Aseen kuljetus ajoneuvossa.

Anonyymi

Kuka muuten erehtyy vielä kuljettamaan autossaan asetta asesuojuksessaan siten, että patruunat ovat asesuojuksen taskuosassa saatavilla. Siitä voi tulla sakko. Metsästyslain § 106b tulkitaan nykyisin näin.

5

123

  Vastaukset

  • Aselait kehitellään nykyisin tietoisesti niin että syyttömistä saadaan ihan perus unohduksistakin syyllisiä. Ase pitää olla lataamattomana suojuksessa esimerkiksi takapenkillä mutta jos laitat märän aseen asepussiin pussia sulkematta teet heti rikkeen ja pahimmoillaan menetät luvat.
   Lakihan sallii esim panosten säilytyksen lippaassa tai makasiinissa mutta tuohan on vastaava olisiko ne patruunat sitten vaikka pussin patruuna taskussa ja laki muuttuu heti.
   Lakeja myös tulkitaan eri viranomais piireissä eri tavalla. Esimerkiksi lappilainen viranomainen voi tiettyjä asioita katsoa maalaisjärjellä ohi sormien kun eteläsuomalainen vastaava taas voi tulkita sen vakavaksi rikkeeksi.
   Olemme siis siirtymässä aseasioissa itäisen valtiomme suuntaan jossa pian ilmeisesti lompakon paksuus, pärstäkerroin ja puolue kortti voi muuttaa viranomaisen suhtautumista sinuun mielivaltaisesti.
   Niin että mikä länsimaa suomi?

  • Taitaa olla vielä lisäksi siten, että se asepussikaan ei saa olla helposti havaittavissa, eli ulkopuolinen ei saa huomata että autossa on ase asepussissa.

  • Tuotahan voisi, vaikka kokeilla. Ajella tyhjä asepussi ja tyhjä rasia takapenkillä. Eihän se, taida olla laitonta.

   • ”ulkopuolinen ei saa huomata että autossa on ase asepussissa.”

    Näsäviisauden kiimassasi et joko lukenut loppuun tai et ymmärtänyt lukemaasi?


  • Sellainen pikku fakta väliin että metsästyslaissa ei ole kuin 93 pykälää.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Vainaja löytyi Räskin hiekkakuopalta

   Poliisi epäilee murhaa. Saapa nähdä poistetaanko tämäkin keskustelunavaus.. täytyy sanoa että palstalla on varmasti Suomen typerin moderointi.
   Kotka
   41
   1897
  2. Stefu haki eilen Isabellan Hankoon

   Ovat nytkin siellä. Martina ei sitten sinne päässyt.. Martinahan Menaisissa sanoi, hän aikoo yhä siellä käydä... ilmeisesti Hangossa myös Sofia.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   66
   1590
  3. Sofia juhlimassa kavereiden kanssa

   Sofia nähty juhlimassa tämän illan aikana eri puolella Helsinkiä ilman Stefua. Onkohan tullut jo ryppyjä rakkauteen?
   67
   1302