Vahingoittuneen kynnen lopullinen poisto

Anonyymi

Minulle sattui onnettomuus 12 vuotiaana, jolloin sormen kynsi halkesi ihan luita myöden. Asialle ei tehty juurikaan mitään, olimme mökillä keskellä kesää... Epämuodostunut kynsi on vaivannut siitä asti. Kynsi on halki keskeltä pituussuunnassa ja tämä ärsyttää kun se halkeama tarttuu kaikkeen. Luonnollisesti sitä tulee revittyä ja verihän siinä lentää... Nyt haluaisin eroon lopullisesti koko kynnestä. Pitääkö sormi pistää poikki vai kynsi "perustuksineen kaivaa pois? Miten estää kynnen kasvamasta takaisin? Onnettomuudesta on 41 vuotta, joten eipä tässä ole asian kanssa kiirehditty!

1

<50

Vastaukset

  • Kyllähän tuollainen epämuodostunut kynsi voidaan poistaa aika helpostikin paikallispuudutuksessa. Sen jälkeen on vaan sitten toivottava että uusi kynsi kasvaisi edes vähän normaalimpana. Kynsi on kasvanut 41 vuodessa jo moneen kertaan uusiksi ja jos halkeama on edelleen olemassa, se todennäköisesti uusiutuisi vaikka kynsi poistettaisikin. Ilmeisesti kynnen kasvuaihio on vaurioitunut silloin onnettomuudessa ja "tuottaa" kynteen jatkuvan halkeaman.

    Itselläni on lapsuudessa paljon pidemmän ajan takaa yksi sormi jäänyt oven väliin ja kynsi irtosi. Kynsi ei ole koskaan kasvanut täysin kuntoon, mutta kymmenien vuosien jälkeen on sentään kohtuullisen näköinen.

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.