Yksi kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa

Otatko mieluummin selfien kuin annat toisen kuvata itsesi?

77

97

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Sseuraava kysymyss.

    • Anonyymi

      Itse en ole koskaan ottanut ensimmäistäkään selfietä, enkä kuulu facebookiin enkä mihinkään mihin oma pärstä pitää laittaa esille. En ole vain kokenut tarpeelliseksi.

      • Ei ole itselläkään vielä ollut käytössä kovin montaa vuotta, mutta pitää seurata aikaansa.


    • Anonyymi

      Minulla on työkaveri ( 60 v, nainen), joka jokaisen lähes viikottaisen kampaaja - ja ripsien/kulmakarvasessionsa jälkeen kuvailee itseään ja julkaisee sitten otoksensa Facebookissa. Ja voi, kuinka ylistäviä kommentteja hän 'kavereiltaan' saa: Olet aina niin huoliteltu, Ihana, Kaunis Anne jne. Hänellä on kynitty, jatkuvasti väriä vaihtavat hiukset, perunanenä ja huono iho. Kun näen häntä työssä (silloin kun hän sinne vaivautuu) ei kenellekään tule mieleenkään kommentoida hänen habitustaan ja ulkonäköään Facebook-'ystävien' tavoin.

      • Olen itse ihmetellyt samaa Facessa, kun ihan tavalliset kuvat saavat tavattomasti kehuja tyyliin: Olet kaunis yms.! Lähes poikkeuksetta nämä ovat naisten lähettämiä. Ehkä on kyse jostain keskinäisen kehumisen kerhosta?

        Itse annan muiden hoitaa useimmiten kuvaamisen ja kuvat mieluummin vähän kauempaa otettuna. Ei lähikuvia, kiitos.


    • Anonyymi

      Minä näen naamani aamuin ja illoin kylppärin peilistä. Miksi kuvaisin itseäni. Matkoillamme vaimoni hoitaa kuvailun mutta kohteena ovat kulloisetkin paikalliset näkymät ja asiat. Emme me itse. Tuttavamme ovat tätä hieman hämmästelleet.
      Jos joku, jostakin syystä haluaisi kuvata minua niin siitä vaan! En piittaisi pätkääkään!

      • Kyllä meillä rouva tykkää ottaa minusta kuvia ja välillä pyydetään matkoilla paikallisia ottamaan kuvia meistä. Silloin jää jotenkin konkreettisempi muisto paikasta ja kiva katsella myöhemmnin kuvia ja todeta: - Voi, kuinka nuori olinkaan silloin?


      • Anonyymi
        PorvoonParoni kirjoitti:

        Kyllä meillä rouva tykkää ottaa minusta kuvia ja välillä pyydetään matkoilla paikallisia ottamaan kuvia meistä. Silloin jää jotenkin konkreettisempi muisto paikasta ja kiva katsella myöhemmnin kuvia ja todeta: - Voi, kuinka nuori olinkaan silloin?

        Vaimoni kuvaa paikkoja ja tapahtumia. Joskus minä saatan esiintyä jossakin kolkassa pienenä jo on asiayhteyttä.
        Lasten kehityksen kuvaaminen perhetapahtumien yhteydessä on toinen juttu.
        Meillä oli teemoina joulut ja synttärit.

        Tuttaviemme lomakuvissa ovat heidän naamansa ja vähintäänkin hahminsa pääosissa ja varsinaisen kohteen löytää niiden takaa, ainakin osittain, jos löytää.

        Espanjan paikassamme olen ihmetellyt noita sefiksiä. Mitä ideaa on ottaa parin naamakuvat tyhjää merta vasten?


    • Anonyymi

      Laitas herra parooni itsestäsi naamakuva niin voimme kehua komeuttasi.

      • Minun kohdallani on omakehu tuntematon käsite, enkä sitä halua muiltakaan.


    • Anonyymi

      Ennen kameran keksimistä piirrettiin ja maalattiin kuvia itsestä ja muista.
      Kameran avulla homma käy nopsaan ja tulos on todellisempi.
      Mutta lapasesta tuntuu lähtevän kaikki nykyään..

      • Ei selfien ottamisessa mitään tuomittavaa olekaan, jotkut keräävät varmaan itsestään muistoja tulevaisuutta varten.

        Aika monet suuret maalaustaiteilijat ovat tehneet omakuvan itsestään, selfie tavallaan sekin.


    • Anonyymi

      En ole ikinä ottanut selfietä, kuka hemmetti kuvaani välittää katsella. Eikä minua kuvaa muutkaan paitsi ehkä retkillä ryhmäkuvaus luvan kanssa, en oikein piittaa siitäkään, mutten viitsi syrjäänkään astua, kun ei ole syytä piilossa olla.

      • Olen kyllä ottanut selfietä ja ainakin sukulaiset ja tutut väittävät olevansa kiinnostuneita. Tunnen myös ihmisiä, jotka välttelevät kaikkea valokuvausta eikä heistä tule jäämään muistoja tuleville sukupolville.


      • Anonyymi
        PorvoonParoni kirjoitti:

        Olen kyllä ottanut selfietä ja ainakin sukulaiset ja tutut väittävät olevansa kiinnostuneita. Tunnen myös ihmisiä, jotka välttelevät kaikkea valokuvausta eikä heistä tule jäämään muistoja tuleville sukupolville.

        Juu, tuo pakoileminen yhteiskuvista ottaa päähän, sekä minua että kuvaajaa.


    • Anonyymi

      Otan pljon selfieitä siksi että näen miltä näytän. Joskus kamera on luotettavampi kuin peili siinä asiassa ja aina ei ole peiliä mukana että voi tarkistaa onko esim meikki taikka tukka hyvin. Mutta lisään someen tosi harvoin mitään selfieitä. Tykkään jakaa enemmän maisema tai eläinkuvia someen.

      • Tässä oli hyvä pointti! Miehenä minulle ei tulisi koskaan mieleen kuvata itseäni siksi, että tarkistaisin miltä näytän. Tässä varmaan on se hiuksenhieno ero naisten ja miesten välillä? Miehenä tiedän kaiken olevan kunnossa, mutta ehkä naisilla on enemmän varmistettavaa että näin tosiaan on?


    • Anonyymi

      Eihän nuo selfiet nyt kovin normaalia ole ,varsinkinkun aikuiset ja vanhemmat ihmiset napsivat kuvia itsestään. On kuvia eestä ja takaa ja sitten niitä julkaistaan ja kerätään peukutuksia. Olen aina ollut sitä mieltä, että kyseiset henkilöt kärsivät heikosta itsetunnosta ja epätoivoisesti yritetään näin pönkittää sitä. Nuorten selfiet on ihan ymmärrettävää ja tämä on enempi teinie juttu.

      • Mitä nuoret edellä, sitä vanhemmat perässä. Eivät nuo itseotetut kuvat mitään epänormaalia sentään ole, kukin tyylillään. Paperikuvat tulevat varmasti jäämään historiaan, kun sähköiset kuvat säilyvät paljon paremmin jälkipolville.


    • Anonyymi

      Itse otin yhden selfien itsestäni kun kokeilin uutta puhelinta. Olin niin kamalan näköinen että se loppui siihen. On ihmisiä joilla on jopa satoja kuvia itsestään esim. Instagramissa. Ihan kuvottaa katsoa niitä. Vältän katsomista. Narsismi rehoittaa.

      • Ei voi olla noin paljon narsisteja, jos jokainen selfien ottaja saa sellaisen leiman otsaansa. Minunkin tuttavapiirissä olisi enemmän kuin puolet narsisteja.

        Nuorilta sen kuvan ottaminen vaan käy niin luonnostaan, ei siinä montaa sekunttia mene ja lopputulos useimmiten melko onnistunut.


      • Anonyymi
        PorvoonParoni kirjoitti:

        Ei voi olla noin paljon narsisteja, jos jokainen selfien ottaja saa sellaisen leiman otsaansa. Minunkin tuttavapiirissä olisi enemmän kuin puolet narsisteja.

        Nuorilta sen kuvan ottaminen vaan käy niin luonnostaan, ei siinä montaa sekunttia mene ja lopputulos useimmiten melko onnistunut.

        Jos ottaa esim. tabletilla itsestään kuvan ja poistaa sen, jääkö se pilvipalveluun?

        Beng


      • Anonyymi kirjoitti:

        Jos ottaa esim. tabletilla itsestään kuvan ja poistaa sen, jääkö se pilvipalveluun?

        Beng

        Ei se varsinaisesti jää pilveen, mutta se voidaan tarvittaessa palauttaa sieltä, jos niin halutaan. Kaikki sähköisessä järjestelmissä tekemämme taltioidaan, niin kuin tämäkin kirjoittamani lause.


      • Anonyymi
        PorvoonParoni kirjoitti:

        Ei se varsinaisesti jää pilveen, mutta se voidaan tarvittaessa palauttaa sieltä, jos niin halutaan. Kaikki sähköisessä järjestelmissä tekemämme taltioidaan, niin kuin tämäkin kirjoittamani lause.

        Ajattelin vaan, että jos pilvisellä säällä näkyisi oma pallinaamani siellä.

        Beng


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ajattelin vaan, että jos pilvisellä säällä näkyisi oma pallinaamani siellä.

        Beng

        Voi se vaikka näkyäkin, mistä enää nykyään mistään tietää?


    • Anonyymi

      Nuoret naisen varsinkin tuota harrastavat. Kaffilla istuessa päivänä eräänä takanani oli kaksi sellaista, no ehkä 25 iältään naisihmistä, ja siinä kaffitteluni ainakan ehtivät ottamaan varmaankin 20 kuvaa, joita sitten arvostelivat oliko "onnistunut" ja edustava???

      Omituista.

      Moneltakohan murheelta maailma olisikaan säästynyt jos puhelimella voisi edelleenkin vain soittaa?

      • Se on sitä nykyaikaa se jatkuva kuvaaminen!

        Olen huomannut sellaisen seikan näissä itseään jatkuvasti valokuvaavissa, että heillä on lähes aina sama ilme kasvoillaan. Olisiko joku juttu, kun on omasta mielestään näyttänyt parhaimmalta, niin tavoitellaan aina tuota samaa?

        Tilannekuvat ja tapahtumista valokuvaaminen on tyylikkäämpää. Voi sinne joukkoon laittaa jonkun omakuvan, mutta ei herran jestas sentään jokaiseen.


      • Anonyymi

        Olen samaa mieltä kanssasi. Arvelen, että moni asia olisi toisin.
        Siitähän joku voisi tehdä aloituksen. Ite en nyt tohdi.

        Beng


      • Anonyymi kirjoitti:

        Olen samaa mieltä kanssasi. Arvelen, että moni asia olisi toisin.
        Siitähän joku voisi tehdä aloituksen. Ite en nyt tohdi.

        Beng

        Ehkä maailma vaan muuttuu niin kovaa vauhtia, että joskus meidän on vaikea pysyä mukana. Mutta sinnitellään...sinnitellään!


    • Anonyymi

      Antakaa yksikin järkevä syy ottaa selfie, miksi sellainen pitää ottaa? Ainoat syyt, mitkä minulle tulee mieleen, ovat pätemisen tarve ja huono itsetunto. Onneksi en kärsi kummastakaan.

      • No heti tulee mieleen, että haluat ottaa itsestäsi kuvan eikä lähettyvillä ole ketään muuta , joka sen voisi tehdä. Tulee tilanteita jonka haluaa tallentaa nimenomaan tyyliin, olen käynyt tai ollut kyseisessä paikassa.

        Ei se mielestäni pätemistä tai liity itsetuntoon. Toki varmaan niitäkin on, jotka pönkittävät riittämättömyyttään jatkuvilla päivittäisillä kuvilla itsellään. Minun on myös vaikea hahmottaa kuinka siitä voi tehdä itselleen ammatin, näitäkin tyyppejä on jo nykyään.


    • Täällä on jo epäilty mikä se ainoa järkevä syy olisi.
      Minä vahvistan nyt tuon epäilyn.
      Vuosi-tuhansia on ymmärretty Peilin kertovan katsojalleen näkymäänsä kaunistellen.
      Valo-kuvaus on raakaa.
      Se ei peittele raadollista totuuttakaan.
      Kuten aina olen sanonut:
      Rumat ja lihavat naiset Radioon.
      Kauniit ja hoikat naiset Televisioon.

      H.

      • Anonyymi

        Niin sieltä napsahtaa, ajoittain todellisia "kultajyviä" Hunkzilta..tuo kommentin loppuosuus on niin asiaa kuin olla voi!


      • Anonyymi

        Paremmin vielä palapeili.

        Beng
        Kerro kerro kuvastin... onko Isohoo komehin? Mihin hänet tungetaan, ei radioon (mitä suoltaisikaan), ei telkkuun, koska silmät pyörisivät kuin hedelmäpeli, kun Heta-Leena jne. lukisi uutisia.


    • Anonyymi

      Monella on varmaan suuri epävarmuus itsestään. Sen takia silikonit, huulet täyteen jotain täytettä. Suu tötteröllä itsestään kuvia. Jos yksi kuva päätyy sosiaaliseen mediaan niin sitä varten otettu n20 kuvaa. Ei ole kelvannut muut kuvat. Jotain ihmeellistä hyväksymisen hakemista.
      Suomenkin nuorista "julkkiksista" aika monella on ollut vakavia ongelmia mielensä kanssa. Surullista.

      • Julkkiksilla nyt tuntuu olevan melkein välttämättömyys raportoida tekemisistään. Minun ainakin käy vähän sääliksi Frederikiä, joka antaa lehdistölle vapaat kädet raportoida ihan kaikesta tekemisistä. Monasti surkeita ja myötähäpeää aiheuttavia juttuja.

        Ihanteet ja arvostuksen kohteet ovat muuttumassa. Televisiostakin tulee jotain tosi-tv juttuja, kokkiohjelmia ja vuosikymmeniä sitten loppuneiden ohjelmien uudelleen lämmittelyä juuri näiden silikoni ja huulet tötteröllä tyyppien tekemänä.


      • Anonyymi
        PorvoonParoni kirjoitti:

        Julkkiksilla nyt tuntuu olevan melkein välttämättömyys raportoida tekemisistään. Minun ainakin käy vähän sääliksi Frederikiä, joka antaa lehdistölle vapaat kädet raportoida ihan kaikesta tekemisistä. Monasti surkeita ja myötähäpeää aiheuttavia juttuja.

        Ihanteet ja arvostuksen kohteet ovat muuttumassa. Televisiostakin tulee jotain tosi-tv juttuja, kokkiohjelmia ja vuosikymmeniä sitten loppuneiden ohjelmien uudelleen lämmittelyä juuri näiden silikoni ja huulet tötteröllä tyyppien tekemänä.

        Eräskin tuttu henkilö, joka on kaunis ja tietää sen, laittaa kauniita kuvia itsestään instaan ja odottaa että muut sanovat että olet kaunis. Sitten hän sanoo kiitos. Aina sama kaava. Hei, onko tylsää? Lähes joka kuva on itsestä. Pointti on se, että se kauniina olo ja sen kehuminen alkaa tulla niin kuin kuvaksi omasta itsestä. Minä olen minä kun olen kaunis. Se olisi jotain, jos hän uskaltaisi olla vaikka ihan luonnollinen yhdessä kuvassa, tai tekemässä jotain, urheilemassa, luonnollisena, meikittä. Huvittavinta oli se, kun oli laittanut #naturallook, #naturalcurlyhair yms. Kun hänellä on oikeasti piikkisuorat hiukset ja oli laittanut itseään ennen kuvaa varmaan 2 h. Ja joka kuvassa poseerausilme. Hei naiset, teidän läpi nähdään. Toi on huvittavaa. Siis ihmisen minuus ei saa olla yksin se kauneus. Sen kuvan tuollainen antaa. Ja tulee vähän narsistimainen kuva ihmisestä. Onko elämässä muuta kuin oma kauneus?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Eräskin tuttu henkilö, joka on kaunis ja tietää sen, laittaa kauniita kuvia itsestään instaan ja odottaa että muut sanovat että olet kaunis. Sitten hän sanoo kiitos. Aina sama kaava. Hei, onko tylsää? Lähes joka kuva on itsestä. Pointti on se, että se kauniina olo ja sen kehuminen alkaa tulla niin kuin kuvaksi omasta itsestä. Minä olen minä kun olen kaunis. Se olisi jotain, jos hän uskaltaisi olla vaikka ihan luonnollinen yhdessä kuvassa, tai tekemässä jotain, urheilemassa, luonnollisena, meikittä. Huvittavinta oli se, kun oli laittanut #naturallook, #naturalcurlyhair yms. Kun hänellä on oikeasti piikkisuorat hiukset ja oli laittanut itseään ennen kuvaa varmaan 2 h. Ja joka kuvassa poseerausilme. Hei naiset, teidän läpi nähdään. Toi on huvittavaa. Siis ihmisen minuus ei saa olla yksin se kauneus. Sen kuvan tuollainen antaa. Ja tulee vähän narsistimainen kuva ihmisestä. Onko elämässä muuta kuin oma kauneus?

        Tottakai on elämässä muutakin kuin kauneus. Varmaan meidän ikäluokka käsittää sen viimeistään? Olen huomannut ja katsellut tutuillani tuollaista samanlaista käytöstä somessa, mutta epäilen ettei siitä edes saa huomauttaa tai menettää läheisen ihmissuhteen ja sinut tuomitaan henkipatoksi ikuisesti.


    • Anonyymi

      Olisi aika jännää, jos pyytäisin puolisoani aina kuvaamaan itseäni kun haluan kuvauttaa itseni jossain paikassa, joten otan myös selfieitä. Miksi vaivaisin toista, kun voin ottaa kuvan itse? Naiset kuvaavat pääosin kasvojaan, miehet kuvaava tekemistään ja harrastuksiaan. Se johtunee osittain siitä, että miehet tykkäävät katsoa naisten kasvoja ja naiset miehiä "hommissa". :)

      • Se on mielestäni helpompaa, kun antaa toisen ottaa sen kuvan. Ainakin itseltäni vaatii ponnisteluja ottaa kuvaa ja poseerata samaan aikaan.


    • En sitten ainoatakaan ole itsestäni ottanut, peili kyllä kertoo minulle kaiken tarpeellisen.
      Toissa kesänä pojantytär halusi välttämättä ottaa meistä yhteisselfien, halusi sen omille sivuilleen laittaa. Siellä jossain se on.

      • Sama täällä, olen ollut enemmän mukana muiden ottamissa selfieissä. Etenkin nuorilta se käykin paljon näppärämmin mitä meikäläiseltä.

        Ajan partani joka aamu ja tuijottelen peilliin, että onko ulkonäössä tapahtunut jotain merkittävää. Jos ei ole niin menen suihkuun ja lähden päivän askareisiin.


      • Anonyymi
        PorvoonParoni kirjoitti:

        Sama täällä, olen ollut enemmän mukana muiden ottamissa selfieissä. Etenkin nuorilta se käykin paljon näppärämmin mitä meikäläiseltä.

        Ajan partani joka aamu ja tuijottelen peilliin, että onko ulkonäössä tapahtunut jotain merkittävää. Jos ei ole niin menen suihkuun ja lähden päivän askareisiin.

        Wau….luin ketjun kaikki kommenttisi. Vaikutat fiksulta tyypiltä !


      • Anonyymi kirjoitti:

        Wau….luin ketjun kaikki kommenttisi. Vaikutat fiksulta tyypiltä !

        Suurkiitos!


    • Anonyymi

      Sitten jos haluaa miettiä niin kumpi on nolompaa/tyrkympää: se että otat itseäsi yksin ollessasia kuvia kun näytät mielestäsi hyvältä ja laitat parhaiten onnistuneen sitten vaikka sinne naamakirjaan vai se että jossain sukujuhlissa pyydät mummoa ottamaan sen 40 kuvaa kun kaikki näpsäistään väärällä hetkellä, silmät menevät kiinni, kuvakulma on väärä jne ja aina saat sanoa "ota uusi, tuli huono"? Koska kukaan ei oikeasti halua laittaa niitä toinen silmä kiinni ja suu auki hölötys-kuvia mihinkään julkiseen levitykseen.

      • En pyytäisi mummoa ottamaan sitä kuvaa, useimmiten sellaiset kuvaajat kiertelevät juhlapaikalla ja hoitavat pyynnöstä asian.

        Otan itse paljon huonompia selfie-kuvia kuin, että jos joku toinen ottaa minusta.


      • Anonyymi

        Toisen ottama kuva on useimmiten parempi kuin kenenkään selfie...


      • Anonyymi kirjoitti:

        Toisen ottama kuva on useimmiten parempi kuin kenenkään selfie...

        Erittäin samaa mieltä.

        Usein ei vaan ole sitä toista ihmistä ottamaan sitä kuvaa.


    • Anonyymi

      Toisin päin.

      Yksi kuva helpolla valehtelee, enenpi, kuin pitkäkään kertomus. Aikanaan maalaukset ja muut potretit oli nimenomaan poseerauskuvia. Niissä ihminen näytti ulos ja siitä näytettiin ulos tarkoitushakuinen imago. Valokuvaus oli ehkä alkuunsa raadollisempaa, mutta poseerauskuvia nekin muotokuvat oli. Oli kammattu, meikattu, puettu, mietitty taustoja ja asetelmia. Lisäks aika pian opittiin käsittelemään sekä kehitettäessä filmiä, sekä etenkin vedostaessa kuvaa. Näitä historia pullollaan, ryhmäpotreteista hävitetty ihmisiä jne.

      Noh, meitsi ollut innokas valokuvauksen harrastaaja, lisäks tehnyt töitä reprossa. Siis filmi aikaan. Parikyt vuotta sitten alkoi ilmaantuun ekat kuluttajahintaiset digikamerat ja siitä homma muuttunut hirveesti. Nyky kamerakännykällä pystyy ottamaan todella korkealaatuista kuvaa, lisäks koululaisetkin osaa käsitellä kuvaa.

      On mullakin digikamera, mutta digijärkkäriä en ole ostanut. Puhelimessa tokikin kamera. Viimeks kai kuvasin vesimittarin lukeman, koska mittari hankalassa paikassa kontata katsomaan.

      Maailma hukkuu kuvaan. Kaikki kuvaavat, materiaalia aivan tolkuttomasti. Se, miten tää nykyaika sitten säilyy bitteinä tulevaisuudessa, se onkin ongelmallisempi asia. Paperikuva säilyy satojakin vuosia, digistä tiedä, miten se jonnekin vaan tulee aikojen kuluessa häviämään. Ainakin aluksi hukkuu massaan.

      Niettä mulla kuvaaminen lähinnä teoreettinen harrastu nykyisin. Seurailen alaa ja tekniikka kiinnostaa, ehkä kuvankäsittelykin. Mutta itse kuvaaminen, se ei enää oikein iske. Iteasiassa tainnut tälle vuosikymmenelle ottaa lähinnä käytännön kuvia ja dokkarikuvaa jotain asiaa varten, varsinaisesti en ole kuvannut oikein mitään.

      Niin, koska ite kuitenkin kuvannut, poen jonkinlaista omakuva-kammoa. Erittäin vaivaannuttavaa olla väärällä puolen kameraa. Pitäis kai passikin uusia, ittensä kuvauttaminen sitä varten ajatuksena vastenmielinen. Yhden "selfien" otin pari vuotta sitten. Olin ostanut uuden puhelimen ja sitä räplätessäni epähuomiossa otin itsestäni kuvan. Hmm, sitä vois ehkä koittaa myydä jonkin kauhudekkarin kanteen.

      Ei kiinnosta instagramit, ei facet, ei mitkään muutkaan "sosiaalisen median" julkaisuväylät. Net jotenkin mun mielestä lähinnä pirstalloi ja hajoittaa nettiä. Porukat jakaantuu pieniin sisäpiirin kuppikuntiin, kokonaisuudet hajoavat. Mun mielestä netin suurin voima on anonyymiteetti. Kun ei asioissa ole mitään kovin ihmeellistä, ei asiat riitele. Mutta ihmiset riitelee. Jos asioista voi keskustella anonyymisti, asia tulee esiin usein. Jos naamari kehissä, silloin keskustelee ihmiset, asiat jotenkin jää sivuun.

      Hmm, mikä olikaan kysymys?

      Niin siis, jos itestä pitää kuva jonnekin saada, mieluiten ulkopuolinen kuvaaja. Jos ite alkais ottamaan, se ois jo ajatuksena erittäin pitkälle manipuloitu ja tarkoitushakuinen otos. Vieras kuvaaja pääsee paremmin katsomaan kuvattavaa, ulkopuolelta. Mieluiten tosiaan vieras, ei siis tuttu. Silloin katotaan, minkä näköinen ihminen on, jää mielikuvat ja mielipiteet, imagon rakentamiset pois, jää vaan kuva,

      En kyllä oikein muutenkaan tajua, miks ihmiset haluaa julkaista itestään kuvia netissä, mahdollisesti kuitenkin miljardien ihmisten pällisteltäväksi. Ja nuorisoa olen miettinyt, varmaan hyvä idea laittaa nettiin alastonkuvia itestään, kun niihin voi törmätä vielä kuolemaa tehdessäänkin. Sama muunkin "some sisällön" kanssa. Nythän jo huomattu, esim. useilla politiikoilla tullut ongelmia, nuorempana kirjoitettujen somejuttujen takia. Ja miten lie noin yleisimminkään, yleeensä ihmiset töissä, liekö aina työnanatajan etujen mukaista, jos duunarilla epämääräistä somehistoriaa. Ja muutenkin, pitäis niinkuin olla varovaisempi, eikä heti julkaista, kun "magee" kuva otettu, se voi kostautua myöhemmin.

      Jos jotku haluaa munata ittensä internetissä, se heille suotakoot. Pakko sitä ei ole tehdä.

      =DW=

      • Melko tyhjentävä lausunto ja ihan asiaa kaikki!

        Samoilla linjoilla olen tuosta ulkopuolisesta kuvaajasta, mikäli itsestä pitää saada edustava valokuva. Muuten vaan ja huvin vuoksi voi räpsiä kännykällä kuvia melkein mistä tahansa ajattelematta sen enempää. Viimeksi sattui olemaan kamera käsissä, kun kissa oli ihan vieressäni, rupesin ottamaan kuvia ja sain sellaisen vuosisadan haukotuskuvan. Me kissanomistajat tiedämme, että se hetki on hyvin lyhyt, kun kissa haukottelee. Sen kuvan laitoin someen ja se sai kymmenittäin tykkäyksiä, muuten en sinne paljoa postaile.


    • Anonyymi

      En-vastaus jälkimmäiseen. Ja ensimmäistä kysymystä en ymmärrä lainkaan, tai ole ymmärtävinään.
      Miksi joku yleensä haluaisi kuvata minua ja mihin tarkoitukseen, jota en koe luonnollisena millään lailla. Eikö Seiskan otoksia ole riittävästi.
      Itselläni ei ole tapana ottaa kuvia tuiki tuntemattomista ja riepotella niitä ympäriinsä tavan tuosta.
      Kuvaan paljon kaikkea luonnossa olevaa, liikkuvia puun lehtiä, puita ja kaikkea maan ja taivaan väliltä .

      • Anonyymi

        Ajattelisin et` aidoimmat kuvat ihmisistä on otettu poliisin arkistoihin, enkä tarkoita passikuvia vaikka nekin ovat karua todellisuutta...;))


      • Kyllä minä olen antanut oman kamerani toiselle ihmiselle monet kerrat ja pyytänyt häntä ottamaan kuvan. Siinä on sellainen elementti, että se saa molemmat hyvälle tuulelle ja hyvälle mielelle. Ei kukaan halua murjottaa valokuvattaessa. Aina ne minua valokuvanneet ovat olleet myös iloisia, siitä että ovat saaneet tällaisen kunniatehtävän.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ajattelisin et` aidoimmat kuvat ihmisistä on otettu poliisin arkistoihin, enkä tarkoita passikuvia vaikka nekin ovat karua todellisuutta...;))

        Amatöörikuvat arkistoissa, erityisesti passikuvat ovat hyviä linnunpelättimiä. Todellisuus niistä on yhtä kaukana kuin itä on lännestä:) Vähintään.
        Kuinka monen kuvaotos meneekään passitarkastuksessa läpi yhdellä katsomisella, vaikka on virallista dokumenttia. Minulla on joku villiesimerkki omalla tunnollani:)


      • Anonyymi
        PorvoonParoni kirjoitti:

        Kyllä minä olen antanut oman kamerani toiselle ihmiselle monet kerrat ja pyytänyt häntä ottamaan kuvan. Siinä on sellainen elementti, että se saa molemmat hyvälle tuulelle ja hyvälle mielelle. Ei kukaan halua murjottaa valokuvattaessa. Aina ne minua valokuvanneet ovat olleet myös iloisia, siitä että ovat saaneet tällaisen kunniatehtävän.

        En usko kenenkään ajattelevan huonoa pyydettäessä ottamaan omalla kameralla kuvaa itsestä. Hyvä mieli ja iloisuus kannattaa aina vaihtaa muutamaan itselle otettuun kuvaan.
        Kunniatehtävä..sitähän se juuri on puolin että toisin:)


      • Anonyymi kirjoitti:

        En usko kenenkään ajattelevan huonoa pyydettäessä ottamaan omalla kameralla kuvaa itsestä. Hyvä mieli ja iloisuus kannattaa aina vaihtaa muutamaan itselle otettuun kuvaan.
        Kunniatehtävä..sitähän se juuri on puolin että toisin:)

        Eri maalaiset ihmiset ovat pyytäneet kuvaamaan itseään heidän kameroillaan ja kännyköillään, enkä koskaan ole kieltäytynyt.


    • Anonyymi

      Kyllä selfie on lähinnä köyhän miehen ratkaisu eikä käytetä kuin hätätapauksessa.

    • En mielelläni ole kuvissa ollenkaan vaan kuvaan mieluummin toisia ja luontoa.
      Fb:ssä joillai on viisikymmentä selfietä omasta naamasta, koen myötähäpeää heidän puolestaan sillä sehän kertoo jotain.

      • Joku raja kannattaa pitää siinä oman naaman esittelyssä Facessa olla, siis huh huh. Eikä yleensäkään sinne naamakirjaan ole tarkoitus tunkea kaikkia valokuvia, niitä varten ainakin minulla on omat kansiot.


      • PorvoonParoni kirjoitti:

        Joku raja kannattaa pitää siinä oman naaman esittelyssä Facessa olla, siis huh huh. Eikä yleensäkään sinne naamakirjaan ole tarkoitus tunkea kaikkia valokuvia, niitä varten ainakin minulla on omat kansiot.

        Omanaaman massapositut kertoo siitä että julkaisija kaipaa kehuja ulkonäöstään kerta toisensa jälkeen. Jossain luki mies että pienoine merkki narsismista, mene ja tiedä. Ja pinnallisuudesta.


      • siilivain kirjoitti:

        Omanaaman massapositut kertoo siitä että julkaisija kaipaa kehuja ulkonäöstään kerta toisensa jälkeen. Jossain luki mies että pienoine merkki narsismista, mene ja tiedä. Ja pinnallisuudesta.

        Ei se ainakaan missään nimessä voi olla järkevää, jos ihminen ottaa vaan itsestään kuvia ja päivät pitkät postailee niitä johonkin someen. Toki tiedän joidenkin tekevät sitä ihan työkseen, mutta tarkoitankin ihan tavallisia tuttaviani, jotka selvästi näköjään tykkäävät, kun saavat "Olet kaunis yms." kehuja.


    • Juupa juu... minulla on juuri huono omatunto ja hirveä pätemisentarve ja pahus kun joku vielä kokee myötähäpeääkin,

      Aika ahkerasti käytän kameraa kännykässäni. Yleensä kaikkea muuta kuin itseäni, vaikka olen toki kuvannut itseäni ja pyytänyt muita kuvaamaan kun seison jossain nähtävyyden edessä tai esimerkiksi matkoilla hassuissa tai kivoissa paikoissa tai mukavissa tilanteissa, yhteiset ruokailuhetket on joskus aika haastavia tilanteita ottaa kuva.
      Selfieitä olen napannut kun olen halunnut kuvaan jonkun tutun kanssa tai muuten,
      hoopoimman selfien sain kun pyysin huutokauppakeisarin samaan potrettiin.

      En ole pitkään aikaan käynyt fasebookissa tai laittanut sinne kuvia, yhteen aikaan olin innokas , mutta sitten se hyytyi koko touhu ja saakin olla unohduksissa.

      Yhteen aikaan kuvasin itseäni monta päivää putkeen ja se oli hauskaa ja se oli silloin kun sain päähäni, että nyt tämä täti lähtee muutamille treffipalstoille ja piti saada sopiva kuva, sopivan salaperäinen ja sopivan paljon kertova ja kuitenkin hauska kuva. Silloin kuvasin hattupäisenä omenankukkien seassa ja pihlajapuskassa ja kynttilän valossa ja edestä ja takaa ja miten vain mielikuvitus keksi, oli peiliä ja vaikka mitä heijastusta. Se oli aika kivaa hommaa kännykällä kun sai epäonnistuneet poistaa heti. Parhaimmat kuvat sain vessanpeilin kautta kuvatessani, valaistuksen sai sopivaksi ja muutenkin veikeän kuvakulman.

      Että kuvaan selfieitä omaan tarkoitukseeni, ei niitä missään julkaista,
      viime aikoina olen ottanut kuvia lastenlapsista ja saan hyviä selfietä kun yhdessä hassutellaan ja otetaan vaikka mitä ilmeitä, lapset tykkää niitä katsella ja yhdessä nauretaan kun muistellaan mitä milloinkin yritetään esittää hassuissa rekvisiitoissa.

      Pitäisikin hommata kunnon varsi tuohon kameraani, niin saisi sopivan etäisyyden ja kuvaan mahtuisi muitakin tarinoita kuin vain oma naama...

      • Heh, aloitussanasi osoittivat hyvin kuinka meitä täällä syyllistetään ja halutaan lokeroida.

        Vanhoja valokuvia katsellessa tulee nostalginen olo ja pelkästään jo siksi on hyvä ottaa mahdollisimman paljon kuvia ja myös itsestään. Muistoja menneisyydessä ei voita mikään. Jotkut valittavat ettei heistä ole otettu paljoakaan valokuvia. Ei haittaa nykyään, kun sen voi tehdä ihan itse.

        Pojalla on sellainen pidempi varsi ja aika näppärästi ottaa kuvia ylioppilasjuhlissa ja häissä yms. tilaisuuksissa, jossa suku sekä tuttavat kokoontuvat. Sillä varrella saa mukavasti ulottuvuutta, niin kuvaan mahtuu enemmän ihmisiä.


    • Anonyymi

      1eero

      Ei tulisi mieleenkään, vältän muutenkin tulemasta kuvatuksi.

      Tiekoneellani on satoja kuvia joita hyvin harvoin katselen, ompahan siellä jos tarvii jossain yhteydessä katsella, kun aika jättää tuskin ne ketään kiinnostaa.
      Nuorempa kuvasin aika innokkaasti järjestelmäkameralla, nyt en ole sillä kuvannu moneen vuoteen.
      Uusimmissa kännyissä on vissiin viisi kameraa eri tarkoituksiin, puhelin niissä on toisarvoinen, tai ei sentään.
      Riittää kun piironkin päällä on kymmenkunta valokuvaa, muutama albummi joissa vanhimmat valokuvat lähemmäs satavuotta sitten otettuja naamakuvia.

      • Anonyymi

        Saattaa kuule hyvinkin kiinostaa. Itse kun selvittelin vanhempieni jäämistöä, niin skannasin yli 300 kuvaa ja sen jälkeen annoin kuvat eteenpäin sisaruksilleni jotta he voivat tallentaa itselleen mieluisat kuvat omiin järjestelmiinsä. Onneksi vanhempani olivat säästäneet myös omilta vanhemmiltaan jääneet muutamat kuvat.


      • Olen tehnyt sukuselvitystä ja siihen olisi ollut mukava laittaa kuva mukaan jokaisesta. Muutamia jotka kuulemma eivät halunneet tulla kuvatuksi puuttuu. No, se on heidän tahtonsa ja olen erittäin kiitollinen isälleni, joka otti paljon valokuvia (antoi myös valokuvata itseään) ja ne ovat nyt perusta koko olemassa olevalle valokuva arkistolleni.


    • Anonyymi

      Sekä-että, tilannekuvat ehdottomasti toisten ottamina, sillä itse otettuna ei aitoa tilannekuvaa oikein itsestään ja kanssaolijoista saa.
      Kuvaan paljon, ja annan toisten kuvata. Aivan mahtavaa kun nykyään voi huoletta räpsiä vaikka kuinka paljon ja rauhassa sitten jälkikäteen valita mitkä kuvat haluaa säästää. Uuden i-phoneni kamera on aivan mahtava.
      Entisvanhaan piti vähän miettiä mitä kuvaa, sillä joka kuvasta joutui maksamaan, varsinkin kaitafilmien kehitys oli kallista.

      Facen profiilikuvan vaihdan vuoden parin välein vastaamaan todellisuutta, mielestäni on jotenkin kornia tällätä sinne joku nuoruuden kuva. Taustakuvan vaihdan useammin, vuodenaikojen vaihtumisen mukaan.

      Paljon olen teettänyt kuvakirjoja otoksistani, varsinkin lastenlapset rakastavat katsella omia vanhempiaan muksuina, niin ja mummia ja pappaa myös. Paperikuvien aikaan ei oikein maltti riittänyt niitä laitella aina albumeihin, mutta digiajan saavuttua aloin skannaamaan myös vanhoja kuvia joista myös olen teettänyt kuvakirjoja.
      Olen myös itsestäni ja töistäni tehnyt kuvakirjan jokaiselta vuosikymmeneltä, muistin alkaessa haperoitua voi niistä sitten katsella mitä kaikkea on tullut tehtyä :)
      RealistiN

      • Selfiet eivät tosiaankaan ole tilannekuvia. Joskus taustalle saattaa tulla vahingossa jotain mielenkiintoista tai joku merkittävä henkilö. Sillekin oli olemassa joku oma sana, jota en enää edes muista.

        Minulla myös iPhonen kamera, se on aina mukana ja helppo ottaa kuvia nopeasti.

        Meillä on paperikuvat albumeissa, se oli sitä minun jääräpäisyyttäni, kun ilmoitin että valokuvaaminen loppuu, jos vanhat kuvat eivät ole albumeissa. Ja nehän ovat!


    • Anonyymi

      Ennen ensimmäistä "ulkomaan" matkaamme tuoreen vaimoni kanssa 1970, olin ostanut Asahi Pentax kameran ja objektiivit.
      Sillä Tanskan reisulla tuore vaimoni esiintyi useassa kuvassa, ei kaikissa, eikä monessakaan kuvassa pääroolissa.

      Seuraava matka 1971, autolla Välimerelle 4,5 viikoksi meni alkuun jieman samoissa merkeissä mutta sitten tulivat päärooliin kohteet ja tapahtumat. Mekin vielä esiinnyimme.
      Olimme jokainen kesäloma matkoilla ja kun tenavien syntymien aiheuttamat välivuodet menivät ohi, vaihtuivat esiintyjät. oitmaan lomilla 1v ja 3v penskat, sittemmin autolla teltan kanssa Eurooppaan 3v ja 5v ikäisten panskojen kanssa kuvasin eri tilanteita. Huvi- ja safaripuistoissa jne.

      Sitten tyhjensin kameralaukun oluttölkeille ja vaimo aloitti kuvailu nykyisillä periaatteilla. Paikkoja, tapahtumia, tilanteita joissa joskus minäkin esiinnyn mutta sivuroolissa. Eräänä esimerkkinä kerran Hampurin joulumarkkinoiden sivukadun myyntipöminällä jossa myyjänä sattui olemaan alkuaa tsekki joka oli ollut 14 vuotta töissä Kanarialla ja nyt toista vuotta Saksassa. Hänen veljellään oli Espanjan kaupunkimme ulkopuolella pieni maapaikka joten siitäkin syntyi juttua ja vaimoni pääsi käyttämään ainoaa, jokin verran osaamaansa ulkkarikieltä.
      Tämä nyt oli mm. tilanne jossa henkilöiden esiintyminen osana kokonaisuutta on mielestäni paikallaan.

      Minä käyn mielläni kauppahalleissa ja markkinoilla. Kun osumme näyttän tuotevalikoiman kohdalle niin vaimoni kuvaa tuotteet ja minä esiinnyn tunnistettavana hahmona reunassa. Mitä hiivatin älyä olisi kuvat minua ja varsinainen kohde näkyisi osittain takaani?

      Tuttavien lomakuvissa naamat tai ainakin koko henkilöt peittävät suuren osan kuvapinnasta. Muista kohteista esimerkkeinä "tämä on hotellin uima-allas ( rouva laardeineen bikineissä), tämä on uima-altaan baarimikko, tällä taksilla menimme torille ( ainutlaatuinen kuva, ei henkilöä )".

      Kukin mieltymyksiensä mukaan.

      • Vai rouva laardeineen, nauroin vedet silmissä.

        Ulkomaan reissuja varten piti ottaa oikein useampikin filmirulla mukaan, kun tuli niitä kuvia otettua enemmänkin ja varmuuden vuoksi samasta kohteesta useampiakin. Nuo lapsikuvat lomareissuilta tulivat myöhemmin mukaan ja niitä on varmaan tuhansia. Mukavia reissuja muistella myöhemmin.


    • Anonyymi

      Valokuvaus toimintaa kannustaakseni käyn ottamassa tarvittaessa kunnon kuvat.

    • Minulla on profiilissani 2 sanaa.
      Chorizo1 ja Chorizo2 Snell... SF
      Itse-kuvattuja.
      Kuvasta voi kyllä löytää useampiakin sanoja.

      H.

      • Anonyymi

        Chorizo on espanjalaista chili- makkaraa eikä sillä ole mitään tekemistä selfie kanssa.


    • Anonyymi

      Minulla on usein tunne, että pari kuvattavan sanaa kertoo enemmän hänestä, kuin tuhat kuvaa.

      En ota selfieitä, koska niille ei ole mitään järjellistä käyttötarkoitusta.

      Jokainen toimii tyylillään.


      kylmätotuus

      • Joskus sitten taas "sanat eivät riitä kertomaan", kun pitäisi kuvailla toista ihmistä.

        Ihan muutaman selfien olen ottanut ja nekin lähinnä kokeilu mielessä, jotta tarvittaessa sellaisen pystyn ottamaan.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nykynuoret puhuu nolosti englantia suomen sekaan, hävetkää!

      Kamalan kuuloista touhua. Oltiin ravintolassa ja viereen tuli 4 semmosta 20-25v lasta. Kaikki puhui samaan tyyliin. Nolo
      Maailman menoa
      187
      4273
    2. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      231
      2232
    3. 133
      1637
    4. Luovutetaanko nainen?

      En taida olla sinulle edes hyvän päivän tuttu. Nauratkin pilkallisesti jo selän takana.
      Ikävä
      67
      1321
    5. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      175
      1058
    6. Miten olette lähestyneet kiinnostuksen kohdettanne?

      Keskusteluita seuranneena tilanne tuntuu usein olevan sellainen, että palstan anonyymit kaipaajat eivät ole koskaan suor
      Ikävä
      64
      1044
    7. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      77
      1027
    8. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      55
      964
    9. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      65
      929
    10. Mies, tunnistatko minut tästä

      🙋 Nainen, järkevä, mukava ja kiltti?
      Ikävä
      77
      925
    Aihe