JAS-huolto

Anonyymi

Uitin kamerani (D7000). Se oli noin pari sekuntia upoksissa, mutta sehän riittää vallan mainiosti. Akku ja optiikka äkkiä pois, ravistelua yms. kiroilulla höystettynä. Kuivattelua . Aamulla soitto jassiin ja kamat heille huoltoon. Maksullinen arvio (2x), ei kannata korjata, hae rojusi pois. Niin tein ja manasin. Availin korjauskelvottomiksi luokiteltuja runkoa ja optiikkaa ihan diy- konstein. Annoin kuivua, puhaltelin ja kevyesti lämmittelinkin useaan otteeseen. Ensin ei mitään, mutta muutaman päivän jälkeen runko heräsi ja on toiminut siitä asti moitteitta. Yhden pikkuroskan poistin kennolta.
Objektiivi onkin sitten toinen juttu. Purin sen em. menetelmällä melko pieniksi. Kaikissa (melkein) ruuveissa oli hienosti punaiset lakkatäplät paikoillaan. Varmaan uudet, niinhän? Aivan puhtaaksi en ole saanut etummaista linssiryhmää. Tämän miljoonan palan palapelin kokoaminen on ”hieman” haastavaa. Löysin netistä ”korjaamokäsikirjan” , mutta senkin avulla tuskaa riittää. Korjauskelvoton ei kakkula mielestäni ole. Elektroniikkaa en pysty irrallaan testaamaan, mutta ei minulle sen vioittumisesta mitään kerrottu. Kun nyt on näinkin kalliista laitteista kyse, toivoisi hieman parempaa selvitystä.

10

1238

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Tarkennus: Korjauskelvoton, tässä jotakuinkin niin, että korjaus tulee kalliimmaksi kuin uusi.

      • Anonyymi

        Uutena tietysti ollut jonkin hintainen, nyt arvo noin 100-200e. Lisäksi kamera on aika vanha eikä ole ollut enää aikoihin myynnissä. Oma näkemys on että sellaisten korjauksiin tai tarkistuksiin ei juuri kannata rahaa laittaa. Käyttöarvo ja tunnearvo on sitten toinen juttu. Jos saat itse kunnostettua niin hyvä, mutta muuten ei paljon kannata asiasta nostaa mitään meteliä.


    • Anonyymi

      Jos kameran saa äkkiä kuivumaan niin se alkaa toimia, mutta silti se saattaa alkaa sisältä ruostumaan, tai voi jopa homehtua.
      Vaurion tapahtuessa pitää akku ottaa pois ja jos kamerassa on kelloparisto niin sekin.
      Sitten äkkiä kuivumaan.
      Virraton elektroniikka ei kosteudesta heti tuhoudu, mutta oikosulku akun ollessa kiinni voi polttaa piirejä. Joitan laitteita on jopa syttynyt palamaan akun ollessa sisällä.

      Optiikan kanssa voi tulla mekaanisiakin ongelmia. Himmenninlamellit tuppaa ruostumaan. Kosteus aiheuttaa myös fungusta (sienikasvustoa) linssien pinnalle, mikä usein vaatii täyden purkamisen.
      Tutustuin ilmiöön ollessani kamerakorjaamossa harjoittelijana.

    • Anonyymi

      Kun huomioon ottaa laitteesi reaaliarvo ennen uittamista, niin paljonko olisit ollut valmis maksamaan laitteen tutkimisesta??

      Jassilta aivan oikein toimittu, kun eivät lähteneet antamaan perusteettomia lupauksia uitetun kameran "pelastamisesta". Olen kohdannut lasten kanssa tilanten, jossa takuu ei korvannut toimimasta lakannutta puhelinta. Korjausfirma vastasi reklamaatioon esittämällä puhelimen piirilevyiltä otettuja mikroskooppikuvia, jossa oli hapetumaa siellä täällä havaittavissa; ja laite oli korjauskelvoton. Juurisyy oli se, kun mopopoika oli pitänyt luuria *erstaskussa kosteillakin keleillä aiheuttaen peruuttamattomasti etenevän vikaantumisen. Vesi ja elektoniika eivat sovi yhteen. Korkeintaan eräissä tapauksissa tislattu vesi, ei mikään muu..

      Mielestäni JAS huoto mtoimi aivan oikein kun ei lähtenyt tuhlaamaan rahojasi toivottoman tapauksen selvittelyyn. Kamerasi saattaa toimia pitkiäkin aikoja, mutta ammattilike ei voi toimia toivotaan-toivotaan periaateella.

      Voin kertoa, että vuosikymmeniä vaativan ammattielektroniikan ylläpitotehtävissä toimineena kastuneet tai uitetut yksiköt hylätään poikkeuksetta pl. kun kyseessä on miljoonien eurojen arvoiset osat. Niitä toisinaan hillotaan varastossa mukana kriisiaikojen vihoviimeistä tarvetta varten, jolleivat ne ole silmin nähden hapettuneet. Halvempien osalta kukaan ei ole halukas leikkimään lähtökohtaisesti ilmiselvillä epävarmuustekijöillä.

      • Anonyymi

        Kompakti *erstaskussa saattaa olla huono yhdistelmä kesähelteellä myös, jos on kamerakotelo pehmeää mallia. Joka päästää hikoilut läpi esim. pyöräillessä. Kovempi keinokuitukotelo parempi.


      • Anonyymi

        *erstasku ei sovi millekään elektroniselle laitteelle.


    • Anonyymi

      "Anonyymi Tänään 08:21"


      Rajala: Käytetty Nikon D7000 299€

      JAS-huolto hinnasto:

      -Korjaamotyö 95€/h

      -Tarkistusmaksu, järkkärit 43€

      -----------------------

      Tuossa hiukan taustaa korjauksen kannattavuudelle ml. edellä useammassa vastauksessa kerrotut seikat uitetun elektroniikan ja optiikan odotettavissa olevista ongelmista.

    • Anonyymi

      hajos piirilevy vein korjattavaksi vaihtoivat osan aloin tukimaan kuinka monta kuvaa otettu ennen korjausta 1600 korjauksen jälkeen 16500 onkohan laitettu vanhasta kamerasta osat kamera d 7200

      • Anonyymi

        D7200 runko on vuodelta 2017. Tuotantolinja on tuskin ollut pystyssä enää vuosiin. Nykyinen vastaava malli on D7500. Joten parhaassa tapauksessa voi saada tehdaskunnostettuja osia, muuten vain purkuosia.


    • Anonyymi

      Minulle kävi samalla tavalla halvan Canonin rungon kanssa. Se kastui ja lakkasi toimimasta. Akku, kelloparisto ja muistikortti pois pois, sitteen kaiiki luukut auki kuivumaan. Vuorokauden kuluttua toimi ja toimii vieläkin yli viiden vuoden jälkeen.
      Objektiivi ei tuntunut olevan moksiskaan kosteudesta.

      En edes yrittänyt huollattaa 2005 vuoden mallia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      59
      5869
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      26
      3717
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      229
      1988
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      27
      1799
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1236
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1219
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      289
      1027
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      53
      970
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      899
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      858
    Aihe