OneConept Waffenmeister - asekaappi yhdistelmälukolla 338,99 toimitettuna?

Anonyymi

https://www.electronic-star.fi/Koti-Keittioe/Kodinelektroniikka/Muu-turvallisuustekniikka/Waffenmeister-asekaappi-kassakaappi-numerolukko-teraestae.html

Onkohan tuo millainen? Tulee kai Saksasta.

Suomessa jostain syystä suurin osa kaapeista on avaimien kanssa ja sitten niiden säilytyksessä on oma ongelma.

6

<50

Vastaukset

 • Nuo kaapit eivät ole kovin kummoisia rakenteeltaan eivätkä täytä erva kaapin vaatimusta. Noissa on koodilukon lisäksi todennäköisesti myös mekaaninen lukko, jolla kaapin saa auki, jos koodilukko hajoaa eli tämä avain pitää myös piilottaa johonkin. Tuollainen halpa sylinterilukko on aika helppo murtaa ruuvimeisselillä.
  Itse en hankkisi halpaa koodilukkokaappia, koska niiden elektroniikka ei todennäköisesti kestä. Mikset hanki tavallista hyvää kaappia ja laita sen isokokoista vainta esim. numerolukolliseen avainsäiliöön.
  Nuokin kaapit ovat ihan ok metsästysaseiile, sillä niiden säilyttäminen ei vaadi lukittua tilaa kummoisempaa paikkaa.

  • Miksi niihin halpoihin, mutta EN 14450 hyväksyttyihin kaappeihin ei laiteta nykyaikaista lukkoa? Ei ne niin paljoa maksa.

   https://www.retkitukku.fi/suomi-r16-electro-asekaappi.html

   Tuossa lukko tuo 100€ lisää hintaa kaappiin. Aika paljon minusta, mutta olisin valmis maksamaan 100€:n asekaapista 200€ jos siinä on digilukko.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Miksi niihin halpoihin, mutta EN 14450 hyväksyttyihin kaappeihin ei laiteta nykyaikaista lukkoa? Ei ne niin paljoa maksa.

   https://www.retkitukku.fi/suomi-r16-electro-asekaappi.html

   Tuossa lukko tuo 100€ lisää hintaa kaappiin. Aika paljon minusta, mutta olisin valmis maksamaan 100€:n asekaapista 200€ jos siinä on digilukko.

   Halvan kaapin mekaaniseen salparakenteeseen ei ole suunniteltu asennettavaksi elektronista lukkoa, joten sille ei ole paikkaa valmiina. Halvoissa kaapeissa pyritään hinnan minimoimiseen, joten kaikki ylimääräinen rakenne jätetään pois.
   Jos osaa vähän näperrellä, niin muutoksen pystyy kyllä itse tekemään. Teetettynä työ maksaa niin paljon, ettei se kannata.
   Kaapeissa on yleensä isompi mekaaninen salpa, jonka liike estetään pienellä teljellä. Koodilukon solenoidi asennetaan tämän pienen teljen tilalle. Eli salpa ei liiku ennen kuin solenoidin kieli on ohjattu pois edestä.


 • Eihän yhteen aseeseen tarvitse EN 14450 hyväksyttyä kaappia jos ei ole erityisen vaarallinen. Lukittu kaappi riittää.

  • Ei tarvitse, mutta harvoin se tahtoo jäädä siihen yhteen aseeseen. ;)

   Itse ostin aikoinaan viiden aseen kaapin johon kolme mahtui hyvin. Ensin oli pienari, sitten kivääri, haulikko, toinen kivääri, kolmas kivääri, vähän parempi haulikko jne. Pistoolikin piti hankkia ja sitten vielä revolveri. Aseitahan ei koskaan myydä vaan aina hankitaan lisää.


Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.