JAS-huolto

Anonyymi

Uitin kamerani (D7000). Se oli noin pari sekuntia upoksissa, mutta sehän riittää vallan mainiosti. Akku ja optiikka äkkiä pois, ravistelua yms. kiroilulla höystettynä. Kuivattelua . Aamulla soitto jassiin ja kamat heille huoltoon. Maksullinen arvio (2x), ei kannata korjata, hae rojusi pois. Niin tein ja manasin. Availin korjauskelvottomiksi luokiteltuja runkoa ja optiikkaa ihan diy- konstein. Annoin kuivua, puhaltelin ja kevyesti lämmittelinkin useaan otteeseen. Ensin ei mitään, mutta muutaman päivän jälkeen runko heräsi ja on toiminut siitä asti moitteitta. Yhden pikkuroskan poistin kennolta.
Objektiivi onkin sitten toinen juttu. Purin sen em. menetelmällä melko pieniksi. Kaikissa (melkein) ruuveissa oli hienosti punaiset lakkatäplät paikoillaan. Varmaan uudet, niinhän? Aivan puhtaaksi en ole saanut etummaista linssiryhmää. Tämän miljoonan palan palapelin kokoaminen on ”hieman” haastavaa. Löysin netistä ”korjaamokäsikirjan” , mutta senkin avulla tuskaa riittää. Korjauskelvoton ei kakkula mielestäni ole. Elektroniikkaa en pysty irrallaan testaamaan, mutta ei minulle sen vioittumisesta mitään kerrottu. Kun nyt on näinkin kalliista laitteista kyse, toivoisi hieman parempaa selvitystä.

10

123

  Vastaukset

  • Tarkennus: Korjauskelvoton, tässä jotakuinkin niin, että korjaus tulee kalliimmaksi kuin uusi.

   • Uutena tietysti ollut jonkin hintainen, nyt arvo noin 100-200e. Lisäksi kamera on aika vanha eikä ole ollut enää aikoihin myynnissä. Oma näkemys on että sellaisten korjauksiin tai tarkistuksiin ei juuri kannata rahaa laittaa. Käyttöarvo ja tunnearvo on sitten toinen juttu. Jos saat itse kunnostettua niin hyvä, mutta muuten ei paljon kannata asiasta nostaa mitään meteliä.


  • Jos kameran saa äkkiä kuivumaan niin se alkaa toimia, mutta silti se saattaa alkaa sisältä ruostumaan, tai voi jopa homehtua.
   Vaurion tapahtuessa pitää akku ottaa pois ja jos kamerassa on kelloparisto niin sekin.
   Sitten äkkiä kuivumaan.
   Virraton elektroniikka ei kosteudesta heti tuhoudu, mutta oikosulku akun ollessa kiinni voi polttaa piirejä. Joitan laitteita on jopa syttynyt palamaan akun ollessa sisällä.

   Optiikan kanssa voi tulla mekaanisiakin ongelmia. Himmenninlamellit tuppaa ruostumaan. Kosteus aiheuttaa myös fungusta (sienikasvustoa) linssien pinnalle, mikä usein vaatii täyden purkamisen.
   Tutustuin ilmiöön ollessani kamerakorjaamossa harjoittelijana.

  • Kun huomioon ottaa laitteesi reaaliarvo ennen uittamista, niin paljonko olisit ollut valmis maksamaan laitteen tutkimisesta??

   Jassilta aivan oikein toimittu, kun eivät lähteneet antamaan perusteettomia lupauksia uitetun kameran "pelastamisesta". Olen kohdannut lasten kanssa tilanten, jossa takuu ei korvannut toimimasta lakannutta puhelinta. Korjausfirma vastasi reklamaatioon esittämällä puhelimen piirilevyiltä otettuja mikroskooppikuvia, jossa oli hapetumaa siellä täällä havaittavissa; ja laite oli korjauskelvoton. Juurisyy oli se, kun mopopoika oli pitänyt luuria *erstaskussa kosteillakin keleillä aiheuttaen peruuttamattomasti etenevän vikaantumisen. Vesi ja elektoniika eivat sovi yhteen. Korkeintaan eräissä tapauksissa tislattu vesi, ei mikään muu..

   Mielestäni JAS huoto mtoimi aivan oikein kun ei lähtenyt tuhlaamaan rahojasi toivottoman tapauksen selvittelyyn. Kamerasi saattaa toimia pitkiäkin aikoja, mutta ammattilike ei voi toimia toivotaan-toivotaan periaateella.

   Voin kertoa, että vuosikymmeniä vaativan ammattielektroniikan ylläpitotehtävissä toimineena kastuneet tai uitetut yksiköt hylätään poikkeuksetta pl. kun kyseessä on miljoonien eurojen arvoiset osat. Niitä toisinaan hillotaan varastossa mukana kriisiaikojen vihoviimeistä tarvetta varten, jolleivat ne ole silmin nähden hapettuneet. Halvempien osalta kukaan ei ole halukas leikkimään lähtökohtaisesti ilmiselvillä epävarmuustekijöillä.

   • Kompakti *erstaskussa saattaa olla huono yhdistelmä kesähelteellä myös, jos on kamerakotelo pehmeää mallia. Joka päästää hikoilut läpi esim. pyöräillessä. Kovempi keinokuitukotelo parempi.


   • *erstasku ei sovi millekään elektroniselle laitteelle.


  • "Anonyymi Tänään 08:21"

   Rajala: Käytetty Nikon D7000 299€

   JAS-huolto hinnasto:

   -Korjaamotyö 95€/h

   -Tarkistusmaksu, järkkärit 43€

   -----------------------

   Tuossa hiukan taustaa korjauksen kannattavuudelle ml. edellä useammassa vastauksessa kerrotut seikat uitetun elektroniikan ja optiikan odotettavissa olevista ongelmista.

  • hajos piirilevy vein korjattavaksi vaihtoivat osan aloin tukimaan kuinka monta kuvaa otettu ennen korjausta 1600 korjauksen jälkeen 16500 onkohan laitettu vanhasta kamerasta osat kamera d 7200

   • D7200 runko on vuodelta 2017. Tuotantolinja on tuskin ollut pystyssä enää vuosiin. Nykyinen vastaava malli on D7500. Joten parhaassa tapauksessa voi saada tehdaskunnostettuja osia, muuten vain purkuosia.


  • Minulle kävi samalla tavalla halvan Canonin rungon kanssa. Se kastui ja lakkasi toimimasta. Akku, kelloparisto ja muistikortti pois pois, sitteen kaiiki luukut auki kuivumaan. Vuorokauden kuluttua toimi ja toimii vieläkin yli viiden vuoden jälkeen.
   Objektiivi ei tuntunut olevan moksiskaan kosteudesta.

   En edes yrittänyt huollattaa 2005 vuoden mallia.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Vastaamon omistajat miljonäärejä

   https://www.iltalehti.fi/talous/a/3c760edc-f921-4bd9-8d2c-622719ab8e2e Yksityinen firma, josta myytiin iso siivu pääomasijoittajille. Ahneusko ajoi
   Maailman menoa
   174
   6161
  2. Vastaamoon tehty ehkä kaksi tietomurtoa - kertoo Yle.

   https://yle.fi/uutiset/3-11612331 Tietoa tihkutetaan tipoittain. Uutta katastrofia pukkaa Vastaamon osalta. Eiliseen asti kyse oli vain yhdestä hakker
   Maailman menoa
   350
   5075
  3. Autoilun päästöt

   Hallituksen tavoitteena on puolittaa liikenteen päästöt vuoteen 2030 mennessä https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006698934.html Liikenteen päästöt ei
   Maailman menoa
   378
   1591