Uskaltaako koiran kanssa liikkua metsässä?

Anonyymi

Olen ajellut maastopyörällä bordercollien kanssa metsässä kesästä lähtien. Lähistöllä on taksimiehen aika luotettava havainto sudesta tietä ylittämässä.

Onko hirvikoiran omistajilla kokemusta, käykö susi koiran kimppuun, jos koira juoksee korkeintaan parinkymmenen metrin etäisyydellä pyöräilijästä?
Pitääkö koira jättää kotiin? Tässä on hyvä harrastus koiralla vaarassa.
Pyytäisin asiallisia kommentteja.

12

126

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      koiran irti pitäminen vaatii maanomistajan luvan tai metsästysoikeuden alueelle. susi on koiralle aina vaarallinen.

    • Anonyymi

      Viisainta on laittaa koira talutushihnaan ja juoksuttaa pyörän vierellä. Jos susi tulee 'tutustumaan', niin onhan pyörä Sinun ja suden välissä jonkinlaisena esteenä, ettei susi pääse kinttuun kiinni.

    • Anonyymi

      Pesäpallomaila polkupyörän tarakalla antaa sinulle etulyöntiaseman, jos susi käy uhittelemaan.

      • Anonyymi

        Olen liikkunut maastossa koirani kanssa hyvin hyvin paljon, nykyisen koirani kanssa jo 9 vuotta ja takana jo 30 vuotta maastossa liikkumista lähes päivittäin, eri puolilla Suomea, kertaakaan en ole susiin törmännyt!
        Ihan turhaa susipelkoa. Metsästäjät itse ampuu koiriaan vahingossa enemmän sekä niitä jää autojen alle kuin mitä susi koiria tappaa.


    • Anonyymi

      Niin missäpäin suomea olet maastopyöräillyt?

    • Anonyymi

      Tosiaan, maanomistajan lupa pitää irtipitoon olla aina.Ja koirasi on myös paljon paremmin turvassa vierelläsi hihnassa.Sinun kannattaisi ottaa jotain karkoitesumutetta varmuudeksi mukaan, jos kuitenkin jotain käy.Irtokoirat todennäköisempiä, ja niihinkin sumutteen pitäis käydä.Ainakin niitä myydään ihan laillisesti, eli käyttökin sen mukaan.

      • Anonyymi

        Haulisumute on hyvä. Sumuttimella kun ruimasee haulit päin näköä, niin jo vain hyökkäyshalut koirailta ja susilta lopahtaa kertalinttuulla, kun päänahka on niskassa.


    • Anonyymi

      Kiitoksia oikein asiallisista kommenteista kirjoitukseeni! Hyvä kuulla monenlaista näkökulmaa. Noin 15 vuotta sitten tyttäreni pelkäsi koulumatkalla susia. Vakuutin että täällä lähiössä ei ole susia edes metsissä. Nyt on. Näille Oulun seuduillekin susia on tosiaan ilmaantunut.
      Tiedostan, että koiran tulee olla hihnassa ja enimmäkseen näin teen. Paimenkoiran kanssa on vaan niin helppo rikkoa lakia ja päästää vapaaksi, kun se suorastaan hätääntyy, jos menettää isäntäänsä yhteyden. Tietyillä hyvin tuntemillani ”turvallisilla” alueilla olen koiraa pitänyt vapaana ja todella uskollisesti seuraa lähietäisyydellä. Kyseisellä alueella moni muukin näyttää päästävän koiran vapaaksi. Kuitenkin otan vakavasti neuvoista vaarin ja pyrin jatkossa pitämään hihnassa.
      Hyvä oli kuulla kokeneelta 30 v. metsässä liikkuneelta näppituntuma, että susi jättää ihmisen lähellä olevan koiran rauhaan. Samantapaisia kommentteja sain metsässä kohtaamiltani metsämiehiltä. Nämä kommentit vakuuttavat jatkamaan harrastusta. Ja mikään ei estä hankkimasta tuota karkoitinsumutetta. Vaikuttaa asialliselta. Löysin netistä mm. Dog defense-sprayn. Ainakin jotakin ”kättä pitempää” olisi mukana. Silti pesäpallomailan jätän kotiin : ) Kiitokset vielä!

      • Anonyymi

        Yleensä ne mehtämiehet kuulee koiransa vinkumisen kun susi sen koiran teurastaa ja vaikka juoksevat heti paikalle, niin yleensä mitään ei ole tehtävissä. Ellei koira ole jo päässyt hengestään, niin yleensä koira on niin pahoin haavoittunut että se jouduttaan lopettamaan. Viime kaudella yksi ajokoira selvisi hengissä, peräpää tuli tosin täyteen tikkejä, en tiedä oliko siitä enää ajokoiraksi? Pari viikkoa sitten noin 50-60 kilometriä alempana mäyräkoira pääsi hengestään.


    • Anonyymi

      Jos collien kanssa liikkuva olet naisimmeinen, niin susen kohtaamistilanteeseenhan sie voisit koettaa tällaista vanhain ämmäin karhun karkotuskonstia. Jotta kun karhu sattuu kohtaamaan vanhan ämmän esim. marjareissulla, ja kun ämmä ei pääse karkuun, niin ämmä nostaa helemat ylös ja vetäsee pöksyt poloviin, ja vot, karhu laukkoo siitä karkuun, jos aromit ilimassa ovat kuin kalatorilla. Ja ämmä nauraa partaansa..

    • Anonyymi

      Jos koira irrallaan ollessa ei pysy lähelläsi, niin älä silloin pidä irrallaan susivaara-alueella. Kun koirasi on hihnassa tai muuten lähellä niin vaaraa ei yleensä ole. Jos alueella on runsas peura- ja kauriskanta, ei siellä susilaumasta ole vaaraa ihmisen vieressä olevalle koiralle. MUTTA. Jos on havaintoja yksinäisistä susista on olemassa (hyvin) pieni riski susihyökkäyksestä silloinkin. Susi, jolla ei ole muuta laumaa apuna saalistukseen, voi olla äärimmäisessä nälässä ja siksi vaarallinen. Silloin sen on otettava riski ja voitettava luonnollinen ihmispelkokin.
      Itse asun syrjäseudulla susivaara-alueella koiran kanssa. se on pihalla (yksin) ollessaan kyllä muutaman kerran hälyyttänyt ja talvella susien jälkiä ollutkin, mutta nähnyt en sutta ole. Koira on kyllä kaukaasialainen laumanvartija jonka äänikin ilmeisesti riittää ajamaan hukat pois, eikä pieni lauma sen kanssa hengissä selviäisikään. Ja se onkin ollut suuri apu, kun kaksi nuorinta lastamme on vielä pihaleikki-iässä.

      • Anonyymi

        Jo vain sulla on kunnon vahti pihassa. Ja kyllä se kaukasialainen sentään yhdelle tai kahdellekin sudelle pärjää. Mutta esim 4-5 aikuisen suden lauma on jo paha paikka sillekin. Toivotaan etteivät susilaumat sentään ala pyörimään tontillasi, sillä silloin koirasi tarvitsee yöksi ja miks'ei päivisinkin yksin ollessaan sellaisen tosi lujan tarha-aitauksen turvakseen, jossa on myös verkkokatto ja -lattia.

        Talviaikaan sudet eivät saa kaivettua kuoppaa verkkoaidan alle, mutta kesäisin saavat.

        Sen tietävät lammastilalliset, joitten lammastarhan verkkoaitauksen alle sudet kaivoivat kuopan ja sitä kautta luikahtivat tarhaan tappamaan ja raatelemaan lampaita.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      415
      4574
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      247
      2274
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      70
      1700
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      161
      1452
    5. Hallitus korottaa yleisen arvonlisäveron 25,5 prosenttiin

      Yleisen arvonlisäveron kiristäminen 1,5 prosenttiyksiköllä on hallituksen järein toimi kehysriihessä. Se voi tuoda valti
      Perussuomalaiset
      304
      1380
    6. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      67
      1147
    7. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      138
      1117
    8. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      79
      1103
    9. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      167
      1085
    10. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      119
      977
    Aihe