Aihe

CentOS, Virtualboxin kanssa outo ongelma

Anonyymi

Minun pitäisi töissä tutustua IBM:n qRadariin ja sitä varten pitäisi asentaa koneeseen Linux. Koneella on natiivina Windows ja tarvittavat Linux-distrot asennetaan Virtualboxin alle (tuttu juttu, pääosa softakehityksestä tapahtuu virtuaali-Debian 9:n alla). Ohjelmapaketti on ilmeisesti suunniteltu Red Hatille googlaamisen perusteella. CentOS:in pitäisi aika tarkkaan vastata sitä, mutta olla vapaa versio, joten latasin ISO:n ja kokeilin asentaa sitä, mutta jokin menee pieleen.

Luon siis virtualboxiin uuden Linux-virtuaalikoneen (nimi CentOS, tyyppi Red Hat 64-bit, koska CentOS:ia ei ole valikossa). Valitsen ISO:n levyksi ja käynnistän asennuksen.

Kaikki menee hyvin siihen asti, kun pitäisi luoda root-tunnus ja käyttäjä. Mutta kun luon ne ja valitsen jatkon näyttö (siis Virtualboxin ikkunassa) menee outoon tilaan, jossa yksi pikseli näyttäisi levinneen yhden grafiikkamerkin kokoiseksi (värit tietenkin aivan sekaisin). Hiiren kohdistimen liikuttaminen näkyy ikkunassa, joten virtuaalikone ei ole jämähtänyt, mutta kun koko näytöstä näkyy vain pieni osa vasemmasta ylänurkasta (levinneiden pikseleiden takia) se on aika käyttökelvoton. Olen yrittänyt asennusta kolme kertaa puhtaalta pöydältä, mutta sama ilmiö toistuu joka kerta.

Voisiko olla, että jostain syystä "server+gui"-valinta ei skulaa ? Pitäisikö kokeilla seuraavana vaikka workstationia ? Erään qRadarin asennusvideon perusteella tosin vaikuttaisi, että ainakin jonkinlaisia serveriominaisuuksia voitaisiin tarvita.

26

<50

  Vastaukset

  • Mulla oli sama juttu niin poistin koko linuksen koneelta pois.

   • Sulla ei mitään linuxia koskaan edes koneella ollutkaan!


   • Anonyymi kirjoitti:

    Sulla ei mitään linuxia koskaan edes koneella ollutkaan!

    Kyllä hänellä linukse on voinut olla, mikä se sitten lieneekään.


  • CentOS:n asentamisesta virtualboxiin ei ole kokemusta.
   Alemmasta linkistä:
   "According to the Redhat, on Virtualbox installation, the user should not select the default server with GUI option otherwise it will not work at all because of some known issues."

   Tuossa asennusohjeet:
   https://www.how2shout.com/how-to/how-to-install-centos-8-linux-on-virtualbox.html

   Toivottavasti tämmöinen vastaus saa olle ettei sitä poisteta.

   • Kiitos vastauksesta. Valitettavasti tuosta ei ollut apua. Valitsin Workstation-version ja lisäsin siihen paketteja ohjeen mukaan, mutta loppuvaiheessa näyttö sekoaa edelleen aivan samalla tavalla.

    Ehkäpä tuo ei ole yhteensopiva työkoneen (Lenovo Thinkpad jotain) kanssa tai ei tykkää toimia ulkoisella näytöllä...


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kiitos vastauksesta. Valitettavasti tuosta ei ollut apua. Valitsin Workstation-version ja lisäsin siihen paketteja ohjeen mukaan, mutta loppuvaiheessa näyttö sekoaa edelleen aivan samalla tavalla.

    Ehkäpä tuo ei ole yhteensopiva työkoneen (Lenovo Thinkpad jotain) kanssa tai ei tykkää toimia ulkoisella näytöllä...

    Jos mahdollista niin kannattaisi ensin kokeilla asentamista omalle kovalevylleen.


  • Ihan alkuun kannattaa kokeilla eri asetuksilla. Ottaa pois kaikki kiihdyttelyt jne. Paravirtualization interfaceakin voi kokeilla vaihdella.

   • Tai sitten vaan vaihtaa Windowsiin niin loppuu tuo säätäminen.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Tai sitten vaan vaihtaa Windowsiin niin loppuu tuo säätäminen.

    Lopeta toi windowsin tuputtaminen!


  • Avaaja on TROLLI! CentOS ei kukaan töisään asentele!

   • töisään?


   • Anonyymi kirjoitti:

    töisään?

    Juuri tota kelakolli... Trolli!


  • Johan on imagella kokoa, 6,6 gigaa? Mitähän kaikkea siihen on sullottu?

   • Mitä sekoilet?
    2.6G


   • Anonyymi kirjoitti:

    Mitä sekoilet?
    2.6G

    Minulla on 6.6 gigaa. Voisiko olla, että tuo 2.6-gigainen on 32-bittinen versio ? Tämä on 64-bittinen.

    Ja tuossa paketissa taitaa olla suunnilleen kaikki, mitä täydelliseen asennukseen tarvitaan (ei pelkät perussoftat vaan myös kaikki devaushommat yms yms)


   • Anonyymi kirjoitti:

    Mitä sekoilet?
    2.6G

    CentOS-8-x86_64-1905-dvd1.iso

    7,1 Gt (7 135 559 680 tavua)


   • Anonyymi kirjoitti:

    Mitä sekoilet?
    2.6G

    Avaus ja vastausia on täyttä valettä! asiallaala on se patajätkä trolli valheineen!


   • Anonyymi kirjoitti:

    CentOS-8-x86_64-1905-dvd1.iso

    7,1 Gt (7 135 559 680 tavua)

    Minulla on tuo sama. Nimi on täsmälleen sama ja kokokin on tavulleen sama. Eli ei pitäisi siitä olla kiinni.


   • Anonyymi kirjoitti:

    CentOS-8-x86_64-1905-dvd1.iso

    7,1 Gt (7 135 559 680 tavua)

    Joo, olet oikeassa ja minä väärässä kuten sinä yleensä olet.


  • Debiaaniin asennettuna kyllä asentui, muttei lähtenyt käyntiin, vaikka kokeilin eri asetuksilla ja muistimäärillä. Lähti poistoon ja jätti-iso siirtyi latauskansiosta bittitaivaaseen.

   • Siis Debianin alla Virtualboxiin ? Tuo kyllä viittaisi vähän siihen, että joko ISO on viallinen tai ei tykkää lainkaan Virtualboxista. Tai sitten tuo ei ole yhteensopiva työläppärin kanssa. Joka tapauksessa on aika lailla Force Majeure-este qRadarin testaamiselle, kun ei saa testikäyttistä asennettua. Debian 9:n alla tuo ei taida toimia, koska ilmeisesti käyttää RPM-paketteja. OpenSUSE:lla voisi ehkä toimia, mutta jotenkin epäilen...


   • Anonyymi kirjoitti:

    Siis Debianin alla Virtualboxiin ? Tuo kyllä viittaisi vähän siihen, että joko ISO on viallinen tai ei tykkää lainkaan Virtualboxista. Tai sitten tuo ei ole yhteensopiva työläppärin kanssa. Joka tapauksessa on aika lailla Force Majeure-este qRadarin testaamiselle, kun ei saa testikäyttistä asennettua. Debian 9:n alla tuo ei taida toimia, koska ilmeisesti käyttää RPM-paketteja. OpenSUSE:lla voisi ehkä toimia, mutta jotenkin epäilen...

    Virtualbox saattaa kiukutella jos bios asetukset on väärin. Eli virtualisointi pitää laittaa biossissa päälle.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Virtualbox saattaa kiukutella jos bios asetukset on väärin. Eli virtualisointi pitää laittaa biossissa päälle.

    Siis samoilla bios-asetuksilla kaksi muuta Virtualboxin alle asennettua Linuxia (OpenSUSE ja Debian 9) toimivat ongelmitta. Eli jos suljen epäonnistuneen asennusyrityksen jälkeen tuon viallisen virtuaali-CentOS:in ja käynnistän OpenSUSE:n tai Debianin se toimii ilman ongelmia.

    Ja tuo näytön sekoaminen CentOS:issa tapahtuu ihan asennuksen lopussa, kun olen asettanut pääkäyttäjän tunnuksen ja luonut normaalin käyttäjän ja painan Continue. Silloin näyttö menee sekaisin. Siihen asti kaikki skulaa kuin junan vessa. Ja noudatin tuota aikaisemmassa linkissä annettua ohjetta, mukaanlukien "Server with GUI" valinnan vaihtaminen workstationiksi. Kokeilin myös käyttää samoja näyttö- ja systeemiasetuksia kuin OpenSUSE:lla ja Debianilla. No dice.

    Lataussivulta löytyi itse asiassa kaksi ISO:ta. Toinen oli se aikaisemmin mainittu 7.1 gigan versio ja toinen jokin stream-versio (vielä isompi). Kokeilin monta kertaa molemmilla erilaisia asetuksia käyttäen, mutta siitä ei ollut apua. Sama vika molemmissa. Alkaa tuntua siltä, että CentOS ei vain tykkää tästä Lenovon läppäristä...


  • Okei, ongelma ratkesi. Käyttäjätukihenkilö IBM:n Suomen osastolta selvitti, että qRadar tarvitsee erityisen minimalistisen version CentOS:ista ja antoi linkin ISO:hon. Tuon asentaminen toimi, mutta ongelmana on, että qRadar ilmeisesti vaatii enemmän tilaa kuin koneella on vapaana.

   Onneksi löytyi joutilas läppäri, jossa tilaa on, joten asennan tuon CentOS:in ja qRadarin siihen. Ongelmana tosin on, että se qRadar-ISO pitäisi saada kopioiutua asennusta varten virtuaalikoneen tmp-kansioon. Ilmeisesti se onnistuisi FIleZillalla, mutta minulla ei ole sen käytöstä kokemusta. Voidaanko olettaa, että kun olen käynnistänyt virtuaalikoneen ja kirjautunut sisään voin antaa FileZillalle virtuaalikoneen IP-osoitteen, käyttäjätunnuksen ja salasanan yhteys toimii suoraan, eikä virtuaalikoneelta tarvitse manuaalisesti käynnistää mitään palvelimia tms. ?

   • Teeppä silleen, mutta se manuaalinen käynnistys tee kuitenkin automaattisena ja FIleZillalla formatoit sen home kansion, ole tarkkana että on oma home siis isäntä home.


   • "qRadar-ISO pitäisi saada kopioiutua asennusta varten virtuaalikoneen tmp-kansioon."

    Miksi et kytkisi ISO-tiedostoa tavalliseen tapaan virtuaaliasemaan kuten esimerkiksi asennusmediat? Sillä tavalla asentelen itse yleensä roinat jotka image-tiedostoissa.

    Olisi näköjään pitänyt lukea jonkun kommentoijan neuvo ennen asennuskokeilua.

    "According to the Redhat, on Virtualbox installation, the user should not select the default server with GUI option otherwise it will not work at all because of some known issues."

    Asensin sen just tuolla oletustavalla, ja lisäksi klikkailin jotain muuta asennukseen, kun Debian-isännässä kokeilin.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Tiesikö Martina miehensä taustat?

   Turkkilainen miljonääri onkin irakilainen jolla huikea rikostausta? Askarruttaa tiesikö Martina mistä on kyse vai tuliko yllätyksenä. Joka tapauksessa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   411
   21957
  2. Greta Thunberg kritisoi Suomen hallitusta

   ”Tämä on epäonnistuminen”. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006515088.html Thunberg on liittänyt mukaan perustamansa Fridays for Future -liikkeen
   Maailman menoa
   379
   14539
  3. Korona räjähtämässä käsiin 618 uutta tartuntaa 5 uutta kuolemaa

   Marin ja Kiuru karjaisivat kunnille mm. HUS-alueelle viime hetkellä, eivät ne pysty hoitamaan asioitansa vaan tarvitaan Marinin hallituksen tiukkaa oh
   Maailman menoa
   727
   14361
  4. Seiska: Sedu Koskinen vaihtaa nimensä eksoottiseksi Zedu Di Lucaksi!

   No nyt! Ja nimen takana vanha ystävä Andy McCoy... https://www.suomi24.fi/viihde/seiska-sedu-koskinen-vaihtaa-nimensa-eksoottiseksi-zedu-di-lucaksi-ni
   Kotimaiset julkkisjuorut
   101
   10263
  5. Sedu Koskinen aikoo järjestää isot juhlat

   Näihin julkkiksiin ei näköjään päde mitkään lait tai korona tartu. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637821.html Kyllä esim. taviksen ylioppilas
   Kotimaiset julkkisjuorut
   140
   5836