turhasta tyroksiinista voi olla haittaa!

Anonyymi

Selailin tässä muutaman vuoden vanhoja Kilpi-lehtiä, kun etsin vastausta kysymykseeni. Ja löytyihän se sieltä, vuoden 2014/4 numerosta.

Eli: tyroksiinin käyttö henkilöillä, joilla oma kilpirauhanen toimii, kutistaa lopulta oman kilpirauhasen kokonaan, jos tyroksiinilla ajetaan oman kilpirauhasen toiminta alas vuosien ajan.

Olen miettinyt itse, syönkö tyroksiinia turhaan, kun vointi vaihtelee väsymyksen/aivosumun ja normaalin välillä, ja aloittaessa arvot olivat melkein viitteiden rajoilla. Ja samalla miettinyt, voikohan siitä olla jotain haittaa.

Tätä ei siis ole tarkoitettu niille, joilla on selkeä vajaatoiminta eli kilpirauhasen sairaus, vaan niille jotka itsepintaisesti vaativat tyroksiinia lääkäreiltä vedoten netistä lukemiinsa keskusteluihin.

3

62

  Vastaukset

  • Voi aiheuttaa koko vajaatoiminnan jos käyttää turhaan. Enkunkielisiltä sivuilta tuosta olen lukenut. Jos vajaatoimintaa ei olekaan, sen voi saada käyttämällä isoa annosta tyroksiinia. Nähtävästi vain jos käyttää niin paljon, että tsh on pitkään tosi matala.

  • Kyllä, näin se menee ja sama tapahtuu muidenkin hormonien kanssa!

   Hashimoto

  • Jos on käyttänyt puolitoista vuotta tyroksiinia, eikä sitten vajaatoimintaa ollutkaan (on vain annettu tyroksiinikokeilu kohonneen tsh:n perusteella), voikohan kilppari olla jo pienentynyt?

  SEISKA.FI

  • Miljonäärikokki Tomi Björck toi perheensä Australiasta Suomeen – katso kuva kesäkämpästä!
  • Rihanna poseeraa seksikkäästi viettelevissä alusvaatteissa – näitä kuvia katsoessa tulee jopa syyllinen olo!
  • Kuvat hurjasta muodonmuutoksesta! Näin sukupuolensa korjannut Rodrigo ”ihmis-Ken” Alves rahoitti kymmenet kauneusleikkaukset!

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Martina jatkaa säälin kerjäämistä, kaikki on Stefun syytä

   Martina jatkaa säälin kerjäämistä ja myynnin kasvattamista tällä kertaa MeNaisissa. Odotettu valkopesuhaastattelu on ilmestynyt, onnittelut kaikille j
   201
   5350
  2. Kuinka keskustella rikoksista Suomi24:ssä

   Hei kaikille! Suomi24 on aina ollut paikka, jossa keskustellaan laajasti monenlaisista aiheista. Uutiset, ihmissuhteet ja elämän koko kirjo näkyy pal
   Suomi24 Blogi ★
   54
   2358