HS: Kuopio valtakunnallinen naurunaihe

Anonyymi

Hesarissa oli iso juttu Kanttilasta, jonka kaupunki todennäköisesti haluaa lanata maantasalle. Rakennus on odottanut vuosikymmeniä remonttia. Samanaikaisesti rahaa on kylvetty mm. pesäpallostadionille.

10

81

Vastaukset

 • Päättäjiltämme puuttuu ns. tarveharkintakyky . . .

 • Palstan vakiopeikko taas pahoittanut mielensä. On se elämä ankeaa.

 • Eläkeläisille on olemassa juttukerhoja. Mene sinne juttelemaan jos on yksinäistä näistä kymmenistä keskustelualoituksista päätellen.

 • Eihän kaupungilla ole osaa eikä arpaa tuon talon kanssa.

  1974 Minna Canthin erilliset Oy lopetti liiketoiminnan ja Kanttilan tilat siirtyivät valtion omistukseen ja korjattiin virastokäyttöön

  1999 Valtion kiinteistölaitos myy Kanttilan korttelin Valtion vaihto-omaisuusyhtymälle

  2004 Kapiteeli Oy myy Kanttilan korttelin NCC:lle

  2017 Minna Canthin talo ry tekee 19.3. Minna Canthin päivänä, tasa-arvon päivänä ostopäätöksen ja Bonava Finland myy Kanttilan Minna Canthin talo ry:lle

 • Kuopion kaupunkirakennelautakunta päätti yksimielisesti, että Kuopion kaupunki ostaa Minna Canthin talon tontin 270 000 eurolla ja vuokraa sen takaisin nykyiselle omistajalle, joka on Kiinteistö Oy Kuopion Minna Canthinkatu 20­–22.

  Rakennus pysyy yhä kiinteistöyhtiön omistuksessa. Tonttikaupan tarkoitus on, että yhtiö saa pääomaa Kanttilan korjaamiseen. Samalla kaupunki osallistuu välillisesti kulttuurihistoriallisesti tärkeän rakennuksen korjaamiseen. Yhtiö maksaa jatkossa tontista vuosivuokraa 10 800. Vuokrasopimus kirjoitetaan 40 vuodeksi. Sopimuksen yksi ehto on, että vuokralaisen on tehtävä ja kustannettava korjausrakentaminen viiden vuoden kuluessa.

 • Finnpulp on varsinainen naurun aihe, ai niin eihän sekään ole kaupungin projekteja vaikka kaupunkimme sen tulolla imagoaan pönkitti!

 • Tunnettujen kuopiolaisten joukkoon mahtuu monta Suomen eturivin kirjailijaa, poliitikkoa, toimittajaa ja urheilijaa. Sen sijaan elinkeinoelämän huipulla kuopiolaisia on vähän. Monet kuuluisuuteen nousseet kuopiolaissyntyiset henkilöt ovat tehneet elämäntyönsä toisaalla, kun taas muualta Kuopioon tulleista Minna Canthilla ja J. V. Snellmanilla on erityinen paikka kaupunkilaisten sydämissä.

  • Näistä muualle muuttaneista ja kuuluisaksi tulleista on Pertti Pasanen eli Spede ylivoimaisesti tunnetuin ja ansioitunein. Siksi ihmetyttääkin, ettei hänen kunniakseen suunniteltu monumentti ole edistynyt. Sehän voisi olla puoli-näköispatsas, jossa mallina olisi se aikoinaan Speden Speleissäkin taustalla ollut Speden itsensä piirtämä omakuva, kädet levällään ja salaperäinen ilme naamalla.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Näistä muualle muuttaneista ja kuuluisaksi tulleista on Pertti Pasanen eli Spede ylivoimaisesti tunnetuin ja ansioitunein. Siksi ihmetyttääkin, ettei hänen kunniakseen suunniteltu monumentti ole edistynyt. Sehän voisi olla puoli-näköispatsas, jossa mallina olisi se aikoinaan Speden Speleissäkin taustalla ollut Speden itsensä piirtämä omakuva, kädet levällään ja salaperäinen ilme naamalla.

   Massiivisesta vouhotuksesta huolimatta, Canthin melko vaatimatonta tuotantoa ei tunne tänä päivänä juuri kukaan. Sen sijaan Spede Pasasen tuotannon tuntevat edelleen kaikki. Canthia on kuitenkin muistettu tässä kaupungissa lähes kaikin mahdollisin tavoin. On katuja, kouluja, patsaita, puistoja ja muutama kauppakeskuskin nimettynä hänen mukaansa. Jonkun mielestä tässäkään ei ole vielä tarpeeksi, mutta omasta mielestäni on. Ymmärtääkseni kaupungilla voisi olla parempiakin reikiä rahoilleen, kuin läpihomeisen purkutalon miljoonia maksava remontti. Sitä vastaan minulla ei tietenkään ole mitään, jos kulttuuriväki hommaa itse rahoituksen.


 • Purkuun tuollainen rotisko joutaa. Joku aina yrittää kaupunkia rahastaa kunnostuksella.
  Omalla rahallaan kertoi aikoinaan joku Veijo Palttasari kunnostavansa talon. Taisi sitä "omaa rahaa" loputa olla paritonnia.
  Onneksi kaupunki ei mennyt halpaan, rahoittamaan kunnostusta.
  Veijolta jäi saamatta kuukausipalkkainen projektinjohtajan paikka. Vieläpä kovapalkkainen.

  Rötiskö purkuun ja paikalle rakenettakoon korkea kerrostalo. Alakertaan karaokebaari ja etninen keppapila.

Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.