Hämäräkytkin eteiseen

Anonyymi

Täytyisi eteiseen asentaa sellainen liiketunnistimella varustettu hämäräkytkin, joka yöllä siellä liikkuessa sytyttäisi himmeän valon, esim. lattiarajaan. Voisi olla pieni LED-valo. Onko täällä ehdotuksia sellaiseksi?

5

53

  Vastaukset

  • Miksi se himmeä Led-tyyppinen valo ei voisi palaa jatkuvasti tai miksi ei vain kytkintä sen ohjaamiseen, tehon/rahankulutus ei voi tulla ongelmaksi kuin jollain 1000-vuotistasolla ehkä jos silloinkaan?

  • Tarvitset PIR-sensorin ja siihen hiukan askartelua päälle jotta saat valoon viivekytkennän eli pysymään sen jonkin aikaa päällä.
   PIR-sensori on helppo kytkeä, siinä on kolme jalkaa ja yksi menee maahan ja yksi käyttöjännitteeseen. Kolmas on ikäänkuin leijumassa, mutta kytkeytyy käyttöjännitteeseen, jos infrapunasäteilyssä näkyy muutoksia - eli ihminen liikkuu. Voit vaikka kytkeä n. 47k vastuksen maihin ja PIR-sensorin ulostuloon ja ulostulosta vetää vielä johdon transistorin kannalle. Nyt siihen voi kasata tyypillisen releohjaimen tai jos n. 1W valoteho riittää, niin ohjata suoraan teho-LED:iä esim. BC337:llä voi tuollaista ohjata, muistaa vaan mitottaa sarjavastuksen. Ja transistorin kantavastuksen. Ja se viive tästä vielä puuttuu.
   Jos käyttää prosessoria, saa sillä tehtyä tietysti paljon enemmänkin asioita:
   https://www.instructables.com/id/PIR-Motion-Detector-With-Arduino-Operated-at-Lowes/

  • Millähän periaatteella se nuuskii ympäristöä, onko liikettä lähistöllä?

   • PIR-sensorilla.


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Torppa sairaalaan

   Kas kas..oliko ullatus, että taas tapahtuu..
   Kotimaiset julkkisjuorut
   92
   2439