Nilkkamurtuma ei ole luutunut

Anonyymi

Nilkan ulkokehräs murtui 2,5 kuukautta sitten Weber-B-tasolta eli hyvin yleinen murtumatyyppi. Ongelmana on vain nyt, että murtuma ei ole vieläkään luutunut

Alunperin murtuma todettiin sairaalapäivystyksen röntgenissä ja läpivalaisussa hyväasentoiseksi, joten leikkausta ei tarvittu, vaikka sitä kuitenkin hetken harkittiin yhden millin siirtymän vuoksi.

Jalkaan laitettiin päivystyksessä umpikipsisaapas kuudeksi viikoksi. Kontrollikuvissa ja ortopedin vastaanotolla kävin viikon ja kahden viikon kuluttua murtumasta. Jalan varaukset olivat perinteiset 2 2 2 viikkoa eli aluksi ei varausta, sitten osavaraus ja lopulta täysvaraus. Näitä noudatin keppien avulla kulkien.

Kuuden viikon kuluttua menin taas ortopedin vastaanotolle ja röntgeniin. Murtuma ei ollut kuvissa luutunut, mutta ortopedi määräsi kipsin poistettavaksi, ja vaihdettavaksi hyvin kevyeen AirCast-nilkkatukeen. Keppejäkään ei saanut käyttää enää ja fysioterapia tulisi aloittaa heti. Lääkäri sanoi, että murtumat paranevat aina, vaikka joskus luutuminen voi olla hidasta.

Ehdin käydä kolme kertaa fysioterapiassa ja kulkea kepeittä nilkuttaen kevytlastassa luullen kaiken olevan ok. Toki nilkassa oli kipua, mutta siitä selvisi levolla ja särkylääkkeellä.

Kolmen viikon päähän oli varattu vielä yksi kontrollikäynti ortopdeille ja röntgenkuva jos niin haluaisin. Halusin ja kuva otettiin. Ei edelleenkään minkäänlaista luutumista. Onnekseni ortopedi, jolle olin ajan varannut, olikin vaihdettu jostain syystä toiseen lääkäriin, joka kulmat kurtussa määräsi tarkemman TT-kuvan ja kehotti varaamaan ajan alaraajoihin erikoistuneelle ortopedille. Näin toimittiin.

Erikoisortopedi näytti TT-kuvat, ja sanoi ettei kuvissa näy lainkaan luutumista. Syytä tähän ei löytynyt. Hän määräsi kaiken kuntoutuksen ja fysioterapiat keskeytettäväksi, jalkaan laitettiin tuhti kävelykipsi, Walker-ortoosi taas kuudeksi viikoksi ja kepit jälleen käyttöön. Varata saisi kivun mukaan.

Kuuden viikon kuluttua uusi TT-kuvaus. Jos siinä ei näy luutumista, tulee toimenpiteeksi ikävän kuuloinen leikkaus, jossa lonkasta kairattaisiin siirreluuta nilkan murtumakohtaan ruuveilla kiinnitettäväksi.

Etsin kohtalotovereita. Onko muilla jäänyt nilkkamurtuma luutumatta? Onko luutumattomuuden syy selvinnyt? Kauanko luutuminen on hidastuessaan kestänyt? Oletteko joutuneet leikkaukseen? Mahtoiko tapahtua hoitovirhe? Jne. jne. jne.

Täällä kauhukuvien vallassa kärvistelen ja haaveilen kepeästä askeltamisesta ja urheilusta.

Kuulisin mielelläni muiden kokemuksia.

9

1370

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Lepää, maltti on valttia.

  • Onko sinulla nyt kipsi jalassa ja kepit käytössä..? tosi pitkään on luutuminen kestänyt..:(

  • Anonyymi

   Luu uusiutuu mutta 2-3 kk on aika lyhyt aika

   6 kk - 1v olis lähempänä totuutta
   juo riittävästi ja syö terveellisesti

  • Anonyymi

   Vuosia sitten jalastani murtui kumpikin luu nilkan yläpuolelta.
   Kipsaus ja sairausloma.
   Luutumista ei tapahtunut ollenkaan.
   Lääkäri sanoi, että aika parantaa.
   Näin mentiin yli viisi kuukautta.
   Lopulta osaston ylilääkäri puuttui asiaan ja määräsi varjoainekuvauksen.
   Kuvauksen nimeä en muista. Se tehtiin kuitenkin paineistetusti.
   Ravinto ei kulkenut murtumakohtien läpi, joten määrättiin luudutusleikkaus.
   Lonkasta luulastuja murtumakohtiin.
   Paraneminen alkoi heti.
   Kolmessa kuukaudessa jalka oli terve.

  • Anonyymi

   Mitä sinulle nyt kuuluu? Minulla on samanlainen tilanne Walker ensi 2 2 2 kipsi pois. 11.1.2021 kävin ortopedilla ja nilkka on väljä sivusuunnassa. Seuraavaksi magneettikuva ja kartiokeilakuvaus, eilen soitto murtuma ei ole luutunut. Aika toiseen kaupunkiin ortopedille mitä nyt? Kertokaa kokemuksia.

   • Anonyymi

    Minulla sama....6viikko menossa,fyssari ensikäynnillä lähetti päivystykseen kun jalka todella turvoksissa.luutumista ei kuvien mukaan ole tapahtunut.voin kävellä hiljaksiin yhdellä kepillä.nyt lähetetty tiedot ortopedin arvioon,mitä seuraavaksi?
    Oon todella onneton,kun olen ollut kova liikkumaan.


   • Anonyymi

    Millainen on tilanteesi nyt?
    Itsellä reilu kolme kuukautta murtumasta, välillä kova kipu kävellessä ja siksi tutkittiin. Röntgenkuvat perusteella luutuminen pahasti kesken. Lähetin TT-kuvaukseen.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Millainen on tilanteesi nyt?
    Itsellä reilu kolme kuukautta murtumasta, välillä kova kipu kävellessä ja siksi tutkittiin. Röntgenkuvat perusteella luutuminen pahasti kesken. Lähetin TT-kuvaukseen.

    Kaksi kk mennyt,ei paljon muuttunut.Kävelen hiljoksiin mutta nilkka turpoaa....Fyssaria en ole saanut,odottelen pääsyä että saisin tietoa. Ortopedi palautti lähetteeni.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kaksi kk mennyt,ei paljon muuttunut.Kävelen hiljoksiin mutta nilkka turpoaa....Fyssaria en ole saanut,odottelen pääsyä että saisin tietoa. Ortopedi palautti lähetteeni.

    Hei, miten tilanteesi?
    Itsellä vastaava. 2 murtumaa nilkassa, turvotus ja kipu. Ei luudu. Ei ole kylläkään kipsattu, vaan tuhti ortoosi.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Seiska: "Naimisissa oleva kansanedustaja Matias Mäkynen (SDP) iski nuoren opiskelijan"

   https://www.seiska.fi/Kotimaa/Skandaalipaljastus-Naimisissa-oleva-kansanedustaja-Matias-Makynen-iski-nuoren-opiskelijan "Opiskelija on kertonut lähip
   Maailman menoa
   720
   6864
  2. Ota muhun yhteyttä

   Jotakin kautta. Selvitetään asiat..
   Ikävä
   75
   1314
  3. "Haitta-poliitikko" Riikka Purra sai täyslaidallisen yritysjohtajilta

   "Vastuutonta isänmaan vahingoittamista" Useat yritysjohtajat kritisoivat perussuomalaisten maahanmuuttolinjaa. Muun muassa sijoittaja ja yrittäjä Pet
   Maailman menoa
   637
   912
  4. Ilman heijastinta ?

   Kauhavalla lenkkeilijä menehtyi auton törmättyä päin. Kyllä se heijastin on halpa henkivakuutus pimeällä, toki ei ole tietoa että onko heijastinta käy
   Kauhava
   16
   850
  5. Purra on täysin oikeassa: EU:sta voi ja pitää erota

   Britannialle ei ole koitunut todellisuudessa mitään haittaa siitä, että se erosi EU:sta. Ei ainakaan Maailman Pankin tilastojen mukaan. Erilaiset "asi
   Perussuomalaiset
   173
   849
  6. Olen tajunnut että tein virheen

   Kun meidän yhteys katkesi. Olisit ollut se oikea nainen mulle, miten enää voisin asian korjata? Olen pahoillani.
   Ikävä
   93
   734
  7. Ohjeita nettideittailun aloittaville

   Voisin kuvitella, että tätä aihetta on palstalla suhteellisen paljon jo käsitelty, mutta en alkanut kaivella mitään arkistoja. Kertokaapa mitä vinkke
   Sinkut
   120
   705
  8. Martinan Emma gaala.

   Luuleeko Martina olevansa koko Emmagaalan pääjehu vai mikä on? Monta päivää jo laittanut itseään gaalaa varten,ja tottakai, pois kotoa hotelliin pakko
   Kotimaiset julkkisjuorut
   166
   675
  9. Mies mikä on sun mielestä suurin

   este sille ettei meidän tutustuminen ole edennyt? Ja uskotko vielä että tavataan?
   Ikävä
   49
   670
  10. Yle-kysely: SDP ohitti perussuomalaiset - Keskusta romahti jo vihreiden taakse

   Ylen tuoreessa kannatusmittauksessa kärkikolmikon kannatuserot kaventuivat entisestään. Kokoomus on ykkössijalla 2,5 prosenttiyksikön erolla SDP:hen.
   Maailman menoa
   167
   670
  Aihe