Vanhaa bensaa, hyvin pelaa

Anonyymi

Mikähän siinä kun jengi varottelee ettei edellisvuotista bensaa saa käyttää perämoottorissakaan. Erikoisliikkeet sanoo että 3 vkssa bensa pilalla. No latasinpa tossa 5vuotta vanhaa noin 4-6 litraa ja sekaan uutta bensaa 2 litraa, ja 1/4 desiä bensan parannusainetta. Kävin ajelee 2-tahti motukalla 2 tuntia ja hyvin pelasi paatti. Oisko tuo vanha bensa ollut myös käsitelty parannusaineella aikanaan.
Ja olen kyllä käyttänyt myöskin 8 kk vanhaa bensaa menestyksellä.
Ei toki jatkuvaan käyttöön. Bensansuodattimeen jäi kesän lopussa tosin sellaista vaaleaa murua teelusikallinen. Mutta 2-tahtikoneet kävi. Muilla kokemuksia?

9

123

Vastaukset

 • Ei ole kokemusta niin erikoisesta liikkeestä jossa väitettäisiin bensan happanevan kolmessa viikossa. Tankki tuppaa jäämään kauden päätteeksi puolilleen, hullua sitä olisi poiskaan kaataa, suljen vaan tiiviiksi. Viimeisen ajon ennen talvitelakointia ajan pienkonebensalla kanisterista. Keväällä tankki täyteen ja ensimmäisellä nykäisyllä käyntiin no problem. Yhtenä talvena käytin perämoottorin valtuutetussa huollossa eikä tahtonut sen jälkeen lähteä käyntiin sitten millään ja tyhjäkäynti oli kadoksissa. Ruuvasin kohdilleen ja huollot pikkumoottoreille teen jatkossa itse.

 • Älä kuitenkaan noilla kokemuksilla lähde leikkimään vanhan bensan kanssa.
  Moottorit ovat erilaisia. Jotkut kestävät paremmin hartsiitumista kuin toiset.
  Kolmessa viikossa ei vielä tapahdu mitään, mutta yli puolen vuoden vanhaa bensaa en enää sellaisenaan kyllä käyttäisi.
  Kun sekoitat sen vanhan tavaran tuoreeseen, niin ei tarvitse niiden vanhojen aineiden kanssa ihmetellä.
  Kyllä siinä nykybensassa todella tapahtuu muutoksia. Päästin eräästä liikkeessä seisoneesta pientraktorista bensat pois ja tutkin sitä lasiastiassa.
  Se haisi oudosti ja sen väri oli muuttunut paljon tummemmaksi verrattuna normaaliin tavaraan.

  Reiska2K

  • Mikä kone siihen muka hajoaa? Filtterin vaihto ja kaasarin tyhjennys ellei vanhoilla käy.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Mikä kone siihen muka hajoaa? Filtterin vaihto ja kaasarin tyhjennys ellei vanhoilla käy.

   Jos kommentoit tuota minun postaustani, niin huomaa että sana ” kestää” ei aina ole kytköksissä jonkin hajoamisen kanssa.
   Joidenkin moottoreiden kaasuttimet eivät siis kestä niitä murusia, mitä tämä nykybensa jättää jälkeensä vanhetessaan.
   Niitä ei ole kivaa rassata puhtaaksi. Paljon helpompi on ajaa sinne sellaista tavaraa, ettei paska tee tupaansa.

   Reiska2K


 • Olen yli 40 vuotta käynnistänyt perämoottoreita edellisen kesän bensoilla ja hyvin ovat lähteneet käyntiin. On ollut Johnssonia, Mercuryä, Yamahaa ja Suzukia. Uusi mallia 2006.

 • Suosittelen syksyllä käyttämään moottoria kunnes bensa loppuu sitten vielä tyhjentää kohokammio mikäli mahdollista ja nykiä vielä pari kertaa että saisi mahdollisimman tyhjäksi. Joskus on saanut rassailla valkeaa töhnää kaasarista kun en ole tajunnut tyhjentää ennen talvea. Keväällä voi kokeilla omalla vastuulla laittaa hiukan tärpättiä bensan joukkoon jos käy huonosti. Tulppa kannattaa kanssa vaihtaa, se ei nyt niin paljon maksa.
  Nämä nyt olivat siis ihan näitä omia kokemuksia, saa olla eri mieltä.

  Niin siis vanhaa bensaa ainakin allekirjoittanut käyttää aivan häikäilemättä. Ei paljon kiinnosta että onko se nyt jonkun mielestä jotenkin väärin. Hyvin pelaa perämoottori ja moottorisaha sekä ruohonleikkuri.

 • 98E5 kestää paljon pidempään käyttökelpoisena kuin 95E10.

 • Mökkinaapuri yritti käynnistää UUTTA agregaattia vuoden vanhalla bensalla, no ei käynnistynyt, uudella bensalla ns. "laakin peli"

 • Aivan turhaa vouhotusta. Aina olen ajanut vanhoilla bensoilla/dieseleillä, enkä ole keksinyt, miksi ei. Kesä- ja talvihärpäkkeissä on kaikkea uuden ja -90 -luvun vempeleiden väliltä, 2- ja 4-tahtisia, 2-tahtisissa itse sekoitettavia öljyjä ja itse sekoittavia. Mikään noista ei ole kakistellut polttoaineiden takia,

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Työssäkäyvien köyhyys

  oli uutisissa. Jopa 200 000 ihmistä saattaa ajoittain tarvita sosiaaliapua "pärjätäkseen palkallaan". Silppu- ja osa-aikatyöt eivät lyö leiville.
  Maailman menoa
  176
  3512
 2. Eerikäisen postaukset

  Onko oikeesti kivaa Vikkelle kun isukki postaa kokoaika someen siitä kuvii.😑 Ei saa ees kaverinsa kanssa rauhassa leikkii ettei Esko oo laittamas "ma
  18
  1072