Tamforce mutterinväännin

Anonyymi

Ostin tuollaisen 18V akkumutterinvääntimen ja laitteesta luvataan 430Nm vääntöä. Mutta ei lähtenyt autonrenkaan pultit, piti löysätä selvästi että lähti irti. Eikös tuolla väännöllä pitäisi lähteä normi kiristeiset hyvin?

3

<50

Vastaukset

  • no juu, ehkä siinä luvataan vähän liikaa, hinta sen jo kertoo. Itellä sama laite, muihin vääntöhommiin hyvä laite, ilmapyssyllä rengashommat.

  • Huumori tason keskiyön palstan aktivointia

  • Mutterinvääntimien momentit kerrotaan max kiristysmomentti jolle on testi ja teollisuudessa sille momentille on merkitystä. Sitten on max avausmomentti joka on paljon isompi luku, siinä koneen annetaan vasaroida tietynkokoista mutteria joka aukeaa esim 10-15sek yhtäjaksoisen vasaroinnin jälkeen, ei ole samaa standardi ja testiä. Eli 15sek voi olla liipaisin pohjassa. Mikä lie tamforcen kerrottu momentti? En ole googlailu

    Ajatellaan että tamforce momentti on max avausmomentti ja se ylimitoitettu mikä normaalia ei tunnetuille merkeille, niin ei aukea välttämättä edes h auton kartiolla olevat pultit jotka olleet vuoden ja jos vielä hieman ylitiukassa.

    Mulla on 2007 tehty ja silloin ostettu 100eur / runko bosch gds ht, 1.5ah nicd akuilla käytössä, kerrottu momentti 475nm kiristys, standardia testille en muista. Aukeaa kaikki henkilautojen, isojen pakettiautojen, myös ylikiristetyt pultit jotka vuoden kiinni. Tämä on paljon tehokkaampi uudet 2019 ryobit, bilteman johdollinen, makitan 1/2 vanhempi tehomalli heikompi, ja moni muu. Mittaisin avausmomentin mutta 500nm halpa momenttiavain ei riitä.

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.