"Sairaudet, homehelvetti ja stressi ovat käytännössä pilanneet elämäni.

Kuka siitä ottaa vastuun?

– Meidän koko perhe on altistunut loppuelämäksi. Homeesta sairastuneet ovat Suomessa lainsuojattomassa asemassa. Systeemimme ei ota vakavasti homeista sairastuneita. Se on niin väärin."



Aika monikin homesairas allekirjoittaisi varmaan edellisen https://www.iltalehti.fi/terveysuutiset/a/c2cdabc7-f74a-4686-a0c8-fef0fa1ae1cb Innan tarinasta, jossa härskejä yksityiskohtia riittää, muun muassa tämä:

"Samat ammattimiehet, jotka olivat remontoineet ensimmäisellä kerralla, tilattiin paikalle.

– Tämä poppoo oli tehnyt virheitä. Se oli laiminlyönyt purkaa homevaurioiset rakenteet. Tämän takia olimme tietämättämme altistuneet kuusi vuotta vakaville sisäilmaongelmille. Tarjouduimme silti tekemään firman kanssa sovintoa, ja jakamaan kustannukset. Se ei firmaa kiinnostanut. Se ei halunnut kantaa vastuuta virheistään, Inna kertoo."

Ei ihmekään, että Inna vaatii:

"– Systeemin pitäisi muuttua. Myös rakennusalan valvonnan valvontaa, täyttä läpinäkyvyyttä tarvittaisiin. Ja valtiolta ilmaisia juristeja hometalo-ongelmaisille.

– Raha ei tuo terveyttä takaisin, mutta kyllä se tässä ylivelkaantuneessa tilanteessa todellakin auttaisi. Me otamme kaiken avun vastaan. Homehelvetti on sama kuin olla sodan jalassa, Inna toteaa."

3

115

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Keneltä/mistä odottaisit sitten apua/vastuun ottamista?

      • "Anonyymi
        Tänään 15:10

        Keneltä/mistä odottaisit sitten apua/vastuun ottamista?"

        - Välitin vain Iltalehden terveysuutisen tänne, jossa Inna sanoo:

        "Me otamme kaiken avun vastaan."

        Löydätte varmaan yhteystiedot jostain, niin pääsette auttamaan oikein joukolla homesairaita - todellisuuden lieniessä kokonaan toinen.



        Jos minua tarkoitat, Sanasingosta löytyy yli kymmenentuhatta kirjoittamaani viestiä, jotka voit lukaista päästäksesi vähän kärryille tilanteesta. Aloita vaikka ketjusta https://tinyurl.com/un9v6b8 "Lähes miljoona altistuu päivittäin - homeongelmia ei haluta selvittää", päästäksesi suoraan asiaan. Eikä kaikki ole vain siinä, sillä täältäkin https://www.suomi24.fi/profiili/sanasinko löytyy runsaat yli viisituhatta viestiä, foorumini ollessa naftaliinissa edelleen.

        Vaikkei oikein tykätty sanoessani, että tänne tullaan vaan roiskaisemaan https://tinyurl.com/yxogwckt joku kysymys paneutumatta itse asiaan ollenkaan, se on tilanne liian usein. Milloin joku tuleekaan kertomaan - tutkittuaan ihan omatoimisesti jotain asiaa - että voisiko tästä olla jotain hyötyä muillekin?

        Tässä on sentään yli kymmenen vuotta homehelvettiäkin takana lisäkuormana vielä borrelioosi, niin ei sitä ihan parilla sanalla kuitata enkä lähde mukaan sellaiseen rääppimiseen ollenkaan.

        On sitä paitsi ihan väärä ajatus, että kirjoittaisin vain itsestäni kirjoitettuani koko ajan niin paljon muustakin, esim. https://www.one-tab.com/page/3bKR4WoVQ3yj2c6u7PjNMA .

        Sairauden ehdoilla sitä on viimeiset kymmenen vuotta menty ja tehty sitä, mitä on jaksettu, josta on turhaa lässyttää täällä viedessään vain aikaa.

        Tilanne on se, ettei Suomessa saa homesairauksiin tai borrelioosiinkaan mitään apua, omalääkärinkin ollessa niin kaukana kuin Taivaassa. Jos asioita ei saa järjestymään rukoilemalla, ei ne järjesty muutenkaan. Kukaan ei auta.

        Apu yhteiskunnalta ja lääkäreiltäkin on pyöreä nolla.


    • Anonyymi

      No, jos joku onneton rääpäle tulee ja laittaa tänne kysymyksen vaikkapa omista homeoireistaan, niin saahan sen nyt tehdä perehtymättä aiheiseen.?! Ihan asiallisia kysymyksiä ja ihmettelyn aiheita 99%sti. Sehän näiden palstojen tarkoitus on että saa kysyä. Kutsu sitä nyt sitten kysymysten roiskaisemiseksi, jos haluat. Jos sitten moiset kysymykset ärsyttää, niin miksi edes vastaat - älä vastaa niihin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      54
      5369
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3457
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1582
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      195
      1503
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1066
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      25
      1013
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      897
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      826
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      789
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      788
    Aihe