Aihe

Vaihtoehtohoidot fibromyalgian hoidossa

Anonyymi

Hei,

Olen 28v nainen jolla on todettu fibromyalgia muutama vuosi sitten. Kärsin jatkuvista kivuista milloin missäkin, varsinkin sormien nivelissä. Käsissä on voimattomuutta varsinkin aamuisin. Uni ei virkistä ja heräilen öisin. Aikalailla siis "perusoireita". Syön triptyliä kipuihin 10mg, mutta haluaisin lopettaa sen koska tarkoituksena yrittää raskautua ensi vuonna. Olen miettinyt voisiko esimerkiksi vyöhyketerapia tai homeopatia auttaa?

Olen kiinnostunut myös muista vaihtoehtohoidoista, mutta en oikein tiedä mistä aloittaa. Haluaisin kuulla muiden fibrojen (myös muut voivat tietenkin kommentoida) kokemuksia mikä on heitä auttanut ja millä tavalla.

Mikäli on ehdottaa jotain lisäravinnetta olen avoin kuulemaan myös niistä kokemuksia! Kurkumiinia aloin syömään vähän aikaa sitten, mutta en vielä osaa sanoa auttaako. Magnesiumista en ole itse löytänyt apua, mutta en välttämättä ole syönyt tarpeeksi suurta annostusta.

Kiitos jo ennakkoon vastauksista!

6

66

  Vastaukset

  • Hei!

   Tiedän pari tapausta, joissa fibromyalgiaan on saatu apua. Toinen kävi vyöhyketerapeutilla, toinen jäsenkorjauksessa. Eka heistä sai ainakin tilapäistä apua, toinen taas kuulemma lopetti kokonaan lääkkeiden syönnin eli fibromyalgia tuli oireettomaksi. Kannattaa ainakin kokeilla. Riippuu varmaankin paljon myös hoitajan ammattitaidosta.

   • Kiitos linkistä!


  • British Medical Journalin (BMJ) Clinical Evidence verkkojulkaisussa lehden asettama tutkijaryhmä arvioi kaikkiaan 2500 erilaista lääketieteellistä hoitoa ja niistä olemassaolevaa tutkimusnäyttöä. RCT-tason (satunnaistettu kaksoissokkotutkimus) vankka näyttö katsottiin selkeäksi osoitukseksi siitä, että hoidolla on muutakin kuin lumevaikutus.
   BMJ:n tutkijaryhmän mukaan vain 13%:lla hoidoista on vankka tieteellinen näyttö niiden toimivuudesta, 23 % :lla hoidoista on todennäköisesti hyödyllisiä vaikutuksia, 8 %:lla hoidoista haitan ja hyödyn suhde on epävarma, 6 % hoidoista ei ole todennäköisesti hyödyllisiä, 4 % hoidoista on todennäköisesti tehottomia ja jopa haitallisia, mutta suurimman ryhmän 46 % muodostivat hoidot, joiden tehokkuudesta ei ole mitään varmaa tietoa.

   Tutkijaryhmän myöntää, että hoitojen jaotteleminen eri kategorioihin on erittäin vaikeaa vaikka käytettävissä on eri alojen asiantuntijoita, vertaisarvioitsijoita ja huippututkijoita. Hoitojen ryhmittely eri kategorioihin sisältää aina jossain määrin subjektiivista arviointia ja kiistanalaisia tulkintoja. Joka tapauksessa oheinen jaottelu kertoo tiedeyhteisölle sen, että paljon on vielä tutkittavaa ja useimmat päätökset hoidoista tehdään lääkärin henkilökohtaisten tietojen, taitojen ja asenteiden perusteella, myös potilaan ja lääkärin onnistunut vuorovaikutus on tärkeää.

   Kirjallisuusviitteet
   http://clinicalevidence.bmj.com/ceweb/about/knowledge.jsp"

   P.S. Kannattaa tutustua magneettimedian sivuihin! Sieltä saa kunnolliset ilmaiset ohjeet kaikkien tautien hoitoihin ja paranee varmasti.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa tahtoo Mikon kanssa yhteisen lapsen

   On kuitenkin kiire sillä sairaus voi paheta ja se kaataisi vauvahaaveet: "Lentoemäntänä työskentelevä mediapersoona Maisa Torppa, 29, kertoo tuoreess
   Kotimaiset julkkisjuorut
   169
   13502
  2. Maisuliini vongannut vieraalta mieheltä

   Käsi pystyyn kenelle tuli yllärinä: https://www.seiska.fi/Uutiset/Maisa-Torppa-taas-suhdeskandaalissa-Yritti-iskea-kaasonsa-miehen-ystavat-hylkasivat
   Kotimaiset julkkisjuorut
   300
   6280
  3. Jättiselvitys: He saivat 100 000 euroa Business Finland tukea

   Jättiselvitys Business Finlandin koronatuista: he saivat 100 000 euroa, yli tuhat peruutti hakemuksensa https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000007660
   Maailman menoa
   100
   5131
  4. Turun seudulla löydetty ensimmäiset uudelleen koronaan sairastuneet

   Taitaa rokotukset mennä hukkaan, kun ei tulekaan immuniteettiä. https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/5039e73d-b54b-4edd-a962-a3c841d846d7
   Maailman menoa
   98
   3409
  5. Onkobmaisasta rikostutkinta päällä?

   Vauva palstalla oli lähipiirin viestit julkaistu mitä siellä täydellisessä pikku perheessä todellisuudessa tapahtuu... Aivan järkyttävää tekstiä jos p
   Kotimaiset julkkisjuorut
   206
   2655