiantuntijoiden ja vertaistuen tarve on tullut esille niin asiakkaiden kuin viranomaisten taholta.
Kokemusasiantuntijatoiminnan tavoitteena on vastata palvelujärjestelmässä tarpeeseen kehittää käytännön asiakas- ja potilastyötä, sosiaali- ja terveydenhoitojärjestelmää, palveluja
sekä ammatillista koulutusta. Kokemusasiantuntijatoiminnan välitön hyöty ja merkitys on siinä, että kuulemalla todellisiin kokemuksiin perustuvaa tietoa työntekijät saavat tietoa sairastamisesta, kuntoutumisesta, kuntoutujien arjesta sekä oman asiakasryhmänsä palvelujen sisältöön, vuorovaikutukseen ja järjestelmän toimivuuteen kohdistuvista tarpeista. Kokemusasiantuntijoiden tieto on avuksi myös pitkäjänteisessä palveluiden kehittämisessä, asiakaslähtöisyyden vahvistamisessa sekä järjestelmän pirstaleisuuden ja avun saatavuuteen liittyvien ongelmien korjaamisessa. Näin ammattilaiset voivat ymmärtää paremmin asiakkaidensa odotuksia ja tarpeita. Parhaimmillaan yhteistyö kokemusasiantuntijoiden kanssa auttaa uudistamaan palveluita.Kokemusasiantuntija tarjoaa asiakkaalle vertaistukea, toipumisuskoa ja realistista tietoa toipumisprosessista.
4 Hankkeen kohderyhmät
4.1 Varsinaiset kohderyhmät
Hankkeen kohderyhmänä ovat laitos-ja päihdetaustaiset työ- ja toimintakyvyn vahvistamista tarvitsevat, tukea
tarvitsevat ja pitkään työttömänä olleet henkilöt. Työpajavalmennuksen kohderyhmään kuuluvat alle 29- vuotiaat
(päihde-ja laitostaustaiset nuoret) heikossa työmarkkina-asemassa olevat henkilöt. Työpajatoiminnan asiakaskunta
koostuu moniongelmaisuudesta, terveydellisistä tai sosiaalisista syistä heikkoon työasemaan joutuneista henkilöistä.
Heikkoon työasemaan johtavia syitä voivat olla niin vamma , sairaus kuin päihdeongelmat, asenne- ja velkaongelmat,
heikko kielitaito, vähäinen tai vanhentunut koulutus, pitkäaikaistyöttömyys, laitostuminen sekä työkokemuksen
puutekin. Yhdyskuntapalvelu/ Valvontarangaistus asiakkaat voivat olla poikkeuksellisesti iäkkäämpiä kuin varsinainen
kohderyhmä.
4.2 Välilliset kohderyhmät
Välillisiä hyötyjiä ovat Kainuu ja Kainuun yritykset, Kajaanin kaupunki, SoTe, A-klinikka, lastensuojelu,
rikosseuraamuslaitos, vankilat,Te-toimisto, Typa, Naksu-hanke,Nuppa-hanke,Kty, omaiset ja eri yhteistyökumppanit.
Kolmas sektori, hankkeet, koulut ja opiskelijat.
Hankkeessa tehdään yhteistyötä sosiaalisen kuntoutuksen osalta Kainuun soten SOS Kainuu –hankkeen,
aikuissosiaalipalvelujen, kuntouttavan työtoiminnan, TE-toimiston, TYP:n, hankkeiden, kuntien, 3. sektorin ym. tahojen
kanssa toimintamallien kehittämisessä ja käytännön asiakastyössä. Hankeyhteistyöstä on sovittu Kainuun soten
kehittämis- ja suunnitteluyksikön hallinnoiman SOS Kainuu-hankkeen kanssa ja nyt haussa oleva hanke linkittyy
sosiaalisen kuntoutuksen kehittämisen kokonaisuuteen Kainuussa.
5 Projektin julkinen rahoitus, euroa
Myönnetty EU- ja valtion rahoitus: 251 142
Toteutunut EU- ja valtion rahoitus: 246 108
Suunniteltu julkinen rahoitus yhteensä: 313 098
Toteutunut julkinen rahoitus yhteensä: 306 822
6 Maantieteellinen kohdealue
Maakunnat: Kainuu
Seutukunnat: Kajaanin, Kehys-Kainuun
Kunnat: Suomussalmi, Paltamo, Ristijärvi, Puolanka, Sotkamo, Kajaani, Hyrynsalmi, Kuhmo - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
... Asiakas osallistuu työpajatoimintaan 1-5 päivänä viikossa, 4-8 tuntia päivässä. Työpajavalmennuksen tukitoimet kohdennetaan tehokkaasti ja viranomaisten yhteistyötä eri sektoreiden välillä vahvistetaan jatkuvasti.Käytämme kykyviisaria hankkeen suunnitteluun, toteutukseen ja kehittämistoimenpiteisiin.
Välittömänä tavoitteena on tuottaa ja kehittää toimiva päihdeluentopaketti. Päihdeluentopaketti pitää sisällään tietoa ja kokemuksia päihderiippuvuudesta, sen oireista sekä miten se vaikuttaa läheisiin sekä tietoa eri viranomaisille asiakkaiden työ ja tomintakyvystä sekä tuottaa kokoajan muuttuvasta päihdekulttuurista ajankohtaista informaatiota.
Teemme ehkäisevää työtä (päihde,rikos ja väkivalta) niin työpajalla kuin sosiaalisessa mediassakin. Tuotetaan toimintaa ja herätetään keskustelua
nuorten hyvinvointiin liittyvistä teemoista eri sosiaalisen median alustoilla ( esim. watsapp, sos.media,skype).
Yhteistyö yrityksiin
Kunnan yrityksiin jaetaan myös tietoa vankilasta vapautuvien valvonnasta ja tukitoimista. Näin yritämme muuttaa ennakkoasenteita ja olla tukena asiakkaan ja yrityksen nivelvaiheessa. Olemme tukena myös työkokeilun ja palkkatuen järjestämisissä yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa.
Informatiivista työtä ammatillisten koulujen kanssa kehitetään jotta tulokset paranisivat nykyisestä.
Uutuusarvona hankkeessa on myös se että Kajaanin lähikuntien koulujen henkilöstöä ja oppilaita tiedotetaan päihdekoulutuspaketilla ja Kajaaniin siirtyville opiskelijoille tiedotetaan paikallisista harrasteista ja yhdistyksistä, näin tuemme asiakasta haastavassa nivelvaiheessa yhteistyössä koulujen ja muiden toimijoiden kanssa. ( Paltamo, Sotkamo, Kuhmo, Ristijärvi, Hyrynsalmi, Suomussalmi, Puolanka). Kokemusasiantuntijoiden ja vertaistuen tarve on tullut esille niin asiakkaiden kuin viranomaisten taholta.
Kokemusasiantuntijatoiminnan tavoitteena on vastata palvelujärjestelmässä tarpeeseen kehittää käytännön asiakas- ja potilastyötä, sosiaali- ja terveydenhoitojärjestelmää, palveluja
sekä ammatillista koulutusta. Kokemusasiantuntijatoiminnan välitön hyöty ja merkitys on siinä, että kuulemalla todellisiin kokemuksiin perustuvaa tietoa työntekijät saavat tietoa sairastamisesta, kuntoutumisesta, kuntoutujien arjesta sekä oman asiakasryhmänsä palvelujen sisältöön, vuorovaikutukseen ja järjestelmän toimivuuteen kohdistuvista tarpeista. Kokemusasiantuntijoiden tieto on avuksi myös pitkäjänteisessä palveluiden kehittämisessä, asiakaslähtöisyyden vahvistamisessa sekä järjestelmän pirstaleisuuden ja avun saatavuuteen liittyvien ongelmien korjaamisessa. Näin ammattilaiset voivat ymmärtää paremmin asiakkaidensa odotuksia ja tarpeita. Parhaimmillaan yhteistyö kokemusasiantuntijoiden kanssa auttaa uudistamaan palveluita.Kokemusasiantuntija tarjoaa asiakkaalle vertaistukea, toipumisuskoa ja realistista tietoa toipumisprosessista.
4 Hankkeen kohderyhmät
4.1 Varsinaiset kohderyhmät
Hankkeen kohderyhmänä ovat laitos-ja päihdetaustaiset työ- ja toimintakyvyn vahvistamista tarvitsevat, tukea
tarvitsevat ja pitkään työttömänä olleet henkilöt. Työpajavalmennuksen kohderyhmään kuuluvat alle 29- vuotiaat
(päihde-ja laitostaustaiset nuoret) heikossa työmarkkina-asemassa olevat henkilöt. Työpajatoiminnan asiakaskunta
koostuu moniongelmaisuudesta, terveydellisistä tai sosiaalisista syistä heikkoon työasemaan joutuneista henkilöistä.
Heikkoon työasemaan johtavia syitä voivat olla niin vamma , sairaus kuin päihdeongelmat, asenne- ja velkaongelmat,
heikko kielitaito, vähäinen tai vanhentunut koulutus, pitkäaikaistyöttömyys, laitostuminen sekä työkokemuksen
puutekin. Yhdyskuntapalvelu/ Valvontarangaistus asiakkaat voivat olla poikkeuksellisesti iäkkäämpiä kuin varsinainen
kohderyhmä.
4.2 Välilliset kohderyhmät
Välillisiä hyötyjiä ovat Kainuu ja Kainuun yritykset, Kajaanin kaupunki, SoTe, A-klinikka, lastensuojelu,
rikosseuraamuslaitos, vankilat,Te-toimisto, Typa, Naksu-hanke,Nuppa-hanke,Kty, omaiset ja eri yhteistyökumppanit.
Kolmas sektori, hankkeet, koulut ja opiskelijat.
Hankkeessa tehdään yhteistyötä sosiaalisen kuntoutuksen osalta Kainuun soten SOS Kainuu –hankkeen,
aikuissosiaalipalvelujen, kuntouttavan työtoiminnan, TE-toimiston, TYP:n, hankkeiden, kuntien, 3. sektorin ym. tahojen
kanssa toimintamallien kehittämisessä ja käytännön asiakastyössä. Hankeyhteistyöstä on sovittu Kainuun soten
kehittämis- ja suunnitteluyksikön hallinnoiman SOS Kainuu-hankkeen kanssa ja nyt haussa oleva hanke linkittyy
sosiaalisen kuntoutuksen kehittämisen kokonaisuuteen Kainuussa.
5 Projektin julkinen rahoitus, euroa
Myönnetty EU- ja valtion rahoitus: 251 142
Toteutunut EU- ja valtion rahoitus: 246 108
Suunniteltu julkinen rahoitus yhteensä: 313 098
Toteutunut julkinen rahoitus yhteensä: 306 822
6 Maantieteellinen kohdealue
Maakunnat: Kainuu
Seutukunnat: Kajaanin, Kehys-Kainuun
Kunnat: Suomussalmi, Paltamo, Ristijärvi, Puolanka, Sotkamo, Kajaani, Hyrynsalmi, KuhmoEkskäyttäjä on opetellut käyttämään copypastea? Ei yhtään järkevämpää vastausta osannut muotoilla 😁
- Anonyymi
Kannattavaa toimintaa siis
- Anonyymi
Paskasakin hyysäämistä. Mielestäni.
- Anonyymi
Juuri sitä. Aivan höpöhankkeita.
- Anonyymi
Eihän siellä oo kun korvaushoito potilaita tekemässä kauppaa ja narkkareita ostamassa. Niistä koostuu nämä työntekijät siellä.
- Anonyymi
300 000 euroa taivaan tuuliin kahdessa vuodessa. Eiköhän tässä yhteiskunnassa ois ollut tärkeempiäkin käyttökohteita kuin päiväkerho juopoille ja sekakäyttäjille..
- Anonyymi
Kaikki maallinen on loppujen lopuksi täysin turhaa, elämään täytyy löytää sisältöä muuten kuin rahan kautta.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Kaikki maallinen on loppujen lopuksi täysin turhaa, elämään täytyy löytää sisältöä muuten kuin rahan kautta.
Alkoholi on yks semmonen.
- Anonyymi
Kommunisti Kortelainen pistäytynyt hakemassa kassasta rahhaa ja pierassu lähtiessään
- Anonyymi
Kannattas seurata päämiesten rahankäyttöö. Pyörät ja autot vaihtuu lennosta.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Kannattas seurata päämiesten rahankäyttöö. Pyörät ja autot vaihtuu lennosta.
Taitaa loppua se rahankäyttö kun rahahanat on laitettu kiinni. Olihan tuo turhan rahakasta hommaa ilman mitään järkevää koulutusta..
- Anonyymi
Kommentteja poistettu, eivät siis kestä kritiikkiä.
Sanonpahan vaan että puurot ja vellit ovat menneet sekaisin. Enkä ymmärrä miten sote voi avustaa tätä järjestöä kun spartalaiset "työntekijät" ovat liittoutuneet sotea vastaan??!
Ollaan asiakkaiden puolta, mutta unohdetaan se kenen leipäö syödään. Omaa kilpeä kiillotetaan kyseenalaisin keinoin. Noo.. mielenkiinnolla odotan milloin kopsahtaa omaan nilkkaan. Auttamisammatissa on hyvä olla "selvillä" omista motiiveistaan... - Anonyymi
Entä laittomat aseet??
- Anonyymi
Syrjäytyneet nuoret pääsevät alan ammattilaisten oppiin!
- Anonyymi
Ei laiteta . Pistettä JA ? kysymysmerkkiä. Vain toinen.
- Anonyymi
Soita ja kysy ja tee valitus vaikka liittoon.
Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kiitos nainen
Kuitenkin. Olet sitten ajanmerkkinä. Tuskin enää sinua näen ja huomasitko, että olit siinä viimeisen kerran samassa paik134780MTV: Kirkossa saarnan pitänyt Jyrki 69 koki yllätyksen - Paljastaa: "Se mikä oli hyvin erikoista..."
Jyrki Linnankivi alias Jyrki 69 on rokkari ja kirkonmies. Teologiaa opiskeleva Linnankivi piti elämänsä ensimmäisen saar1022491Hyväksytkö sinä sen että päättäjämme ei rakenna rauhaa Venäjän kanssa?
Vielä kun sota ehkäpä voitaisiin välttää rauhanponnisteluilla niin millä verukkeella voidaan sanoa että on hyvä asia kun5781871- 91743
Kirjoita yhdellä sanalla
Joku meihin liittyvä asia, mitä muut ei tiedä. Sen jälkeen laitan sulle wappiviestin1131577Olet hyvin erilainen
Herkempi, ajattelevaisempi. Toisaalta taas hyvin varma siitä mitä haluat. Et anna yhtään periksi. Osaat myös ilkeillä ja671207Yksi syy nainen miksi sinusta pidän
on se, että tykkään luomusta. Olet luonnollinen, ihana ja kaunis. Ja luonne, no, en ole tavannut vielä sellaista, joka s331148Hyödyt Suomelle???
Haluaisin asettaa teille palstalla kirjoittelevat Venäjää puolustelevat ja muut "asiantuntijat" yhden kysymyksen pohditt2191000Paljastavat kuvat Selviytyjät Suomi kulisseista - 1 päivä vs 36 päivää viidakossa - Katso tästä!
Ohhoh! Yli kuukausi viidakossa voi muuttaa ulkonäköä perusarkeen aika rajusti. Kuka mielestäsi muuttui eniten: Mia Mill3998Hyvää Joulua mies!
Toivottavasti kaikki on hyvin siellä. Anteeksi että olen hieman lisännyt taakkaasi ymmärtämättä kunnolla tilannettasi, o64997