Onko minulla diabetes, apua!!???

Anonyymi

Pitkään vaivannut epikriisien mukaan esidiabetes. Jopa sydän tutkittiin sepelvaltimotautiepäilyn vuoksi, mutta ei onneksi sitä ollut. Isällä 2-tyypin diabetes ja suvussa sitä muutenkin. Tänä aamuna mittasin pitkästä aikaa paastosokerin omalla mittarilla ja se oli 7,4!!! Eilen söin illalla vain salaatin kera leivän. Oireita on huono muisti, näön heikkeneminen, hammastulehdus, akillesjänteen krooninen tulehdus, sienitulehdukset nivusissa ja rintojen alla. Olen nainen 52v. Lääkärille toki tilaan ajan heti maanantaina.

4

<50

Vastaukset

 • Saat lääkärikäynnillä parhaat ohjeet miten uhkaavaa diabetestä voisi torjua. Voi olla että lääkäri määrää myös kevyen lääkityksen tukemaan hoitoa alkuvaiheessa ennen kuin mahdolliset elinympäristön muutokset alkavat tehota.

  • "Saat lääkärikäynnillä parhaat ohjeet miten uhkaavaa diabetestä voisi torjua. Voi olla että lääkäri määrää myös kevyen lääkityksen tukemaan hoitoa alkuvaiheessa"

   Ja siitä se oireiden toivoton "hoito" lähtee.

   parempi käydä itse syyn kimppuun ja se on liika sokeri veressäsi. Insuliinia riittävästi mutta kun ei tehoa kunnolla. Ainoa oikea toimenpide:

   Hiilihydraatti/sokeri pieniin ravinnossasi.


 • Ei se niin kamalaa ole jos on diabetes.
  Kamalaa olisi jos ei menisi lääkäriin ja hoitaisi sitä.
  Hoitamattomalla diabeteksellä on seurauksensa.
  Muista tilata lääkäri !
  Tsemppiä !

 • Esidiabeteksen muuttuminen diabetekseksi on looginen jatkumo. Sokeriarvot voivat olla koholla söipä tai oli syömättä. Eli järkevämpää on syödä ja syödä järkevästi. Liikaa syyllisyyttä on turha ottaa, sillä aikuistyypin diabetestäkin on eri tyyppejä, ja kaikkien niistä puhkeamiseen ei itse voi vaikuttaa (toisin kuin eräs ureapääveijo täällä kaikkitietävänä väittää).

  Raskaana olevilla on paljon tiukemmat verensokerirajat kuin perusväestöllä. Tosi asiassa tavallisen väestön verensokerin ylärajat aiheuttavat jo verisuonivaurioita. Vaikka et saisi diabetestä elämäntapamuutoksilla kuriin (ravitsemus, liikunta, laihdutus), vaan tarvitsisit lääkkeitä, niin tiukasta ruokavaliosta ja liikunnasta on ehdottomasti hyötyä. Pääset varmasti diabetesohjaukseen lääkärikäynnin ja diagnoosin jälkeen.

Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.