Firefox, paras turvallisuus.

Anonyymi

Saksalainen tietoturvakatsaus paljastaa totuuden: Mozilla Firefox on tutkitusti turvallisempi kuin esimerkiksi Google Chrome
Mozilla Firefox tiedettiin jo entuudestaan toimivaksi ja ominaisuuksiltaan tasapainoiseksi selaimeksi. Nyt sen tietoturvastakaan ei ole enää epäselvyyttä.

Mozilla Firefox on tällä hetkellä luokassaan turvallisin selainohjelmisto, kertoo saksalainen BSI.

Väitteen merkityksellisyyttä korostaa se, että BSI käytännössä vastaa Saksan julkisen sektorin ja yksityisen puolen virallisesta tietoturvaohjeistuksesta.

Sen turvakatsauksessa olivat mukana paitsi Mozilla Firefox 68 (ESR) sekä Google Chrome 76, myös Microsoft Internet Explorer 11 ja Microsoft Edge 44.

Vertailussa keskityttiin vain ohjelmistojen tietoturvaan sekä yksityisyyden suojaan liittyviin ominaisuuksiin, joten käyttöliittymälle tai esimerkiksi lisäominaisuuksille ei annettu painoarvoa. Yhteensä arviointikriteerejä oli yli 20, mistä johtuen mukaan ei tällä kertaa mahtunut esimerkiksi Operaa, Safaria tai Vivaldia.

LOPPUTULOKSISTA ei silti jää epäselvyyttä: Firefox toimii tietoturvan suhteen ihanteellisesti, siinä missä Edge, Chrome ja Explorer eivät esimerkiksi anna mahdollisuutta verkkoseurannan estämiseen tai tuntuvaan rajoittamiseen. Microsoftin Internet Explorer 11 oli mukana vain siksi, koska näin voitiin alleviivata vanhentuneen selaimen lukuisia kipupisteitä.

10

77

Vastaukset

 • Niimpä näkyy, edge meni hännille.

  T. L Kauha.

 • Joopa joo Operaa ja Vivaldia ei edes testattu, olis varmaan voittanut kaikki tuli- ja vesiketut sun muut elukat.

  • Ai kiinalainen, niin varmaan.


 • Opera ? Vivaldi? ei kai "isoja" selaimia mutta ei ketuta kun itse olen käyttänyt Operaa jo parikymmentä vuotta tyytyväisenä.

  • Anonyymi kirjoitti:

   This message has been removed by admin.

   Niin on!


  • Anonyymi kirjoitti:

   Niin on!

   Windows vanhana vakoojana luottaa jatkossa chromeen.


  • Ei opera ole enää Opera, eikä firefox ole Firefox, molemmat chromeklooneja. Waterfox on vielä turvallinen ja kunnolliset lisäosat.


 • Uskottava se on, Firefox PARAS!

  • Paras se on ollutkin.


 • Kuinka monta prosenttia tavallisista käyttäjistä mahtaa käyttää Firefoxin ESR versiota, mikä on tehty organisaatioita varten? Onko nämä uudempien Firefoxien käyttäjät tietämättään testaajia....
  Sama homma näyttää jatkuvan kuin kesäkuussa:
  https://www.is.fi/digitoday/tietoturva/art-2000006299732.html

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.